Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
O, taka wycena od Ciebie byłaby super. Ja zrobiłam wstępny kosztorys w xls, jeśli jesteście zainteresowane to mogę Wam udostępnić.
Madzia, Antonina i Leon to moi faworyci z Twoich propozycji. U nas nazwisko krótkie to możemy szaleć.
A może ze sklejki te litery wyciąć? Trzeba by tylko wyżynarkę (czy jak to się tam nazywa) od kogoś pożyczyć. No chyba, że Twój mąż posiada. Będzie trwałe, ładne, o fajnej fakturze
-
Madziu, tym bardziej cieszę się, że się udało i jesteś tu z nami Pamiętam Twój przerażony wpis na różowej Nie wyobrażam sobie jakie zaskoczenie przeżyłaś
Robaczku, chętnie zobaczę Twój kosztorys. Poprzerażam się trochę i pomartwię pieniędzmi
Ja bardziej na Adama bym stawiała. Jak byłam mała miałam sąsiada Kubę. Ale nie umiałam tego ładnie wymówić i mówiłam na niego "Kupa" Miał rodziców: Włodka (dla mnie młotka) i mamę Wandę (dla mnie Pandę). I tylko imię siostry dobrze mówiłam - Agata
Z Adamem taki kłopocik, że imieniny ma w Wigilię
-
Ja stawiam na imię nie powtarzalne w naszym kręgu, Jakubów, Adamów, Bartoszów, Antosiów i Filipow jest juz dużo dlatego jak szukam czegos innego. Jak będzie chłopiec prawdopodobnie będzie Borys, a jak dziewczynka to Blanka lub Klara(po męża babci).
Zreszta chciałabym uniknąć żeby kiedyś w jednej klasie spotkały się trzy np. Franki, bo ja sama nigdy w klasie a nawet w roczniku nie miałam nikogo ot ym samym imieniu zaś wtedy Anny i Pawły były na topie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:39
-
Co do imion to ja nie przepadam za Frankami, Antkami, Zosiami itp czyli takimi po pokoleniu naszych dziadkow. Leon zle mi sie kojarzy
Kosztow wyprawki nie jestem w stanie Wam podac niestety. Wozek kupila moja mama, tzn dala kase. Lozeczko, troche ciuszkow, 4 zmiany posscielowe, wklady do powloczek, te 2 reczniki, rozek, kocyki, lozeczko turystyczne, wanienki mam od ciotki po siostrzencu. Co ja kupilam? Na gemini artykuly higieniczne i kosmetyki za co zaplacilam okolo 200zl, wczoraj na allegro prawie 200zl + oddzielnie rozek a to z przesylka niecale 30 kilka zl. No i 2 paczki pampersiakow niecale 60zl i na ciuszki lacznie troszke ponad 100zl bo na allegro kupowalam. Wiecej "grzechow" nie pamietamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:39
-
Ja mam taką manie że nawet zaczęłam spisywać imiona dzieci które urodziny się w szpitalu w moim miescie jest w Internecie dostępna galeria zdjęć nowo narodzeni i tam zaglądam vo jakiś czas. Nawet którego razu sprawdzałam w ogólnym rejestrze statystycznym
-
nick nieaktualnyCiezko jest wybrac imie dla dziecka tak w niedziele stwierdzilismy u moich rodzicow;/ Moj maz do dzis nie umie powiedziec jakie imie mu sie podoba ostatnio powiedzial ze juz zaakceptowal Lenke i tak juz ma zostac
Moja siostra twierdzi ze na wyprawke wydala 3 tys. ale jakos mi sie nie chce w to wierzyc lozeczko dostala, wozek tez worek pieluch tetrowych i bawelnianych, na ubranka i buteleczki smoczki itp to troche duzo...
A my wcinamy princesse orzechowa miam:) -
Iwona watpievze 3 tysiaki wydala. Tetrowki nie sa drogie ale troche ich trzeba, flanelowe drozsze wiec mocno nie szalalam. Wiecie co, jak bede miala te przesylki na ktore czekam to wyjme wszystko i fotke Wam strzele. Ja niań, monitoroq oddechu, sterylizatorow do butelek nie kupuje. Wydaje mi sie ze mozna sie obyc bez tego a mamy malutki domwk, Julka bedzie z nami w pokoju wiec nie widzialam sensu zakupu. Laktatora nie kupowalam ale rozejrze sie za jakims zeby maz mogl w razie czego szybko dokupic. Powloczki mialam kupic ale stwierdzilam ze narazie bede korzystala z tego co mam a z biegiem czasu bede zamawiala co rzeczywiacie bedzie potrzebne.
Kasia co so tej polki to bym ja zdjela.
Maz ma wyzynarke ale jego nie chce w to angazowac bo i tak jest gosciem w domu. Sama chce cos wykombinowac z literkami ale weny brak a raczej dobrego pomyslu
A imie Julia tez oklepane ale mamy to gdziesWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:08
-
nick nieaktualnyDlatego nie chce mi sie wierzyc ze az tyle wydala...
My szlec bardzo tez nie bedziemy kupimy to co najbardziej potrzebne a pozniej wrazie co bedziemy dokupowac
Ja nie patrze na to czy imnie oklepane u nas na osiedlu nasza to bedzie juz 4 Lenka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:24
-
nick nieaktualnyWYPRAWKA DLA MALUSZKA
-łóżeczko z szufladą
-materac do łóżeczka
-przewijak na łóżeczko
-komoda
-termometr elektryczny
-zestaw butelek (2 małe, 2 duże)
-szczotka do czyszczenia butelek
-smoczek 0-3
-termometr do wanienki
-szczotka i grzebień do włosków
-nożyczki i cążki do paznokci
-ręczniki z kapturkiem (2)
-ręcznik zwykły (1)
-pieluchy tetrowe (15)
-aspirator do noska
-myjka do mycia
-podkłady do przewijania (2)
-patyczki do uszu dla niemowląt
-termo-opakowania do butelek (2)
-pojemniki na pokarm
-komplet pościeli z wypełnieniem i ochraniaczem na szczebelki
-rożek
-śpiworek
-gruby kocyk
-cieńszy kocyk
-poszewka na poduszkę i kołderkę, prześcieradło (na zmianę)
-laktator elektryczny
-nawilżacz powietrza
-poduszka do karmienia
-pampersy
-chusteczki nawilżane
-mydełko/emulsja do kąpieli
-krem barierowo-ochronny do pupy (Sudocrem)
-krem na zimę
-płyn do pępka
-sól fizjologiczna do noska/oczu
-oliwka/balsam po kąpieli
-płyn do płukania ubranek
-proszek/płyn do prania ubranek
-płatki kosmetyczne, gaziki
-kombinezon na zimę
-herbatka dla niemowląt (rumianek, koperek)
-wózek 3w1 (z folią i parasolką)
-śpiworek do wózka
Ja mam taka listearien lubi tę wiadomość