Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, taka wycena od Ciebie byłaby super. Ja zrobiłam wstępny kosztorys w xls, jeśli jesteście zainteresowane to mogę Wam udostępnić.

Madzia, Antonina i Leon to moi faworyci z Twoich propozycji. U nas nazwisko krótkie to możemy szaleć.

A może ze sklejki te litery wyciąć? Trzeba by tylko wyżynarkę (czy jak to się tam nazywa) od kogoś pożyczyć. No chyba, że Twój mąż posiada. Będzie trwałe, ładne, o fajnej fakturze

43kt9vvjbmmercyy.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja mój typ to Jakub i Adam :-) kiedyś bardzo chciałam dać na imię Adam ale w końcu zostanie Jakub :-P

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, tym bardziej cieszę się, że się udało i jesteś tu z nami :) Pamiętam Twój przerażony wpis na różowej :) Nie wyobrażam sobie jakie zaskoczenie przeżyłaś :D

Robaczku, chętnie zobaczę Twój kosztorys. Poprzerażam się trochę i pomartwię pieniędzmi :)

Ja bardziej na Adama bym stawiała. Jak byłam mała miałam sąsiada Kubę. Ale nie umiałam tego ładnie wymówić i mówiłam na niego "Kupa" :D Miał rodziców: Włodka (dla mnie młotka) i mamę Wandę (dla mnie Pandę). I tylko imię siostry dobrze mówiłam - Agata :)

Z Adamem taki kłopocik, że imieniny ma w Wigilię :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam na imię nie powtarzalne w naszym kręgu, Jakubów, Adamów, Bartoszów, Antosiów i Filipow jest juz dużo dlatego jak szukam czegos innego. Jak będzie chłopiec prawdopodobnie będzie Borys, a jak dziewczynka to Blanka lub Klara(po męża babci).

Zreszta chciałabym uniknąć żeby kiedyś w jednej klasie spotkały się trzy np. Franki, bo ja sama nigdy w klasie a nawet w roczniku nie miałam nikogo ot ym samym imieniu zaś wtedy Anny i Pawły były na topie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:39

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to ja nie przepadam za Frankami, Antkami, Zosiami itp czyli takimi po pokoleniu naszych dziadkow. Leon zle mi sie kojarzy :-P

Kosztow wyprawki nie jestem w stanie Wam podac niestety. Wozek kupila moja mama, tzn dala kase. Lozeczko, troche ciuszkow, 4 zmiany posscielowe, wklady do powloczek, te 2 reczniki, rozek, kocyki, lozeczko turystyczne, wanienki mam od ciotki po siostrzencu. Co ja kupilam? Na gemini artykuly higieniczne i kosmetyki za co zaplacilam okolo 200zl, wczoraj na allegro prawie 200zl + oddzielnie rozek a to z przesylka niecale 30 kilka zl. No i 2 paczki pampersiakow niecale 60zl i na ciuszki lacznie troszke ponad 100zl bo na allegro kupowalam. Wiecej "grzechow" nie pamietam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 19:39

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś Dorota bardzo mało Ci wyszło kasiory! No ale dużo dostałaś. Ja niestety nie dostanę nic "po kimś". I powiem szczerze, że bardzo szkoda

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:20

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką manie że nawet zaczęłam spisywać imiona dzieci które urodziny się w szpitalu w moim miescie :P jest w Internecie dostępna galeria zdjęć nowo narodzeni i tam zaglądam vo jakiś czas. Nawet którego razu sprawdzałam w ogólnym rejestrze statystycznym :D

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko jest wybrac imie dla dziecka tak w niedziele stwierdzilismy u moich rodzicow;/ Moj maz do dzis nie umie powiedziec jakie imie mu sie podoba ostatnio powiedzial ze juz zaakceptowal Lenke i tak juz ma zostac :)

Moja siostra twierdzi ze na wyprawke wydala 3 tys. ale jakos mi sie nie chce w to wierzyc lozeczko dostala, wozek tez worek pieluch tetrowych i bawelnianych, na ubranka i buteleczki smoczki itp to troche duzo...

A my wcinamy princesse orzechowa miam:)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 00:47

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6,5k? Fuck :/ Chyba jednak nie stać nas na dziecko :/ Poproszę o listę o ile chcesz się nią podzielić :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona watpievze 3 tysiaki wydala. Tetrowki nie sa drogie ale troche ich trzeba, flanelowe drozsze wiec mocno nie szalalam. Wiecie co, jak bede miala te przesylki na ktore czekam to wyjme wszystko i fotke Wam strzele. Ja niań, monitoroq oddechu, sterylizatorow do butelek nie kupuje. Wydaje mi sie ze mozna sie obyc bez tego a mamy malutki domwk, Julka bedzie z nami w pokoju wiec nie widzialam sensu zakupu. Laktatora nie kupowalam ale rozejrze sie za jakims zeby maz mogl w razie czego szybko dokupic. Powloczki mialam kupic ale stwierdzilam ze narazie bede korzystala z tego co mam a z biegiem czasu bede zamawiala co rzeczywiacie bedzie potrzebne.

Kasia co so tej polki to bym ja zdjela.

Maz ma wyzynarke ale jego nie chce w to angazowac bo i tak jest gosciem w domu. Sama chce cos wykombinowac z literkami ale weny brak a raczej dobrego pomyslu

A imie Julia tez oklepane ale mamy to gdzies :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:08

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a po co Wam dwa łożeczka? :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myślałam o monitorze oddechu ale jak dla mnie spory koszt wiec chyba zostanie tylko niania.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego nie chce mi sie wierzyc ze az tyle wydala...
    My szlec bardzo tez nie bedziemy kupimy to co najbardziej potrzebne a pozniej wrazie co bedziemy dokupowac :)

Ja nie patrze na to czy imnie oklepane u nas na osiedlu nasza to bedzie juz 4 Lenka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2015, 20:24

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka, chętnie zobaczę tę listę jutro :) A Twoje komentarze też mogą się okazać pomocne :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WYPRAWKA DLA MALUSZKA

-łóżeczko z szufladą
    -materac do łóżeczka
    -przewijak na łóżeczko
    -komoda
    -termometr elektryczny
    -zestaw butelek (2 małe, 2 duże)
    -szczotka do czyszczenia butelek
    -smoczek 0-3
    -termometr do wanienki
    -szczotka i grzebień do włosków
    -nożyczki i cążki do paznokci
    -ręczniki z kapturkiem (2)
    -ręcznik zwykły (1)
    -pieluchy tetrowe (15)
    -aspirator do noska
    -myjka do mycia
    -podkłady do przewijania (2)
    -patyczki do uszu dla niemowląt
    -termo-opakowania do butelek (2)
    -pojemniki na pokarm
    -komplet pościeli z wypełnieniem i ochraniaczem na szczebelki
    -rożek
    -śpiworek
    -gruby kocyk
    -cieńszy kocyk
    -poszewka na poduszkę i kołderkę, prześcieradło (na zmianę)
    -laktator elektryczny
    -nawilżacz powietrza
    -poduszka do karmienia
    -pampersy
    -chusteczki nawilżane
    -mydełko/emulsja do kąpieli
    -krem barierowo-ochronny do pupy (Sudocrem)
    -krem na zimę
    -płyn do pępka
    -sól fizjologiczna do noska/oczu
    -oliwka/balsam po kąpieli
    -płyn do płukania ubranek
    -proszek/płyn do prania ubranek
    -płatki kosmetyczne, gaziki
    -kombinezon na zimę
    -herbatka dla niemowląt (rumianek, koperek)
    -wózek 3w1 (z folią i parasolką)
    -śpiworek do wózka
    Ja mam taka liste

arien lubi tę wiadomość

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ