X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-)

Kasia dziewczyny dobrze mówią zapytaj farmaceuty ale internista.

Czekolada tesciowe już takie są :-\

My jakoś nie mogliśmy się rano dobudzic i takie jesteśmy nijakiego :-\

• pleasure Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:20

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Dorcia jak juz ugotujesz kompocik to wyslij troche do Krakowa :D

Mam wpisany kod B ale chca tez zaswiadczenie. W ktorym tyg jestem, na kiedy planowany jest porod. Musza byc gotowi, ze w kazdym momencie moge isc na chorobowe a musza przeciez za mnie zastepstwo szykowac.

Ok ok :D wyczekuj jutro na kuriera :D

U mnie nie chcieli zaswiadczenia do zastepstwa. Ale moze co firma to troszke inne zasady. Ostatnio tylko chcialy przelac mi 100% pensji wiec im donosiłam. W rezulacie dostałam wiecej kasy niz zawsze wiec zwolnienie ciążowe opłaca sie ;)

Edit

Monia, łóżeczko super, jak nówka sztuka wygląda po odmalowaniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:38

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko babie się głupio zrobilo, ze przed ciężarną sie chce wepchać no proszę :P dobrze, że niektórzy maja trochę serca

Madzia a to dziwne, u mnie nikt nie chciał zaświadczenia, no ale co firma to inne zasady

remont nas wyszedł jakieś 80 zł więc jak ktoś dostanie łóżeczko to opłaca się go odnowić :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, super łóżeczko :)

U mnie z tymi jelitami trochę lepiej jednak dzisiaj. Nie wiem czy wczoraj nie mogło być gorzej po tym USG. W koncu pomaltretowała trochę ten brzuch więc może i jelita coś ucierpiały. Wzięłam espumisan, piję meliskę i najbardziej co mi dokucza dziś to bycie z dupy.

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 2 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia a moze po prostu za ciezkie jedzenie zjadlas i gdzies to tam dokuczalo jak zalegalo w jelitach. Dobrze, ze dzis troszke lepiej. Moze wyppij sobie herbate albo lekka kawe to postawi Cie na nogi? Ja mam dzisiaj lenia chyba przez to niewyspanie. Zmiana pogody to i zmiana cisnienia i trzeba teraz przyzwyczaic sie do bardziej jesiennej aury. Moja mała nawet jakas dzisiaj spokojniejsza jest

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    6,5k? Fuck :/ Chyba jednak nie stać nas na dziecko :/ Poproszę o listę o ile chcesz się nią podzielić :)

Ja liste zrobiłam i powoli zaczynamy wykreślać co kupiliśmy ale końca nie widać...
    Sama ubranka kosztują mimo że kupujemy w promocji, a jeszcze tyle do kupienia.

Ja dziś będę liczyć ile jeszcze mamy zamiar wydać, ubranka chce kupić do rozmiaru 68 aby potem nie latać..

Iwonka może tak być że 3 tysiące na ubranka smoczki butelki i artukuły higienicze mogla tyle wydać, policz sobie te wszystkie drobiazgi...uzbiera sie tyle... maści , gaziki reczniki kąpielowe , pościel, materac kocyki sterylizator do butelek, podgrzewacz, monitor oddechu niania itd jest tego mnóstwo...można wiliczać i wyliczać.. wiec ta kwota o której mówisz jest możliwa jak najbardziej.

Dorotko to sporo zaoszczędzasz jeśli nie kupujesz tych rzeczy o których pisałaś.
    Ja butelki zamówiłam na allegro LOVI za 2 chyba dałam 25 zł jest to dobra okazja bo w sklepie koszutuje tyle jedna.

Kasia ja sie zgadzam z tobą, bezpieczeństwo jest najważniejsze, też jesteśmy zdanie że monitor oddechu jest ważny, my mamy zamiar kupić angel care z dwoma lub jedną płytką + niania. mam nadzieje również że uda nam się skonczyć remont na takim etapie aby zamieszkać , wszyscy mysla zę jak człowiek ma kredyt to jest to równo znaczne z workiem pieniedzy bez dna...
    Ja też jestem za tym aby mały był w oddzielny pokoiku , ktoś musi spać a ktoś być z dzieciątkiem jak będzie płakać wiec chciałabym aby mąż który pracuje rano wysypiał się.
    To co kupimy teraz nie zmarnuje sie , przy kolejnym dziecku jeśli będzie- będziemy już to mieli.

Ada my mamy zamiar kupić używany monitor oddechu można trafić w dobrych cenach.

Iwonko kupujecie tylko dwa ręczniki do kąpieli dla malucha? jej ja miałam zamiar kupić 4-5 szt zanim upiore zanim wyschnie...
    A podkłady do przewijania to kupujecie jedno razowe? czy takie do prania? ja własnie zastanawiałam sie czy kupić jednorazowe ale pozostane chyba przy jednorazowych, niż przy tych co sie pierze wyciera:) jak myślicie?

Zastanawiam się czy bebetto ma śpiworek do wózka w zestawie, nie pamietam :/ a jesli nie ma czy warto go kupić jeśli dziecko będzie w kombinezonie, przykryte jeszcze kołderką i nakrycie pełne na wózek.

Arien czekolada popieram wasze zdanie:)
    Arien niestety nie pomogę w kwesti biegunki.. może zjedz sobie banana? mi pomaga.

Dorotko z literek to można teraz kupić takie ale styropianowe:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra może i tyle wydala nie wnikam ona lubi koloryzozwac nie ma niani w nitora oddechu itp:-) dużo rzeczy dostali od kogoś :-) a te cyferki to siostry jak coś na początku kupowała to zapisywana a później już nie:-) a ja tego nie usunęłam. Oczywiście że kupie więcej niż dwa ręczniki :-)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Mąż jeszcze się nie odzywa po zabiegu, cały czas myślę co z nim. Dobrze ze dzisiaj byłam ze szwagierka na mieście ti jakoś zagłuszyłam myśli. Byłam jeszcze raz w sklepie wózkowym i jednak bebetto holand bardziej mi pasuje, jest dużo zwinniejszy i ma lepsze zawieszenie. Monia tobie tez holand się podobal prawda?

Dmuchawiec w sklepie nic nie mówili żeby śpiwór do bebetto byl w zestawie, na pewno jest uchwyt na kubek, moskitiera, ochraniacz na kola.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 2 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podkłady jednorazowe do przewijania ale kupilam też taką ceratkę do przewijania wielorazową. Zobacze co bedzie sie bardziej sprawdzało. Jak to sie nie sprawdzi to przeznacze ze 3 pieluchy flanelowe i bede je kładła na przewijak. Zobacze jak bedzie wygodniej. A jak dojdziemy do wprawy w przewijaniu to pewnie te jednorazowe staną się wielorazowymi.

Co do oddzielnego pokoiku to nie mam możliwości aby mała miała swój oddzielny pokój wiec musimy jakoś sie pomiescić. Ale jak sie rozbudujemy i pójdziemy na swoje to jak najbardziej też jestem za tym aby spała u siebie w pokoiku.

Nad literkami jeszcze pomyślę, ale chyba jednak zrobie ze styropianu sama. O ile w ogóle się za to wezme ;)

Co do butelki to ja mam aventa i na gemini zapłaciłam niecałe 13zł za nią.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:07

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:21

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko, może tak być z tym jedzeniem bo ta sytuacja nastała po sobotnim obiedzie: devolay z ziemniaczkami i buraczkami zasmażanymi. Zjadłam tylko pół porcji, ale bezpośrednio po tym jedzonku leciałam do kibelka dwa razy. Następnego dnia mężuś zjadł resztę i oczywiście nic mu nie było i nie jest :) Mam nadzieję, że przejdzie mi do końca już :) No i zastanawiam się czy ten ból przy siusianiu też nie mogł być od jelit (ale chyba raczej wymyślam). Albo może od podrażnionego pęcherza po USG (jak mi dowcipną robiła to pobolewał ten pęcherz i myślałam, że się posiusiam na tej leżance, mimo że tuż przed byłam w WC). W każdym razie z tym dzisiaj też lepiej :) No ale musiałam troszkę od rana pomarudzić :) A i dzisiaj nawet po kawce nie byłam w wc, więc myślę, że wszystko idzie ku dobremu :)

I mój kochany mąż pojechał odebrać moje wczorajsze wyniki siuśków i tarczycy. So...tarczyca z 2,8 spadła do 2, FT3 i FT4 też w normie więc spoko :) Co do siuśków to dalej mam odrobinkę za dużo leukocytów i za dużo bakterii, chociaż i tak duuuużo mniej niż poprzednio :) Będę żyć ;)
    A tak z dupy mogę się dziś czuć właśnie przez pogodę, zawsze kiepsko reaguje na takie zmiany diametralne. Najchętniej przespałabym cały dzień, żeby już minął, ale w sumie nie chce mi się spać :)

A jedzonko dzisiaj znów kiepsko. W sensie, że nie jadam normalnych obiadów bo kompletnie nie mam weny na gotowanie, na jedzenie takich domowych obiadów w sumie też nie. Na śniadanie były kacanapki z serkiem i pomidorkiem, teraz jabłuszko a na obiad planuje...twarożek ze szczypiorkiem plus polny pomidorek :) a mężowi kupiłam krokiety. A jak u Was jest z jedzeniem? Jak się odżywiacie?

I w ogóle tak trochę smutno, bo mąż wrócił do pracy a ja się już trochę przyzwyczaiłam, że jesteśmy razem w domu (mimo, że cały czas był zajęty remontem).

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 2 września 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wydaje mi sie ze powinno Cie usprawiedliwić ale pewnie tylko jakbys miała jakieś ksero zeby móc pokazac w razie czego. Bo czy na słowo Ci na uczelni uwierza to nie wiem

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się naprodukowałam posta i w czasie jego pisania napisałyście chyba 5 nowych :)

Ada, mąż pewnie śpi. Po takich zabiegach człowiek jest pół przytomny prawie przez cały dzień. Nie martw się

Madziu, tak, zwolnienie usprawiedliwia Cię również na uczelni.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobrze, że choć trochę odpuściło. Dobre wyniki tsh, ładnie spadło. Na bakterie kup sobie żurawinę w tabletkach w aptece. Ja nie miałam żadnych żurawitów ani innych tylko czystą właśnie. Ja jem normalnie, wyeliminowałam tylko soki i słodkie napoje (cukier) no i wiadomo, rzeczy które są zakazane dla ciężarnych typu tatar ;)

Ada na zdjęciach, ale na żywo jeszcze nie widziałam, musze pojechać do innego sklepu bo wczotraj w smyku nie było

Madzia pewnie zależy do uczelni/wykładowcy

Agneiszka ja będę kupować jednorazowe podkłady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:16

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:21

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 2 września 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja czasami tez odczuwam lekki ból przy siusianiu a wyniki moczu mam wzorowe od poczatku ciąży. Dopiero teraz pokazał się ślad leukocytów a=i tak też tylko napisali że "ślad" bo nawet nie mogli chyba okreslić ich ilościowo.

A jak masz jakies lekkie bakterie i podwyzszone leukocyty to pewnie to jest przyczyną bólu.

Ja ostatnio stwierdzilam, ze kiepsko się odzywiam w ciąży. Mało obiadow bo nie przepadamy za nimi a w upały tez nie mialam weny stać nad kuchnią. Za to jem bardzo duzo owoców chociaz wiem ze one miesa nie zastąpią. ale cóż, jakby czegos bakowało to organizm by sie domagał.
    Ja dzis sobie makaronu ugotuje do kompotu (znowu "mega pożywne") a męzowi odsmaze pierogów z kapusta i grzybami i pokrasze cebulką smażoną.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, myślę, że wykładowca z którym miałaś mieć egzamin powinien wyznaczyć Ci nowy termin

o1483e5e2gt7h77w.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Hej.

Mąż jeszcze się nie odzywa po zabiegu, cały czas myślę co z nim. Dobrze ze dzisiaj byłam ze szwagierka na mieście ti jakoś zagłuszyłam myśli. Byłam jeszcze raz w sklepie wózkowym i jednak bebetto holand bardziej mi pasuje, jest dużo zwinniejszy i ma lepsze zawieszenie. Monia tobie tez holand się podobal prawda?

Dmuchawiec w sklepie nic nie mówili żeby śpiwór do bebetto byl w zestawie, na pewno jest uchwyt na kubek, moskitiera, ochraniacz na kola.

Ja z tego co pamietam to chyba spiworka nie było ale był własnie pokrowce 2 rodzaje na wózek , uchwyt, torba, moskitiera, folia ochraniacze itd.my pod koniec wrzesnia bedziemy zamawiac wózek:)

Ada nie martw sie napewno wszystko dobrze bedzie ,trzymam kciuki!

Z tego co sie dowiadywalam to podobno wiekszosci dzieci pasuja buteli i smoczki Lovi, zobaczmy jak to sie sprawdzi bo taki kupiłam:)
    jutro powinny przyjsc.

Dziewczyny myślicie że po 5 szt z rozmiaru np pajaców starczy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:23

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie zadzwonił, dopiero wrócił z operacji, ufffpo południu pojadę zobaczyć do niego

tak jak obiecałam wrzucam swojego brzuchola, udało mi się fotce cyknąć. w 9 tc wyglądałam prawie tak jak przed ciążą, oponka była.

7100f702e847dbfbmed.jpg

Monia, powiem Ci, że na żywo holland jest bardzo ładny, podoba mi się. zaraz wrzucę zdjęcie z telefonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:22

kwiatuszek789, dmuchawiec, Kasiarzynka, czekolada, 100krotka:), monika_89 lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ