Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
pleasure wrote:Dorcia jak juz ugotujesz kompocik to wyslij troche do Krakowa
Mam wpisany kod B ale chca tez zaswiadczenie. W ktorym tyg jestem, na kiedy planowany jest porod. Musza byc gotowi, ze w kazdym momencie moge isc na chorobowe a musza przeciez za mnie zastepstwo szykowac.
Ok ok wyczekuj jutro na kuriera
U mnie nie chcieli zaswiadczenia do zastepstwa. Ale moze co firma to troszke inne zasady. Ostatnio tylko chcialy przelac mi 100% pensji wiec im donosiłam. W rezulacie dostałam wiecej kasy niz zawsze wiec zwolnienie ciążowe opłaca sie
Edit
Monia, łóżeczko super, jak nówka sztuka wygląda po odmalowaniuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 11:38
-
Dorotko babie się głupio zrobilo, ze przed ciężarną sie chce wepchać no proszę dobrze, że niektórzy maja trochę serca
Madzia a to dziwne, u mnie nikt nie chciał zaświadczenia, no ale co firma to inne zasady
remont nas wyszedł jakieś 80 zł więc jak ktoś dostanie łóżeczko to opłaca się go odnowić13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Monika, super łóżeczko
U mnie z tymi jelitami trochę lepiej jednak dzisiaj. Nie wiem czy wczoraj nie mogło być gorzej po tym USG. W koncu pomaltretowała trochę ten brzuch więc może i jelita coś ucierpiały. Wzięłam espumisan, piję meliskę i najbardziej co mi dokucza dziś to bycie z dupy.
-
Kasia a moze po prostu za ciezkie jedzenie zjadlas i gdzies to tam dokuczalo jak zalegalo w jelitach. Dobrze, ze dzis troszke lepiej. Moze wyppij sobie herbate albo lekka kawe to postawi Cie na nogi? Ja mam dzisiaj lenia chyba przez to niewyspanie. Zmiana pogody to i zmiana cisnienia i trzeba teraz przyzwyczaic sie do bardziej jesiennej aury. Moja mała nawet jakas dzisiaj spokojniejsza jest
-
arien wrote:6,5k? Fuck Chyba jednak nie stać nas na dziecko Poproszę o listę o ile chcesz się nią podzielić
Ja liste zrobiłam i powoli zaczynamy wykreślać co kupiliśmy ale końca nie widać...
Sama ubranka kosztują mimo że kupujemy w promocji, a jeszcze tyle do kupienia.
Ja dziś będę liczyć ile jeszcze mamy zamiar wydać, ubranka chce kupić do rozmiaru 68 aby potem nie latać..
Iwonka może tak być że 3 tysiące na ubranka smoczki butelki i artukuły higienicze mogla tyle wydać, policz sobie te wszystkie drobiazgi...uzbiera sie tyle... maści , gaziki reczniki kąpielowe , pościel, materac kocyki sterylizator do butelek, podgrzewacz, monitor oddechu niania itd jest tego mnóstwo...można wiliczać i wyliczać.. wiec ta kwota o której mówisz jest możliwa jak najbardziej.
Dorotko to sporo zaoszczędzasz jeśli nie kupujesz tych rzeczy o których pisałaś.
Ja butelki zamówiłam na allegro LOVI za 2 chyba dałam 25 zł jest to dobra okazja bo w sklepie koszutuje tyle jedna.
Kasia ja sie zgadzam z tobą, bezpieczeństwo jest najważniejsze, też jesteśmy zdanie że monitor oddechu jest ważny, my mamy zamiar kupić angel care z dwoma lub jedną płytką + niania. mam nadzieje również że uda nam się skonczyć remont na takim etapie aby zamieszkać , wszyscy mysla zę jak człowiek ma kredyt to jest to równo znaczne z workiem pieniedzy bez dna...
Ja też jestem za tym aby mały był w oddzielny pokoiku , ktoś musi spać a ktoś być z dzieciątkiem jak będzie płakać wiec chciałabym aby mąż który pracuje rano wysypiał się.
To co kupimy teraz nie zmarnuje sie , przy kolejnym dziecku jeśli będzie- będziemy już to mieli.
Ada my mamy zamiar kupić używany monitor oddechu można trafić w dobrych cenach.
Iwonko kupujecie tylko dwa ręczniki do kąpieli dla malucha? jej ja miałam zamiar kupić 4-5 szt zanim upiore zanim wyschnie...
A podkłady do przewijania to kupujecie jedno razowe? czy takie do prania? ja własnie zastanawiałam sie czy kupić jednorazowe ale pozostane chyba przy jednorazowych, niż przy tych co sie pierze wyciera:) jak myślicie?
Zastanawiam się czy bebetto ma śpiworek do wózka w zestawie, nie pamietam a jesli nie ma czy warto go kupić jeśli dziecko będzie w kombinezonie, przykryte jeszcze kołderką i nakrycie pełne na wózek.
Arien czekolada popieram wasze zdanie:)
Arien niestety nie pomogę w kwesti biegunki.. może zjedz sobie banana? mi pomaga.
Dorotko z literek to można teraz kupić takie ale styropianowe:)
-
nick nieaktualnySiostra może i tyle wydala nie wnikam ona lubi koloryzozwac nie ma niani w nitora oddechu itp:-) dużo rzeczy dostali od kogoś a te cyferki to siostry jak coś na początku kupowała to zapisywana a później już nie:-) a ja tego nie usunęłam. Oczywiście że kupie więcej niż dwa ręczniki
-
Hej.
Mąż jeszcze się nie odzywa po zabiegu, cały czas myślę co z nim. Dobrze ze dzisiaj byłam ze szwagierka na mieście ti jakoś zagłuszyłam myśli. Byłam jeszcze raz w sklepie wózkowym i jednak bebetto holand bardziej mi pasuje, jest dużo zwinniejszy i ma lepsze zawieszenie. Monia tobie tez holand się podobal prawda?
Dmuchawiec w sklepie nic nie mówili żeby śpiwór do bebetto byl w zestawie, na pewno jest uchwyt na kubek, moskitiera, ochraniacz na kola. -
Ja mam podkłady jednorazowe do przewijania ale kupilam też taką ceratkę do przewijania wielorazową. Zobacze co bedzie sie bardziej sprawdzało. Jak to sie nie sprawdzi to przeznacze ze 3 pieluchy flanelowe i bede je kładła na przewijak. Zobacze jak bedzie wygodniej. A jak dojdziemy do wprawy w przewijaniu to pewnie te jednorazowe staną się wielorazowymi.
Co do oddzielnego pokoiku to nie mam możliwości aby mała miała swój oddzielny pokój wiec musimy jakoś sie pomiescić. Ale jak sie rozbudujemy i pójdziemy na swoje to jak najbardziej też jestem za tym aby spała u siebie w pokoiku.
Nad literkami jeszcze pomyślę, ale chyba jednak zrobie ze styropianu sama. O ile w ogóle się za to wezme
Co do butelki to ja mam aventa i na gemini zapłaciłam niecałe 13zł za nią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:07
-
Dorotko, może tak być z tym jedzeniem bo ta sytuacja nastała po sobotnim obiedzie: devolay z ziemniaczkami i buraczkami zasmażanymi. Zjadłam tylko pół porcji, ale bezpośrednio po tym jedzonku leciałam do kibelka dwa razy. Następnego dnia mężuś zjadł resztę i oczywiście nic mu nie było i nie jest Mam nadzieję, że przejdzie mi do końca już No i zastanawiam się czy ten ból przy siusianiu też nie mogł być od jelit (ale chyba raczej wymyślam). Albo może od podrażnionego pęcherza po USG (jak mi dowcipną robiła to pobolewał ten pęcherz i myślałam, że się posiusiam na tej leżance, mimo że tuż przed byłam w WC). W każdym razie z tym dzisiaj też lepiej No ale musiałam troszkę od rana pomarudzić A i dzisiaj nawet po kawce nie byłam w wc, więc myślę, że wszystko idzie ku dobremu
I mój kochany mąż pojechał odebrać moje wczorajsze wyniki siuśków i tarczycy. So...tarczyca z 2,8 spadła do 2, FT3 i FT4 też w normie więc spoko Co do siuśków to dalej mam odrobinkę za dużo leukocytów i za dużo bakterii, chociaż i tak duuuużo mniej niż poprzednio Będę żyć
A tak z dupy mogę się dziś czuć właśnie przez pogodę, zawsze kiepsko reaguje na takie zmiany diametralne. Najchętniej przespałabym cały dzień, żeby już minął, ale w sumie nie chce mi się spać
A jedzonko dzisiaj znów kiepsko. W sensie, że nie jadam normalnych obiadów bo kompletnie nie mam weny na gotowanie, na jedzenie takich domowych obiadów w sumie też nie. Na śniadanie były kacanapki z serkiem i pomidorkiem, teraz jabłuszko a na obiad planuje...twarożek ze szczypiorkiem plus polny pomidorek a mężowi kupiłam krokiety. A jak u Was jest z jedzeniem? Jak się odżywiacie?
I w ogóle tak trochę smutno, bo mąż wrócił do pracy a ja się już trochę przyzwyczaiłam, że jesteśmy razem w domu (mimo, że cały czas był zajęty remontem).
-
Się naprodukowałam posta i w czasie jego pisania napisałyście chyba 5 nowych
Ada, mąż pewnie śpi. Po takich zabiegach człowiek jest pół przytomny prawie przez cały dzień. Nie martw się
Madziu, tak, zwolnienie usprawiedliwia Cię również na uczelni.
-
Kasia dobrze, że choć trochę odpuściło. Dobre wyniki tsh, ładnie spadło. Na bakterie kup sobie żurawinę w tabletkach w aptece. Ja nie miałam żadnych żurawitów ani innych tylko czystą właśnie. Ja jem normalnie, wyeliminowałam tylko soki i słodkie napoje (cukier) no i wiadomo, rzeczy które są zakazane dla ciężarnych typu tatar
Ada na zdjęciach, ale na żywo jeszcze nie widziałam, musze pojechać do innego sklepu bo wczotraj w smyku nie było
Madzia pewnie zależy do uczelni/wykładowcy
Agneiszka ja będę kupować jednorazowe podkładyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:16
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Kasia ja czasami tez odczuwam lekki ból przy siusianiu a wyniki moczu mam wzorowe od poczatku ciąży. Dopiero teraz pokazał się ślad leukocytów a=i tak też tylko napisali że "ślad" bo nawet nie mogli chyba okreslić ich ilościowo.
A jak masz jakies lekkie bakterie i podwyzszone leukocyty to pewnie to jest przyczyną bólu.
Ja ostatnio stwierdzilam, ze kiepsko się odzywiam w ciąży. Mało obiadow bo nie przepadamy za nimi a w upały tez nie mialam weny stać nad kuchnią. Za to jem bardzo duzo owoców chociaz wiem ze one miesa nie zastąpią. ale cóż, jakby czegos bakowało to organizm by sie domagał.
Ja dzis sobie makaronu ugotuje do kompotu (znowu "mega pożywne") a męzowi odsmaze pierogów z kapusta i grzybami i pokrasze cebulką smażoną. -
miszkaaa wrote:Hej.
Mąż jeszcze się nie odzywa po zabiegu, cały czas myślę co z nim. Dobrze ze dzisiaj byłam ze szwagierka na mieście ti jakoś zagłuszyłam myśli. Byłam jeszcze raz w sklepie wózkowym i jednak bebetto holand bardziej mi pasuje, jest dużo zwinniejszy i ma lepsze zawieszenie. Monia tobie tez holand się podobal prawda?
Dmuchawiec w sklepie nic nie mówili żeby śpiwór do bebetto byl w zestawie, na pewno jest uchwyt na kubek, moskitiera, ochraniacz na kola.
Ja z tego co pamietam to chyba spiworka nie było ale był własnie pokrowce 2 rodzaje na wózek , uchwyt, torba, moskitiera, folia ochraniacze itd.my pod koniec wrzesnia bedziemy zamawiac wózek:)
Ada nie martw sie napewno wszystko dobrze bedzie ,trzymam kciuki!
Z tego co sie dowiadywalam to podobno wiekszosci dzieci pasuja buteli i smoczki Lovi, zobaczmy jak to sie sprawdzi bo taki kupiłam:)
jutro powinny przyjsc.
Dziewczyny myślicie że po 5 szt z rozmiaru np pajaców starczy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:23
-
właśnie zadzwonił, dopiero wrócił z operacji, ufffpo południu pojadę zobaczyć do niego
tak jak obiecałam wrzucam swojego brzuchola, udało mi się fotce cyknąć. w 9 tc wyglądałam prawie tak jak przed ciążą, oponka była.
Monia, powiem Ci, że na żywo holland jest bardzo ładny, podoba mi się. zaraz wrzucę zdjęcie z telefonu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:22
kwiatuszek789, dmuchawiec, Kasiarzynka, czekolada, 100krotka:), monika_89 lubią tę wiadomość