Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Błękitna, lekarz zleci Ci wszystkie badania na pierwszej wizycie. Jedyne, które ew. poza betą możesz zrobić to progesteron, ale nie jest konieczne.
Ja planuję pracować do Bożego Narodzenia, czyli do 30 tygodnia, a co z tego wyjdzie to zobaczymy. Przez te mdłości już teraz chętnie bym odpoczęła, ale wiem że niedługo miną. Na pewno nie planuję żadnego zwolnienia w I trymestrze, bo do prenatalnych nie chcę nikogo poza szefową informować o ciąży. A potem może się zdarzyć jakieś krótkie, wszystko zależy od tego jak będę się czuła. -
miszkaaa wrote:Mysle z na pierwszej wizycie lekarz ci zleci mocz, morfologię, glukozę tsh, toxo, różyczkę. Ja mialam jeszcze hiv, grupę krwi, cytomegalię, kiłę.
Byłam u ginekologa w ostatni czwartek i nie zlecił mi żadnych badań naradzie...
Obawiam się jeszcze jednego... Rzadko ale czasami odczowam jakieś promieniuje ukłucia u góry pleców z prawej strony. Czy ma mnie to niepokoić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 12:14
kada24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny witam się w 14tc i drugi trymestrze! nie mogę uwierzyć że 1/3 ciąży za mną!
Za chwilę zbieram sie na wizytę popoddglądać malucha. Gin przyjmuje od 15 na zasadze kto pierwszy ten lepszy.
Wczoraj przedl detektor ale moja mała franca schowała się tak głęboko że słychać tylko bulgotanie jak się rusza. Muszę jeszcze poczekać na wyłapanie serducha
100krotko to jedyny minus remontów - każdy by chciał wg siebie, ale jakos się dogadacie. Moj mąż sie buntuje, że bez sensu remontować pokój po babci skoro łóżeczko będzie w sypiali a i tak się wyprowadzimy. Bo samo malowanie i nowa lampa to straszny koszt...
kada gratulję wspanialych wieści my budujemy dom i cieszę się, że nie obok rodziców, tylko kawałek dalej. Jak to mówią teście/rodzicie powinni mieszkać na tyle blisko że dziecko im podrucisz ale w niedzielę rano w kapciach nie przyjdą
Ada ja zapisuję sobie pytania w kalendarzu, wyciągam i po kolei zadaję. Może śmiesznie wygląda ale przynajmniej wszystko wiem
Robaczku ja bym powiedziała po urlopie. Teraz jesteś rozkojarzona wolnym i tyle Rozummiem, że szefowej będzie przykro ale to nie Twoja wina, że jest jak jest
błękitna witaj
kasiarzynko moja cukrzyca chyba jednak nie jest cukrzycą rano krążę wokół 90 ostatnio, po jedzeniu w granicach 100 i to bez konkretnej diety. Nawet eksperymentowałam z lodami czy pączkami i spalanie idealne chyba jedynie nie mogę serka do smarowania bo wtedy jednorazowo skoczył mi cukier. Cola od czasu do czasu nawet cukrzykowi nie zaszkodzi a widać że malenkiej pasuje
czekolada powodzenia, na pewno będze dobrze
Dorotko gratuluję 3 trymestrukwiatuszek789, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Hej dziewczyny
chciałam się przyłączyć z różowej '89 na fioletową '89
u nas też udało się w tym miesiącu 15.07. robiłam test i II kreseczki w środę 1 beta była 489 i w piątek druga 1438
wczoraj byłam u ginekologa i potwierdził jest moja fasolka za 2 tygodnie mamy kolejną wizytę na słuchanie serduszkamonika_89, miszkaaa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość
Nasz synuś
cykl starań -
arien wrote:Ja chcę pójść na l4 jak najszybciej ze względu na mój chory mózg (:p) i charakter, czy raczej miejsce pracy. Jeja, ja chcę już czwartek!
ja chciałam iść za miesiąc ale mój mąż chce żebym szła najlepiej już
zobaczymy kolejna wizyta 3.08 sierpnia wiec jeszcze 2 tygodnie ale nie mam zamiaru czekać dłużej niż miesiącNasz synuś
cykl starań -
Lotta witam po folioletowej stronie mocy
Blumen widzisz, doczekalas sie kopniaczkow tylko nie zamartwiaj sie jesli nie bedziesz czula ich codziennie.
Monia zanim sie obejrzysz to kolejny trymestr bedziesz miala za soba
Błekitna wg mnie beta ok. A wpisywalas sobie wynik w ten kalkulator na belly?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 15:39
lotta.89 lubi tę wiadomość
-
Witaj Lotta
Wieczorem dopisze Was do listy
Blumen gratuluje kopniaczków
Monia zaciskam kciuki! Ale fajnie ze juz Itrymestr masz za sobą
Haha pytania zawsze zapisuje na kartce ale i tak coś zaczynam sie wtedy miotać, obym tym razem o niczym nie zapomniala
No to jeszcze 1,5h!lotta.89 lubi tę wiadomość
-
Bardzo się cieszę, że dziewczyny w końcu się ośmieliły i dołączyły
Blumen, ja jak zwykle zazdraszam kopniaczków
Błękitna, beta jest ok, wpisałam ją nawet w kalkulator i on też mówi, że ok
A ja jestem głuuuupek. Wróciłam z pracy i znalazłam test i...nasikałam Od razu pojawiły się dwa mega extra tłusciochy
Mam nadzieję, że spazmatyczne kichanie nie ma wpływu na fasolka i nie sprawi, że się nagle odgnieżdzi, prawda?lotta.89, monika_89 lubią tę wiadomość
-
kwiatuszek789 wrote:Lotta witam po folioletowej stronie mocy
Blumen widzisz, doczekalas sie kopniaczkow tylko nie zamartwiaj sie jesli nie bedziesz czula ich codziennie.
Monia zanim sie obejrzysz to kolejny trymestr bedziesz miala za soba
Błekitna wg mnie beta ok. A wpisywalas sobie wynik w ten kalkulator na belly?
Tak przyrost jest ciut ciut mniejszy niż porównując bete z poniedziałku i środy ale i tak jest ok. Wzrasta dwukrotnie w ciągu jednego dnia i ok 15 godzin. To chyba dobrzemonika_89 lubi tę wiadomość