X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wapno jak najbardziej. Ja jest obsmarczona do pasa i kicham, myślę ze to nie przeziębienie tylko właśnie alergia, ale wapno na mnie nie działa niestety. I trochę nie bardzo wiem co z tym robić.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po pracy :)

Powiedziałam dzisiaj o całej sytuacji koleżance, ktora ma isc na urlop i docentowi. Szefowi w sensie. Kolezanka pogratulowała, chyba szczerze zdaje się, powiedziała, że nie zrezygnuje z urlopu bo jedzie nad morze, ale nie była zła ani nic takiego. Nawet mnie trochę namawiała na zwolnienie. Mówiła, żebym powiedziała koniecznie lekarzowi gdzie pracuje, że szpital, że oddział zabiegowy i że zarazkowy syf :) Docent pogratulował i powiedział, że jakoś bedą sobie bez nas radzić, najwyzej oddziałową zaangażowac trzeba będzie :) Więc w porządku wszystko, bardzo się cieszę :)

monika_89, czekolada, Madzia890722, miszkaaa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i widzisz sytuacja sie wyklarowała, cieszę sie, że i koleżanka i szef tak do tego podeszli :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część :-)

Arien widzisz wszystko dobrze się ułożyli :-)

Mi od nocy towarzyszy ból brzucha ale to chyba z nerwów troszkę się z mężem poklucilismy o remont on chce inaczej ją inaczej eh...

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien. Super! Dobrze ze powiedziałaś o juz teraz nie musisz sie martwić. Koleżanka ma rację w takim miejscu jak pracujesz to za dużo zarazków wiec zwolnienie by sie przydało.

100krotka ah czas remontu to czas nerwów, wiem coś o tym. Moze jednak uda Wam się dojść do jakiegoś porozumienia. :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tylko spokojnie muszę jakoś dotrwać do czwartku :) jak boga kocham, to najdłuższe dni w moim życiu :)

100krotka, wszystkie przez to przechodziłysmy/przechodzimy/będziemy przechodzić. My zaczęliśmy w sobotę. Juz jest burdel, syf z kiłą a to dopiero początek. Samo to może z równowagi wyprowadzać. I ja już też parę razy zdążyłam się na męża zdenerwować za jego gluppie pomysły :) trzeba uzbroić się w cierpliwość i pamiętaj, że spokój jest teraz najwazniejszy! :)
    Miszka, a Ty dzisiaj nie miałaś wizytować u gina?:>
    Ile bierzesz tego wapna? Czytałam w necie ze trzeba brać do 1000mg na dobę. Ja brałam jedną tabletkę i teraz wyczytałam ze w jednej jest tylko 300. Może dlatego nie pomaga? Ja mam takiego gila, że oddychać nie mogę, kicham jak szalona i zaczynam pokaszliwać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 17:55

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak ja się cieszę, że u nas bez większego remontu się obejdzie. Tylko dziś jedna ściana będzie malowana i lampa będzie wieszana w łazience, a na jesieni szlifowanie i malowanie sypialni i tyle.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam dobodowke robić bo mieszkamy z moimi rodzicami i byli by lżej ale mążnie chce wwolałby dom budować i pies pogrzebany bo chciałam na jednym placu ale niestety nie możemy bo jeszcze mana moja parę lat ma hipotekę ehh i dupa blada

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien ja pije dwie tabletki i te wapno co ja mam to ma 360mg w dwóch tabletkach. Mi taka dawka wystarcza ale moze faktycznie u Ciebie potrzebna jest większa. Na pewno wapno nie zaszkodzi. Moze spróbuj wode morską do nosa to troche Ci przetka. Albo inhalację.

Ja wizytuje jutro :D nie mogę się doczekać. Wizyta dopiero na 17 wiec wieczorem zdam relację. Kurcze obym nie zapomniala i wszystko zapytać Gina. Zapisuje sobie na kartce ale i tak jak wchodzę do gabinetu to mam to ogarnia mnie pomroczność umysłu :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy jeden pokój naradzie aż boje się pomyśleć co to będzie jak będziemy robić salon...chyba faktycznie pojade do mamy na ten czas eh...

Kada ją mieszkam w przybudówce i marzę o swoim domu.

Miszkaaa już trzymam kciuki :-) ja dopiero za tydzientydzien ciekawą jestem co tam słychać u bobaska:-)

• arien Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszka, będę zaciskać kciuki jutro :) Ja korzystam z listy tutaj na belly, zapisuje pytania a potem tylko druknąć i już :) Kupiłam wodę morską ale g daje :/ Jutro spróbuję się dostać do mojej pani alergolog. Trochę się martwię bo u mnie taki stan alergiczny bardzo często przeradza się w duszności. Zobaczymy co uda mi się jutro załatwić :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka, trzymam kciuki za jutro. Lista się bardzo przydaje :)

Zastanawiam się kiedy powiedzieć mojej szefowej o ciąży. W przyszłym tygodniu planuję urlop i myślałam, żeby powiedzieć po powrocie, bo to już będzie 10. tydzień. Z drugiej strony mam spore mdłości i problemy z koncentracją, już dziś pytała czy wszystko w porządku (w zeszłym tygodniu nie jej nie było, więc nie było problemu). No i teraz zastanawiam się czy nie powiedzieć wcześniej. Ona od dawna stara się o dziecko i to bedzie cios. Wie o moim poronieniu, ale nie spodziewa się, że znów się staramy.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien dobrze ze powiedzialas, masz juz z glowy przynajmniej i ten stres Ci odejdzie. A rzeczywiscie nie ma co siedziec w bakteriach i narazac zdrowie bo wiadomo ze oslabia sie odporjosc w ciazy.

Robaczku z jednej strony ja bym poczekala i powiedziala po urlopie a z drugiej jak zrobisz to teraz to bedziesz miala z glowy i nie bedziesz sie tym na urlopie stresowala. A szefowa tak czy siak musi sie dowiedziec wiec kilka dni nic nie zmieni. Bedzie musiala to zaakceptowac i jako szefowa i jako staraczka ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach dzisiaj :) ja juz nie mogę się doczekać swojej.

Robaczku, ja wolałam powiedziec w pracy wcześniej i mieć z głowy. Tez mam duże problemu z koncentracją, mózg jakby mi wyparował co przekłada się na moja wydajność w pracy takze teraz jestem usprawiedliwiona :P nawet wczoraj rozmawialam z z szefową na temat mdłości :D co bylo dla mnie nie lada wydarzeniem :P a Twoja szefowa i tak będzie musiała ten fakt zaakceptować.
    Musisz przemyśleć

Miłego dnia dziewczynki :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Ja tez dzisiaj zaciskam bardzo mocno kciuki za wszystkie wizyty :) i oczywiście czekam na wasze ralacje :)
    Robaczku, ja bym powiedziała :) Mnie to przyniosło spora ulgę i nie musze się już tym martwić :)
    A ja jestem dzisiaj tak mega przymulona, że najchętniej bym tylko spała, jeszcze ten cholerny katar mnie dobija.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Kochane...:) jeśli mogę to dołącze :) termin mam na 24 marca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:57

Kasiarzynka, miszkaaa, 100krotka:), monika_89 lubią tę wiadomość

178158129f.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Błękitna, nareszcie! :) Długo się zbierałaś, żeby w końcu nas zaszczycić :) Mój termin jest na 15 marca :) idziemy prawie równo :) Możesz sobie suwaczek dodać na forum i kalendarz udostepnić :) Jak się czujesz? Jakies objawy?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:24

miszkaaa, monika_89 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien Milo że na mnie czekalyscie :) chciałam ogarnoc najpierw wszystko...dzisiaj zanioslam zwolnienie do pracy. Naradzie gin mi wystawił na miesiąc bo uprzedził że teraz to różnie bywa... Jeśli chodzi o objawy to mdłości ustały naradzie ale za to brzuch pobolewa czasem... Dzisiaj nie ale wczoraj i przed wczoraj to dał się we znaki. To kluje to boli miesiączkowo wtedy towarzyszy mi dość duży niepokój. Może to dlatego że byłam przy poronieniu ciąży u mojej siostry bliźniaczki. Poza tym piersi jakby coraz ciezsze i obolale brodawki od kilku dni też wrażliwe...

178158129f.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj robilam tescik... Pięknie pozytywny :) i byłam powtórzyć bete

monika_89 lubi tę wiadomość

178158129f.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ