X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wapno jak najbardziej. Ja jest obsmarczona do pasa i kicham, myślę ze to nie przeziębienie tylko właśnie alergia, ale wapno na mnie nie działa niestety. I trochę nie bardzo wiem co z tym robić.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po pracy :)

Powiedziałam dzisiaj o całej sytuacji koleżance, ktora ma isc na urlop i docentowi. Szefowi w sensie. Kolezanka pogratulowała, chyba szczerze zdaje się, powiedziała, że nie zrezygnuje z urlopu bo jedzie nad morze, ale nie była zła ani nic takiego. Nawet mnie trochę namawiała na zwolnienie. Mówiła, żebym powiedziała koniecznie lekarzowi gdzie pracuje, że szpital, że oddział zabiegowy i że zarazkowy syf :) Docent pogratulował i powiedział, że jakoś bedą sobie bez nas radzić, najwyzej oddziałową zaangażowac trzeba będzie :) Więc w porządku wszystko, bardzo się cieszę :)

monika_89, czekolada, Madzia890722, miszkaaa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i widzisz sytuacja sie wyklarowała, cieszę sie, że i koleżanka i szef tak do tego podeszli :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część :-)

Arien widzisz wszystko dobrze się ułożyli :-)

Mi od nocy towarzyszy ból brzucha ale to chyba z nerwów troszkę się z mężem poklucilismy o remont on chce inaczej ją inaczej eh...

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien. Super! Dobrze ze powiedziałaś o juz teraz nie musisz sie martwić. Koleżanka ma rację w takim miejscu jak pracujesz to za dużo zarazków wiec zwolnienie by sie przydało.

100krotka ah czas remontu to czas nerwów, wiem coś o tym. Moze jednak uda Wam się dojść do jakiegoś porozumienia. :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tylko spokojnie muszę jakoś dotrwać do czwartku :) jak boga kocham, to najdłuższe dni w moim życiu :)

100krotka, wszystkie przez to przechodziłysmy/przechodzimy/będziemy przechodzić. My zaczęliśmy w sobotę. Juz jest burdel, syf z kiłą a to dopiero początek. Samo to może z równowagi wyprowadzać. I ja już też parę razy zdążyłam się na męża zdenerwować za jego gluppie pomysły :) trzeba uzbroić się w cierpliwość i pamiętaj, że spokój jest teraz najwazniejszy! :)
    Miszka, a Ty dzisiaj nie miałaś wizytować u gina?:>
    Ile bierzesz tego wapna? Czytałam w necie ze trzeba brać do 1000mg na dobę. Ja brałam jedną tabletkę i teraz wyczytałam ze w jednej jest tylko 300. Może dlatego nie pomaga? Ja mam takiego gila, że oddychać nie mogę, kicham jak szalona i zaczynam pokaszliwać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 17:55

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, jak ja się cieszę, że u nas bez większego remontu się obejdzie. Tylko dziś jedna ściana będzie malowana i lampa będzie wieszana w łazience, a na jesieni szlifowanie i malowanie sypialni i tyle.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam dobodowke robić bo mieszkamy z moimi rodzicami i byli by lżej ale mążnie chce wwolałby dom budować i pies pogrzebany bo chciałam na jednym placu ale niestety nie możemy bo jeszcze mana moja parę lat ma hipotekę ehh i dupa blada

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien ja pije dwie tabletki i te wapno co ja mam to ma 360mg w dwóch tabletkach. Mi taka dawka wystarcza ale moze faktycznie u Ciebie potrzebna jest większa. Na pewno wapno nie zaszkodzi. Moze spróbuj wode morską do nosa to troche Ci przetka. Albo inhalację.

Ja wizytuje jutro :D nie mogę się doczekać. Wizyta dopiero na 17 wiec wieczorem zdam relację. Kurcze obym nie zapomniala i wszystko zapytać Gina. Zapisuje sobie na kartce ale i tak jak wchodzę do gabinetu to mam to ogarnia mnie pomroczność umysłu :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy jeden pokój naradzie aż boje się pomyśleć co to będzie jak będziemy robić salon...chyba faktycznie pojade do mamy na ten czas eh...

Kada ją mieszkam w przybudówce i marzę o swoim domu.

Miszkaaa już trzymam kciuki :-) ja dopiero za tydzientydzien ciekawą jestem co tam słychać u bobaska:-)

• arien Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszka, będę zaciskać kciuki jutro :) Ja korzystam z listy tutaj na belly, zapisuje pytania a potem tylko druknąć i już :) Kupiłam wodę morską ale g daje :/ Jutro spróbuję się dostać do mojej pani alergolog. Trochę się martwię bo u mnie taki stan alergiczny bardzo często przeradza się w duszności. Zobaczymy co uda mi się jutro załatwić :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka, trzymam kciuki za jutro. Lista się bardzo przydaje :)

Zastanawiam się kiedy powiedzieć mojej szefowej o ciąży. W przyszłym tygodniu planuję urlop i myślałam, żeby powiedzieć po powrocie, bo to już będzie 10. tydzień. Z drugiej strony mam spore mdłości i problemy z koncentracją, już dziś pytała czy wszystko w porządku (w zeszłym tygodniu nie jej nie było, więc nie było problemu). No i teraz zastanawiam się czy nie powiedzieć wcześniej. Ona od dawna stara się o dziecko i to bedzie cios. Wie o moim poronieniu, ale nie spodziewa się, że znów się staramy.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien dobrze ze powiedzialas, masz juz z glowy przynajmniej i ten stres Ci odejdzie. A rzeczywiscie nie ma co siedziec w bakteriach i narazac zdrowie bo wiadomo ze oslabia sie odporjosc w ciazy.

Robaczku z jednej strony ja bym poczekala i powiedziala po urlopie a z drugiej jak zrobisz to teraz to bedziesz miala z glowy i nie bedziesz sie tym na urlopie stresowala. A szefowa tak czy siak musi sie dowiedziec wiec kilka dni nic nie zmieni. Bedzie musiala to zaakceptowac i jako szefowa i jako staraczka ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach dzisiaj :) ja juz nie mogę się doczekać swojej.

Robaczku, ja wolałam powiedziec w pracy wcześniej i mieć z głowy. Tez mam duże problemu z koncentracją, mózg jakby mi wyparował co przekłada się na moja wydajność w pracy takze teraz jestem usprawiedliwiona :P nawet wczoraj rozmawialam z z szefową na temat mdłości :D co bylo dla mnie nie lada wydarzeniem :P a Twoja szefowa i tak będzie musiała ten fakt zaakceptować.
    Musisz przemyśleć

Miłego dnia dziewczynki :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Ja tez dzisiaj zaciskam bardzo mocno kciuki za wszystkie wizyty :) i oczywiście czekam na wasze ralacje :)
    Robaczku, ja bym powiedziała :) Mnie to przyniosło spora ulgę i nie musze się już tym martwić :)
    A ja jestem dzisiaj tak mega przymulona, że najchętniej bym tylko spała, jeszcze ten cholerny katar mnie dobija.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Kochane...:) jeśli mogę to dołącze :) termin mam na 24 marca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 09:57

Kasiarzynka, miszkaaa, 100krotka:), monika_89 lubią tę wiadomość

178158129f.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Błękitna, nareszcie! :) Długo się zbierałaś, żeby w końcu nas zaszczycić :) Mój termin jest na 15 marca :) idziemy prawie równo :) Możesz sobie suwaczek dodać na forum i kalendarz udostepnić :) Jak się czujesz? Jakies objawy?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:24

miszkaaa, monika_89 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien Milo że na mnie czekalyscie :) chciałam ogarnoc najpierw wszystko...dzisiaj zanioslam zwolnienie do pracy. Naradzie gin mi wystawił na miesiąc bo uprzedził że teraz to różnie bywa... Jeśli chodzi o objawy to mdłości ustały naradzie ale za to brzuch pobolewa czasem... Dzisiaj nie ale wczoraj i przed wczoraj to dał się we znaki. To kluje to boli miesiączkowo wtedy towarzyszy mi dość duży niepokój. Może to dlatego że byłam przy poronieniu ciąży u mojej siostry bliźniaczki. Poza tym piersi jakby coraz ciezsze i obolale brodawki od kilku dni też wrażliwe...

178158129f.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj robilam tescik... Pięknie pozytywny :) i byłam powtórzyć bete

monika_89 lubi tę wiadomość

178158129f.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ