X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:23

wnidtv73dpzdszlc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze chyba kupie od tej znajomej zestaw pościeli. Chce sprzedać za 100zl kołdrę i poduszke wraz z poszwami oraz ochraniacz, znalazłam w necie zestaw tej samej pościeli to kosztuje ponad 280zl. Wiec chyba sie skusze, ale to najpierw zobaczę na żywo żeby podjąć decyzję.

Jesli chodzi o moja koleżankę miesiąc temu urodziła synka wiec mam nadzieje ze ten wczorajszy dzień moze troche lepiej przeżyła wlasnie dzieki niemu. Przykre, że sama wczoraj obchodziła urodziny, ale przy takiej rocznicy to nawet ciężko jest jej złożyć życzenia...

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) Ja wczoraj głownie robiłam pranie i pranie i pranie a siostra wieszała żebym się nie naciągała (czasem czuję się w domu jak inwalidka, ale miło że wszyscy się o mnie troszczą ;)). Mój mąż brudzi gorzej niż małe dziecko, jak urodzi się maleństwo to pralka chyba będzie pracować 24h na dobę ;)

Moi rodzicie pojechali na urlop i po ciuchu organizujemy z siostrą ojcu prezent na 50 w sierpniu. Kupiliśmy mu drewnianą wędzarnię i wycinamy drzewa, murujemy (no właściwie maż i przyszły szwagier). Mam nadzieję, że tata będzie zadowolony z prezentu i przeżyje te 2 wycięte drzewa ;)

czekolada na ja na upały zawsze mam wodę termalną w lodówce albo jakąś delikatną mgiełkę żeby sie odświeżyć

arien pamiętaj, że objawy są i znikają. Skoro nie masz mocnych objawów to ciesz się z tego, że tak łagodnie przechodzisz ciążę ;) Z pracą ciężki orzech do zgryzienia, ja bym się jeszcze wstrzymała ze zwolnieniem ale z Twoimi stanami lękowymi może fkatycznie lepiej by Ci było w domu. Z drugiej strony niech sobie szef radzi skoro tamta dziewczyna miała zaplanowany urlop to nie moze ją ściągnąć, równie dobrze może mieć gdzieś wykupione wakacje a Ty masz prawo zachorować

Ada bardzo przykro mi z powodu koleżanki :( Taki stan nazywa się mózg w ciaży :P też jestem teraz bardziej roztargniona niż zwykle. Super okazja Ci się trafila, aż grzech nie odkupić łóżeczka :) Ja dostanę od szwagierki więc też już mam to z głowy :D

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka, super łóżeczko za takie pieniądze bym brała prawie jak za darmo ;-)
    A jeśli mogę spytać to co się stało że taka mała kruszyna nie żyję ?? :-( podczas porodu czy jak ?? Kiepskie są takie sytuacje człowiek chce pomóc ale w gruncie rzeczy nie wiadomo jak się zachować aby nie urazić.
    Osobiście nie lubię jak mam doła i ktoś na przymus mnie chce pocieszyć. Po to są gorsze dni aby pomóc się wyżalić.

wczoraj wyszłam z psiapsółkami wszyscy pili a ja jako jedyna haftowałam :-D mam nadzieję że moja Kruszyna sobie grzecznie rośnie <3 jeszcze tylko 2 dni do wizyty ;-)

Arien, nie nakręcaj się złe emocje przyciągają przykre zdarzenia a nikt z nas nie chce źle. Lęk i strach jest ja go rownież cały czas mam ale powtarzam sobie że moja dzidza jest silna! :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne łóżeczko, no i bardzo dobra cena. Zanim zdecydujesz się na zakup ochraniaczy do niego poczytaj o nich. Podobno są mało bezpieczne i pediatrzy oraz położne namawiają, żeby z nich zrezygnować.

Ja coraz bardziej przekonuję się do rozwiązania - kosz mojżesza na pierwsze 4-6 miesięcy, a dopiero potem łóżeczko. Owszem to nieco wyższe koszty, ale z drugiej strony kosz można potem sprzedać, a wydaje mi się, że dziecku będzie bardziej komfortowo w mniejszej przestrzeni,kosz łatwo przenieść do drugiego pokoju, może też posłużyć za łóżeczko turystyczne, no i zajmuje mniej miejsca w sypialni.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałabym Was straszyć bo to nie jest najlepsze miejsce na takie historię. Poprostu błąd lekarski po cc, źle odessane wody płodowe i przez to dzieciątko zmarło... :(

Jesli chodzi o kosz Mojżesza to wiele dziewczyn go zachwala, ja raczj sobie odpuszczę za to chcialabym fotel bujany.

Ja się dzisiaj odstroiłam w krótkie spodenki i pojechaliśmy z mężem na zakupy a tu deszcz leje!

Czekoladko tez wizytujesz we wtorek?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka wiem, ze to juz nie zwroci zycia malenstwa ale mam nadzieje, ze lekarz odpowiedzial juz za blad lekarski a nie jak to bywa w Polsce zamietli sprawr pod dywan. Przykre strasznie :-(

U mnie burza tuz tuz, grzmi co raz bardziej i moze w koncu sie schlodzi bo duchota okropna.

Robaczku a czemu pediatrzy odradzaja ochraniacze w lozeczku? Nie wyobrazam sobie ich nie miec...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też wizytuje we wtorek. 17.10 mam wizytę :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam wizytę we wtorek, ale juz u mojego gina. To będzie dzień swietnych wieści :D

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja mam jutro wizytę na 20 dopiero eh

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam trochę na ten temat i badania wskazują, że zwiększają prawdopodobieństwo śmierci łóżeczkowej. Mogą powodować uduszenia, w łóżeczku robi się duszno, a mama leżąca w swoim łóżku ma gorszy ogląd sytuacji. Poza tym zbadano, że dziecko nie jest w stanie tak się rozpędzić, by uderzając główką w szczebelek zrobić sobie krzywdę, obecne standardy narzucają imieszczanie szczebelków bardzo gęsto, więc nie ma szans na zaklinowanie główki, a urazy rączek i nóżek zdarzają się rzadko - skoro dziecko dało radę włożyć rączkę to jest niemal pewne, że znajdzie sposób aby ją bezboleśnie wyjąć, a jeśli się nie udato zacznie płakać zamiast wyłamywać ją sobie ze stawu.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy wizytowy wtorek

Kada powodzenia jutro

A jesli chodzi o ochraniacz to owszem zgodzę sie ze w pierwszych miesiącach nie jest zbyt potrzebny bo dziecko nie przekręca sie w trakcie snu oraz racja ze taki ochraniacz zasłania dzievko. Ale jak porośnie to robi sie problem gdy uderza główką o szczebelki i budzi sie z płaczem. Ja jakos tez nie wyobrażam sobie żeby łóżeczko bylo bez ochraniacza.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:24

wnidtv73dpzdszlc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba jednak bardziej obawiam sie tego ze dziecko sie uderzy niz udusi przez ochraniacz. Ja tam bede zakladala go pomimo tuch badan, o ktorych de facto nie slyszalam nigdy.

U mnie bylo burzowo wieczorem i teraz jest milutko bo schlodzilo sie. Ciekawe na jak dlugo...

Zaczynam juz trzymac kciuki za wtorkowe wizyty :-)

Nie chce mi sie isc jutro do pracy. A raczej wstawac. Pozytywem jest to ze w tym tygodniu zaczynam urlop i sama nie wiem czy wroce jeszcze do pracy przed zwolnieniem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 23:03

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja dzisiaj przed pracą dostałam biegunki oczywiscie, ale tłumaczyłam groszkowi, że mamusia trochę się denerwuje, ale żeby się nie przejmował tym za bardzo :)
    Bardzo ładne łóżeczko miszka :)
    Miłego dnia

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    ja też zdecyduję się na ochraniacze, jak ktoś sie boi śmierci łożeczkowej zawsze można zamontować monitor oddechu, zdecydowanie bardziej mnie to przekonuje

arien i to jest dobre podejście :)

U mnie wczoraj praktycznie w ogóle nie popadało, upał jak był tak jest, można się roztopić.
    Potrzebuję Waszej pomocy: chyba mam na coś uczulenie bo non stop kicham i swędzą mnie oczy. Od tego kichania aż czuję podbrzusze. Wprawdzie nie mocno, ale jednak jak się ruszam to czuję w dole napięcie. Co mogę wziąć? nie wiem na co mam alergię, zwykle przez jakiś brałam alertec i przechodziło, no a teraz?

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzien dobry. :)
    Monia, ja tez mam alergię i jak mnie bierze to pije wapno, lekarz mi pozwolił.

Arien, spokojnie, Twój groszek na pewno jest wyrozumiały :)

A mi dzisiaj mdłości powrócili, a miałam juz pare dni spokoju :/ wczoraj przez ta pogodę tak mnie głowa rozbolała, po obiedzie wzięłam paracetamol i usnęłam. Obudziłam sie wieczorem i dalej poszłam spać

Miłego dnia

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno możesz wziąć wapno, takie musujące, a czy coś jeszcze to nie wiem.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to super, wyslę męża do apteki bo już nie wyrabiam. Dzięki za radę :)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce juz wizytę

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ