X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:32

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nam na warsztatach powiedziano z zmienił sie schemat żywienia niemowląt i dzieci karmione mm i kp maja tak samo rozszerzaną dietę od 4 miesiąca.

U mnie 2,5-3 cm rozwarcia. Skurczy dalej brak. W środę rano mam się zgłosić na oddział.

Patrycja i faktycznie Franek wyprzedzi moja Klare :P jak samopoczucie?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:32

Marzec x 2 <3 <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, Klara ma jeszcze szansę :)

Dorota mi osobiście jednak ta ze smyka bardziej się podobała chyba. Ja tak w ogóle na chrzest małej założyłam szarą sukienkę na białe body i rajstopki - i biały kombinezon. Nie uważam żeby był przymus żeby sukienka musiała być biała jak mi się inna spodobała, o!

A co do diety to baaaardzo pomału do przodu. Łącznie -5,2 kg. Nie wiem czemu 17 kg przybyło w 2 miesiące, a w miesiąc "spadła" nawet nie jedna trzecia.

Patrycja, ja przy planowanym cc miałam tak że niby miało być w dniu przyjęcia, ale jak już mnie położyli to powiedzieli że zrobią następnego dnia bo chcą porobić na spokojnie wszystkie badania. A jak ma być u Ciebie?

Facet wycenił mi robociznę za wyprowadzenie ze stanu deweloperskiego (a więc gładź, malowanie, kafelkowanie 1 pokoju, kuchni, łazienki i korytarza), panelowanie (2 pokoje), montaż wszystkiego w łazience, montaż parapetu i drzwi, oświetlenie - no generalnie wszystko pod zamieszkanie na 30 tysięcy. Robocizna. I nie wiem czy przy naszych ok. 70m2 to dużo czy mało. Aaaa i plus wykonanie zabudowy w jednym z pomieszczeń (tzw. pomieszczenie gospodarcze). I za cholerę nie wiem ile wyniosą nas materiały na to wszystko, on mówi że materiały i meble to powinno być ok. 40 tys. Tak że do zamieszkania powiedzmy wydamy 70 tys. zł. Ma któraś pojęcie czy tak może być, czy to dobra cena, itp. itd.?

wnidtv73dpzdszlc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Ada musisz sie znowu zqprzyjaznic z pilka, spacerami, <3 itp ;-)
    Co do rozszerzania diety przy kp po 4 msc nie odwazylabym sie. Za delikatny jest jeszcze zoladek, mozna doprowadzic do nietolerancji pokarmowej i narobic przez to duzo problemow. Szkoda sluzowki zoladka. Tzn ja mam.takie zdanie ze lepiwj odczekac niz klopotow narobic.

Madzia wpadla mi w oko cudna sukienusia ale ona sama kosztuje tyle co komplet razem z plaszczykiem na all wiec odpada. Az tak szalec nie chce ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 7 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nie pomoge w kwestii mieszkania i cen bo sie nie znam. A co do sukienusi to pewnie pod kombinezon bym tez poszukala czegos w kolorze a tu juz cieniej bedzie ubrana i z mezem zdecydowalismy sie na biel.
    5kg ylto ladnie. Wazne ze spada waga i sa efekty odchudzania. Kciukam za dalsze postepy :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

u nas brzydki dzień w nocy obudziłam się z potwornym bólem głowy aż wzięłam apap potem o 7 rano napiłam się filiżankę kawy parzonej bo cały czas łupała ale wcale się nie dziwię jak jest taka pogoda :/

U nas dziś była położna i Kuba waży 4690g, w przeciągu tygodnia przytył pół kilograma, mówi żeby powoli rezygnować z nocnego karmienia i np.dawać mu przegotowaną wodę, zresztą domyślałam się że przytył bo większość ubranek jest już za mała i jak go podnoszę do odbicia to czuję że już jest taki kawał faceta :-D
    ale co mam zrobić jak on się drze jak jest głodny.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia przeczytałam mężowi to co napisalas i stwierdzi ze to dużo. Jeszcze żale dużo od miasta bo jednak ceny w dużych miastach są na pewno wyższe niż u mnie.

Dla porównania. My zapłaciliśmy 12 tys za robociznę. Mieszkanie 55m. Do zrobienia były ściany( płyty regispowe i dwie ściany rynkowe) sufity podwieszane, parapety, wybudowanie barku-wyspy w kuchni oraz malowanie wszystkich ścian i montowanie listwę przypodłogowych.

5 tys zapłaciliśmy za kafelkowanie. Cała łazienka z montażem wc, kabiny itp oraz cały salon z kuchnią i korytarz. Razem bylo ok 80m kw kafelek.

Montaż drzwi oraz montaż oświetlenia mąż robił we własnym zakresie.

Dorota, do mnie w starym schemacie żywienia niemowląt nie przemawia jedna rzecz. Przyy mm stopniowo podaje się warzywa, później dania mięsno warzywne. A przy kp każą po 6 miesiącu dać odrazu obiad z mięsem (!) jak dla mnie straszne nieporozumienie wiec ja wolałabym stopniowo po 4 miesiącu rozszerzać dietę.

http://canpolbabies.com/pl/files/library/schemat_zywienia_CB_2014.jpg

Marlenko. Jak chłop chce zjeść to nie ma na to rady :P i cos mi sie wydaje ze Jakub nie da się oszukać wodą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:45

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 7 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada faktycznie dziwne. Tym bardziej bym nie podala nawet po 6msc na dzien dobry miesa.
    Ja sie trzymam zasady, ze przy mm od 4msc a przy kp od 6msc i stopniowo od delikatnych (nie wzdymajacych) warzyw.
    Niedawno zajarana bylam rozszerzaniem diety a teraz widze ze Jula jakos mocno nie jest na to gotowa wiec tez nie mozna na sile. Przyjdzie odpowiednia pora to zacznie jest z wiekszym apetytem i lepiej trawic. Indywidualna sprawa mam i dzieci :-)

Marlenko ja bym nie odmawiala Kubusiowi mleczka. Niby przez takie oszukanie woda masz szanse z czasem oduczyc Malego budzenia sie w nocy.
    Zastanawiam sie tylko nad tym. Jak dziecko zje mleczko to trawi sie ono powiedzmy 3h a woda przeleci przez niego i zeby zaraz nie bylo kolejnej pobodki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 13:54

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena, ja bym nie oszukiwała wodą jeszcze, za wcześnie. Sama zaczęłam podawać małej wodę aby zrezygnować z karmień o 5-6 niedawno, a ile jest starsza. Wydaje mi się że takie maleństwo trzeba karmić na żądanie.

Tyśce minął bunt na obiadki i znowu ładnie pięknie je. Dziś był słoiczek <gotowiec> z rybką i zjadła raz-dwa nawet mało co brudząc śliniakobluzkę swoją. Tylko jak jej się odbija tą rybką to mi słabo trochę :P .

Ada, też mi się wydaje że drogo - chyba będę musiała poszukać kogoś jeszcze a taaak mi się nie chce użerać. No i facet miał wolne terminy, teraz już wiem czemu.

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, wklejam Ci fragment maila od mojego wykonawcy. Na podstawie swojego metrażu i potrzeb możesz sobie podliczyć. Ja bym się mocno zastanowiła nad robieniem gładzi na tym etapie. Przedłużają prace, robią syf, są bardzo drogie, a nowy budynek przez 2-3 lata będzie osiadał i pojawią się na pewno pęknięcia. U nas tynki były przyzwoicie zrobione i tylko malowaliśmy. Ceny warszawskie:

"Poniżej podam ceny jednostkowe na robociznę ;

-ułożenie płytek w zależności od materiału i wielkości 50-70 m2
    -krawędzie szlifowane 20-40mb
    -malowanie na biało 7 na kolor 8m2
    - przesunięcie pkt elektrycznego do 1mb -20,powyżej -30,
    - ułożenie paneli 16m2,deska berlinecka- 22m2
    -listwy przypodłogowe montaż- 11mb
    -przeniesienie pkt hydraulicznego -150
    -montaż wanny + obudowa -220
    -montaż wc,umywalki x 60 pkt
    -montaż i zabudowa stelaża wc -220
    -montaż drzwi 1szt -160
    -sufit podwieszany w zależności od trudności (czy prosty czy z podcięciami ) standart 50m2 ,z podcięciami -70mb
    -tapeta w zależności od materiału- 20-35 m2
    -montaż wykładziny na klej -15m2,na taśmę dwustronną 10m2
    -wykonanie gładzi -16m2 a co do jej zasadności trzeba stwierdzić na miejscu jak wyglądają tynki i czy ich jakość jest akceptowalna.
    Orientacyjny czas wykonania prac to 4-6 tygodnie +gładzie 1-2tygodnie. Materiały mogą być zakupione na 8% przez naszą firmę.Harmonogram ;łazienka ,elektryka,sufity,gładzie,płytki podłoga,panele ,drzwi,malowanie ,meble kuchnia."

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cc to dziś koło 18 mam się zgłosić na IP, a na jutro mam rozpisany zabieg. Oczywiście jakiś poród SN może się zakończyć cc i wtedy wypadnę z kolejki, ale liczę, że tak się stanie.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospałam :) jak przyjechaliśmy ze szpitala odgrzałam obiad, zrobiłam dwa prania, odkurzyłam i pomyłam podłogi, starłam kurze, ugotowałam dla psa i padłam. Dopiero otworzyłam oczy.

Patrycja trzymam mocno kciuki za Was :) pewnie juz jesteś w szpitalu. Melduj nam na bieżąco.

Ewelina. A kiedy będziesz miała wynik tego posiewu?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja trzymam kciuki za jutro :-)

Ada wyniki mają być do środy. Jak przyjdą jutro to znak że znowu niediagnostyczny jest :-( aż się boję że znowu będę musiała się z tymi siuskami bujać :-(

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Po raz kolejny nie odniosę się do Waszych postów, ale już odliczam tygodnie do przejścia na wolne. Część klientów wkurza mnie niemiłosiernie, momentami mam ochotę zadzwonić i powiedzieć im co o nich myślę :/ wrr... a nie byłyby to miłe słowa. No ale wiadomo, że nigdy nie zaznam tej satysfakcji.

Byłam dziś u mojej psycholog i dobrze wyszło, że wizyta wypadła akurat dzisiaj... Dokładnie rok temu poroniłam pierwszą ciążę. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że to tak we mnie siedzi. Dopiero dzisiaj jak poruszyłam z nią ten temat, to w pewnym momencie rozpłakałam się jak dziecko. A teraz co? Mam wyrzuty sumienia względem Julki, bo przecież powinnam skupić się na tym, że niedługo będzie z nami i cieszyć się z tego. Ehh... szkoda słów.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola u mnie rok minął Wczoraj... Wiem co czujesz, i nie miej wyrzutów sumienia względem Julii, ona na pewno nie miałaby tobie tego za złe, jakoś musimy to odreagować. Trzeba czasami pozwolić popłynąć temu co czujemy. Tyle cie mocno :-*

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png

Wysłany: 7 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, Ewelina tule Was :-*

Patrycja jak u Ciebie?

Ada i co nic a nic nie boli po takiej robocie?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, Ewelina ja tez Was tule <3

Dorotko no nic nie boli, jedynie kręgosłup dostaw w dupe, ale jak pospałam to przeszło. Troche jeszcze poskakałam na piłce. Uparty ten mój organizm i chyba bez oxy sie nie obejdzie, niestety. Ale juz się z tym oswoiłam.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada a jak w środę pójdziesz do szpitala na wywołanie to od razu oxy czy jakieś inne czary mary? Kurde ja się właśnie dowiedziałam że ostatnimi czasy szpital w którym chce rodzić pęka w szwach... kurcze nie chciałabym rodzić na korytarzu :-D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png

Wysłany: 7 marca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepsza oxy jesli mialaby pomoc niz cc.

Najlepiej jak jutro urodzisz razem z Patrycja ;-)

Mialam napisac, ze jeszcze Madzia ale nie, Ania ma czekac na tatusia :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ