X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:57

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Bo maly sie bedzie budzil a i ja musze pilnowac czy mu goraczka nie rosnie :(

Nie ;) dalej cisza :d pytalam czy dlugo jeszcze to odp ze ja zaczelam, a ja sie pytam to nie mozesz byv madrzejszy i skonczyc? Nie. Noooo to nie hahaha. Ja mam co robic :d a teraz sie odwracam dupa i dooobranoc! Haha
    No masz racje ale zobaczysz do rana sie pogodzicie napewno :*maz zmieknie...
    Dobranoc kochana

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:05

• Effy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 wrote:
    Ale czad :D podczas gdy ja np pojadę do fryzjera i na zakupy haha
    No ja sobie Nie wyobrażam żeby po urodzeniu dziecka np przez 12 miesięcy być z nim 24 godziny na dobę.
    I kurczę odciąganie mleka to normalna sprawa kobieta sobie gdzieś jedzie idzie odpoczac zrelaksować sie a facet może normalnie karmić tez ma taka sama miłość, bijące serce, zapach i ciepło jak mamusia i w niczym gorszy nie jest :)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia co ra Twoja siostra odpierdala ja sie pytam wtf ?!

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek kochane :* mój pojechał po 6 do szkoły, ja zjadłam śniadanko przed chwilką, kanapeczki z razowym chlebkiem z polędwicą łososiowa z indyka i do tego ogórek zielony i herbatka z cytrynką :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 - jak tam Kubuś?

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)
    Pierwsze słyszę o mrożeniu mleka, wogole to myślałam ze takie mleko ściągnięte to juz sie nie nadaje ... :)
    Wczoraj mieliśmy gości wiec mnie nie bylo, a dzis przyjeżdżają moi rodzice z bratem wiec znowu bedzie wesoło :) upieklam wczoraj zebrę i tak na szybko zrobiłam te ciasto z kasza manna :)
    Ang ale zazdroszczę juz 30 tc naprawde coraz bliżej.
    Forumowiczka ale fajnie ze dolaczylas, tylko patrzeć jak kolejne kreseczki się posypią. Mi tez dlugo dokuczaly bole miesiaczkowe, wsumie to nadal dokuczają :( wiec biorę nospe
    Wczoraj sie martwilam caly dzien bo maluszek Malo sie odzywal ale wieczorkiem troche pokopal,wiec bylam spokojniejsza
    Monia fajne obie posciele nawet ta drozsza ladniejsza ale cena tez jest wazna vo zawsze można pare groszy zaoszczędzić.
    Do do pileluch to na pierwszy miesiac kupimy pampersy a potem napewno na dade sie przezucimy, proszek na poczatek tez kupie typowo dla maluchow ale tez oglądałam juz dzidziuś w sklepie a loveli nie widziałam :)
    Milej niedzieli

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś napisze mi, co daje karta rossne w rosmanie? jak bym chciała ją mieć, to co muszę tam iść i co powiedzieć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Czy któraś napisze mi, co daje karta rossne w rosmanie? jak bym chciała ją mieć, to co muszę tam iść i co powiedzieć?
    ja nie mam pojecia niestety :(

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja w Rossmanie rzadko robię zakupy :(
    Moze faktycznie i odrazu przezucimy sie na dade.
    Marty i zdrówka. Dziewczyny na innym forum pisaly ze bardzo pomaga herbata z imbirem na przeziębienie zwłaszcza na katar :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2017, 13:44

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak w sumie se myślę, czy mi się w ogóle przyda taka karta, ja nie robię zakupów w rosmanie, a jak już coś kupię, to rzadko, nie wiem jak będzie po urodzeniu dziecka, czy nawet przed samym urodzeniem

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 09:59

• Effy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Caroline , jesli chcesz sie przerzucic i tak na dade to nie wiem po co na pierwszy miesiac pampersy :) kupuj od razu Dade, naprawde nie sa one w niczym gorsze, a lepiej zeby dziecko od razu sie przyzwyczailo do "docelowych" pampersow :)

u mnie katar i kaszel ciag dalszy eh :(

Effy znam kobiety ktore np nie maja potrzeby wychodzic i zostawiac dziecka z tatusiem :) wiec tez nie kazdej to przeszkadza, choc ja osobiscie bym sie udusila :))
    Ja znam u mnie w rodzinie która karmiła dwa lata - ok ale w tym czasie tak samo nie miała potrzeby żadnej. Nie uznawała smoczków wiec i butelek.
    Po prostu dziecko to ogromna praca i jest ktos pracuje przez dwa lata bez żadnej przerwy robi sobie krzywdę i swojemu dziecku bo nie mozna być efektywnym. Trzeba odpoczywać chociaż troszeczkę.

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie gdzie będziecie kupować wszystkie rzeczy jaj sie dziecko urodzi w jAich sklepach ?

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    A właśnie gdzie będziecie kupować wszystkie rzeczy jaj sie dziecko urodzi w jAich sklepach ?
    wszystkie rzeczy typu? pampersy, jedzenie? czy co?

• Effy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    wszystkie rzeczy typu? pampersy, jedzenie? czy co?
    No pampersy podkłady chusteczki kremiki zasypki mleczko jak ktos potrzebuje itd :)

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy wrote:
    No pampersy podkłady chusteczki kremiki zasypki mleczko jak ktos potrzebuje itd :)
    No to ja jeszcze się nie orientuję za bardzo, w których sklepach taniej, lepiej, myślę, że pampersy, chusteczki to lidl albo biedronka, jak będę chodziła na zakupy teraz, to będę patrzyła na ceny na początek ;)

Effy lubi tę wiadomość

‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ