X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:57

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciazy mialam jedno po godzinie no to wtedy wskazuje na czczo ile jest i ile wzraslo a po dwoch ile spada i moja gin powiedziala mi ze z tymi trzema pob raniami jest najlepiej sprawdzic jak reagujemy na ta glukoze. Cos takiego mi mowila.

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    W pierwszej ciazy mialam jedno po godzinie no to wtedy wskazuje na czczo ile jest i ile wzraslo a po dwoch ile spada i moja gin powiedziala mi ze z tymi trzema pob raniami jest najlepiej sprawdzic jak reagujemy na ta glukoze. Cos takiego mi mowila.
    Aha rozumiem. Daj znac jak wyniki :-)

• KateA92 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateA92 wrote:
    Martynka ja za to miałam w de tylko jedno pobranie, po godzinie od wypicia :P czort wie jak oni to robią heh

A co do kopniaków to ja długo ich wyczekiwalam (przynajmniej tak mi się wydaje), często miałam wzdecia, gazy na początku i zwasze się zastanawiałam czy to ON czy to mój układ trawienny :P tez cierpliwie czekałam na jakieś wyraźniejsze sygnały. Ale ja mam też lozysko na przedniej ścianie wiec może dlatego też później poczułam...
    Pierwszy kopniak taki ze mialam pewnosc ze to kopniak był w 21t2d według ostatniej miesiączki a według usg równo 20t0d.

A Twój brzusio będzie teraz zaczynał rosnąć ;) mnie tak 18-20tc zaczęło wywalac a od 23/24tc to już tak po całości :)
    No wlasnie tez mi sie wydaje, ze teraz to wyskoczy do gory i tak samo pewnie bedzie z waga :-) takze pewnie na poczatku nic, a teraz jak pojdzie w gore to za miesiac bede miala +8 kg i was szybko dogonie :-)

A co tu w ogole tak sami chlopcy sie beda rodzic? Haha u kazdej z Was chlopak :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateA92 wrote:
    Martynka ja za to miałam w de tylko jedno pobranie, po godzinie od wypicia :P czort wie jak oni to robią heh

A co do kopniaków to ja długo ich wyczekiwalam (przynajmniej tak mi się wydaje), często miałam wzdecia, gazy na początku i zwasze się zastanawiałam czy to ON czy to mój układ trawienny :P tez cierpliwie czekałam na jakieś wyraźniejsze sygnały. Ale ja mam też lozysko na przedniej ścianie wiec może dlatego też później poczułam...
    Pierwszy kopniak taki ze mialam pewnosc ze to kopniak był w 21t2d według ostatniej miesiączki a według usg równo 20t0d.

A Twój brzusio będzie teraz zaczynał rosnąć ;) mnie tak 18-20tc zaczęło wywalac a od 23/24tc to już tak po całości :)
    A to lozysko na przedniej scianie to jest to lozysko przodujace czy nie?

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lozysko na przedniej scianie oczywiscie czuje wyraznie jak mnie maluch kopie ale niezle amortyzuje to lozysko. Nie porownanie z kopniakami z pierwszej ciazy wtedy stopki i raczki bylo widac przez brzuch teraz brzuch podskakuje i faluje zobaczymy pozniej. A ty Martynka nie znasz jeszcze plci dzidziusia? Kiedy wizyta? Moze wkoncu sie dowiesz:) masz wybrane imiona? Ja dowiedzialam sie w 13tyg1dniu na usg genetycznym ale od poczatku czulam ze to chlopiec poprostu przeczucie ktore sie drugi raz sprawdzilo:)

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa juz widze kiedy wizyta:) no to ja na 8 listopada mam:)

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:18

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moja gin kazala isc do lekarza z nowoczesnym sprzetem bardzo dokladnym i wyraznym podala nazwisko i z wynikami do niej na konsultacje tak samo mialam z usg polowkowym nie ze moja gin ma jakis staroc ale chciala porownanie w tych waznych badaniach i parametrach potem u siebie robila w 2d usg.

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • KateA92 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• olciaaaa4 Debiutantka

Wysłany: 29 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem i ja :) wolę tutaj pisać o ciąży bo niestety na tam tym forum nie wiem jak się udzielać bo nie znam się na tych wszystkich lekach ziołach itp tam wszystkie dziewczyny są zrzyte a ja nie wiem o co chodzi hehe przypomnijcie mi jak się wstawia suwaczek?

gannskjohkktzpw5.png
  • olciaaaa4 Debiutantka

Wysłany: 29 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest już :)

gannskjohkktzpw5.png
  • olciaaaa4 Debiutantka

Wysłany: 29 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak na razie dobrze jeżeli chodzi o ciążę to z fasolką wszystko ok teraz 4 Idę na drugie USG może w końcu usłyszę serduszko :) a jeżeli chodzi o mnie to mam brak apetytu często mi nie dobrze nie wymiotuje ale mam mdłości i też bardzo mało przytylam wazylam 68,1 a teraz ważę 68,8 tak że malutki ale brzuch mam duży aż się wszyscy dziwią bo wyglądam jak bym była w 4miesiacu ciąży a jestem osobą szczupła i wysoką mam 173cm wzrostu :)

gannskjohkktzpw5.png
  • KateA92 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• olciaaaa4 Debiutantka

Wysłany: 30 października 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała już czuć ruchy wtedy człowiek spokojniejszy jest :) u ciebie już blizej niz dalej :) ja się boję bo ja zawsze w 7 miesiącu dostaje cholestazy ciężarnej.. To moja 3 ciąża mam 2chlopcow i po cichu liczę na córeczkę ale ważne aby było zdrowe :)

gannskjohkktzpw5.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodziewam sie drugiego synka ale bardzo sie ciesze mialam przeczucie ktore mnie drugi raz nie zawiodlo. Ja do ostatniej wizyty wtedy bylam w 22 tyg przytylam 3.30kg ale teraz czuje ze chyba ze 2 razy tyle wpadnie w tym miesiacu wizyta 8 listopada juz sie nie moge doczekac:)

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 168 a waga na poczatku to 47.7kg takze tez szczuplutka jestem a wszystko mi w brzuch wchodzi ani w uda ani pupe narazie niestety nic.pare kilogramow mogloby mi zostac po ciazy. Bo ja ogolnie jestem bardzo szczupla

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 10:12

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • KateA92 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

nana266 lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ