Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolina a ty juz w domu czy zostajesz w szpitalu?,
Trzymaj sie tam :*
Ja czuje klucia co jakis czas no i faktycznie ostatnio odczuwalam przy robieniu siku taki bol i stad pewnie ta infekcja. Jak bede u mojego ginekologa to sie dopytam z tym pecherzem ale tez pochwe niech sprawdzi bo ciagle mam zapalenia i jakos dzisiaj jak mnie badal ten lekarz to az zabolalo szczypanie tez takie czuje a to nie jest fajne.
Jutro rano na 8 idziemy na te glukoze to wejde do apteki wykupie ten lek co przepisal i dodatkowo magnez i nospe doraźnie. Biore zurawine w tabletkach ale chyba zbyt mało bo jedna dziennie, musze zwiększyć chyba -
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:31
stella_88 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka2 wrote:Martynka z mężem wzfkednie, gadamy, ale nadal nie spytał jak się czuje ani nic, nawet nowych spodni nie zauważył... Ale mam taką ochote go porządnie przelecieć, że chyba mu wybaczę :d przynajmniej na chwilę Gaga
Tasak 7.02!!Natka2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monia1028 wrote:Wyczekalismy sie za wszystkie czasy w tym szpitalu
Pojechaliśmy jednak bo nie przeszlo mi a nie chcialam nocy czekac. Najdluzej czekalismy na badania z krwii i moczu.
Lekarz zbadal mnie na fotelu, wziewnikiem usg dopochwowo i zwyczajnie, i wyszlo ze wszystko wporzadku jest tak od wewnterznej strony i on mowi ze nie wiadomo czemu tak moga to być przydatki, moze to byc rozciąganie tam macicy i takie bole, dziecko moze uciskac.
Jak dostal badania wypisal mi lek na pech erz bo wyszly w moczu leukocyty i bakterie. Kazal powtórzyć morfologie i mocz za pare dni.
Przynajmniej jestem pewna ze to nie szyjka czy cos gorszego.
Cale szczęście...
Pokluli mnie strasznie a jutro ide na te badania gluzozy do picia i znow bedzie klucie i szukanie żył.. Nie myslac juz o tym napoju.
Moj gin napisał jeszcze inne z krwi i mocz ale jutro nis będę ich robic tylko za parę dni bo jak dzis mialam to bezsensu a moze mocz sie poprawi coś.
Karolina a jak ty???????
Boze Co my sie mamy w tych ciążach .....
-
nick nieaktualny
-
Forumkowiczka wrote:Dopiero usiadłam.
Wcześniej wróciłam z pracy, zrobiłam obiad, wycisnęłam sok z owoców, pomykam gary, wyłapałam sie i czekam na męża.
Dzis czuje sie dobrze, bo wczoraj megaaa bolała mnie głowa, a w poniedziałek ząb dał mi tak do wiwatu ze szok.
Poza tym jest super
Czekam na wizytę u lekarza, nie mogę sie doczekać. Tez najchetńiej poszłabym juz na zwolnienie bo na nic ńie mam czasu
Wczoraj powiedziałam szefowej o ciąży. Nie była zachwycona,ale nie dała po sobie tez poznać niezadowolenia. Heh powiedziała mi żebym o siebie bardzo dbała, zeby jak najdłużej pracować ha ha.
Nie ma co sie męczyć. A z tym gadaniem zeby pracować jak najdłużej to jest takie głupie
Czy Ci ludzie maja rozum w głowach. To jest wyjątkowy czas. Kobieta szybciej sie meczy, poci sie, ma wzdęcia, gazy, jest senna. To wszystko po to zeby zwolniła, odpoczęła. Nawet jak ciąża przebiega prawidłowo to fizjologicznie zawsze są jakies odchylenia od normy które często bardzo utrudniają normalne funkcjonowanie w pracy. To jest wyjątkowy czas i tak jest skonstruowane prawo w naszym kraju, zeby kobieta mogła sie przygotować do roli matki w spokoju i odpoczynku.
-
Monia1028 wrote:Effy no niestety
Ale dobrze ze wszystko jest ok z malutka i w środku. Po tych moich przygodach na początku ciazy wole dmuchać na zimneMonia1028 lubi tę wiadomość
-
kania901 wrote:Badanie polowkowe wypadło bardzo dobrze. Mój synek zdrowy i dzisiaj nawet ja widziałam że to chłopak
Edit: w sensie że zdrowy synekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 23:27
kania901 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanq05 wrote:Monia ciążowo dobrze ale choróbsko chyba chce znowu mnie dopaść juz czuje pieczenie w klatce masakra jakas, niech ta zima juz sie skończy
Kuruj sie kochana :*:*
-
Monia le tu juz w domu ? Wróciliście ?
Karolina, rozumiem ze ty dostalas, uważajcie na siebie i duzo leżcie, kiedys czytałam ze jak dziewczynie skracala sie sxyjka to leżała i musiała nóg lekko miec wyżej , ale najważniejsze ze z maluszkiem wszystko ok.
Kania cieszę sie ze badania wypadly bardzo dobrze, a maluszek ile mierzy i wazy? Mowil gin?
Martynka nie świętowaliśmy , za dwa lub trzy tyg zrobię taka mala domówkę na kulka osób zamówię tort , kupie piccolo i będziemy swietowacStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Dziewczyny, a jak długo braliście kwas foliowy? Do którego tygodnia? Bo pózniej ponoć cos innego zalecają.
Właśnie wstałam i zmieniłam miejsce do leżenia z łóżka na kanapę :p 13.02 będę u lekarza to zobaćzymy co powie. Jesli zapyta o zwolnienie to kto wie..,najgorsze jest to ze oni dają chyba zwolńienia na dwa tygodnie a pózniej przedłużają. I moja szefowa pewnie bedzie myślała ze po dwóch tyg wrócę najgorsza sytuacja jest z klientkami które na bieżąco sie wpisują. Nie wiem co z nimi zrobić. -
nick nieaktualny
-
Forumkowiczka ja brałam do 20 tyg kwas foliowy a teraz lekarz kazal brac witaminy, chociaż sama je sobie juz wczesniej kupulam i czekamy będziesz u gin to zapytaj sle mysle ze raczej od 2 trym.
Karolina cieszę sie ze juz lepiej, pisalas ze czujesz ruchy, ale się cieszę. Ja od stycznia biorę 2 x dziennie nospe i czuje sie lepiej, biorę witaminy i magnez.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość