X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a ty juz w domu czy zostajesz w szpitalu?,
    Trzymaj sie tam :*

Ja czuje klucia co jakis czas no i faktycznie ostatnio odczuwalam przy robieniu siku taki bol i stad pewnie ta infekcja. Jak bede u mojego ginekologa to sie dopytam z tym pecherzem ale tez pochwe niech sprawdzi bo ciagle mam zapalenia i jakos dzisiaj jak mnie badal ten lekarz to az zabolalo :( szczypanie tez takie czuje a to nie jest fajne.
    Jutro rano na 8 idziemy na te glukoze to wejde do apteki wykupie ten lek co przepisal i dodatkowo magnez i nospe doraźnie. Biore zurawine w tabletkach ale chyba zbyt mało bo jedna dziennie, musze zwiększyć chyba

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie sporo mam tych leukocytow w moczu i to nie porannym tylko wieczornym, norma jest do 5 a ja mam napisane 60-70wpw

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:31

stella_88 lubi tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    Badanie polowkowe wypadło bardzo dobrze. Mój synek zdrowy i dzisiaj nawet ja widziałam że to chłopak :-)
    Kania super wiadomości :) teraz czekamy na imię :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Martynka z mężem wzfkednie, gadamy, ale nadal nie spytał jak się czuje ani nic, nawet nowych spodni nie zauważył... Ale mam taką ochote go porządnie przelecieć, że chyba mu wybaczę :d przynajmniej na chwilę Gaga

Tasak 7.02!! :)
    Przelec i potem powiedz ze nadal sie gniewasz haha, :)

Natka2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 10:21

caroline29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anq a ty jak sie czujesz?

• Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 wrote:
    Wyczekalismy sie za wszystkie czasy w tym szpitalu :(
    Pojechaliśmy jednak bo nie przeszlo mi a nie chcialam nocy czekac. Najdluzej czekalismy na badania z krwii i moczu.
    Lekarz zbadal mnie na fotelu, wziewnikiem usg dopochwowo i zwyczajnie, i wyszlo ze wszystko wporzadku jest tak od wewnterznej strony i on mowi ze nie wiadomo czemu tak moga to być przydatki, moze to byc rozciąganie tam macicy i takie bole, dziecko moze uciskac.
    Jak dostal badania wypisal mi lek na pech erz bo wyszly w moczu leukocyty i bakterie. Kazal powtórzyć morfologie i mocz za pare dni.
    Przynajmniej jestem pewna ze to nie szyjka czy cos gorszego.
    Cale szczęście...
    Pokluli mnie strasznie a jutro ide na te badania gluzozy do picia i znow bedzie klucie i szukanie żył.. Nie myslac juz o tym napoju.
    Moj gin napisał jeszcze inne z krwi i mocz ale jutro nis będę ich robic tylko za parę dni bo jak dzis mialam to bezsensu a moze mocz sie poprawi coś.

Karolina a jak ty???????
    Całe szczęście.
    Boze Co my sie mamy w tych ciążach .....

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effy no niestety :/
    Ale dobrze ze wszystko jest ok z malutka i w środku. Po tych moich przygodach na początku ciazy wole dmuchać na zimne :/

• Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka wrote:
    Dopiero usiadłam.
    Wcześniej wróciłam z pracy, zrobiłam obiad, wycisnęłam sok z owoców, pomykam gary, wyłapałam sie i czekam na męża.
    Dzis czuje sie dobrze, bo wczoraj megaaa bolała mnie głowa, a w poniedziałek ząb dał mi tak do wiwatu ze szok.
    Poza tym jest super :)
    Czekam na wizytę u lekarza, nie mogę sie doczekać. Tez najchetńiej poszłabym juz na zwolnienie bo na nic ńie mam czasu :/
    Wczoraj powiedziałam szefowej o ciąży. Nie była zachwycona,ale nie dała po sobie tez poznać niezadowolenia. Heh powiedziała mi żebym o siebie bardzo dbała, zeby jak najdłużej pracować ha ha.
    Idź dziewczyno na zwolnienie.
    Nie ma co sie męczyć. A z tym gadaniem zeby pracować jak najdłużej to jest takie głupie :D
    Czy Ci ludzie maja rozum w głowach. To jest wyjątkowy czas. Kobieta szybciej sie meczy, poci sie, ma wzdęcia, gazy, jest senna. To wszystko po to zeby zwolniła, odpoczęła. Nawet jak ciąża przebiega prawidłowo to fizjologicznie zawsze są jakies odchylenia od normy które często bardzo utrudniają normalne funkcjonowanie w pracy. To jest wyjątkowy czas i tak jest skonstruowane prawo w naszym kraju, zeby kobieta mogła sie przygotować do roli matki w spokoju i odpoczynku.

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 wrote:
    Effy no niestety :/
    Ale dobrze ze wszystko jest ok z malutka i w środku. Po tych moich przygodach na początku ciazy wole dmuchać na zimne :/
    Daj spokoj doskonale Cie rozumiem :( ....dobrze że wszystko jest Super!

Monia1028 lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • Effy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    Badanie polowkowe wypadło bardzo dobrze. Mój synek zdrowy i dzisiaj nawet ja widziałam że to chłopak :-)
    No i tak ma byc do końca !!
    Edit: w sensie że zdrowy synek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 23:27

kania901 lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 10:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Monia ciążowo dobrze ;) ale choróbsko chyba chce znowu mnie dopaść :/ juz czuje pieczenie w klatce :/ masakra jakas, niech ta zima juz sie skończy :(
    Powiem ci pełno naokolo ludzi chorych, w szpitalu dzis to samo az mi nie milo bylo siedziec tam i czekać tyle czasu bo złapać cos mozna szybciutko.
    Kuruj sie kochana :*:*

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia le tu juz w domu ? Wróciliście ?
    Karolina, rozumiem ze ty dostalas, uważajcie na siebie i duzo leżcie, kiedys czytałam ze jak dziewczynie skracala sie sxyjka to leżała i musiała nóg lekko miec wyżej , ale najważniejsze ze z maluszkiem wszystko ok.
    Kania cieszę sie ze badania wypadly bardzo dobrze, a maluszek ile mierzy i wazy? Mowil gin?
    Martynka nie świętowaliśmy , za dwa lub trzy tyg zrobię taka mala domówkę na kulka osób zamówię tort , kupie piccolo i będziemy swietowac :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Forumkowiczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak długo braliście kwas foliowy? Do którego tygodnia? Bo pózniej ponoć cos innego zalecają.
    Właśnie wstałam i zmieniłam miejsce do leżenia z łóżka na kanapę :p 13.02 będę u lekarza to zobaćzymy co powie. Jesli zapyta o zwolnienie to kto wie..,najgorsze jest to ze oni dają chyba zwolńienia na dwa tygodnie a pózniej przedłużają. I moja szefowa pewnie bedzie myślała ze po dwóch tyg wrócę :/ najgorsza sytuacja jest z klientkami które na bieżąco sie wpisują. Nie wiem co z nimi zrobić.

uwo9yx8dxx93zdk2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka, zgadzam sie z Effy w kwestii zwolnienia :-)
    Hej wszystkim :-)
    Natka 6 :-)

Natka2 lubi tę wiadomość

• Kaaarooolina89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Przezylam swoja pierwsza w zyciu noc w szpitalu. Nie jest najgorzej ale chce juz do domu!!!
    Juz mi troche lepiej po tych kroplówkach ale mysle ze jeszcze troche tu posiedzę.

Wizyta 19.04.2017r. godz. 10.30
    34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumkowiczka ja brałam do 20 tyg kwas foliowy a teraz lekarz kazal brac witaminy, chociaż sama je sobie juz wczesniej kupulam i czekamy :) będziesz u gin to zapytaj sle mysle ze raczej od 2 trym.
    Karolina cieszę sie ze juz lepiej, pisalas ze czujesz ruchy, ale się cieszę. Ja od stycznia biorę 2 x dziennie nospe i czuje sie lepiej, biorę witaminy i magnez.

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:27

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ