Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Martynka1234 wrote:Tasza w 16 to juz mysle ze tak
Jak sie czujesz?według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:02
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:02
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Natka2 wrote:Martynka oczywiście, że wstawię, ale jak już trochę ogarniemy, bo teraz to naprawdę stan surowy, trzeba podłogi zrobić, bo gołe dechy leżą ;p także w 2 pokojach dywany, salon i korytarz panele a kuchnia jeszcze nie wiem, pewnie jakiś gumolit albo coś podobnego. Musimy wszystko porobić, pokupować kanapy szafki stoliki i takie tam, rolety z czasem firanki także jak się w miarę ogarniemy tam to powstawiam
Tasza naprawdę Ci współczuję... wiem co znaczą nudności i wymioty przez 7 tygodni, ale aż tak jak Ty to chyba żadna z nas nie przechodziła. A jest nadzieja, ze Ci przejdzie czy już tak do końca? Mi już w 14/15 tyg przechodziły mdłości...według OM
nick nieaktualnyTo ja się mierzylam w pasie: w 3 miesiącu miałam 76cm, w 4 83cm, a w 5, czyli teraz jak się zmierzyłam, to wyszło 87cm
I chyba poczułam pierwsze ruchy fasolki! bo o 13:25 takie coś przez 2 sekundy, tak jakby bulgotanie, a o 13:35 lekkie puknięcie? w okolicy pępka, czy jako niżej, jak myślicie, to właśnie to????
Tasza - tak w 2D, lekarz pokazywał 3 szparki, były widoczne bardzo teraz mam 21.02 wizytę, więc zobaczymy może zobaczysz, jak się nie schowa hehe, a co byś chciała?nana266, Ink@, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
onaa123 wrote:To ja się mierzylam w pasie: w 3 miesiącu miałam 76cm, w 4 83cm, a w 5, czyli teraz jak się zmierzyłam, to wyszło 87cm
I chyba poczułam pierwsze ruchy fasolki! bo o 13:25 takie coś przez 2 sekundy, tak jakby bulgotanie, a o 13:35 lekkie puknięcie? w okolicy pępka, czy jako niżej, jak myślicie, to właśnie to????
Tasza - tak w 2D, lekarz pokazywał 3 szparki, były widoczne bardzo teraz mam 21.02 wizytę, więc zobaczymy może zobaczysz, jak się nie schowa hehe, a co byś chciała?według OM
Ona jak pójdziesz na usg to obudźcie dziecko i rozruszajcie głowica usg - zobaczysz jak wtedy czuć będziesz ruchu i potem w domu rozpoznasz je już bez problemu. Ja tak nauczyłam się rozpoznawania wczesnych ruchów. I o ile mówią, ze odczuwanie czegoś w okolicy pępka u góry jest błędnym odczucie to niekoniecznie. Ruszające się w macicy dziecko wprowadza tez ruch spowodowany przemieszczaniem się jelit, powstają gazy itd.ale ruch ten powoduje dziecko. Fajnie pokaże to obraz usg.według OM
nick nieaktualnyMartynka1234 wrote:Ja tez bym nie ufala sprawdzaniu plci w 13 tyg i nic mnie nie przekona, ze mozna ze 100 procentowa pewnoscia okreslic wtedy plec
Fakt jest taki że bardzo często lekarze określają płeć w 13-14 tc i te diagnozy się sprawdza wiec nie ma w tym nic dziwnego. Doświadczony lekarz z dobrym sprzętem jest w stanie to zrobić. Gdyby nie był pewien to by powiedział że się nie da bo jest sa wcześnie. Wszystkie moje koleżanki miały mniej więcej w tym terminie okreslana płeć i u każdej się sprawdziło. Łatwiej też dostrzec chłopca i tą płeć lekarze mówią szybciej. -
nick nieaktualny
-
stella_88 wrote:Nawet nie próbuje Cię przekonać bo po tak długiej obecność na forum już wiem że nie da się Ciebie przekonać do niczego
Fakt jest taki że bardzo często lekarze określają płeć w 13-14 tc i te diagnozy się sprawdza wiec nie ma w tym nic dziwnego. Doświadczony lekarz z dobrym sprzętem jest w stanie to zrobić. Gdyby nie był pewien to by powiedział że się nie da bo jest sa wcześnie. Wszystkie moje koleżanki miały mniej więcej w tym terminie okreslana płeć i u każdej się sprawdziło. Łatwiej też dostrzec chłopca i tą płeć lekarze mówią szybciej.według OM
onaa123 wrote:Tasza - na pewno zapytam na następnej wizycie ja poczułam gdzieś w okolicy pępka, ale nie wyżej, tylko niżej bardziej no zobaczymywedług OM
nick nieaktualnyTasza wrote:Słyszałam, ze to jest kwestia sprzętu i lekarza. Ja byłam na dobrym sprzęcie bo kolorowe 4D z jakąś dodatkową funkcją jeszcze ale za młody lekarz i nie dał rady. Zawiedziona byłam.
Tasza lubi tę wiadomość
-
stella_88 wrote:Młodzi lekarze boją się pomyłek mam kolege ginekologa- bsrdzo mlody bo dopiero skonczyl specjalizacje i sam opowiada ze musza sie sami nauczyc odczytywac usg bo nie ma z tego "zajec" wiec on patrzy w 12,13,14 tc - zależy w którym dziewczyna trafi do niego na wizytę, zapisuję sobie co zaobserwowal o potem sprawdza na kolejnej wizycie czy się nie pomylił i dopiero informuje pacjentke śmieje się że to forma samotestowania swoich zdolnościwedług OM
cykle 28 - dniowe; 14 cs