Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka2 wrote:u mnie problem natury takiej, ze nie posiadam wiosennej haha daltego tak bardzo potrzebuję ;p
Co myślicie o takiej? Zmieści mi się brzuch już do końca?
Albo taka.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Martynka ja jako pani przedszkolanka tez polecam Ci zapisanie Julki, przedszkole naprawde rozwija dzieci, uczy samodzielności a przede wszystkim funkcjonowania w grupie nie wspominając juz o korzyściach dydaktycznych co do zaprowadzania to jest to do zrobienia w ostateczności jakby Malutka np chorowała to możesz tez poprosić teściów żeby chwilkę ja przypilnowali w domu a Ty byś mogla Julcie zaprowadzić
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:06
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualnyMartynka1234 wrote:Dziewczyny mam pytanie.
W sumie glownie do Stelli bo ona bedzie chyba w najbardziej podobnej sytuacji, ale do innych tez ktore z checia sie wypowiedza
no wiec tak, chce dac corke do przedszkola od wrzesnia.
Ogolnie chce ja dac od 8 do 13 *bo to sa godziny bezplatne
Mlodsza bedzie miala wtedy jakos okolo 5 miesiecy.
no i tak, moj maz rano idzie do pracy wiec nie ma mozliwosci zeby starsza corke zaprowadzal. tzn niby bylaby mozliwosc, ale wtedy musialaby isc godzine szybciej, wstawac szybciej itp. A w sumie to chce zeby chodzila do tego przedszkola bo zeby bawila sie z dziecmi, to nie jest sytuacja jakas konieczna, wiec nie cche tez jej specjalnie budzic szybciej. Zima wiadomo ciemno itp wiec wole zeby chodzila na 8.
no i teraz jak myslicie jak to zorganizowac? do przedszkola mam jakies 7 minut moze dobrym rozwiazaniem byloby nosidelko dla mlodszej zeby jakos z dwojka do tego przedszkola pojsc ?
mam tez mozliwosc zeby tescie ja prowadzali i przyprowadzali ale szczerze mowiac nie chce korzystac z ich pomocy codziennie przez caly rok.
Stella jak Ty planujesz sobie radzic rano ?
bo popoludniu to juz mniejszy problem, biore wozek ide na spoacerek itp, najbardziej w sumie martwie sie o rano bo poranki zawsze sa gorsze, dwojke ubrac, dwojke przygotowac do wyjscia itp (popoludniu mam juz tylko jedno dziecko )
Jakoś się specjalnie jeszcze nad tym nie zastanawiałam ale widziałam już tyle mamusiek które tak robią że wierzę że my też damy radę
Dopóki będzie ciepło to na Twoim miejscu staralabym się sama rano Mała zaprowadzić a później korzystać z pomocy teściów (tylko rano) a pozniej odbierac mala w ramach spaceru
Początki będą trudne ale z każdym dniem będzie lepiej
A starsza pora do się sama ubierać? To już dłuższa pomoc bedzie;-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartynka- ja Ci radzę żebyś zaczęła Mała uczyć się samodzielnie ubierać nawet tak w zabawie;-) ja się np.z moim scigalam kto pierwszy założy skarpetki,buty itp. Teraz ubiera sie całkiem sam od początku do końca wiadomo że muszę mu trochę pomóc z guzikiem czy dobrze wsadzić podkoszulek w spodnie ale reszta należy do niego
Z rozbieraniem jest trochę gorzej bo nie opanował jeszcze zdejmowania bluzek
Natka2 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:09
Kaaarooolina89 lubi tę wiadomość
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartynka1234 wrote:Stella no wlasnie szczerze to mniej by mnie martwilo jakbym samochodem mogla jezdzic ale nie mamy haha
a tak to w razie niepogody to tego boje sie najbardziej, no ale jakos inni daja rade
z pomocy tesciow nie bardzo chce korzystac, oni ogolnie sa naprawde super, ale hmmm jakby to powiedziec.
moze ja jestem jakas dziwna ale jak tylko zaczal sie temat przedszkola to oni do mnie ze oni beda zaprowadzac odbierac bo jak ja sobie poradze, nie no ja nie dam rady przeciez bedzie malutka itp. i ze jak ja sobie wyobrazam.
Na mnie takie teksty dzialaja jak plachta na byka. Nie chce zeby potem jakies tam ciotki gadaly, ze ja sobie dwojke dzieci zrobilam i teraz tescie musza latac bo ja nie daje rady czy nie chce w ogole byc taka "zalezna" od kogos ze co ja biedna bym zrobila, no chyba nic. Wiem ze tak bedzie bo juz podobna sytuacja byla z kuzynka meza. Jej mama chodzila codziennie pomagac przy kapieli i kazdy mowil ze "biedna Kasia, co ona by bez pomocy zrobila".
Ale wiadomo, czasami sporadycznie, gdy np mala zachoruje to zadzwonie
Też się staram być samowystarczalna -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartynka1234 wrote:Natka, Stella no wlasnie mam pol roku na nauczenie jej troche haha
ogolnie juz sama je, tylko jeszzce obiady jej nie wchodza, ale moze macie racje, sprobuje z ubieraniem myslalam ze to juz level hard ale skoro mowicie ze czas to czas
Mało tego...jak był chory i siedziałam z nim prawie 2 tyg w domu to mi się dziecko uwstecznilo panie w żłobku po pierwszym dniu już mi zwróciły uwagę że Mały czeka aż się go nakarmi i ubierzę a prZecież już wszystko robił sam....bije się w piersi i przyznaję że to moja wina on dla mnie jest ciągle malutkiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 13:01
Natka2 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:09
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
ja mam do szkoły 100metrów z buta i planuje mlode wsadzac w chuste pod kurtke i w ten sposob zaprowadzac starszaki do szkoly.
no chyba zeby bylo ladnie to wtedy wozek i spacerek od razu z rana. ale nie spodziewam sie bo od wrzesnia do marca to tu raczej lejeDaniel
-
nick nieaktualny