Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka2 wrote:eee ten wątek już tu długo jest ;p
nana może nie wyjdzie aż tak dużo, jak rozpisałaś, to mam już lepszy obraz w głowie, a tym bardziej jak chcecie 2 dziecko kiedyś to się przyda. tylko licz się z tym, że kto będzie przychodził do was to coś też przyniesie ;p
nana266 lubi tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 12:48
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Viola999 wrote:ha ha szybciorem bedzie 1500 stron jak ja się zacznę rozkminiać
mam pytanie czy zbyt duży stres może spowodować poronienie?według OM
nick nieaktualny
-
Natka2 wrote:Nieee, możesz sobie wejść na gumtree UK wpisać, ze szukasz cat, Edinburgh np. i w promieniu do 75 mil np i wyskakują Ci koty zwykłe dachowce za np 100 funtów=500 zł za darmo to oddają koty 14 letnie np. ja na kota nie wydam więcej jak 50 funtów=250zł okołowedług OM
nick nieaktualnyViola999 wrote:ha ha szybciorem bedzie 1500 stron jak ja się zacznę rozkminiać
mam pytanie czy zbyt duży stres może spowodować poronienie?
U mnie problemy rodzinne ciagle prowadza do takiego ciaglego zamartwiania się szkofa gadać -
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 12:48
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Kobiety przeżywające stres w pierwszym miesiącu ciąży, mają niemal trzykrotnie wyższe ryzyko wczesnego poronienia niż inne ciężarne kobiety – wykazały amerykańskie badania w grupie wieśniaczek z Gwatemali.
Artykuł na ten temat zamieszcza pismo „Proceedings of the National Academy of Sciences”. Zestawienia statystyczne wskazują, że najwięcej poronień zdarza się w ciągu pierwszych trzech tygodni ciąży. Wśród najczęściej wymienianych przyczyn wczesnych poronień wymienia się nasilony stres przeżywany przez matkę.
Jak zaobserwowali naukowcy, u kobiet, które w pierwszych trzech tygodniach ciąży miały podwyższony poziom kortyzolu w moczu (co znaczy, że przeżywały silniejszy stres), ryzyko poronienia było niemal 3-krotnie wyższe (dokładnie 2,7 raza), niż u kobiet, u których poziom kortyzolu był w normie. Poronienia odnotowano aż u 90 proc. kobiet z podniesionym stężeniem hormonu stresu oraz u 33 proc. kobiet mniej zestresowanych.Autorzy najnowszej pracy uważają, że podwyższony poziom kortyzolu może być sygnałem dla organizmu kobiety, że aktualne warunki środowiska nie sprzyjają wydaniu potomstwa na świat. Poronienie pozwala niejako zachować rezerwy organizmu na przyszłą ciążę, gdy warunki otoczenia ulegną poprawie, tłumaczą naukowcy. Ich zdaniem, ewolucja mogła utrwalić taki mechanizm po to, by zwiększyć szanse kobiety na urodzenie zdrowego dziecka. (PAP)według OM
Tasza wrote:Kobiety przeżywające stres w pierwszym miesiącu ciąży, mają niemal trzykrotnie wyższe ryzyko wczesnego poronienia niż inne ciężarne kobiety – wykazały amerykańskie badania w grupie wieśniaczek z Gwatemali.
Artykuł na ten temat zamieszcza pismo „Proceedings of the National Academy of Sciences”. Zestawienia statystyczne wskazują, że najwięcej poronień zdarza się w ciągu pierwszych trzech tygodni ciąży. Wśród najczęściej wymienianych przyczyn wczesnych poronień wymienia się nasilony stres przeżywany przez matkę.
Jak zaobserwowali naukowcy, u kobiet, które w pierwszych trzech tygodniach ciąży miały podwyższony poziom kortyzolu w moczu (co znaczy, że przeżywały silniejszy stres), ryzyko poronienia było niemal 3-krotnie wyższe (dokładnie 2,7 raza), niż u kobiet, u których poziom kortyzolu był w normie. Poronienia odnotowano aż u 90 proc. kobiet z podniesionym stężeniem hormonu stresu oraz u 33 proc. kobiet mniej zestresowanych.Autorzy najnowszej pracy uważają, że podwyższony poziom kortyzolu może być sygnałem dla organizmu kobiety, że aktualne warunki środowiska nie sprzyjają wydaniu potomstwa na świat. Poronienie pozwala niejako zachować rezerwy organizmu na przyszłą ciążę, gdy warunki otoczenia ulegną poprawie, tłumaczą naukowcy. Ich zdaniem, ewolucja mogła utrwalić taki mechanizm po to, by zwiększyć szanse kobiety na urodzenie zdrowego dziecka. (PAP) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny