X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z MARCOWEGO TESTOWANIA :-)
Odpowiedz

Ciężarówki z MARCOWEGO TESTOWANIA :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annahanna89 wrote:
    @ Martita25 dla mnie to jest paranoja jak kobiety biegną od razu betę robic , bo moze sa w ciąży ... jeśli będziesz miała w niej być to będziesz - chyba, ze masz jakieś wskazania, ze ciąża sie nie utrzyma itp to faktycznie wtedy warto sprawdzić jak najszybciej. Ale inaczej... dla mnie to popadanie w paranoje - dosłownie. Pamietam jak zaczęłam korzystać z ovu weszłam na forum i byłam przerażona większością kobiet, które pare dni po owulacji robią testy biegną na betę - sa tak zafiksowane, ze one powinny do psychiatry isc i wpierw cos ze soba zrobic.
    Po prostu wyluzuj i nie doszukuj sie objawów - nie dostaniesz okresu, zrób test, a pózniej idź na betę odczekaj 48 i idź na kolejna.
    Ja zrobiłam test dzien przed okresem, który miałam dostać, bo czułam sie po prostu inaczej, brzuch na okres bolał, ale tez nieco inaczej.
    Powodzenia dla Ciebie :)
    Popieram twoje zdanie z lataniem na bete.... czasami zastanawiam sie czy są to normalne kobiety. Wiadomo każdy chce wiedziec ale kurde żeby latać kilka dni po owu.
    Jak mi test pokazął ciaże to non top co chwila jakas sfiksowana z innych forum których totalnie nie znam i słowa z nimi nie zamieniłam pisała kiedy beta ? kiedy beta ? a jak im mówie ze mieszkam w uk i tutaj nie robi się bety samemu ot tak ! bo trzeba czekać na wizyte u położnej i ona krew pobiera to od razu jakieś krytyki ale ok mówie nie wypowiadam się. Tak samo z wykresami jak ja czytam komentarze lub notatki tylu nic z tego nie bedzie bo temp juz spada albo juz spadla i jest to dopiero jaki 4 lub 6 dzien po owulacji to mnie krew zalewa jak mozna w ogole oceniac że nic z tego nie bedzie tylko dlatego ze temp spadla tylko tyle dni po owulacji... Kurde nie którym temp spada w dniu spodziewanej masakrycznie a i tak okazuje sie ze jest kropek. Naprawde czasami człowiek nie wie juz jak to skomentować bo same siebie te laski dobijają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 11:22

agniecha2101, Annahanna89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam się z wami w mega super humorze :)
    Jestem mega szczęsliwa bo rano otrzymałam maila że mój synek dostał się do tej szkoły do której chciałam aby chodził i tak strasznie się ciesze ! :) Po za tym mamy prześliczną pogodę i tak cieplutko słonecznie. Zaprowadziłam synka do przedszkola tak bardzo się cieszył że już pójdzie sie bawić z dziecmi. Popołudniu planuje zabrać dzieci na plac zabaw kiedy córka bedzie po drzemce . Synka odbieram o 12 potem wracamy do domu robie obiadek córka bedzie drzemać a potem skorzystać bedzie trzeba z tej pogody.
    Czuje sie dzisiaj super jak nowo narodzona ^.^

Annahanna89, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Annahanna89 Koleżanka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Jestem mega szczęsliwa bo rano otrzymałam maila że mój synek dostał się do tej szkoły do której chciałam aby chodził i tak strasznie się ciesze ! :) Po za tym mamy prześliczną pogodę i tak cieplutko słonecznie. Zaprowadziłam synka do przedszkola tak bardzo się cieszył że już pójdzie sie bawić z dziecmi. Popołudniu planuje zabrać dzieci na plac zabaw kiedy córka bedzie po drzemce . Synka odbieram o 12 potem wracamy do domu robie obiadek córka bedzie drzemać a potem skorzystać bedzie trzeba z tej pogody.

No i pieknie i dzien staje sie piękniejszy
    A pogody zazdroszczę. U mnie w Gdańsku od rana siąpi deszczem i pogoda iście łóżkowa. Jedyny plus, żenię jest jakos mocno zimno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2018, 12:36

8p3osek2fbn19b8d.png
    1 cykl starań = ciąża :)
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annahanna89 wrote:
    No i pieknie i dzien staje sie piękniejszy
    A pogody zazdroszczę. U mnie w Gdańsku od rana siąpi deszczem i pogoda iście łóżkowa. Jedyny plus, żenię jest jakos mocno zimno

U mnie niestety też się słoneczko schowało. A już mieliśmy taką prawdziwą wiosnę.

Katti Fajnie jak dzieją się takie pozytywne rzeczy, oby jak najwięcej radości przez całą ciążę. I po porodzie oczywiście też. ☺️

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Tekana Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys
    Moje objawy to bardzo wczesne mdłości które utrzymują się do dzisiaj ;/ z resztą nie chciało mi się wierzyć że tak wcześnie mam mdłości :P do tego wydawało mi się że zaraz mnie rozłoży choroba... Sluzu brak czasem coś mnie zaleje ale raczej suchota :P i oczywiście maksymalne zmęczenie organizmu spanie w każdej pozycji o każdej porze :D

A co do bety to też jak napisałam na forum że jest pozytyw to od razu były pytania kiedy beta a ja że nie mam zamiaru robić :) codziennie przez kilka dni robiłam testy sikance bo miałam cały arsenał i pięknie krecha ciemniala :P w 11dpo pierwszy test i cień krechy :P

Jutro idę na betę ale z zalecenia lekarza :/

Dzisiaj już lepiej z tymi moimi plecami :)

Zasypiam na stojąco....

agniecha2101 lubi tę wiadomość

0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png

10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Kitkat idziemy równo, dokładnie ten sam dzień ciąży, jaki Ci termin porodu wychodzi?
    Na 27 listopada ale szybciej się rozpakuje bo będę miała cesarkę ☺️

oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    czemu cesarke jesli można zapytac ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 07:05

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:

Ja też chcę szybciej, chociaż trochę. Pasowałby nam 25.11. bo to moje imieniny i urodziny teściowej. A to będzie mojej teściowej pierwszy biologiczny wnuk lub wnuczka
    ☺️

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :*

Zajrzałam tutaj do Was , bo widziałam Wasze teścioszki i troszke Was znam :)
    Jestem na grudniówkach , ale mam nadzieję , że się nie obrazicie jak czasami Wam potowarzyszę :)
    U nas na razie chyba dobrze , im coraz bliżej wizyty tym bardziej mam stres ... ostatnio 5t+0 był śliczny zarodeczek i teraz oczekiwanie na serduszko , którego nigdy nie słyszałam . Kusi mnie żeby bete robić , ale nie chce chyba sie stresować ... wgl moje przyrosty były cały czas ponad 75 70 % trochę się martwiłam , bo dziewczyny miały takie skoki , że mi włosy stawały na głowie , i ciągle się martwię czy to będzie miało wpływ . Lekarz mówił , ze teraz wazniejsze usg... ale mam ciarki na samą myśl

Ściskam Was mocno zdrówka dla Was i niech Fasolki pieknie rosną <3

Katti, agniecha2101 lubią tę wiadomość

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:

Jestem na grudniówkach , ale mam nadzieję , że się nie obrazicie jak czasami Wam potowarzyszę :)
    U nas na razie chyba dobrze , im coraz bliżej wizyty tym bardziej mam stres ... ostatnio 5t+0 był śliczny zarodeczek i teraz oczekiwanie na serduszko , którego nigdy nie słyszałam . Kusi mnie żeby bete robić , ale nie chce chyba sie stresować ... wgl moje przyrosty były cały czas ponad 75 70 % trochę się martwiłam , bo dziewczyny miały takie skoki , że mi włosy stawały na głowie , i ciągle się martwię czy to będzie miało wpływ . Lekarz mówił , ze teraz wazniejsze usg... ale mam ciarki na samą myśl

Nie rób, to tylko niepotrzebny stres. Ja się martwię bardzo, ale nie robię nic tylko do wizyty czekam, jeszcze 9 dni. I tak będzie co ma być. A z całych sił staram się wierzyć, że będzie dobrze, bo dlaczego ma nie być? ☺️

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak poroniłam te 4 razy tez pytałam sama siebie czemu musiało być źle... i teraz mimo , że wierzę , że będzie inaczej to mam z tyłu głowy takiego gadułe co mnie dręczy .
    Jakoś wytrzymam nie bede robić bety :) pójdę na wizytę i usłysze serduszko i ze wszystko dobrze :)

agniecha2101, kasiulka1082 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:

Miło że wpadłaś oczywiscie że możesz zagladac i pisać. Szkoda w sumie że poszłaś na grudniówki a nie tutaj do nas... No ale cóż każda wybiera jak woli.

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Popieram twoje zdanie z lataniem na bete.... czasami zastanawiam sie czy są to normalne kobiety. Wiadomo każdy chce wiedziec ale kurde żeby latać kilka dni po owu.
    Jak mi test pokazął ciaże to non top co chwila jakas sfiksowana z innych forum których totalnie nie znam i słowa z nimi nie zamieniłam pisała kiedy beta ? kiedy beta ? a jak im mówie ze mieszkam w uk i tutaj nie robi się bety samemu ot tak ! bo trzeba czekać na wizyte u położnej i ona krew pobiera to od razu jakieś krytyki ale ok mówie nie wypowiadam się. Tak samo z wykresami jak ja czytam komentarze lub notatki tylu nic z tego nie bedzie bo temp juz spada albo juz spadla i jest to dopiero jaki 4 lub 6 dzien po owulacji to mnie krew zalewa jak mozna w ogole oceniac że nic z tego nie bedzie tylko dlatego ze temp spadla tylko tyle dni po owulacji... Kurde nie którym temp spada w dniu spodziewanej masakrycznie a i tak okazuje sie ze jest kropek. Naprawde czasami człowiek nie wie juz jak to skomentować bo same siebie te laski dobijają.
    Najlepsze są porównywania wartości bety... a bo to u jednej niższa niż u drugiej w tym samym czasie, to napewno już odrazu coś nie tak :-P Kurde każda kobieta jest inna, każdy organizm jest inny, tak samo i beta może się bardzo różnić u każdej kobiety. Nie rozumiem tego porównywania i niepotrzebnego stresowania się. I jeszcze jedna drugą nakręcać potrafi, a że to nie możliwe, żeby beta była tak wysoka, a pęcherzyka na USG nie było widać, a że to za mała trochę jak na dany tydzień ciąży itp itd. Same siebie nawzajem laski nakręcają niepotrzebnie. Ja rozumiem, że dla każdej to jest duży stres, szczególnie dla tych "po przejściach" , ale trzeba starać się myśleć pozytywnie, żyć normalnie, a nie w ciągłym mega stresie. To wcale dziecku nie pomaga. Mniej analizowania, doszukiwania się nie wiadomo czego = mniej stresu = szczęśliwsza mama = szczęśliwe dziecko :-)
    Ja sama owszem, byłam na początku wkurzona, że nie mogę pójść i zrobić bety tak jak wszystkie w PL, ale po czasie stwierdziłam, że to nawet lepiej i w przyszłości jakbym nawet miała możliwość, to bym nie robiła, bo wydaje mi się, że byłoby to dla mnie zbyt stresujące. Tak samo na początku denerwowałam się, że nie mogę odrazu pójść do gina, a teraz wiem, że tak nawet lepiej, bo gdybym poszła wcześniej, to bym się tylko stresowała, że jeszcze nic nie widać, zastanawiałabym się czy tak powinno być, czy to może coś złego oznacza... a tak poszłam w 6t+2d i odrazu zobaczyłam serduszko i byłam spokojniejsza :-) Teraz ze spokojem czekam na kolejną wizytę i wierzę mocno w to, że wszystko będzie dobrze :-)

Katti, Tekana lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    O super wieści :-) Gratulacje :-) To Twój synek do szkoły będzie już od przyszłego roku szkolnego chodził czy poprostu trzeba sporo wcześniej w szkołach miejsca załatwiać..?

Katti lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Jakieś konkretne wskazania masz na ceserkę czy z wyboru? :-)

Katti lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:

Wpadaj jak najczęściej :-) Każda znajoma osoba z marcowego staraniowego wątku jest tu mile widziana :-) Nie ważne czy pozytyw wyszedł w marcu czy kwietniu ;-) a u Ciebie to i na marzec można zaliczyć ;-)
    Nie stresuj się tak :-*

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Jakoś wytrzymam nie bede robić bety :) pójdę na wizytę i usłysze serduszko i ze wszystko dobrze :)
    I tego się trzymaj ;-) Będzie dobrze :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Najlepsze są porównywania wartości bety... a bo to u jednej niższa niż u drugiej w tym samym czasie, to napewno już odrazu coś nie tak :-P Kurde każda kobieta jest inna, każdy organizm jest inny, tak samo i beta może się bardzo różnić u każdej kobiety. Nie rozumiem tego porównywania i niepotrzebnego stresowania się. I jeszcze jedna drugą nakręcać potrafi, a że to nie możliwe, żeby beta była tak wysoka, a pęcherzyka na USG nie było widać, a że to za mała trochę jak na dany tydzień ciąży itp itd. Same siebie nawzajem laski nakręcają niepotrzebnie. Ja rozumiem, że dla każdej to jest duży stres, szczególnie dla tych "po przejściach" , ale trzeba starać się myśleć pozytywnie, żyć normalnie, a nie w ciągłym mega stresie. To wcale dziecku nie pomaga. Mniej analizowania, doszukiwania się nie wiadomo czego = mniej stresu = szczęśliwsza mama = szczęśliwe dziecko :-)
    Ja sama owszem, byłam na początku wkurzona, że nie mogę pójść i zrobić bety tak jak wszystkie w PL, ale po czasie stwierdziłam, że to nawet lepiej i w przyszłości jakbym nawet miała możliwość, to bym nie robiła, bo wydaje mi się, że byłoby to dla mnie zbyt stresujące. Tak samo na początku denerwowałam się, że nie mogę odrazu pójść do gina, a teraz wiem, że tak nawet lepiej, bo gdybym poszła wcześniej, to bym się tylko stresowała, że jeszcze nic nie widać, zastanawiałabym się czy tak powinno być, czy to może coś złego oznacza... a tak poszłam w 6t+2d i odrazu zobaczyłam serduszko i byłam spokojniejsza :-) Teraz ze spokojem czekam na kolejną wizytę i wierzę mocno w to, że wszystko będzie dobrze :-)
    wystarczy ze zagniezdzenie bylo w innych dnia to i beta jest inna xD

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Miło że wpadłaś oczywiscie że możesz zagladac i pisać. Szkoda w sumie że poszłaś na grudniówki a nie tutaj do nas... No ale cóż każda wybiera jak woli.

Ja to tak troche tu troche tam gdziekolwiek podpisuję :) ale tam głównie dlatego , że tutaj są strasze ciąże i też wiecie ja do tyłu z wszytskim :D

Katti, agniecha2101 lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do usg to widocznie w uk nie jest to takie głupie że usg robia tak pozno... moze im o to chodzi aby mamy nie stresowac tym ze wczesniej malo co widać lub wcale a tak po xxx czasie idziemy i widzisz juz wszystko razem z serduszkiem... może o to chodzi i takie mają podejscie może wcale nie jest to takie złe ;)

Karmelkovaa, agniecha2101 lubią tę wiadomość

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ