X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z MARCOWEGO TESTOWANIA :-)
Odpowiedz

Ciężarówki z MARCOWEGO TESTOWANIA :-)

Oceń ten wątek:
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    I tego się trzymaj ;-) Będzie dobrze :-)

Oj na razie to mam cała głowę , pewnie dlatego , że nigdy serduszka nie słyszałam o boję się , ze jak Bozia da , że usłysze to stracę ... trudne tygodnie dla mnie eh
    No ja praktycznie juz na pewniaka to na kwiecień w marcu to mi jeszcze ovitrelle wychodził :)

" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Miło że wpadłaś oczywiscie że możesz zagladac i pisać. Szkoda w sumie że poszłaś na grudniówki a nie tutaj do nas... No ale cóż każda wybiera jak woli.
    Ja na grudniówkach też jestem gościnnie, ale lepiej mi tutaj :-) Same znajome :-) Tam to już straszny tłok się zrobił :-P

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Co do usg to widocznie w uk nie jest to takie głupie że usg robia tak pozno... moze im o to chodzi aby mamy nie stresowac tym ze wczesniej malo co widać lub wcale a tak po xxx czasie idziemy i widzisz juz wszystko razem z serduszkiem... może o to chodzi i takie mają podejscie może wcale nie jest to takie złe ;)

W UK mają tragiczne podejście tam do 12 tyg to nie ciąża nie dziecko... ja miałam z nimi swoje przygody i wróciłam do Pl własnie dlatego , że byłam przerażona tamtejszą medycyną pod kazdym względem a niejednokrotnie byłam w szpitalu w Londynie

Katti lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha prawda tam to straszny tłok ja nie ogarniam wszystkich postów :D

agniecha2101 lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Oj na razie to mam cała głowę , pewnie dlatego , że nigdy serduszka nie słyszałam o boję się , ze jak Bozia da , że usłysze to stracę ... trudne tygodnie dla mnie eh
    No ja praktycznie juz na pewniaka to na kwiecień w marcu to mi jeszcze ovitrelle wychodził :)
    Trudne napewno, rozumiem Cię, albo przynajmniej staram się zrozumieć, bo skoro przez to nie przechodziłam, to nie mogę powiedzieć, że rozumiem w 100% jak się czujesz. Ale ja wierzę, że tym razem usłyszysz serduszko i te serduszko już z Tobą zostanie ❤

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    O super wieści :-) Gratulacje :-) To Twój synek do szkoły będzie już od przyszłego roku szkolnego chodził czy poprostu trzeba sporo wcześniej w szkołach miejsca załatwiać..?
    Od września idzie już do szkoły. Podanie składa sie przez strone na internecie w radzie miasta. Trzeba podac 3 szkoły minimum i oczywiscie najlepiej pierwszą wpisac tą na której zależy nam najbardziej. Wiec tak zrobiłam. Oni wybieraja według tego aby dziecko miało jak najbliżej i pod tym względem głownie patrzą a jesli nie ma juz miejsc bo w xxx roku może byc wiecej dzieci które ida do szkoły to wtedy mogą wrzucic gdzie indziej. Dlatego tak bardzo sie ciesze że synek się dostał do tej do której chcaiłam. Szkoła ma bardzo dobrą opinie jedną z najlepszych w moim miescie. Do tego plusem dla mnie jest to że szkoła jest po drodze kiedy bede córke zaprowadzać do przedszkola... bo szkoła jest a kilka metrów dalej córki przedszkole. Córka od wrzesnia tez już idzie pierwszy raz do przedszkola :) A ja z brzuszkiem bedzie mi dużo łatwiej isc jedna drogą i po drodze odprowadzac.

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha najbardziej mnie cieszy , to , że mogę pisac o swoich obawach i nikt mnie nie wyśmieje ... po prostu przeszłośc mąci mi w głowie , ale staram się tą ciążę traktować , że jest inna i teraz się doczekamy bobaska <3 dziekuję ;***

Katti super rocznikowo masz dzieciaczki te strasze już samodzielne i chodzą do szkoły , a kolejne w brzuszku :)

agniecha2101, Katti lubią tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    W UK mają tragiczne podejście tam do 12 tyg to nie ciąża nie dziecko... ja miałam z nimi swoje przygody i wróciłam do Pl własnie dlatego , że byłam przerażona tamtejszą medycyną pod kazdym względem a niejednokrotnie byłam w szpitalu w Londynie
    Słuchaj ja rozumiem że masz złe doswiadczenia ale nie oznacza to że ja tez ;p
    Ja nie moge tego powiedzieć co piszesz ty... w moim przypadku było bardzo ok i byłam zadowolona z opieki itp. Fakt pierwsze wizyty usg zaczynały się po 3 miesiącach ale po za tym słowa złego nie powiem , opieke miałam wzorową w trakcie ciaży jak i po porodzie w szpitalu ;)

Karmelkovaa lubi tę wiadomość

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Od września idzie już do szkoły. Podanie składa sie przez strone na internecie w radzie miasta. Trzeba podac 3 szkoły minimum i oczywiscie najlepiej pierwszą wpisac tą na której zależy nam najbardziej. Wiec tak zrobiłam. Oni wybieraja według tego aby dziecko miało jak najbliżej i pod tym względem głownie patrzą a jesli nie ma juz miejsc bo w xxx roku może byc wiecej dzieci które ida do szkoły to wtedy mogą wrzucic gdzie indziej. Dlatego tak bardzo sie ciesze że synek się dostał do tej do której chcaiłam. Szkoła ma bardzo dobrą opinie jedną z najlepszych w moim miescie. Do tego plusem dla mnie jest to że szkoła jest po drodze kiedy bede córke zaprowadzać do przedszkola... bo szkoła jest a kilka metrów dalej córki przedszkole. Córka od wrzesnia tez już idzie pierwszy raz do przedszkola :) A ja z brzuszkiem bedzie mi dużo łatwiej isc jedna drogą i po drodze odprowadzac.
    To chyba trochę szybciej dzieci idą do szkoły niż w PL.
    To faktycznie super, że się udało :-) Dobra szkoła i jeszcze bliziutko :-) Napewno będzie Ci lżej, że wszystko w jednym kierunku i po drodze :-)

Katti lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Agniecha najbardziej mnie cieszy , to , że mogę pisac o swoich obawach i nikt mnie nie wyśmieje ... po prostu przeszłośc mąci mi w głowie , ale staram się tą ciążę traktować , że jest inna i teraz się doczekamy bobaska <3 dziekuję ;***

Katti super rocznikowo masz dzieciaczki te strasze już samodzielne i chodzą do szkoły , a kolejne w brzuszku :)
    Położna też się smiała że fajnie rocznikowo nam się ułożyło co 2 lata bo syn 2014 córka 2016 i teraz groszek bedzie 2018 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 10:27

agniecha2101, Karmelkovaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    To chyba trochę szybciej dzieci idą do szkoły niż w PL.
    To faktycznie super, że się udało :-) Dobra szkoła i jeszcze bliziutko :-) Napewno będzie Ci lżej, że wszystko w jednym kierunku i po drodze :-)
    tak mam 13 min spacerkiem ;)
    W wieku 4 lat idą dzieci do szkół ;) w wieku 2 lat do przedszkola oczywiscie nie obowiazkowe ale 3 latka juz obowiazkowo mimo to dziecko moze opuszczac zajecia jesli np danego dnia woli zostac w domu nie zmusza sie ;)

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Słuchaj ja rozumiem że masz złe doswiadczenia ale nie oznacza to że ja tez ;p
    Ja nie moge tego powiedzieć co piszesz ty... w moim przypadku było bardzo ok i byłam zadowolona z opieki itp. Fakt pierwsze wizyty usg zaczynały się po 3 miesiącach ale po za tym słowa złego nie powiem , opieke miałam wzorową w trakcie ciaży jak i po porodzie w szpitalu ;)

Kochana bo jak jest wszystko dobrze to wszedzie jest dobra opieka :)
    Nic tylko się cieszyć , że się tak udaje :) ja zajmowałam się dziećmi i tam to mają bezstresowe szkoły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 10:44

Katti lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Kochana bo jak jest wszystko dobrze to wszedzie jest dobra opieka :)
    Nic tylko się cieszyć , że się tak udaje :) ja zajmowałam się dziećmi i tam to mają bezstresowe szkoły :D
    w sensie ze jak bezstresowe szkoły ? :D

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti nie zasypują dzieci zadaniami , nie muszą dźwigac tych wszystkich książek :) w szkole też jakoś tak te zajęcia mają takie na luzie z tego co ja widziałam :D zazwyczaj zadań do domu nie przynoszą hehe nie ma zapowiadanych jakiś sprawdzianów nie wiadomo jakich jak tu , nie proszą do odpowiedzi , no ne wiem gdzie i jak jet ale np. ja odprowadzałam dziewczynke do szkoły to ona do skzoły chodziła jak na plac zabaw a po powrcie do domu juz nic nie musiała robic xD

Takie coś znalazłam :)
    http://www.gdzierodzic.info/dokumenty/digital_poradnik.pdf

Katti lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Katti nie zasypują dzieci zadaniami , nie muszą dźwigac tych wszystkich książek :) w szkole też jakoś tak te zajęcia mają takie na luzie z tego co ja widziałam :D zazwyczaj zadań do domu nie przynoszą hehe nie ma zapowiadanych jakiś sprawdzianów nie wiadomo jakich jak tu , nie proszą do odpowiedzi , no ne wiem gdzie i jak jet ale np. ja odprowadzałam dziewczynke do szkoły to ona do skzoły chodziła jak na plac zabaw a po powrcie do domu juz nic nie musiała robic xD

Takie coś znalazłam :)
    http://www.gdzierodzic.info/dokumenty/digital_poradnik.pdf
    A o to ci chodzi to tak wiem ze tak jest. Zajecia w szkole bardzo dużo mają na dworzu bo uczą się poprzez zabawe .To prawda ze nie dzwigaja plecaków z książkami jak w pl to moim zdaniem jest bardzo dobre bo jednak kregosłup :) Wiadomo każdy kraj ma swoje tam nauczania inne kwestia jest taka że my polacy mieszkajac w innym kraju mamy dwa wyjscia
    1. dostosować się
    2.wrócic do kraju
    Mi osobiscie to nie przeszkadza wiec nie mam jakos specjalnie problemów z akceptacja tutejszego nauczania i trybu życia ;)

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti do wszystkiego można przywyknąć :) ja też nawet byłam zadowolona z życia tam , no tragedii nie było ale na stałe nie zostałabym , bo nie moje klimaty po prostu , ja jestem nauczona ciszy spokoju mieszkam pod Bieszczadami las ptaszki itd :) no i też doszłam do wniosku , że by mi nie pomogli od strony medycznej , bo jednak w tych dziedzinach nie mają takiej wiedzy

ps. brakuje mi primarka haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:27

Katti lubi tę wiadomość

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkovaa wrote:
    Katti do wszystkiego można przywyknąć :) ja też nawet byłam zadowolona z życia tam , no tragedii nie było ale na stałe nie zostałabym , bo nie moje klimaty po prostu , ja jestem nauczona ciszy spokoju mieszkam pod Bieszczadami las ptaszki itd :) no i też doszłam do wniosku , że by mi nie pomogli od strony medycznej , bo jednak w tych dziedzinach nie mają takiej wiedzy

ps. brakuje mi primarka haha
    hahahaha w primarku byłam zaledwie 3 razy ... w moim miescie go nie ma a nie chce mi sie jezdzić do innego miasta ;p

• Karmelkovaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak szłam na sklepy przez oxford np. to cały dzień mi schodziło :D ale too był cudowny relax :D sama bez M ... jak miałam wolne w pracy , no uwielbiałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:40

w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Położna też się smiała że fajnie rocznikowo nam się ułożyło co 2 lata bo syn 2014 córka 2016 i teraz groszek bedzie 2018 :)

Malutkie masz dzieciaczki. ☺️
    U mnie w brzuszku też trzecie, ale starsze mają już 10 i 13 lat
    ☺️

Katti lubi tę wiadomość

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Malutkie masz dzieciaczki. ☺️
    U mnie w brzuszku też trzecie, ale starsze mają już 10 i 13 lat
    ☺️
    Tak nie chcieliśmy miec dużego odstępu wieku aby się bawili razem ;)

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ