Ciężarówki z MARCOWEGO TESTOWANIA :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
agniecha2101 wrote:I tego się trzymaj Będzie dobrze
Oj na razie to mam cała głowę , pewnie dlatego , że nigdy serduszka nie słyszałam o boję się , ze jak Bozia da , że usłysze to stracę ... trudne tygodnie dla mnie eh
No ja praktycznie juz na pewniaka to na kwiecień w marcu to mi jeszcze ovitrelle wychodził" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
Katti wrote:Miło że wpadłaś oczywiscie że możesz zagladac i pisać. Szkoda w sumie że poszłaś na grudniówki a nie tutaj do nas... No ale cóż każda wybiera jak woli.👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
Katti wrote:Co do usg to widocznie w uk nie jest to takie głupie że usg robia tak pozno... moze im o to chodzi aby mamy nie stresowac tym ze wczesniej malo co widać lub wcale a tak po xxx czasie idziemy i widzisz juz wszystko razem z serduszkiem... może o to chodzi i takie mają podejscie może wcale nie jest to takie złe
W UK mają tragiczne podejście tam do 12 tyg to nie ciąża nie dziecko... ja miałam z nimi swoje przygody i wróciłam do Pl własnie dlatego , że byłam przerażona tamtejszą medycyną pod kazdym względem a niejednokrotnie byłam w szpitalu w LondynieKatti lubi tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Agniecha prawda tam to straszny tłok ja nie ogarniam wszystkich postów
agniecha2101 lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkovaa wrote:Oj na razie to mam cała głowę , pewnie dlatego , że nigdy serduszka nie słyszałam o boję się , ze jak Bozia da , że usłysze to stracę ... trudne tygodnie dla mnie eh
No ja praktycznie juz na pewniaka to na kwiecień w marcu to mi jeszcze ovitrelle wychodziłKarmelkovaa lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:O super wieści Gratulacje To Twój synek do szkoły będzie już od przyszłego roku szkolnego chodził czy poprostu trzeba sporo wcześniej w szkołach miejsca załatwiać..?
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Agniecha najbardziej mnie cieszy , to , że mogę pisac o swoich obawach i nikt mnie nie wyśmieje ... po prostu przeszłośc mąci mi w głowie , ale staram się tą ciążę traktować , że jest inna i teraz się doczekamy bobaska dziekuję ;***
Katti super rocznikowo masz dzieciaczki te strasze już samodzielne i chodzą do szkoły , a kolejne w brzuszkuagniecha2101, Katti lubią tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:W UK mają tragiczne podejście tam do 12 tyg to nie ciąża nie dziecko... ja miałam z nimi swoje przygody i wróciłam do Pl własnie dlatego , że byłam przerażona tamtejszą medycyną pod kazdym względem a niejednokrotnie byłam w szpitalu w Londynie
Ja nie moge tego powiedzieć co piszesz ty... w moim przypadku było bardzo ok i byłam zadowolona z opieki itp. Fakt pierwsze wizyty usg zaczynały się po 3 miesiącach ale po za tym słowa złego nie powiem , opieke miałam wzorową w trakcie ciaży jak i po porodzie w szpitaluKarmelkovaa lubi tę wiadomość
-
Katti wrote:Od września idzie już do szkoły. Podanie składa sie przez strone na internecie w radzie miasta. Trzeba podac 3 szkoły minimum i oczywiscie najlepiej pierwszą wpisac tą na której zależy nam najbardziej. Wiec tak zrobiłam. Oni wybieraja według tego aby dziecko miało jak najbliżej i pod tym względem głownie patrzą a jesli nie ma juz miejsc bo w xxx roku może byc wiecej dzieci które ida do szkoły to wtedy mogą wrzucic gdzie indziej. Dlatego tak bardzo sie ciesze że synek się dostał do tej do której chcaiłam. Szkoła ma bardzo dobrą opinie jedną z najlepszych w moim miescie. Do tego plusem dla mnie jest to że szkoła jest po drodze kiedy bede córke zaprowadzać do przedszkola... bo szkoła jest a kilka metrów dalej córki przedszkole. Córka od wrzesnia tez już idzie pierwszy raz do przedszkola A ja z brzuszkiem bedzie mi dużo łatwiej isc jedna drogą i po drodze odprowadzac.
To faktycznie super, że się udało Dobra szkoła i jeszcze bliziutko Napewno będzie Ci lżej, że wszystko w jednym kierunku i po drodzeKatti lubi tę wiadomość
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙 -
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Agniecha najbardziej mnie cieszy , to , że mogę pisac o swoich obawach i nikt mnie nie wyśmieje ... po prostu przeszłośc mąci mi w głowie , ale staram się tą ciążę traktować , że jest inna i teraz się doczekamy bobaska dziekuję ;***
Katti super rocznikowo masz dzieciaczki te strasze już samodzielne i chodzą do szkoły , a kolejne w brzuszkuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 10:27
agniecha2101, Karmelkovaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagniecha2101 wrote:To chyba trochę szybciej dzieci idą do szkoły niż w PL.
To faktycznie super, że się udało Dobra szkoła i jeszcze bliziutko Napewno będzie Ci lżej, że wszystko w jednym kierunku i po drodze
W wieku 4 lat idą dzieci do szkół w wieku 2 lat do przedszkola oczywiscie nie obowiazkowe ale 3 latka juz obowiazkowo mimo to dziecko moze opuszczac zajecia jesli np danego dnia woli zostac w domu nie zmusza sieagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Katti wrote:Słuchaj ja rozumiem że masz złe doswiadczenia ale nie oznacza to że ja tez ;p
Ja nie moge tego powiedzieć co piszesz ty... w moim przypadku było bardzo ok i byłam zadowolona z opieki itp. Fakt pierwsze wizyty usg zaczynały się po 3 miesiącach ale po za tym słowa złego nie powiem , opieke miałam wzorową w trakcie ciaży jak i po porodzie w szpitalu
Kochana bo jak jest wszystko dobrze to wszedzie jest dobra opieka
Nic tylko się cieszyć , że się tak udaje ja zajmowałam się dziećmi i tam to mają bezstresowe szkołyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 10:44
Katti lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualny
-
Katti nie zasypują dzieci zadaniami , nie muszą dźwigac tych wszystkich książek w szkole też jakoś tak te zajęcia mają takie na luzie z tego co ja widziałam zazwyczaj zadań do domu nie przynoszą hehe nie ma zapowiadanych jakiś sprawdzianów nie wiadomo jakich jak tu , nie proszą do odpowiedzi , no ne wiem gdzie i jak jet ale np. ja odprowadzałam dziewczynke do szkoły to ona do skzoły chodziła jak na plac zabaw a po powrcie do domu juz nic nie musiała robic xD
Takie coś znalazłam
http://www.gdzierodzic.info/dokumenty/digital_poradnik.pdfKatti lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Katti nie zasypują dzieci zadaniami , nie muszą dźwigac tych wszystkich książek w szkole też jakoś tak te zajęcia mają takie na luzie z tego co ja widziałam zazwyczaj zadań do domu nie przynoszą hehe nie ma zapowiadanych jakiś sprawdzianów nie wiadomo jakich jak tu , nie proszą do odpowiedzi , no ne wiem gdzie i jak jet ale np. ja odprowadzałam dziewczynke do szkoły to ona do skzoły chodziła jak na plac zabaw a po powrcie do domu juz nic nie musiała robic xD
Takie coś znalazłam
http://www.gdzierodzic.info/dokumenty/digital_poradnik.pdf
1. dostosować się
2.wrócic do kraju
Mi osobiscie to nie przeszkadza wiec nie mam jakos specjalnie problemów z akceptacja tutejszego nauczania i trybu życiaagniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Katti do wszystkiego można przywyknąć ja też nawet byłam zadowolona z życia tam , no tragedii nie było ale na stałe nie zostałabym , bo nie moje klimaty po prostu , ja jestem nauczona ciszy spokoju mieszkam pod Bieszczadami las ptaszki itd no i też doszłam do wniosku , że by mi nie pomogli od strony medycznej , bo jednak w tych dziedzinach nie mają takiej wiedzy
ps. brakuje mi primarka hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:27
Katti lubi tę wiadomość
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
nick nieaktualnyKarmelkovaa wrote:Katti do wszystkiego można przywyknąć ja też nawet byłam zadowolona z życia tam , no tragedii nie było ale na stałe nie zostałabym , bo nie moje klimaty po prostu , ja jestem nauczona ciszy spokoju mieszkam pod Bieszczadami las ptaszki itd no i też doszłam do wniosku , że by mi nie pomogli od strony medycznej , bo jednak w tych dziedzinach nie mają takiej wiedzy
ps. brakuje mi primarka haha -
Ja jak szłam na sklepy przez oxford np. to cały dzień mi schodziło ale too był cudowny relax sama bez M ... jak miałam wolne w pracy , no uwielbiałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 11:40
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Katti wrote:Położna też się smiała że fajnie rocznikowo nam się ułożyło co 2 lata bo syn 2014 córka 2016 i teraz groszek bedzie 2018
Malutkie masz dzieciaczki. ☺️
U mnie w brzuszku też trzecie, ale starsze mają już 10 i 13 lat
☺️Katti lubi tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
nick nieaktualny