X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z Podkarpacia
Odpowiedz

Ciężarówki z Podkarpacia

Oceń ten wątek:
  • BeniAla Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Hej dziewczyny:) jestem w podkarpacia, prawie Bieszczady.
    Będę robić USG genetyczne u doktora Szajnera w Profamili:) jakieś opinie ?
    Czytałam, że to dobry specjalista.
    Z synkiem jeździłam na echo serduszka i inne badania do doktora Jacka Śliwy - rewelacyjny lekarz, teraz też bym do niego najchętniej pojechała ale w profamili mam to usg refundowane, a niestety GALEN, gdzie jest doktor Sliwa nie ma refundacji.

Synka rodziłam na Lwowskiej w Rzeszowie, nie jestem zadowolona ani z opieki podczas porodu, ani z opieki na sali noworodkowej.
    Taśmówka niestety, podpięcie pod KTG i leżenie :/

BeniAla widze, że miałaś podobne pytanie. Kiedy masz wizytę? ja mam 13 października.

karolyn byłam u dr Szajnara również 13 października i wspominam to usg oki przyjazny pan dr

BeniAla
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek wrote:
    Hej dziewczyny. Gdzie polecacie zrobić badania prenatalne?
    Polecam doktora GÓRĘ w skymedical lub w galenie. Super lekarz, wszystko dokładnie tłumaczy. W pierwszej ciąży byłam u dr sliwy i bez porównania, na polowkowe też pójdę do dr Góry - najlepszy lekarz na jakiego trafiłam

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • She86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Polecam doktora GÓRĘ w skymedical lub w galenie. Super lekarz, wszystko dokładnie tłumaczy. W pierwszej ciąży byłam u dr sliwy i bez porównania, na polowkowe też pójdę do dr Góry - najlepszy lekarz na jakiego trafiłam

Ile kosztują badanie prenatalne u Góry?

Edit: znalazlam też 400 zł

Ja rok temu w Profamili płaciłam 400 zl (byłam u Szajnera, było ok)

Chyba znów się wybiorę do Profamili, byłam zadowolona to co będę zmieniać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 09:42

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• karolyn Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez zadowolona jestem z dr Szajnera. Tylko to wszystko zrobil ekspresem l. Dr Sliwa jednak byl bardziej wnikliwy. Dr Szajner w 13 tyg bez problemu qypatrzyl mi drugiego synka:) idziemy 17 grudnia do niego na polowkowe:) ale ten czas leci...

q5Anp2.pngT2kLp2.png

Wysłany: 4 grudnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Ile kosztują badanie prenatalne u Góry?

Edit: znalazlam też 400 zł

Ja rok temu w Profamili płaciłam 400 zl (byłam u Szajnera, było ok)

Chyba znów się wybiorę do Profamili, byłam zadowolona to co będę zmieniać

Ja robiłam tylko USG teraz (w poprzedniej ciaży też). Nie wiem jak w profamili wyglada to badanie ale U doktora Góry super, wszystko tłumaczył i on jest bardzo wnikliwy, poza tym bardzo fascynuje sie USG, zdarzało się tak ze byłam na USG a później u niego na wizycie nastepnego dnia a i tak jeszcze zagladną do maluszka :)

She86 lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja też spod Rzeszowa :-) jestem pacjentka dr Szajnera, chodzę do niego prywatnie, więc pewnie przyjdzie mi rodzić w PF. Chociaż w piątek mam kolejna wizytę, a przed każdą drze, czy wszystko jest ok, więc na razie tak daleko myślami nie wybiegam :-)

age.png
  • patisonka Znajoma

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa. Czytam Wasze opinie i może coś mi doradzicie.. Ja mam termin dopiero na 25czerwiec, zastanawiam się nad PF lub Lwowską do tych mam najbliżej placówek. Ogólnie moim lekarzem prowadzącym jest Sabina Florczak, jeszcze tu nikt o niej nie pisał.. Może któraś z Was też do niej chodzi? Jakie ma odczucia na jej temat? Jest młoda, delikatna, bardzo sympatyczna ale nie jestem do końca przekonana czy posiada dobre już doświadczenie.
    Mam teraz mieć badania połówkowe i zastanawiam się gdzie je zrobić? Czy w PF - myślałam o dr Cebulaku.. Kto z dobrych ginekologów pracuje w szpitalu na Lwowskiej, gdybym tam zdecydowała się rodzić?

• Zajączek Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Na połówkowe mogę polecić dr Szpejankowskiego z Primaginu. Byłam u niego na prenatalnych i wszystko dokładnie pokazywał i tłumaczył. Teraz na połówkowe też do niego się wybiorę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 20:49

dqprh371sk5fqglu.png
    Niepłodność idiopatyczna
    1 IUI nieudana
    2 IUI nieudana
    Naprotechnologia-kwiecień 2016
    Endometrioza
    Hiperprolaktynemia
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Tez jestem z podkarpacia i jestem 2 raz w ciazy. Pierwszy porod w Pro Familii bardzo mile wspominam, teraz tez tam chodze do lekarza, mam nadzieje, ze porod tez bedzie taki jak ten pierwszy :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patisonka wrote:
    Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa. Czytam Wasze opinie i może coś mi doradzicie.. Ja mam termin dopiero na 25czerwiec, zastanawiam się nad PF lub Lwowską do tych mam najbliżej placówek. Ogólnie moim lekarzem prowadzącym jest Sabina Florczak, jeszcze tu nikt o niej nie pisał.. Może któraś z Was też do niej chodzi? Jakie ma odczucia na jej temat? Jest młoda, delikatna, bardzo sympatyczna ale nie jestem do końca przekonana czy posiada dobre już doświadczenie.
    Mam teraz mieć badania połówkowe i zastanawiam się gdzie je zrobić? Czy w PF - myślałam o dr Cebulaku.. Kto z dobrych ginekologów pracuje w szpitalu na Lwowskiej, gdybym tam zdecydowała się rodzić?

hej, ja chodze do dr Jacka Śliwy, przychodnia Galen, prowdzi ciążę i robi też USG prenatalne i połówkowe. pracuje też na Lwowskiej. z lekarza jestem bardzo zadowolona. jak na Lwowskiej tego nie wiem bo to będzie pierwszy raz ;)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png

Wysłany: 19 stycznia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patisonka ja 3 lutego ide na połówkowe do dr Góry do Galenu (to jest bardzo niedaleko profamili) ul. Wareńczyka. Doktor jest bardzo dokładny, wszystko opisuje i mierzy no i potrafił mi okreslić płeć juz w 12tc na prenatalnych (potwierdzona na ostatniej wizycie). Jest bardzo dobrym specjalistą i poświęca duzo czasu pacjentkom, poza tym bardzo go fascynuje USG w ciaży wiec robi je bardzo rzetelnie i dokładnie.

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • BeniAla Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki, czy jest wam wiadomo co trzeba zabrać ze soba do porodu na lwowską w rzeszowie?? bo już się pogubiłam z tą wyprawką...nigdzie nie mogę znaleść info, co oni wymagają, chcę się spakować bo to już 35 tydzień za pasem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2017, 13:44

BeniAla
  • BeniAla Debiutantka

Wysłany: 19 stycznia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś takiego
    https://www.gdzierodzic.info/placowka/964
    a że dodatkowo nie wytrzymałam żeby się doczekać na info tutaj :) zadzwoniłam bezpośrednio na szpital lwowska i pani z położnictwa powiedziała że nie potrzebuje niczego dla bobaska, bo dostaje to w szpitalu jedyne co to mam mieć dla siebie , a najważniejsze to mieć przy sobie dokumenty, wyniki badań i grupe krwi, także info z w/w linka są w miare aktualne :)

BeniAla
  • ines. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeniAla wrote:
    znalazłam coś takiego
    https://www.gdzierodzic.info/placowka/964
    a że dodatkowo nie wytrzymałam żeby się doczekać na info tutaj :) zadzwoniłam bezpośrednio na szpital lwowska i pani z położnictwa powiedziała że nie potrzebuje niczego dla bobaska, bo dostaje to w szpitalu jedyne co to mam mieć dla siebie , a najważniejsze to mieć przy sobie dokumenty, wyniki badań i grupe krwi, także info z w/w linka są w miare aktualne :)

dzięki za info :) linka też w międzyczasie znalazłam, ale nie wiedziałaam, czy aktualne więc nie wklejałam. czyli rozumiem, że szpital zapewnia też ubranka?

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • patisonka Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info :) zastanowię się nad tym lekarzem na połówkowe badania i któregoś wybiorę co polecacie :)
    BeniAla - jak już będziesz po porodzi na Lwowskiej to koniecznie podziel się z nami wrażeniami, jak cały personel się sprawuje i czy ogólnie warto wybrać ten szpital :)

• patisonka Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    patisonka ja 3 lutego ide na połówkowe do dr Góry do Galenu (to jest bardzo niedaleko profamili) ul. Wareńczyka. Doktor jest bardzo dokładny, wszystko opisuje i mierzy no i potrafił mi okreslić płeć juz w 12tc na prenatalnych (potwierdzona na ostatniej wizycie). Jest bardzo dobrym specjalistą i poświęca duzo czasu pacjentkom, poza tym bardzo go fascynuje USG w ciaży wiec robi je bardzo rzetelnie i dokładnie.

Chodzi o dr Tomasza Górę? Bo na stronie Galenu nie ma go wymienionego wśród lekarzy pracujących.. Jaki koszt takiego badania połówkowego jest w Galenie? Tak jak prawie wszędzie 250zł?

• ines. Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patisonka wrote:
    Chodzi o dr Tomasza Górę? Bo na stronie Galenu nie ma go wymienionego wśród lekarzy pracujących.. Jaki koszt takiego badania połówkowego jest w Galenie? Tak jak prawie wszędzie 250zł?

tak, 250 zł.

mam 13.02 jak nie za późno mogę dać znać jak było :) z tym że ja mam u Jacka Śliwy.

3i49o7esn08ndlz3.png
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • patisonka Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    tak, 250 zł.

mam 13.02 jak nie za późno mogę dać znać jak było :) z tym że ja mam u Jacka Śliwy.

Też gdzieś w pierwszej połowie lutego muszę się zapisać na to badanie, jutro będę tam dzwonić to dowiem się jaki jest wolny termin :)

• BeniAla Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    dzięki za info :) linka też w międzyczasie znalazłam, ale nie wiedziałaam, czy aktualne więc nie wklejałam. czyli rozumiem, że szpital zapewnia też ubranka?
    Ines no z tego co mi powiedziała położna to dla bobasa dają wszystko tylko siebie musisz wyposażyć, ale w razie czego polecam zadzwonić na szpital panie chętnie odpowiadają na pytania i co najważniejsze to informacje z samego źródła :)

BeniAla
  • BeniAla Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patisonka wrote:
    Patisonko jak nie zapomne z tych emocji postaram się wam napisac co i jak :)

patisonka lubi tę wiadomość

BeniAla
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ