Ciężarówki z Podkarpacia
-
WIADOMOŚĆ
-
mili88 wrote:Dziewczyny, jak to jest ze,znieczuleniem przy SN w rzeszowskich szpitalach?
Na lwowskiej jest tak ze w teorii można w praktyce jest cieżko bo jest mało anestezjologów i często nie maja możliwości byc przy porodzie cały czas a taki jest wymóg po podaniu znieczuleniaCórcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Ja rodziłam w pf miałam cc, bo corka ułożona była posladkowo. Wszystko było ok, lekarze spoko, warunki też ale jednak trochę się zawiodlam na pielęgniarkach najbardziej jeśli chodzi o karmienie piersia, zwisalo im to a moja corka nie potrafila dobrze ssac, po drugiej prosbie o pomoc totalnie mnie olały ale może akurat trafiłam na taką zmianę...Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
patisonka wrote:Hej troszke mnie tu nie bylo ale teraz juz moge sie pochwalic
Hej patisonka:) chyba miałyśmy podobny termin. Ja urodziłam 25 czerwca. -
Ooo widzę, ze nie dodalo calej mojej wiadomości eh!
Tak urodziłam 24 czerwca, córeczkę (3690g i 58cm) w Profamili. Poród przebiegał bardzo szybko, polozna mi sie trafila mloda dziewczyna ale sympatyczna. Wszystko było dobrze poza jednym -brakiem wsparcia aby pomoc przy karmieniu piersią. -
Patisonka gratuluje
takie same odczucia mamy jeśli chodzi o wsparcie przy kp w profamili...
Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Aniolek8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Rodziłam w miejskim i też mam zastrzeżenia co do wsparcia laktacyjnego. O pomoc trzeba było się prosić. Tylko jedna młoda dziewczyna naprawdę pomagała. Reszta to szkoda gadać, jeszcze teraz się wkurzam jak sobię przypomnę. Nikt nawet wędzidełka nie sprawdził.
-
Dokładnie, teraz zamiast pomagac kobietom aby karmily piersia najlepiej im wcisnac mm i z głowy. Ja zaraz po szpitalu musialam sie wybrac do Poradni Laktacyjnej na Lwowska bo malutka nie umiala chwytac piersi i die denerwowala a ja razem z nia i dopiero tam znalazlysmy wsparcie, Panie naprawdę z powolania tam pracują!
Zajączek lubi tę wiadomość
-
Też byliśmy w poradni na Lwowskiej. Dzięki nim zeszliśmy z 5 butelek mm na 1 dziennie i tam Panie zaineresowały się wędzidełkiem. W ciąży chodziłam tam z mężem do szkoły rodzenia.
-
Witajcie Dziewczyny. Widzę że ciężarówki z Podkarpacia od września milczą .... jestem w 22 tc i już myśle o porodzie. To moja druga ciąża. Pierwsza 3,5 roku temu zakończyła się cc ponieważ po podaniu oxyt synkowi spadł puls i od razu poszłam na stół. Trafiłam na Rycerską ponieważ w PF nie było misjc a nie było akcji porodowej. To był 41 tc ale dostałam już skierowanie ponieważ przepływy łożyskowe były słabe. Mój ówczesny lekarz nie pracował w żadnym szpitalu i choć uważam go za świetnego specjalistę - już drugi raz nie popełnię takiego błędu, dlatego wybrałam teraz PF i chodzę do dr Pruchniaka. Zastanawiam się teraz czy będę również miała cc...bardzo boje się porodu SN....znam dokładnie 2 przypadki gdzie jedno dziecko zmarło a drugie jest roślina bo za późno wykonano cc. Wiem ze każdy poród jest inny, jednak siedzi mi to w głowie nieustannie i stało się chyba moja obsesją. Po drugie skoro już raz byłam cięta na brzuchu- nie chciałabym być szyta gdzie indziej .... moja koleżanka rodziła niedawno w PF i chcąc oszczędzić nacięcia pękła po sam odbyt. Mój lekarz jest zdania ze warto spróbować naturalnie i że będę pod opieką specjalistów i w razie czego zrobią cesarkę. A dowiedziałam się jeszcze ze po wcześniejszym porodzie przez cc lekarze nie chcą podawać znieczulenia ZZO wiec to mnie tez bardzo zniechęca. Wolałabym mieć chociaż taką możliwość w razie czego. A tak wogole to chciałam się przywitać , termin porodu mam na polowe lutego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 11:46
-
Jaś i Małgosia Witam:) ja również termin na luty, na końcówke:) zamierzam się na poród w pf, chodze do ropczyc do dr Szajnera, powoli zaczynam myslec o porodzie, nie zamierzam rodzić w moim miejscu zamieszkania bo szpital i opieka pozostawia wiele do życzenia..
lipa lubi tę wiadomość
-
Jas i malgosia a można wiedzieć kto prowadził twoja pierwszą ciążę?Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Aniolek8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Witam wszystkie dziewczyny !!!
Jestem tutaj nowa termin porodu 10 stycznia 2018. Wybrałam szpital PF i tam też chodzę do lekarza. Zastanawiam się nad indywidualną opieka położnej może któras z Was doradzi czy warto czy nie ma sensu ?
Pozdrawiam !!!Marysiasz -
hej Dziewczyny :] powiedzcie proszę gdzie najlepiej rodzić ? ja jestem po zabiegu kardiologicznym, mam platynowego stenta wstawionego w aortę, czy myślicie, że PF byłaby dobra czy by od razu mogli mnie odwieźć gdzie indziej? a co ze szpitalem na Lwowskiej, słyszałam bardzo dobre opinie?
Zapisałam się do dr Jakuba Sokołowskiego, prowadził którejś z Was ciąże?
proszę o pomocPaulina 1989 -
Hej Dziewczyny, ja też dołączam do Podkarpackich Mam
Chomiczko, co u Ciebie? Kojarzę Cię z sierpniówek, ale ostatnio nic nie piszeszNasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -