Ciężarówki z Podkarpacia
-
WIADOMOŚĆ
-
Mają ciuszki, pieluchy, podkłady poporodowe. Trzeba mieć ze sobą kosmetyki dla malucha do pupy, octanisept, dla mamy tantum rosa do przemywania po porodzie, przydatny tez jest smoczek, dziewczyny inne miały też laktatory.
ines. lubi tę wiadomość
-
lipa wrote:T. Szajner.
myślisz o porodzie sn czy cc?
Ja poki co sn. Zastanawiam się też nad w ykupieniem asysty swojej położnej, ale szczerze mówiąc nie do końca orientuje się ile to kosztuje i jak tam wogole wygląda.
Lipa, powiedz mi jeszcze, jak możesz, czy dr Szajner dawał płytkę z filmem z połówkowego? Czy trzeba się upomnieć?
-
massa wrote:Lipa, powiedz mi jeszcze, jak możesz, czy dr Szajner dawał płytkę z filmem z połówkowego? Czy trzeba się upomnieć?
-
lipa wrote:Ja polowkowe miałam robione w jego prywatnym gabinecie w Ropczycach i nic nie dostałam. Moja kuzynka robiła w pro familli i też nic nie ma. Pewnie trzeba się upomnieć lub dodatkowo zaplacic
U drugiego doktora, Cebulaka, normalnie płytkę się dostaje, bez dopominania się..
-
Hej Dziewczyny
dołączam do wątku
termin porodu mam na 4 październik i to moje pierwsze dziecko
ciążę prowadzi mi dr Ulman, bo od dawna do niego chodzę. Chciała bym rodzić w profamili że względu i na warunki i na to że tam dr Ulman przyjmuje ale o lwowskiej też myślałam.
Czekamy na naszą Niunie
-
Jak tam przyszłe mamusie się czujecie? Myślicie już o porodzie. Ja mam termin w drugiej połowie czerwca, zostały 2 miesiące i już czasami lekki stresik na myśl mnie dopada. Chodzimy na szkołę rodzenia i ostatnio mamy tematy o porodzie więc może dlatego bardziej o tym myślę
-
Czesc dziewczyny
Ja corke rodzilam w Pro famili i teraz planuje tez tam rodzic. Nie biore nawet innego szpitala pod uwage. Obie ciaze prowadzil dr Ulman, polecam bardzo tego dr. Zawsze mozna do niego zadzwonic, jak nie moze odebrac to oddzwania. Bardzo mily, dokladny, o wszystko mozna zapytac. Jak rodzilam corke, to akuratnie on mial dyzur. Super opieka, zainteresowanie swoja pacjentka. Co do plyt z polowkowego, to chyba raczej standard w tym szpitalu. Bez doplacania i upominania sie.
-
patisonka wrote:Jak tam przyszłe mamusie się czujecie? Myślicie już o porodzie. Ja mam termin w drugiej połowie czerwca, zostały 2 miesiące i już czasami lekki stresik na myśl mnie dopada. Chodzimy na szkołę rodzenia i ostatnio mamy tematy o porodzie więc może dlatego bardziej o tym myślę
Gdzie chodzisz do szkoły? Do Profamilii?
Czy są tam same kobiety,czy raczej z mężami? Zastanawiam się właśnie
-
massa wrote:Gdzie chodzisz do szkoły? Do Profamilii?
Czy są tam same kobiety,czy raczej z mężami? Zastanawiam się właśnie
Tak, chodzimy do profamili na szkołę rodzenia, przed nami w środę 5 zajęcia, a w sumie jest 10 spotkań. Na zajęciach jest nas 8 par, przychodzi się z mężczyznami, no chyba że nie może to ostatnio dziewczyna była sama ale też można sobie dane zajęcia odrobić z inna grupą jak się nie może być. Prowadzące położne bardzo miłe, sympatyczne i pomocne. Kurs nam się bardzo podoba, można się dużo dowiedzieć, a szczególnie mężczyźni (mój z zajęć na zajęcia robi coraz większe oczy hehe:) dużo rzeczy dla niego było obce, a ostatnio był zdziwiony że jak zdecyduje sie byc przy porodzie to idzie tam z misją pomocy, wspierania a nie obijania się i czeka go też praca a nie siedzenie sobiePóki co polecam, można poznać przy okazji polożne bo są podzielone tematykami zajęć i nie tylko jedna prowadzi, na końcu mamy zwiedzać sale porodowe i poporodowe.. Jak ktoś tam myśli rodzić to będzie już bardziej obeznany
-
sabinaaa wrote:Co do plyt z polowkowego, to chyba raczej standard w tym szpitalu. Bez doplacania i upominania sie.
Wybacz massa wprowadzenie Cię w błąd.
-
patisonka wrote:Jak tam przyszłe mamusie się czujecie? Myślicie już o porodzie. Ja mam termin w drugiej połowie czerwca, zostały 2 miesiące i już czasami lekki stresik na myśl mnie dopada. Chodzimy na szkołę rodzenia i ostatnio mamy tematy o porodzie więc może dlatego bardziej o tym myślę
-
sabinaaa wrote:Czesc dziewczyny
Ja corke rodzilam w Pro famili i teraz planuje tez tam rodzic. Nie biore nawet innego szpitala pod uwage. Obie ciaze prowadzil dr Ulman, polecam bardzo tego dr. Zawsze mozna do niego zadzwonic, jak nie moze odebrac to oddzwania. Bardzo mily, dokladny, o wszystko mozna zapytac. Jak rodzilam corke, to akuratnie on mial dyzur. Super opieka, zainteresowanie swoja pacjentka. Co do plyt z polowkowego, to chyba raczej standard w tym szpitalu. Bez doplacania i upominania sie.
Hejmi też dr Ulman prowadzi ciąże i też jestem zadowolona
a powiedz mi czy polowkowe robił Ci on czy jakiś inny lekarz?
Czekamy na naszą Niunie
-
Pati_ii wrote:Hej
mi też dr Ulman prowadzi ciąże i też jestem zadowolona
a powiedz mi czy polowkowe robił Ci on czy jakiś inny lekarz?
Pati_ii lubi tę wiadomość
-
sabinaaa wrote:Polowkowe w obu ciazach robil mi tez dr Ulman. Badanie jest dokladne, dr wszystko pokazuje i mowi co bada. Dostalam duzo zdjec i plyte
Mi prenatalne genetyczne robił dr Cebulak, Ale już na polowkowe idę do dr Ulmana
A na wizyty do niego chodzisz do profamili czy gdzieś w inne miejsce gdzie przyjmuje?Czekamy na naszą Niunie
-
nick nieaktualnyO widzę, że dr Ulman jest doceniany
trochę bałam się, bo nie było go wymienionego na stronie PF, że takie badania wykonuje. To też mój ginekolog, ale ciąże prowadzi mi inny.
No i właśnie, cieszę się, że tu trafiłam, bo jestem z Krosna, tutaj porodówka zamknięta bo jest remont do końca wakacji, a termin mam na 28 czerwca. Czy do PF mnie przyjmą tak "z buta"? Czy mogę np. zadzwonić, że mam skurcze i czy mają miejsce? Któraś ma doświadczenia?
Poza tym WITAM -
Pati_ii wrote:Mi prenatalne genetyczne robił dr Cebulak, Ale już na polowkowe idę do dr Ulmana
A na wizyty do niego chodzisz do profamili czy gdzieś w inne miejsce gdzie przyjmuje?
PannoNatalio z tego co wiem, to generalnie jest tak, ze przyjmuja wszystkich kto sie zglosi. Tak jest w teori, a w praktyce to zwiekszyla sie teraz liczba porodow. Porodowki sa przepelnione i moja znajoma na poczatku lutego jak pojechala, to kazali inny szpital znalezc. Dopiero, jak zapytali o lekarza prowadzacego i powiedziala, ze ciaza prowadzona tu w PF to ja przyjeli. Takze to chyba zalezy od szczescia i od aktualnej liczby ciezarowek na porodowce
-
Hej zagląda ktoś tu?szukam lekarza prowadzącego, i narazie padło na Dr Janeczko z profamilia (pierwszą córkę tam rodziłam, byłam u Łozińskiego). Ktoś miał z nim cos wspólnego?
pozdrawiam
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justya85 wrote:Hej zagląda ktoś tu?szukam lekarza prowadzącego, i narazie padło na Dr Janeczko z profamilia (pierwszą córkę tam rodziłam, byłam u Łozińskiego). Ktoś miał z nim cos wspólnego?
pozdrawiam
Ja miałam ale nie w prowadzeniu ciąży. Tez chodziłam do Łozińskiego ale wylądowałam na ginekologii z torbielami i będąc w szpitalu dr Janeczko najlepsze wrazenie na mnie zrobił, bardzo miły kompetentny odpowiadał na wszystkie pytania i w sumie miałam wrazenie ze bardziej sie mną interesował niz moj lekarz. Ale jak jest w prowadzeniu ciąży to niestety nie pomogę.Justya85 lubi tę wiadomość
Córcia16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
Synek10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
-
Justya85 wrote:Hej zagląda ktoś tu?szukam lekarza prowadzącego, i narazie padło na Dr Janeczko z profamilia (pierwszą córkę tam rodziłam, byłam u Łozińskiego). Ktoś miał z nim cos wspólnego?
pozdrawiam
Bardzo fajny lekarz miałam z nim styczność na IP w szpitalu na Lwowskiej. Nie zbywa pacjentki dokładnie tłumaczy, uspokaja, nie zbywa byle czym stara się pomóc.