X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z Podkarpacia
Odpowiedz

Ciężarówki z Podkarpacia

Oceń ten wątek:
  • patisonka Znajoma

Wysłany: 19 marca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ines. wrote:
    bez przesady ;) więcej straszenia niż prawdy. jak lubisz słodycze to jest to po prostu słodki napój i tyle :D do wytrzymania :)

na kiedy masz termin i gdzie rodzisz?

Przeżyłam tą glukozę, chodź jak mam teraz ochotę na słodkie to ona była jednak aż za bardzo słodka i miałam po 20min moment bardzo ciężki.. tak mnie mdliło, już myślałam że trzeba będzie powtarzać badanie ale ufff dałam radę i wytrzymałam do końca.

Ja mam termin na 25 czerwca, a rodzić jeszcze nie wiem Pro familia lub Lwowska... A TY? :)

• ines. Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin 12 czerwiec i w planie lwowska :)

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co przemawia u Was na plus za Lwowską? Mieszkam praktycznie na przeciwko tego szpitala a jest on dla mnie na ostatnim miejscu potencjalnych porodówek... Może mnie przekonacie to wtedy maż będzie miał do mnie rzut beretem :D

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 28 tc podczas usg okazało sie że z małym wszystko ok szybka sie nie skraca tylko łożysko jest nisko ułożone. Nie mam żadnych krwawienie płomień ogólnie czuje sie dobrze. Gin zwiększył mi zasnąć 3x2 i mówił żeby na razie sie nie martwić ze jak za 3 tygodnie nic wie nie zmieni to wtedy szpital. Termin mam na 2 czerwca. Boję sie że mogę urodzić w 8 miesiącu. Czy któraś z Was miała podobny przypadek? Czy łożysko może sie jeszcze podnieść? Czy myślicie że w szpitalu trzeba będzie spędzić czas aż do rozwiązania?

• patisonka Znajoma

Wysłany: 27 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Dziewczyny co przemawia u Was na plus za Lwowską? Mieszkam praktycznie na przeciwko tego szpitala a jest on dla mnie na ostatnim miejscu potencjalnych porodówek... Może mnie przekonacie to wtedy maż będzie miał do mnie rzut beretem :D

Też mieszkam blisko tego szpitala i biorę właśnie pod uwagę dwa najbliższe- Pro familie i Lwowską. Lwowska przemawia za mną ze względu na dobrą opiekę nad maluszkiem, podobno mają dobry sprzęt i jak coś jest nie tam z dzieckiem to np. z Profamili wysyłają na Lwowską, a i sale porodowe podobno wyremontowane i jest czysto ładnie.

Wysłany: 27 marca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patisonka wrote:
    Też mieszkam blisko tego szpitala i biorę właśnie pod uwagę dwa najbliższe- Pro familie i Lwowską. Lwowska przemawia za mną ze względu na dobrą opiekę nad maluszkiem, podobno mają dobry sprzęt i jak coś jest nie tam z dzieckiem to np. z Profamili wysyłają na Lwowską, a i sale porodowe podobno wyremontowane i jest czysto ładnie.

hehe to może my sąsiadkami niemal jesteśmy :D no ja chodziłam na Lwowskiej na wcześniaki na praktykach wiec ta opiekę widziałam i faktycznie nie mozna sie przyczepić ale chyba zraziło mnie funkcjonowanie innych oddziałów do tego szpitala (nie związanych z ciażą i porodem) ehhh pewnie będe sie trzymała swojego lekarza i pojade na Rycerska chociaz tam na pewno warunki gorsze... inna sprawa ze na lwowska chyba do porodu poszłabym pieszo bo sie nie opłaca auta odpalac... ostatnio z synem na sor też poszliśmy spacerkiem (fajnie musieliśmy wygladać z wózkiem o północy :D )

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patisonka wrote:

Ja też mieszkam praktycznie na przeciwko :O :D
    Szpital na Lwowskiej jest u mnie na ostatnim miejscu.. Ciąże mam zagrożoną i potrzebowałam jak najszybciej dostać się do specjalisty. Odmówili mi na Lwowskiej, a niby ciężarne "są poza kolejką", w dodatku z ciążą wysokiego ryzyka.. Masakra..
    Pojechałam na Rycerską, z miejsca wprowadzili mnie do gabinetu.
    Nienawidzę tego szpitala.

w4sqskjorh0yfkun.png

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo to widze ze nie dosć ze z jednego miasta jesteśmy to praktycznie ten sam rejon :) Ja ostatnio byłam u swojego lekarza na rycerskiej po recepte i bardzo pozytywne wrażenie odniosłam... chyba jestem juz zdecydowana :)

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy te plotki, ze w razie komplikacji i dziecka przewoza je z pro familli do innych szpitali, nie są czasem nieaktualne? Kiedyś chyba rzeczywiście tak było, słyszałam o tym, ale przecież w PF otworzyli niedawno oddział neonantologiczny. Więc chyba już maja odpowiednie zaplecze?

age.png

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny czy te plotki, ze w razie komplikacji i dziecka przewoza je z pro familli do innych szpitali, nie są czasem nieaktualne? Kiedyś chyba rzeczywiście tak było, słyszałam o tym, ale przecież w PF otworzyli niedawno oddział neonantologiczny. Więc chyba już maja odpowiednie zaplecze?

Na pewno jest tam neonatologia, ale pewnie wszystko zależy od tych komplikacji jakie są... są szpitale o wyzszym i niższym stopniu referencyjnosci, o większym i mniejszym doświadczeniu... ogólnie osoby które znam a rodziły w pro familii są zadowolone

lipa lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Na pewno jest tam neonatologia, ale pewnie wszystko zależy od tych komplikacji jakie są... są szpitale o wyzszym i niższym stopniu referencyjnosci, o większym i mniejszym doświadczeniu... ogólnie osoby które znam a rodziły w pro familii są zadowolone
    Na stronie jest informacja o III, czyli najwyższym stopniu referencyjności. Co do doświadczenia - no to nie wiadomo :)
    ja będę rodzić w Pro Familii, bo tam przyjmuje mój lekarz. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.

age.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Na stronie jest informacja o III, czyli najwyższym stopniu referencyjności. Co do doświadczenia - no to nie wiadomo :)
    ja będę rodzić w Pro Familii, bo tam przyjmuje mój lekarz. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Ja tak samo,
    do jakiego lekarza chodzisz?

w4sqskjorh0yfkun.png
  • kayka93 Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was dziewczyny! ;) Ja planuję rodzić na Rycerskiej. Też idę tam za moim lekarzem, choć mam jeszcze znajomą położną tam więc zawsze to ktoś więcej ;)Poród planowany na wrzesień. Na początku zastanawiałam się troszke czy pro familia czy rycerska, ale jednak decyzja padła na miejski.

3jgxqqmzwbwttw3g.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    massa wrote:
    Ja tak samo,
    do jakiego lekarza chodzisz?
    T. Szajner.
    myślisz o porodzie sn czy cc?
    Ja poki co sn. Zastanawiam się też nad w ykupieniem asysty swojej położnej, ale szczerze mówiąc nie do końca orientuje się ile to kosztuje i jak tam wogole wygląda.

age.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    T. Szajner.
    myślisz o porodzie sn czy cc?
    Ja poki co sn. Zastanawiam się też nad w ykupieniem asysty swojej położnej, ale szczerze mówiąc nie do końca orientuje się ile to kosztuje i jak tam wogole wygląda.

A ja właśnie mam połówkowe 21.04 u tego doktora. Trochę się przestraszyłam opinii, bo ma na internecie tragiczne..Ale znajoma, co u niego była, polecała.
    Ja mam problematyczną ciążę, więc nie zdziwi mnie przymus cesarki, ale wolałabym rodzić naturalnie.

w4sqskjorh0yfkun.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayka93 wrote:
    Dołączam do Was dziewczyny! ;) Ja planuję rodzić na Rycerskiej. Też idę tam za moim lekarzem, choć mam jeszcze znajomą położną tam więc zawsze to ktoś więcej ;)Poród planowany na wrzesień. Na początku zastanawiałam się troszke czy pro familia czy rycerska, ale jednak decyzja padła na miejski.

Ja też mam termin na wrzesień, ale ja mam na początek września, a ty, widzę na koniec :)
    Ja wybrałam Profamilię, tam chodziłam przed ciążą i mam najbliżej :)

w4sqskjorh0yfkun.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    massa wrote:
    A ja właśnie mam połówkowe 21.04 u tego doktora. Trochę się przestraszyłam opinii, bo ma na internecie tragiczne..Ale znajoma, co u niego była, polecała.
    Ja mam problematyczną ciążę, więc nie zdziwi mnie przymus cesarki, ale wolałabym rodzić naturalnie.
    Nie obawiaj się ;-) owszem, słodki i rozmowny to on nie jest. Na specyficzny sposób bycia, do którego już się przyzwyczaiłam, będąc wiele lat jego pacjentka. Poza tym najważniejsze, ze jest świetnym specjalistą. Gdyby cokolwiek było nie tak, to się tym zajmie.

age.png
  • massa Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Nie obawiaj się ;-) owszem, słodki i rozmowny to on nie jest. Na specyficzny sposób bycia, do którego już się przyzwyczaiłam, będąc wiele lat jego pacjentka. Poza tym najważniejsze, ze jest świetnym specjalistą. Gdyby cokolwiek było nie tak, to się tym zajmie.

To jest własnie najwazniejsze :) Tylko mam nadzieję, ze mi powie wszystko na tych połówkowych, a nie popatrzy i powie do widzenia :D

lipa lubi tę wiadomość

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kazdy szpital ma swoje plusy i minusy. Najlepiej rodzić tam gdzie pracuje lekarz prowadzący ciążę. W 2015 roku rodziłam na Lwowskiej nie brałam pod uwagę innego szpitala, porodówka wyremontowana miałam sale tylko dla siebie i męża wszystko czyste schludne w sali łazienka wiec miałam komfort psychiczny. W tym momencie sale poporodowe tez są juz wyremontowane. Co prawda szpital się ogłasza, że można skorzystać ze znieczulenia podczas SN jednak zależy to od lekarza który jest na dyżurze ale niestety w innych szpitalach działa to w ten sam sposób. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z opieki panie pielęgniarki super. U nas na plus przeważał fakt, że syn urodził się z wadą stopy o której wcześniej nie wiedzieliśmy i juz w 1 dniu po urodzeniu miał odpowiednią opiekę ortopedyczna i zostało wprowadzone leczenie co w przypadku np. szpitala pro famili nie było by możliwe bo nie mają odpowiedniej kadry ortopedów dziecięcych wiem to od naszej pani rehabilitantki która tam pracuje. Wiem sama,ze o takich sprawach się nie myśli w ciąży jak się wybiera szpital ale warto zaczerpnąć wcześniej informacji czy dany szpital ma np.dobrego ortopedę, kardiologa.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • ines. Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik rodziłaś na lwowskiej, możesz podpowiedzieć co szpital zapewnia a co wymaga żeby mieć ze sobą?

Córcia <3 16mm->50mm->76 mm->400g->436g->1000g->1500g->2300g->3000g->3260g [39+6]
    3i49o7esn08ndlz3.png
    Synek <3 10mm->23 mm->50 mm->460 g ->820 g->1500 g -> 2180 g ->2800 g->3040 g [40+5]
    82do3e5e29ddmi8b.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ