X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z Podkarpacia
Odpowiedz

Ciężarówki z Podkarpacia

Oceń ten wątek:
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miś uszatek mi właśnie też zależy na pierwszej pomocy. to do zobaczenia jutro :) !

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wybieram sie na to ostatnie USG (29-32tc) do Profamilii. Lekarza prowadzącego mam gdzie indziej, ale zależy mi na sprzęcie, bo tam gdzie chodzę jest fatalny. Mam jeszcze trochę czasu wiec myślę, że uda mi się zapisać do tych najbardziej obleganych ;) Stąd moje pytanie, wybrać Cebulaka czy Szajnera? Wolałabym, aby jednak coś mówił a nie trzeba było go ciągnąć za język - same z resztą wiecie ;) No i żeby raczej nie był jakiś gburowaty... Czy któraś z Was była u jednego albo drugiego i może wyrazić jakąś opinię? Bo patrząc na opinie na znanylekarz to mam mieszane wrażenia, choć niekoniecznie są one zgodne z prawdą... Będę bardzo wdzięczna za pomoc, pozdrawiam! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2015, 16:17

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, która wybiera sie ze mną na porodowke na dniach :D? Coś mało tych podkarpackich mamuś, albo nie chcecie sie ujawniać ;)

Radiszka, bylam u Cebulaka na prenatalnych i bylam zadowolona. Wprowadził atmosferę luzu, co mi bardzo pomogło, bo bylam okropnie zestresowana czy z małą ok. Opowiadał i pokazywał wszystko na usg. No i jako pierwszy wyczaił że to dziewczynka, chociaż nie wiem co on tam widział w 12 Tc ;).

Na połówkowym bylam u Szpejankowskiego w Primagin i również polecam :)

radiszka lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • miś_uszatek Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam się rozpakować niebawem :)tylko corka ma chyba inne plany... Wiec obawiam się że mnie wyprzedzisz jak nic :)
    Nojaniewiem w PF planujesz ? ja już mam skierowanie na Szopena wypisane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 21:17

778cef124b.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mis , tak planuje :) tez mam juz skierowanie do pro familii. Kiedy masz dokładny termin?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • miś_uszatek Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby coś to ja już urodziłam :) Polecam Szopena, jakby ktoś chciał wiedzieć coś więcej to chętnie napisze co i jak

czarna panda lubi tę wiadomość

778cef124b.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mis opisuj wszystko. Jak mnie do pro familii nie przyjmą to dobrze wiedzieć gdzie jechac :). Na kiedy miałaś termin?
    Tak w ogóle to gratuluje mamusiu :)

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miś_uszatek napisz coś wiecej o szopena, bo ja mam termin juz nie długo i zamierzam tam rodzic, mam tam lekarza prowadzacego. Napisz co było Ci potrzebne, jak połozne i wszystko uwagi, plusy i minusy:P
    A tak wogole to nojaniewiem urodziła dzisiaj w PF;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • miś_uszatek Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz, myślałam,że Ty też w PF .
    To tak dla dziecka :
    trzeba tylko chusteczki nawilżane niby , ale ja akurat urodziłam w sb i w nd brakło szpitalnych ciuszków, więc lepiej coś sobie zapakuj na wszelki wielki.
    MM i pieluszki dostępne bez ograniczeń

Nie można używać podkładów poporodowych ani podpasek ze wzgl. na ryzyko infekcji, na miejscu jest lignina ( nawet okazuje się że to wygodniejsze przynajmniej dla mnie).
    Szare mydło.
    Szlafrok w ogóle mi się nie przydał tak jest mega gorąco.

Na oddziale tłok, bardzo dużo pacjentek.

Położne fajne moim zdaniem, pomocne. Może same z siebie nie pomagają, ale jak poprosisz to pomoga, doradzą itd.
    Lekarze też super, może nie każdy super miły, no ale profesjonalni. badania delikatne.

Ja rodziłam baaaaaaaaaaardzo długo i niestety na koniec cc. Ale traumy nie mam. Położne wspierały, wyraziłam zgodę na studentki - bardzo przyjemne

Pani od laktacji fajna, jak poprosisz o pomoc to bez problemowo.

to chyba takie najważniejsze rzeczy.

Ale wszystko zależy od podejścia, ja wyszłam zadowolona a inne pacjentki na wszystko narzekały, więc kwestia jakie masz "potrzeby" i oczekiwania.

Jak masz jakieś pytania to wal śmiało :)

778cef124b.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś razem z mężem podjeliśmy decyzje ze jednak na Szopena pojedziemy.
    Widzisz a moje kolezanki co nie dawno rodziły mowily zeby sobie wziasc te podklady poporodowe bo za bardzo te polozne nie chca ich zmieniac czesto a wiadomo nie kazdy czuje sie komfortowo z jakims tam wyciekiem:P Ale to moze zalezy od zmiany.
    Co do ubranek mam spakowane dwa zestawy 56 rozmiar i 62. Mysle ze jesli bedzie taka sytuacja jak piszesz to mąż dowiezie.
    Szlafrok mam taki bardzo cienki także bedzie w razie w.
    A dlaczego miałas długi porod?
    Dziękuję za rady, wiadomo co kobieta to inne ma podejscie do tego dlatego tyle sie slyszy negatywnych jak i pozytywnych opinii.
    Mnie troszke przeraza to ze nie ma tam tego zzo czyli znieczulenia co podają przy mocnych bólach porodowych. No ale moje kolezanki urodzily jakos bez tego...;)

dxom6iye3mh7f98x.png
  • miś_uszatek Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dają podkładów,bo każą korzystać z ligniny,ogólnodostępnej:) mi z tym bylowygodnie. No chyba ze inaczej po sn.

Ja byłam w szpitalu od czwartkowej nocy,miałam regularne skurcze ale szyjki to nie ruszało. Musiałam czekać na rozwój akcji,w pt nocy cos ruszyło,chociaż juz od rana byłam monitorowana jako rodzaca. Ale jak rozwarcie poszlo to skurcze dla odmiany były nieregularne. Nic na przyspieszenie nie dostałam bo dziecko ciągle bylo wysoko.ostatecznie przebili pęcherz,ale brak rozwoju akcji,dzidziuś się nie wstawiał. Decyzja o cc natychmiastowa.

Ja zzo nie żałuję,jeszcze calkiem by mizahamowalo ta akcje porodowa.w karcie mam wpisany 13 godzinny poród.

Jest jeden pan polozny,dziewczyny które trafiły na niego b.zadowolone.

Mam nadzieję ze nie będziesz żałowała wyboru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2015, 16:14

778cef124b.png
  • miś_uszatek Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rzeszowianki,gdzie planujecie chrzciny organizować? Ktoś coś poleca? :-)

778cef124b.png
  • czarna panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie wiemy;) Zapytaj się na forum Mamy z Rzeszowa i okolic tam dostaniesz wiecej odpowiedzi-to jest forum z fb

doti77 lubi tę wiadomość

dxom6iye3mh7f98x.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miś_uszatek wrote:
    Dziewczyny rzeszowianki,gdzie planujecie chrzciny organizować? Ktoś coś poleca? :-)
    my mielismy w barze domowym na ul.Krakowskiej - tanio i fajnie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • shati Nowa

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do miś_uszatek

Hej, mogłabyś powiedzieć jakie warunki panują na sali porodowej na szopena? Chodzi mi dokładnie o to, czy na sali jest chociaż trochę intymności, czy warunki są takie że wiesz dokładnie jak przebiega poród sąsiadki zza ściany, czy ktoś z zewnątrz z korytarza może cię zobaczyc itd. Słyszałam że tam są na sali porodowej 2 łóżka oddzielone ścianką... ale jaką? taką że mój mąż będąc ze mną będzie widział inna rodzącą kobietę, a jej partner mnie?

• miś_uszatek Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shati wrote:
    Do miś_uszatek

Hej, mogłabyś powiedzieć jakie warunki panują na sali porodowej na szopena? Chodzi mi dokładnie o to, czy na sali jest chociaż trochę intymności, czy warunki są takie że wiesz dokładnie jak przebiega poród sąsiadki zza ściany, czy ktoś z zewnątrz z korytarza może cię zobaczyc itd. Słyszałam że tam są na sali porodowej 2 łóżka oddzielone ścianką... ale jaką? taką że mój mąż będąc ze mną będzie widział inna rodzącą kobietę, a jej partner mnie?

tak jest, jak ja rodziłam akurat nikt inny nie rodził, ale czasem jest po kilka porodów na raz, ale nie jest to tak że się widzi drugą osobę, często ktg jest po jednej i drugiej stronie. bardziej słychać oczywiście :)
    żeby było super intymnie to nie, ale moim zdaniem wystarczająco. Jak mąż bedzie wychodził, wchodził, bo np wyjdzie jak Cie będą badać to coś tam może zobaczyć ale nie za wiele raczej. z korytarza to na pewno słychać,ale nie widać, położne pilnują żeby nikt się tam nie plątał. No i w okolicy traktu porodowego sa tylko rodzące, partnerzy, ewentualnie dziewczyny czekające na badanie.

778cef124b.png
  • miś_uszatek Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a podczas porodu marzy się tylko o tym,żeby już urodzić i na takie detale nie będziesz zwracać uwagi . przynajmniej mi już wiele było bez różnicy. a mąż też nie interesował się tym co działo się gdzieś tam w okolicy :) ( bardziej denerwujący jest tłok na sali i liczba odwiedzających - np. ciężko o intymność do KP).
    przy moim porodzie inne dziewczyny chodziły po korytarzu itd ale ja to dobrze wspominam, bo to takie wsparcie było :) wszystkie ze skurczami na tym samym wózku jechałyśmy, tylko każda na innym etapie akcji porodowej.
    żeby bylo super intymnie musiałaby być osobna sala, ale tak czy siak będzie dużo osób koło Ciebie z personelu , przy mnie były też studentki ( ale super dziewczyny ) trzymały mnie za rękę itd

jak masz jakieś pytania to pisz

może spróbuj podejść do szpitala i zwiedzić? może pozwolą ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 11:11

778cef124b.png
  • shati Nowa

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za odpowiedz :) własnie cały czas się waham gdzie rodzić. Lekarza mam z Szopena, a na szkołe rodzenia chodzę na Lwowską - więc ewentualnie mam 2 miejsca do wyboru. Czytam te wszystkie fora, widze statystyki... ponad 70% porodów na Szopena kończy się cesarką, a tego chcę uniknąć. Z drugiej strony wiem ze w taki sposób unikają komplikacji z dzidziusiami, ale aż 70% ?? Spróbuję tam podejść, może mnie wpuszczą jak powiem że jestem od ich lekarza. Teraz zwracam uwagę na wszystkie szczególiki chociaż koleżanki mówią że w trakcie porodu to mogłyby leżeć na środku izby przyjęć i byłoby im to wszystko obojętne :P Tu na forum widzę że Pro-Familia przoduje, jednak dla mnie to miejsce odpada ze względu na ilość karetek z PF które widać jak przewożą dzieciaczki między innymi do Szopena bo tam dla nich to za trudne przypadki. Komfort hotelowy ale ryzyko utraty dzidziusia lub późniejszych komplikacji duże.
    No i widzicie, tyle wątpliwości... nie wiem już co wybrac :P

kis lubi tę wiadomość

• czarna panda Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shati widzę że Ty tak jak ja:) Ja miałam lekarza z Szopena a na szkołe rodzenia chodzilam na Lwowska:) Ja juz po porodzie- w maju urodzilam cc na szopena. Szczerze odradzam!!!! Ja lezalam tam tydzien, wywoływali mi porod ale jednak zakonczylo sie cesarką. Widziałam tam dużo, zero intymności, mój mąż był w szoku traktowaniem tam kobiet ciezarnych. Nie wiem jak jest na Lwowskiej ale widzialas tam porodowke jak wyglada skoro bylas tam na szkole- duzo lepsza niz na szopena!! Tam moze spokojnie ktos z korytarza na Ciebie popatrzec, ja mialam nawet cesarke z otwartymi drzwiami i mój mąż mógł zobaczyc co sie dzieje ale nie chciał.

dxom6iye3mh7f98x.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja rodzilam w profamili- intymnosc i pomoc na 10 puntktow

czarna panda, nojaniewiem lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ