Ciężarówki z Podkarpacia
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, dokładnie do innego lekarza na coś 3D . Chodzi mi bardziej nie o piękną wizualizację ale żeby na lepszym sprzęcie sprawdzić czy wszystko ok u dziecka .
Tylko nie wiem ile więcej mi to powie niż normalne standardowe usg pewnie nie wiele. ale skoro prenatalne i połówkowe było ok to chyba nie ma co cudować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 06:43
-
ja sie zapisalam do Adamowicz Katarzyny bede teraz do niej chodzila raz u niej kiedys bylam i super babka - bo Hrycelak - masakra byl - nie dal mi wogole L4 jak go poprosilam w 8 miesiacu bo juz nie dawaqlam rady pracowac bo musialam sie schylac do pedicuru i uciskalo mi brzuch i musialam isc prywatnie do innego by dostac a juz w 9 mc wypisal mi niechetnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:54
-
miś uszatek- ja również chciałam zrobić usg 3 trymestru w 3 d , ale mój lekarz mi to odradził, to co miał zmierzyć to zmierzył u siebie w gabinecie, a jeśli chodzi o 3d to na tym etapie, może się okazać, że w ogóle nie widać twarzy bo jest zasłonięta jakąś inną częścią ciała. podobno bardzo często się to zdarza i to samo mi powiedział lekarz , u którego byłam na połówkowym, że on nie zapisuje pacjentek na usg 3trym w 3d, bo później są pretensje, że to się nie udało zmierzyć, że zdjęcia buźki nie ma i 250 zł na nic
-
czarna panda wrote:
kis ja połówkowe robiłam u swojego lekarza a zapłaciłam 100zł -i to było 3d! Pozgrywał mi na pena filmiki nawet, takie krótkie pare sekund trwały. Ale miał gabinet w Łańcucie, także musiałam tam z Rzeszowa pojechać, mimo wszystko mi się opłaciło bo tak jak piszesz w Rzeszowie to kosztuje ok.250zł
jak nazywał się ten lekarz ?
-
miś_uszatek byłam wczoraj na tym usg 3d 3 trymestru. Lekarz sprawdza wymiary narządów itp podobnie jak na połówkowym. Dostałam ładniejsze zdjęcie niz na połówkowym ale też słabo na nim widać bo łożysko troszkę przeszkadzało do zrobienia foci buzi. Ja byłam na tym 3d ponieważ normalnie chodzę na nfz więc nie płacę za wizyty, badania no i co wiąże się również z gorszym sprzętem. No i własnie przez ten gorszy sprzęt zdecydowałam się na te badania 3d. Tymbardziej że kosztowały 100zł a nie 250. Jeśli Twoj lekarz ma dobry sprzęt i robi Ci często usg to pewnie masz rację że to nie ma sensu...
Każdy ma swój wybór:) -
Ja mam usg na każdej wizycie ale też chodzę na NFZ, więc sprzęt raczej taki o. Jak patrzę w monitor to nie wiele tam widzę
dlatego rozważałam to usg 3 trymestru, bo mam usg często - bo zawsze jak mam wizytę, tylko sprzęt raczej słabszy niż prywatnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 16:37