WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z Podkarpacia
Odpowiedz

Ciężarówki z Podkarpacia

Oceń ten wątek:
  • kis Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Mam pytanie odnosnie prowadzenia ciąży w pro profamilii. Czy tam gin maja sprzet do usg 3d czy 4d?
    W ktorym tygodniu gin robi badania prenatalne i jak one wygladaja?
    Bylam dzis na wizycie w 9t i zapomnialam zapytac a gin tez nic nie mowil. Teraz mam pojawic sie za 4tygonie czyli bylby to 13t. I tak zastanawiam sie czy beda juz badania prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 21:51

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kis ja prenatalne mialam po 14 tygodniu. Lekarz tego badania nie robil w 3d czy 4d. takie badanie mialam dopiero na polowkowym czyli w 20 tygodniu okolo. U mnie to byl juz 21 :)
    jesli chodzi o sprzet to maja 3d i 4d jednak nie wszyscy przelaczaja na taki obraz na zwyklych wizytach.. przynajmniej mi takiego obrazu nie pokazuje moj prowadzacy :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.opencard.pl/pl/news/Fenomen-restauracji-z-klubem-malucha-Czyli-kilka-slow-o-swobodzie-radosci-i-dobrym-jedzeniu-32.html#

może jakieś spotkanie wiosną, Mamuśki z Podkarpacia? :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy dzięki za odpowiedz, a Ty chodzisz do pro familii ?

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    Amy dzięki za odpowiedz, a Ty chodzisz do pro familii ?
    Tak :) dr Naróg mnie prowadzi i serdecznie polecam :) Cebulaka tez polecam on na zwyklych wizytach przelacza na 3D/4D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 22:11

kis lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Tak :) dr Naróg mnie prowadzi i serdecznie polecam :) Cebulaka tez polecam on na zwyklych wizytach przelacza na 3D/4D

Amy a za prenatalne płaciłaś tak jak za wizytę 150 ? Czy wtedy więcej biorą ?

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    Amy a za prenatalne płaciłaś tak jak za wizytę 150 ? Czy wtedy więcej biorą ?
    250 i robil mi je wlasnie dr Cebulak. Jeszcze jest jeden lekarz ktory je robi i to jest dr Szajner - podobno bardzo dobry specjalista. Ale jak wyladowalam niedawno w szpitalu to wcale na mnie dobrego wrazenia nie zrobil. Byl malo delikatny jesli chodzi o badanie ginekologiczne. Jednakze na polowkowym jest samo usg wiec krzywdy nie zrobi :P ale wydaje sie byc bardzo malomowny - jakos nic mi nie powiedzial po usg przy przyjeciu na oddzial. Cebulak na polowkowym duzo mowil, duzo pokazywal przelaczal na obraz 3/4d. Plytka jest z nagraniem w cenie wizyty :) bylam bardzo zadowolona bardzo sympatyczny i dobry lekarz :)

kis lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, o tych prenatalnych to mowimy o tych badaniach genatycznych tak ?

bo wiesz chodzi o to ze bylam na wizycie teraz w 9t u dr Magonia, kazał zapisać się za 4 tygodnie ale nic nie wspomnial o prenatalnych a ja z tego wszystkiego zapomnialam sie zapytac
    wypadnie mi jakos 13t więc chyba dr Magon tez robi te badania nie ? jak uważasz ? Tą przezierność karkową, kość nosową itd

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ja pisalam o polowkowym. Przepraszam.. Prenatalne to Ci On zrobi na wizycie w cenie wizyty 150zl i mial na mysli zebys sie zapisala na kolejna wizyte do niego za 4 tyg zeby Ci to wszystko mogl pomierzyc :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, hehe nic się nie stało :* właśnie tak czytam i się zlękłam już :) <3
    dzięki za odpowiedz
    A jak jest z porodem ? Będziesz tam rodzić ?

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    Amy, hehe nic się nie stało :* właśnie tak czytam i się zlękłam już :) <3
    dzięki za odpowiedz
    A jak jest z porodem ? Będziesz tam rodzić ?
    Hehe jestem malo ogarnieta :P
    tak planuje tam rodzic :) mam tylko 30km wiec mam nadzieje ze syn da mi dojechac na spokojnie do szpitala :D
    Ostatnio tam lezalam na patologii ciazy bo dostalam przedwczesnie skurczy ale wszystko jest juz okej.. i warunki jakie tam sa to juz wyzsza polka. Polozne przemile.. ogolnie nie odczuwa sie ze sie lezy w szpitalu :) a ty tez tam planujesz rodzic? Na kiedy masz termin? U mnie to juz calkiem niedlugo bo 27 marca :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Hehe jestem malo ogarnieta :P
    tak planuje tam rodzic :) mam tylko 30km wiec mam nadzieje ze syn da mi dojechac na spokojnie do szpitala :D
    Ostatnio tam lezalam na patologii ciazy bo dostalam przedwczesnie skurczy ale wszystko jest juz okej.. i warunki jakie tam sa to juz wyzsza polka. Polozne przemile.. ogolnie nie odczuwa sie ze sie lezy w szpitalu :) a ty tez tam planujesz rodzic? Na kiedy masz termin? U mnie to juz calkiem niedlugo bo 27 marca :)

No chciała bym w sumie bo te warunki itd :) Ja mam 65 km. Myslałam, też o cc ale oni raczej tylko ze wskazaniem wykonują a tak to na żądanie za 1500..
    bo u mnie w Jarosławiu można było by się dogadać na cc z lekarzem.
    Termin mam na 4 września :) więc jeszcze chwila :) no ale zleci
    a u Ciebie to już bliziutko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:08

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    No chciała bym w sumie bo te warunki itd :) Ja mam 65 km. Myslałam, też o cc ale oni raczej tylko ze wskazaniem wykonują a tak to na żądanie za 1500..
    bo u mnie w Jarosławiu można było by się dogadać na cc z lekarzem.
    Termin mam na 4 września :) więc jeszcze chwila :) no ale zleci
    a u Ciebie to już bliziutko :D

w profamilii mozesz miec znieczulenie zewnątrz oponowe - to w kręgosłup, chyba, że w ogóle wykluczasz narturalny poród nawet pod znieczuleniem to faktycznie za cesarkę na żądanie niestety trzeba zapłacić... Do września zleci szybciutko :) pamietam jak niedawno również bylam w 10 tygodniu zaraz byly badania prenatalne, zaraz potem polówkowe, 100dni do porodu a dzisiaj już raptem 50 :)
    najgorzej się ciągnęły te pierwsze tygodnie, po 20 już człowiek traci rachubę i dosłownie leci z górki :) także trzeba się nacieszyć każdą możliwą chwilką :)

kis lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • kis Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co jest mniejszy ból, idzie jakoś sprawnie ? No ja mam stracha czy sobie poradzę itd. A chodzisz na nauki rodzenia ?

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    Czyli co jest mniejszy ból, idzie jakoś sprawnie ? No ja mam stracha czy sobie poradzę itd. A chodzisz na nauki rodzenia ?
    Znieczulenie zewnątrz oponowe to znieczula Cię od pasa w dól, tzn odczuwasz skurcze bo musisz je odczuwać ale są dla ciebie bezbolesne :)
    Ja bardzo chcę urodzić naturalnie i bez znieczulenia, ale cieszę się, że jest taka możliwość z tym znieczuleniem :) miałam chodzić na szkołę rodzenia ale nie chciałoby mi się jeździć, jakbym była na miejscu w Rzeszowie to zapłąciłabym za tą szkołę bo pewnie bym miała większe możliwości na dotarcie a tak to.. odpuściłam :)

kis lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy, robiłaś badanie 3 trymestru ? Jesli tak to gdzie/ u kogo ?

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Znieczulenie zewnątrz oponowe to znieczula Cię od pasa w dól, tzn odczuwasz skurcze bo musisz je odczuwać ale są dla ciebie bezbolesne :)
    Ja bardzo chcę urodzić naturalnie i bez znieczulenia, ale cieszę się, że jest taka możliwość z tym znieczuleniem :) miałam chodzić na szkołę rodzenia ale nie chciałoby mi się jeździć, jakbym była na miejscu w Rzeszowie to zapłąciłabym za tą szkołę bo pewnie bym miała większe możliwości na dotarcie a tak to.. odpuściłam :)
    ja mialam zzo ale czulam wszystko a na drugi dzien mnie okropnie bolala glowa ze myslalam ze oszaleje

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nojaniewiem - nie mialam jeszcze badan 3 trymestru. Chodzi ci o badanie szacunkowe malucha tuz przed terminem porodu? lekarz mi je zrobi pewnie na wizycie.. ja mialam teraz dluzsza przerwe w wizytach bo moj lekarz wyjezdzal i dopiero 19 lutego mam wiec zapytam o to to badanie.

Sylwia no tak to jest ze kazda kobieta inaczej przeczodzi zzo. Jedne na nie nie reaguja albo reaguja, ale oczekiwaly za duzo i sa rozczarowane.. bo ono calkowicie nie ma znieczulac..ma usmierzac bol.. ja sie na zzo nie nastawiam. W tej chwili chcialabym rodzic bez zadnych znieczulen..oczywiscie zycie mnie zweryfikuje i byc moze na dzien dobry bede darla ryja ze bez zzo nie rozchylam ud :P o bolu glowy tez slyszalam.. i tez mi nie straszny bo od 6rż walcze z migrena :(
    Ogolnie rzecz biorac nie nastawiam sie ani na szybki porod ani na bezbolesny ale czekam na to wszystko z wielka niecierpliwoscia :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu cisza ...

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciszaaaa

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ