Ciężarówki z Podkarpacia
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Mam pytanie odnosnie prowadzenia ciąży w pro profamilii. Czy tam gin maja sprzet do usg 3d czy 4d?
W ktorym tygodniu gin robi badania prenatalne i jak one wygladaja?
Bylam dzis na wizycie w 9t i zapomnialam zapytac a gin tez nic nie mowil. Teraz mam pojawic sie za 4tygonie czyli bylby to 13t. I tak zastanawiam sie czy beda juz badania prenatalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 21:51
-
Kis ja prenatalne mialam po 14 tygodniu. Lekarz tego badania nie robil w 3d czy 4d. takie badanie mialam dopiero na polowkowym czyli w 20 tygodniu okolo. U mnie to byl juz 21
jesli chodzi o sprzet to maja 3d i 4d jednak nie wszyscy przelaczaja na taki obraz na zwyklych wizytach.. przynajmniej mi takiego obrazu nie pokazuje moj prowadzacy -
kis wrote:Amy dzięki za odpowiedz, a Ty chodzisz do pro familii ?
dr Naróg mnie prowadzi i serdecznie polecam
Cebulaka tez polecam on na zwyklych wizytach przelacza na 3D/4D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 22:11
kis lubi tę wiadomość
-
kis wrote:Amy a za prenatalne płaciłaś tak jak za wizytę 150 ? Czy wtedy więcej biorą ?
ale wydaje sie byc bardzo malomowny - jakos nic mi nie powiedzial po usg przy przyjeciu na oddzial. Cebulak na polowkowym duzo mowil, duzo pokazywal przelaczal na obraz 3/4d. Plytka jest z nagraniem w cenie wizyty
bylam bardzo zadowolona bardzo sympatyczny i dobry lekarz
kis lubi tę wiadomość
-
Amy, o tych prenatalnych to mowimy o tych badaniach genatycznych tak ?
bo wiesz chodzi o to ze bylam na wizycie teraz w 9t u dr Magonia, kazał zapisać się za 4 tygodnie ale nic nie wspomnial o prenatalnych a ja z tego wszystkiego zapomnialam sie zapytac
wypadnie mi jakos 13t więc chyba dr Magon tez robi te badania nie ? jak uważasz ? Tą przezierność karkową, kość nosową itd -
kis wrote:Amy, hehe nic się nie stało :* właśnie tak czytam i się zlękłam już
dzięki za odpowiedz
A jak jest z porodem ? Będziesz tam rodzić ?
tak planuje tam rodzicmam tylko 30km wiec mam nadzieje ze syn da mi dojechac na spokojnie do szpitala
Ostatnio tam lezalam na patologii ciazy bo dostalam przedwczesnie skurczy ale wszystko jest juz okej.. i warunki jakie tam sa to juz wyzsza polka. Polozne przemile.. ogolnie nie odczuwa sie ze sie lezy w szpitalua ty tez tam planujesz rodzic? Na kiedy masz termin? U mnie to juz calkiem niedlugo bo 27 marca
-
Amy_ wrote:Hehe jestem malo ogarnieta
tak planuje tam rodzicmam tylko 30km wiec mam nadzieje ze syn da mi dojechac na spokojnie do szpitala
Ostatnio tam lezalam na patologii ciazy bo dostalam przedwczesnie skurczy ale wszystko jest juz okej.. i warunki jakie tam sa to juz wyzsza polka. Polozne przemile.. ogolnie nie odczuwa sie ze sie lezy w szpitalua ty tez tam planujesz rodzic? Na kiedy masz termin? U mnie to juz calkiem niedlugo bo 27 marca
No chciała bym w sumie bo te warunki itdJa mam 65 km. Myslałam, też o cc ale oni raczej tylko ze wskazaniem wykonują a tak to na żądanie za 1500..
bo u mnie w Jarosławiu można było by się dogadać na cc z lekarzem.
Termin mam na 4 wrześniawięc jeszcze chwila
no ale zleci
a u Ciebie to już bliziutko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:08
-
kis wrote:No chciała bym w sumie bo te warunki itd
Ja mam 65 km. Myslałam, też o cc ale oni raczej tylko ze wskazaniem wykonują a tak to na żądanie za 1500..
bo u mnie w Jarosławiu można było by się dogadać na cc z lekarzem.
Termin mam na 4 wrześniawięc jeszcze chwila
no ale zleci
a u Ciebie to już bliziutko
w profamilii mozesz miec znieczulenie zewnątrz oponowe - to w kręgosłup, chyba, że w ogóle wykluczasz narturalny poród nawet pod znieczuleniem to faktycznie za cesarkę na żądanie niestety trzeba zapłacić... Do września zleci szybciutkopamietam jak niedawno również bylam w 10 tygodniu zaraz byly badania prenatalne, zaraz potem polówkowe, 100dni do porodu a dzisiaj już raptem 50
najgorzej się ciągnęły te pierwsze tygodnie, po 20 już człowiek traci rachubę i dosłownie leci z górkitakże trzeba się nacieszyć każdą możliwą chwilką
kis lubi tę wiadomość
-
kis wrote:Czyli co jest mniejszy ból, idzie jakoś sprawnie ? No ja mam stracha czy sobie poradzę itd. A chodzisz na nauki rodzenia ?
Ja bardzo chcę urodzić naturalnie i bez znieczulenia, ale cieszę się, że jest taka możliwość z tym znieczuleniemmiałam chodzić na szkołę rodzenia ale nie chciałoby mi się jeździć, jakbym była na miejscu w Rzeszowie to zapłąciłabym za tą szkołę bo pewnie bym miała większe możliwości na dotarcie a tak to.. odpuściłam
kis lubi tę wiadomość
-
Amy_ wrote:Znieczulenie zewnątrz oponowe to znieczula Cię od pasa w dól, tzn odczuwasz skurcze bo musisz je odczuwać ale są dla ciebie bezbolesne
Ja bardzo chcę urodzić naturalnie i bez znieczulenia, ale cieszę się, że jest taka możliwość z tym znieczuleniemmiałam chodzić na szkołę rodzenia ale nie chciałoby mi się jeździć, jakbym była na miejscu w Rzeszowie to zapłąciłabym za tą szkołę bo pewnie bym miała większe możliwości na dotarcie a tak to.. odpuściłam
-
Nojaniewiem - nie mialam jeszcze badan 3 trymestru. Chodzi ci o badanie szacunkowe malucha tuz przed terminem porodu? lekarz mi je zrobi pewnie na wizycie.. ja mialam teraz dluzsza przerwe w wizytach bo moj lekarz wyjezdzal i dopiero 19 lutego mam wiec zapytam o to to badanie.
Sylwia no tak to jest ze kazda kobieta inaczej przeczodzi zzo. Jedne na nie nie reaguja albo reaguja, ale oczekiwaly za duzo i sa rozczarowane.. bo ono calkowicie nie ma znieczulac..ma usmierzac bol.. ja sie na zzo nie nastawiam. W tej chwili chcialabym rodzic bez zadnych znieczulen..oczywiscie zycie mnie zweryfikuje i byc moze na dzien dobry bede darla ryja ze bez zzo nie rozchylam udo bolu glowy tez slyszalam.. i tez mi nie straszny bo od 6rż walcze z migrena
Ogolnie rzecz biorac nie nastawiam sie ani na szybki porod ani na bezbolesny ale czekam na to wszystko z wielka niecierpliwoscia