X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • le_bonheur Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... To ciekawe. Może za dużo tłuszczy?
    U mnie nawet za tłusty rosół ostatnio wywalił cukier, bo zrobiliśmy na innym mięsie i rzeczywiście wyszedł baaardzo tłusty.

Latest news:
    16.12.2024 ➡️ 928 g

Prenatalne nr 3 - 15.01.2025 🩺
    Kolejna wizyta - 10.02.2025
    Echo serca malutkiej - 09.01.2025 🩺

Cukrzyca ciążowa. 🍫

Insulina nocna - 25 jednostek. 💉
    Acard - 150 mg. 💊

preg.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le_bonheur wrote:
    Hm... To ciekawe. Może za dużo tłuszczy?
    U mnie nawet za tłusty rosół ostatnio wywalił cukier, bo zrobiliśmy na innym mięsie i rzeczywiście wyszedł baaardzo tłusty.

O dziwo te 3 kanapeczki rano tak wywaliły cukier, teraz byłam na 2 Wigiliach, no jestem mega objedzona aczkolwiek jadłam z głową, i cukier 120, i bądź tu mądry😳

bluebell lubi tę wiadomość

👩‍💼 35
    👨‍💼 39

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: 24 grudnia, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też po wigiii ładnie, ale się nie przejadłam, troszkę barszczu, dużo kapusty i ryby i odrobina chleba Ig : D

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Niedoczynnosc tarczycy, hiperprolaktynemia
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

💊 letrox, dostinex, fertistim, magnez, omega 3, wiesiołek

👨🏻 32
    Morfologia 1%, reszta zmienna ale w miarę ok.
    Brak żylaków, hormony ok, posiew ok, fragmentacja ok

💊 supramen, maca, wit C, omega 3

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • le_bonheur Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wigilii 149, ale zjadłam dwa pierogi i pasztecika takiego małego do barszczu, więc i tak jestem w szoku, że tylko tyle. Ogólnie zjadłam niewiele, bo jednak przy tej diecie żołądek się przyzwyczaja do mniejszych porcji, ale nie jestem rozczarowana. Czuję się dobrze i usatysfakcjonowana - pierogi zjedzone, to najważniejsze. :D

bluebell, Paulina1106 lubią tę wiadomość

Latest news:
    16.12.2024 ➡️ 928 g

Prenatalne nr 3 - 15.01.2025 🩺
    Kolejna wizyta - 10.02.2025
    Echo serca malutkiej - 09.01.2025 🩺

Cukrzyca ciążowa. 🍫

Insulina nocna - 25 jednostek. 💉
    Acard - 150 mg. 💊

preg.png
  • kropeleczka Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też już po wigilii , cukier 140 🙈 na granicy 😉 nie powiem podjadłam jak szalona. Dwa uszka z barszczem , rybka smażona , ziemniaczki , kapusta , troszkę farszu ( ryż) z gołąbków , kilka łyżek barszczu białego . Pierogów się nie odważyłam spróbować. I tak podejrzewam ,że te uszka zrobiły robotę ,że ten cukier dość wysoki. Ja nie mogę wiele nic mącznego bo wtedy strasznie długo się trzyma mi ten cukier. Ale faktycznie zjadlam troszkę i już byłam syta. Masz rację ,że zolądek juz przyzwyczajony do mniejszych porcji.

le_bonheur, Paulina1106 lubią tę wiadomość

preg.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam święta mijają? U mnie o dziwo te świąteczne dni lepsze cukry niż normalnie :D
    Jedynie na czczo cały czas ponad 100, eksperymentowałam dziś z dłuższą przerwą nocną od jedzenia i chyba jeszcze gorzej, dziś 107… wracam do skyra przed snem i zwiększam insulinę :( w poniedziałek mam diabetologa, już się boję co powie jak zobaczy, że ani razu w normie nie miałam :(

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

👨🏻 32

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • Kiki12 Nowa

Wysłany: 26 grudnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam dość... dzisiaj na czczo 99 i wiem, że tak się nie powinno robić, ale zmierzyłam jeszcze raz z innego palca, różnica 30 sekund, wynik 88 😭 Jak to interpretować? Ja wiem, że się nie robi tylu pomiarów i liczy się ten pierwszy, ale tak mnie naszło, że przecież jakbym zmierzyła z tego innego palca to by mi wyszedł taki piękny cukier, a tak to takie przekroczenie... I bądź tu mądry

• bluebell Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki12 wrote:
    Ja już mam dość... dzisiaj na czczo 99 i wiem, że tak się nie powinno robić, ale zmierzyłam jeszcze raz z innego palca, różnica 30 sekund, wynik 88 😭 Jak to interpretować? Ja wiem, że się nie robi tylu pomiarów i liczy się ten pierwszy, ale tak mnie naszło, że przecież jakbym zmierzyła z tego innego palca to by mi wyszedł taki piękny cukier, a tak to takie przekroczenie... I bądź tu mądry

Niby glukometr głupieje przy takich pomiarach jeden po drugim

Starania od 06.2022

👩🏼 32
    Prawidłowe owulacje

AMH 2,20
    Sono HSG ok

👨🏻 32

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻

preg.png
  • Kiki12 Nowa

Wysłany: 26 grudnia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nie wiedziałam :(
    Dzisiaj po śniadaniu też masakra, skoczyło jak nigdy, a zjadłam jajko z chlebem i ogórkiem - 180 :( Zawsze po takim śniadaniu około 115 było
    Ale wiem, że to wina chleba, bo był zytni, ale inny niż zwykle i chyba oszukany...
    Jedyne co to zawsze jak mi skoczy cukier to spada bardzo szybko (zwykle 5 minut, bo mam też sensor). Czy to jakieś pocieszenie, że się nie utrzymuje pare godzin czy to obojętne, bo skok to skok? Bo czytałam o przypadkach, że cukier nie chce się zbić przez długi czas, ja na razie na samej diecie, ale niedługo mam wizytę u diabetologa...

• Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki12 wrote:
    O to nie wiedziałam :(
    Dzisiaj po śniadaniu też masakra, skoczyło jak nigdy, a zjadłam jajko z chlebem i ogórkiem - 180 :( Zawsze po takim śniadaniu około 115 było
    Ale wiem, że to wina chleba, bo był zytni, ale inny niż zwykle i chyba oszukany...
    Jedyne co to zawsze jak mi skoczy cukier to spada bardzo szybko (zwykle 5 minut, bo mam też sensor). Czy to jakieś pocieszenie, że się nie utrzymuje pare godzin czy to obojętne, bo skok to skok? Bo czytałam o przypadkach, że cukier nie chce się zbić przez długi czas, ja na razie na samej diecie, ale niedługo mam wizytę u diabetologa...

Ciekawe co Ci diabetolog powie, mi też skacze ale wraca dość szybko do normy

U mnie też w święta lepiej niż na codzień.
    No ale też dziękuję le_bonheur za motywację bo żywię się głównie warzywami i te cukry nie szaleją tak bardzo:)

👩‍💼 35
    👨‍💼 39

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
‹‹ 70 71 72 73 74
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ