🍭🍬cukrzyca ciążowa 🍬🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny upiekłam buleczki w tej zmodyfikowanej wersji i rodzinka się zajada,tylko moja środkowa narzeka ze za malo czekolady😂😂😂Ostatnio rzeczywiście dalam wiecej ale uznalam ze to zbyt duzo u dlatego obnizylam do 100 g.Ja zjadlam 2 zobaczymy jaki bede mieć cukier po nich 🫣
Fuksjowa, Lianaa lubią tę wiadomość
-
No właśnie próbuje na wszystkie sposoby a nie leci 🫣 drugi dzień a mam już paluchy nieźle pokłute.
Dziewczyny a co jadacie na kolację i mniej więcej o której żeby rano cukier był ok? Bo o ile w dzień po posiłkach ten cukier jest spoko, to rano dziś było 95 czyli trochę za dużo jednak.
Na kolację zjadłam kanapki ze swojego chleba z szynką i serem plus ogórek i kilka owoców winogrona.Mysia_24 -
Winogrona mają baaaaardxo duzo cukru w sobie. Ja nie jem w ogóle owoców na noc. Owoce jem na 2 śniadanie (zielony banan, jabłko, truskawki, borówki) ze skyrem do picia - to dla mnie wygodne bo zwykle jestem wtedy w biegu i mogę to zjeść nawet jadąc samochodem.Mysia 24 wrote:No właśnie próbuje na wszystkie sposoby a nie leci 🫣 drugi dzień a mam już paluchy nieźle pokłute.
Dziewczyny a co jadacie na kolację i mniej więcej o której żeby rano cukier był ok? Bo o ile w dzień po posiłkach ten cukier jest spoko, to rano dziś było 95 czyli trochę za dużo jednak.
Na kolację zjadłam kanapki ze swojego chleba z szynką i serem plus ogórek i kilka owoców winogrona.
Na kolację różnie, jakąś zupę najczęściej, czasami jakieś wafzywa z krewetkami i żytnim makaronem, leczo, dziś chili con carne (cebula, mieso mielone, papryka, fasola biala, fasola czerwona, malutka puszka kukurydzy, taka 30g chyba, pomidory w puszcex2). Jesli przed snem jestem glodna yo zwykle jakis serek wiejski i kabanosy. Czasami na kolacje jak nie mam pomyslu jem to co na sniadanie, czyli chleb z szynka lub serem zoltym, smarowany hunmusem z jakims warzywem (zwykle pomidor lub ogorek lub papryka). Zupy zawsze bez ziemniakow, bez makaronu i jesli juz to z mikroiloscia marchewki. Czasami jem jajecznice z cebula i pieczarkami. Ogolnie staram sie zeby duzo bialka i warzyw bylo. Winogrona raz sobie podjadlam i wywalilo mi cukier ponad norme. Podobnie sie dzieje jesli zjem dojrzalego banana. Chleb kupuje online od putki, ten probody, on mi nie podnosi cukru.👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
Rośnij maluszku

-
Ounai wrote:Winogrona mają baaaaardxo duzo cukru w sobie. Ja nie jem w ogóle owoców na noc. Owoce jem na 2 śniadanie (zielony banan, jabłko, truskawki, borówki) ze skyrem do picia - to dla mnie wygodne bo zwykle jestem wtedy w biegu i mogę to zjeść nawet jadąc samochodem.
Na kolację różnie, jakąś zupę najczęściej, czasami jakieś wafzywa z krewetkami i żytnim makaronem, leczo, dziś chili con carne (cebula, mieso mielone, papryka, fasola biala, fasola czerwona, malutka puszka kukurydzy, taka 30g chyba, pomidory w puszcex2). Jesli przed snem jestem glodna yo zwykle jakis serek wiejski i kabanosy. Czasami na kolacje jak nie mam pomyslu jem to co na sniadanie, czyli chleb z szynka lub serem zoltym, smarowany hunmusem z jakims warzywem (zwykle pomidor lub ogorek lub papryka). Zupy zawsze bez ziemniakow, bez makaronu i jesli juz to z mikroiloscia marchewki. Czasami jem jajecznice z cebula i pieczarkami. Ogolnie staram sie zeby duzo bialka i warzyw bylo. Winogrona raz sobie podjadlam i wywalilo mi cukier ponad norme. Podobnie sie dzieje jesli zjem dojrzalego banana. Chleb kupuje online od putki, ten probody, on mi nie podnosi cukru.
No akurat tak mi się zachciało że musiałam chociaż kilka 🫣
O właśnie koleżanka mi polecała ten chleb, jak będę w mieście to sobie w takim razie kupię zapas 🙂
Wiola twaróg z masłem orzechowym brzmi dobrze, a można do tego odrobinę dżemu lub powideł ? 😋
Dziś sobie zrobiłam na drugie śniadanie serek wiejski z owocami banan +kiwi i syropem klonowym +orzechy i miałam po nim spoko cukier 108.Mysia_24 -
Na noc nie dodawała bym do tego dodatków typy dżem ale na śniadanie spoko opcja tym bardziej ze teraz sa dostępne fajne dżemy bez dodatku cukru np.Biofix.
Jeśli chodzi o banany ja jem normalnie z tym ze dla mnie porcja to pol banana.Jak widzisz kazdej z nas sluzy co innego.Ja np moge zjesc zupe z dodatkiem ziemniaków i bedzie ok, ziemniak jako dodatek do dania u mnie to porcja 100 g gotowany nie tłuczony.
Jeśli chodzi o syrop klonowy na ten moment unikam☺️ -