🍭🍬cukrzyca ciążowa 🍬🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Pat93 wrote:O kurde podoba mi się Twoje podejście
a ja tu panikuje i przeżywam cały czas ta poniedziałekowa wizytę. Ale może faktycznie warto wyluzować. Są rzeczy na które nie mamy wpływu.
I powiedz jak po wizycie?
Stres podnosi też cukier, także na spokojnie.
Po wizycie okej, mam skierowanie do diabetologa, muszę poszukać kogoś konkretnego na nfz bo o to ciężko. Nikt się nie czepiał tego, że taka wysoka krzywa. To było miłe. Bo wcześniej polozne i lekarz prywatnie komentowali. A tu powiedziałam, że mialam stres. I że zawsze mam tak wysoką krzywą w ciąży. Ja się bałam tego komentowania bo... jak ostatnio poroniłam, to w szpitalu mi powiedzieli, że to przez krzywą cukrową, że taka wysoka.. co z tego, że na codzień miałam cukry opanowane. Krzywą robiłam wtedy na początku ciaży a poronilam w 15tc. I mi nagadali wtedy..
Ounai wrote:Lolka, dziwny ten Twoj lekarz. Ja na zadnego sensownego na NFZ nie trafilam. Jeden jak u niego bylam i powiedzialam ze staram sie o dziecko zrobil ki cytologię i jeszcze dodał, że gdybym ot tak przyszła i powiedziała ze ostatni raz bylam 2 lata temu to by jej nie robil, ale ze sie staram o dziecko to zrobi - łaskawca. A jak zapytałam czy jego zdaniem juz po owulacji to powiedzial ze tego sie nie da sprawdzic i albo juz byla albo nie. Tak, ze ja dziekuje, wole chpdzic prywatnie.
Najlepsze jest to, że on przyjmuje Również prywatnie. I robiłam u niego prenatalne. I było wszystko dobrze. Ogólnie lubię go, konkretny chłop, miły ale strasznie mnie dziwi ten brak pomiarów na usg.. może to faktycznie jakieś wytyczne NFZ... też zawsze chodziłam prywatnie ale właśnie wyczaiłam go że pracuje na nfz, a on prywatnie współpracuje z moim ginekologiem do którego chodzę już X lat i ten mój mi powiedział, że dobry wybór i jak najbardziej żebym chodziła na NFZ. Wizyta prywatnie u mnie to teraz 400zł plus badania.. to sporo. W pierwszej ciąży płaciłam 250zł za wizytę.. ale no teraz chyba pójdę prywatnie do tego mojego na usg, za jakieś 2 tygodnie i podpytam go czy to tak ma na fundusz wyglądać, ze dziecka nie mierzą.. -
Ja natomiast uwazam ze prywatnie wcale nie znaczy lepiej , dużo zależy po prostu od tego na jakiego lekarza sie trafi.Mi moja dr cytologie wykonuję co roku,profilaktyka od tak.
Chodziłam kiedys prywatnie i rzeczywiście lekarz byl świetny ale nie uśmiecha mi się dojeżdżać teraz 120 km i bulic tyle kasy co dwa tyg.Zapisalam sie potem prywatnie do innego lekarza juz tu na miejscu, świetne opinie w internecie a to taki konował jakich malo.Liczyl sie tylko hajs,bedac pod jego opieką straciłam ciążę bo ignorowal wszystkie moje obawy twierdząc ze tak mam byc.Co lepsze musiałam zgłosić go na policje bo wystawił na moje dane receptę na silne leki odchudzające,recepta została zrealizowana dosłownie kilka min po wystawieniu i to w mieście 300 km dalej🤷Pod opieka obecnej dr właśnie na nfz jestem już od kilku lat i jestem bardzo zadowolona, nigdy nie zostalam zlekceważona o widac ze dr naprawde dba o pacjenta choc buzke to ma nie od parady 😅Ale ja właśnie lubie ja za ta bezpośredniość.Wiec tak duzo zalezy od tego na jakiego lekarza sie trafi a nie od tego czy jest to gabinet prywatny czy na fundusz
Eliora lubi tę wiadomość
-
Zalezy od miasta, moja kolezanka tez ma fajnego lekarza na nfz, a u nas jest jakis dramat. Ale u nas nawet prywatnie kiepsko wiec ja jezdze do miasta obok wlasnie, tyle ze w miare blisko, 30 min samochodem.
U mnie dzis dzien wazenia, w tym tyg +0,2kg. Balam sie ze bedzie gorzej po tym jak ciut zluzowalam po wprowadzebiniu insuliny. W sunie to ciesze sie ze ja mam bo moge wreszcie ziemniaki i marchew do zupy dodawac i mi nie wybija
👩🏻🦰41🧔🏻39
👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
👱🏻♀2020 3520g SN (1cs) 38+3
6cs po usunięciu jajowodu
CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml
9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4
23.04 19+0 251g
25.04 🌸🌸🌸 It is a girl! 🌸🌸🌸
30.04 Gensulin N - insulina nocna 9j