Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍭🍬cukrzyca ciążowa 🍬🍭
Odpowiedz

🍭🍬cukrzyca ciążowa 🍬🍭

Oceń ten wątek:
  • Pat93 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka088 wrote:
    A takie masz złe cukry, że przewidujesz insulinę? Z tego co pamiętam, to z insulina trzeba to rodzić w szpitalu o 3 stopniu referencyjności. A jeśli tylko dieta to z 2 stopniem wystarczy. A i po co Ci ginekolog Twój w szpitalu? Masz planowaną cesarkę ? Bo jeśli jest wszystko dobrze, to podczas porodu lekarza i tak nie zobaczysz 😉
    Ja rodziłam w szpitalu i nikogo tam nie znałam, ani lekarzy ani położnych i urodziłam. Jedynie jedna położna podczas parcia mi powiedziała po co krzyczę (a nie krzyczałam jakoś bardzo, kobieta w sali obok się więcej darła 😅) a po za tym było dobrze, byłam zaopiekowana.
    Wychodzę, z założenia że oni tam są aby pomagać i bez różnicy czy lekarz prowadzący pracuje czy nie w danym szpitalu, liczy się dobra opieka nad mamą i dzieckiem.
    Na czczo mam 88 cukier ale po godzinie od wypicia glukozy aż 204 po 2 godzinach spadło do 153. Te wyniki jakieś z kosmosu. Niee narazie nic nie było mówione o cesarce

4.11.2025 kriotransfer
    8dpt Beta 165
    10dpt Beta 431 prog 10.63
    27dpt ♥️ CRL 7,7 mm
    15.12.2025 CRL 2,2cm

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat93 wrote:
    Na czczo mam 88 cukier ale po godzinie od wypicia glukozy aż 204 po 2 godzinach spadło do 153. Te wyniki jakieś z kosmosu. Niee narazie nic nie było mówione o cesarce

Krzywa moim zdaniem nie jest aż tak miarodajna, bo normalnie nie pochłaniasz takiej ilości glukozy. Więc te wartości na pewno są niższe u Ciebie po normalnych posiłkach.

Na czczo masz dobry, a to naprawdę dużo.

Pat93 lubi tę wiadomość

preg.png

👩 31 (PCOS, IO) 👨 37 🌼 Córka – 4
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 - CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+3 6,5 cm, 67 g
    05.01: 15+1 130g
    26.01: 18+1 250g chłopaka
    11.02 prenatalne: 20+1 - 420g
    23.02: 22+1 490g dzieciaczka
    23.03: 26+1 980g
    08.04 prenatalne: 28+3 1450g
    20.04: 30+1 1650g
    18.05: ⌛️
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    I to i to.
    Na kolacje to zależy ale ostatnimi czasy wyglada to tak ze jem 2-3 pieczywka chrupkie pełnoziarniste do tego masa warzyw sałata,pomidor ogorek mozarella ,chuda szyneczka i np jakas kielbaska na cieplo - 1 mala.Wczoraj np zjadlam 3 takie pieczywka z pasta jajeczna na jogurcie naturalnym z suszonym pomidorem do tego 3 plastry pomidora i 3 plastry mozarelli a na posiłek przed snem zawsze dzień dnia to samo czyli 2 pieczywka chrupkie smaruje cienką warstwą albo masla orzechowego albo pasty migdalowej albo tahini i na to klade po takim plastrze twarogu.Plaster twarogu kroje na grubość ok 0.5 cm.Jem to codziennie bo u mnie się sprawdza☺️

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
‹‹ 21 22 23 24 25
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ