X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    U mnie nic takiego nie wykryto. Na usg wszyskto Ok z maluszkiem. Ale u mnie krwawienie dosłownie 2 dni trwało a potem tylko brunatne plamienie i koniec. Zależy tez chyba gdzie ten krwiak był. U mnie podkosmówkowy i nie mial kontaktu z dzidziusiem
    U mnie krwawienie trwało tylko kilka godzin ale bardzo obfite ,później caly czas brunatne plamienie . Nir wiem jak byl umiejscowiony krwiak na poczatku pozniej jak kosmowka obniżyła sie i umiejscowiła sie na przedniej ścianie to w16tc byl pod kosmówkowy i dziecku tez nie zagrażał. Tyle osob spotkałam tu z krwawieniem ale u nikogo nie wyszly takie jelita .

age.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, nivea to podobno syf. Ja po researchu kupilam oliwke PHARMACERIS E Emotopic, chusteczki Waterwipes, do mycia na poczatek tylko woda, Bepanthen do pupy.

Ja kupuje monitor oddechu ale na pieluszke.

Szczepionkami zaczelam sie interesowac zaraz po zajsciu. Poczytalam, pogadalam z ludzmi i bede szczepic. Ale tymi podstawowymi na nfz, nie 5 czy 6 w 1.

Andziula dzięki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:55

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ja mam to samo. Kładę się na fotel i płaczę bo boję się że usłyszę że serce już nie bije.

W takiej sytuacji może warto skonsultować się z psychologiem?

Nie zrozum mnie źle, ale masz najwyraźniej traumę i może ona rzutować nawet na Ciebie po porodzie - tak jakby nigdy nie zaznasz spokoju i ciągle będziesz się bać straty dziecka, jak nie dziś to jutro, jak nie poronienie, to śmierć łóżeczkowa, etc.

Ja miałam kilka spotkań z psychologiem po pierwszej ciąży i właśnie kobitka mi tłumaczyła, że tak ważne jest zwalczenie, czy też przepracowanie traumy bo ona nie skończy się wraz z porodem, po kolejnej ciąży.
    Andziula_1988 wrote:
    Leira detektory nie są takie drogie. Można kupić za nie wiele więcej niż 100 pln.

Wiem, był taki moment, że rozważałam zakup, aczkolwiek zasugerowałam się tu opinią osób z mojego środowiska i lekarki, że tak średnio, do 500 pln to się kupuje zabawkę, a nie detektor, że te tanie się szybko psują, raz wskazują tętno raz nie, mają dużo zakłóceń i generalnie mogą przysporzyć więcej stresu niż korzyści. Uczciwie przyznam, że nie wiem z autopsji jak to z nimi jest, bo ja ostatecznie nie zdecydowałam się na zakup, pod wpływem zebranych informacji.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi też luteina wchodzi bez problemu ;p przy lutinusie położna kazała nawilżać, żeby lepiej się wchłaniał. Ale może to tylko dotyczyło lutinusa

Ja się zastanawiam nad Angelcare AC1100 z kamerką. Ale muszę poczytać opinie jeszcze opinie

dqpri09kh0x52aib.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja jeszcze nie zdecydowałam czy szczepić, ale jeśli się zdecydujemy to teżte na NFZ. Wg mnie lepiej kłuć dziecko kilka razy niż dawać jakiś kombajn szczepionkowy dziecku.

edwarda20 lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, dało mi do myślenia to co napisałas o psychologu...
    Ja też jestem w ciągłym strachu, boję się zacząć myśleć o imieniu, a wyprawkę najchetniej kupiłabym po porodzie :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Leira Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Leira, dało mi do myślenia to co napisałas o psychologu...
    Ja też jestem w ciągłym strachu, boję się zacząć myśleć o imieniu, a wyprawkę najchetniej kupiłabym po porodzie :(

Taka wizyta to żaden wstyd, chociaż zwykle ludzie myślą, że jak ktoś do psychologa chodzi to pewnie jakiś psychol.

Mi te kilka wizyt dało tyle, że przemyślałam kilka spraw i nie powiem: jest mi łatwiej, chociaż nie jest idealnie. Owszem, ja również jeszcze wstrzymuję się z wyprawką i ubrankami, aczkolwiek już nie siedzę i nie wymyślam scenariuszy, zawsze staram się czymś zająć, myśleć pozytywnie, cieszę się z każdego tygodnia, chociaż czasem jeszcze pojawiają się czarne scenariusze, ale wizualizuję sobie małego synka jak płacze, uśmiecha się, śpi w łóżeczku obok mojego i jakoś staram się odganiać te czarne myśli.

Nawet moja ginka na początku, jak poznała moją historię i pojawił się jeszcze krwiak to sugerowała, że "gdyby były przykre myśli" to do psychologa :)

Warto pójść i samemu się przekonać jak takie spotkania wyglądają.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko polecam wybrać dobrego psychologa, nie pierwszego lepszego. Chodziłam podczas starań i kompletnie nic mi nie pomógł - czułam ze mnie nie rozumie. Potem znalazłam babki specjalizujące się tylko w dziedzinie niepłodności i strat, ale zaszłam w ciąże i odpuściłam temat. Trochę żałuje, bo naprawdę wariowałam z nerwów. Dobrze, ze podsunelyscie temat - chyba kogoś poszukam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam jeszcze pytanie odnośnie skurczy/ twardnienia macicy. Jak często to macie?

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u psychologa bylam ale nie pomoglo.mi to w zaden sposob zeby sie nie bac...
    Nie mam oporow myslec o wyprawce planowac co i jak nawet powoli mysle zaczac kupowac bo zwyczajnie nie wierze w zapeszanie i uwazam ze jesli cos ma sie stac to i tak sie stanie i to nie tylko na poczatku ale i na kazdym etapie ciazy... mam ta swiadomosc ale nie swiruje ze to napewno teraz czy cos... wrecz przeciwnie od wizyty do wizyty ciesze sie ciaza brzuszkiem i tym ze juz tak daleko doszlam... moj najwiekszy stres to wizyta i usg to jest jedyny moment kiedy serce mi staje ze strachu czy serduszko nadal bije... jak juz je zobacze to odrazu napiecie schodzi i ciesze sie ze znow ogladam.maluszka i delektuje kazdym widokiem i jego ruchem...

Leira, Alphelia lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    A ja mam pytanie odnośnie kosmetyków dla dzieci jaka firme polecacie ?chciałam kupic z nivea ale koleżanka powiedziała mi ze ich pediatra powiedzial ze bardzo często uczulają dzieci ich Małą tez uczulały,zastanawiam się nad hipp albo Ziajka tylko ciężko znaleźć kosmetyki przeznaczone dla dzieci o pierwszych dni.
    Tu chyba fajne zestawienia - http://www.srokao.pl/p/blog-page.html - będę na pewno przeglądać, kompletując wyprawkę. Póki co sugerowałam się tym przy wyborze olejku na rozstępy :)

Alphelia, pilik lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Tu chyba fajne zestawienia - http://www.srokao.pl/p/blog-page.html - będę na pewno przeglądać, kompletując wyprawkę. Póki co sugerowałam się tym przy wyborze olejku na rozstępy :)
    Tez się na tym opieram i na dzień dzisiejszy pójdziemy w Baby Dream sama mam krem na rozstępy i oliwskie jestem zadowolona a i znalałam coś takiego jak chodzi o wyprawkę i baby Dream https://kamyczkowachatka.pl/2015/10/05/wyprawka-dla-noworodka-pielegnacja/

mi88 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Dominika, na stronie jest taka informacja:

Babysense jest zaprojektowany do optymalnej pracy z większością dostępnych na rynku materacy. W gumowych i sprężynowych materacach nie zaobserwowaliśmy limitów grubości. Monitor oddechu Babysense nie powinien być używany z materacami piankowymi z efektem pamięci.

Ja chciałam kupić piankowy ale bez efektu pamięci ( chyba )
    Raczej nie wiadzialam dla gumowych/ sprężynowych dla dzieci w rozmiarze 120x60

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    A ja mam pytanie odnośnie kosmetyków dla dzieci jaka firme polecacie ?chciałam kupic z nivea ale koleżanka powiedziała mi ze ich pediatra powiedzial ze bardzo często uczulają dzieci ich Małą tez uczulały,zastanawiam się nad hipp albo Ziajka tylko ciężko znaleźć kosmetyki przeznaczone dla dzieci o pierwszych dni.

Ja też korzystałam z bloga srokao.pl w kwestii pielęgnacji kosmetycznej. Kupiłam olejek ze słodkich migdałów, z płynów do kąpieli myślę nad którymś z hipp lub babydream. Poza tym będę stawiać bardziej na naturalne produkty bez zbędnych dodatków chemicznych.

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 01:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia wrote:
    Ja też korzystałam z bloga srokao.pl w kwestii pielęgnacji kosmetycznej. Kupiłam olejek ze słodkich migdałów, z płynów do kąpieli myślę nad którymś z hipp lub babydream. Poza tym będę stawiać bardziej na naturalne produkty bez zbędnych dodatków chemicznych.
    Widze ze mamy podobne upodobania :) tez mysle o olejku z migdalow na poczatek podobno jest super do kapieli i nawilza skore a pozniej hipp lub babydream...

Teraz do brzucha tez uzywam w dzien maslo z hipp a wieczorem iliwka z babydream ale mysle zeby sie na migdalowy przerzucic moze jak mi sie oliwka skonczy

Alphelia lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Taka wizyta to żaden wstyd, chociaż zwykle ludzie myślą, że jak ktoś do psychologa chodzi to pewnie jakiś psychol.

Mi te kilka wizyt dało tyle, że przemyślałam kilka spraw i nie powiem: jest mi łatwiej, chociaż nie jest idealnie. Owszem, ja również jeszcze wstrzymuję się z wyprawką i ubrankami, aczkolwiek już nie siedzę i nie wymyślam scenariuszy, zawsze staram się czymś zająć, myśleć pozytywnie, cieszę się z każdego tygodnia, chociaż czasem jeszcze pojawiają się czarne scenariusze, ale wizualizuję sobie małego synka jak płacze, uśmiecha się, śpi w łóżeczku obok mojego i jakoś staram się odganiać te czarne myśli.

Nawet moja ginka na początku, jak poznała moją historię i pojawił się jeszcze krwiak to sugerowała, że "gdyby były przykre myśli" to do psychologa :)

Warto pójść i samemu się przekonać jak takie spotkania wyglądają.
    Hmm, ja ogólnie obecnie mam stres tylko w dniu wizyty. Zaczęłam wierzyć że może się udać i wszystko będzie dobrze. Te pierwsze tygodnie były tragiczne, szczególnie usg zaraz na początku stycznia to tydzień przed budziłam się w nocy bo miałam koszmary. W ciągu dnia miałam ataki paniki. Teraz jest lepiej. Odganiam złe myśli. Fakt że przed wizytą zakładam że może być źle. Ja sobie sama radzę z problemami, nie lubię o nich rozmawiać więc do psychologa nie mam ochoty iść żeby obcej osobie mówić o sobie. Nie lubię się uzewnetrzniac.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Ja u psychologa bylam ale nie pomoglo.mi to w zaden sposob zeby sie nie bac...
    Nie mam oporow myslec o wyprawce planowac co i jak nawet powoli mysle zaczac kupowac bo zwyczajnie nie wierze w zapeszanie i uwazam ze jesli cos ma sie stac to i tak sie stanie i to nie tylko na poczatku ale i na kazdym etapie ciazy... mam ta swiadomosc ale nie swiruje ze to napewno teraz czy cos... wrecz przeciwnie od wizyty do wizyty ciesze sie ciaza brzuszkiem i tym ze juz tak daleko doszlam... moj najwiekszy stres to wizyta i usg to jest jedyny moment kiedy serce mi staje ze strachu czy serduszko nadal bije... jak juz je zobacze to odrazu napiecie schodzi i ciesze sie ze znow ogladam.maluszka i delektuje kazdym widokiem i jego ruchem...
    Ja mam tak samo właśnie :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    A mam jeszcze pytanie odnośnie skurczy/ twardnienia macicy. Jak często to macie?
    Czara brzuch do tej pory ani razu mi nie stwardnial. Skurcze BH czyli takie kilkunastosekundowe mini bole miesiaczkowe mam od mniej wiecej 4 tyg i srednio sa 1-3 dziennie. Czasami w ogóle.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:

Zanim bralam tabletki to czasami nawet dochodzilo ponad 10 na godzine, tylko ze dla mnie byly one bolesne, teraz juz sie uapokoilo, kilka w ciagu dnia, jednak jak sie stresuje, denerwuje, za duzo sie nabiegam to zdarza sie ich wiecej

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:

Tez kupowalam kosmetyki na podstawie tego zestawienia :) do kapieli kupilam hipp, balsam z bubchen, chusteczki nawilzane velvet niebieskie do pupy alantan zielony. Chusteczek planuje uzywac tylko na wyjscia, w domu chce myc letnia woda.
    A babydream podobno wypuscil jakies wadliwe kosmetyki, cos jedna dziewczyna u nas na kwietniowkach pisala, ale nie zglebialam tematu. Moze warto poszukac info jesli interesujecie sie ta firma.

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ