X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Dominika, rozumiem, moja szyjka ma 3,3 i w sumie nie mam nakazu oszczedzania sie, jedynie w ciagu dnia znalezc czas zeby sobie odpoczac, ale ja sama przestalam juz dzwigac, jak zaczyna mimo wszystko twardmiec to odpoczywam. Wizyte mam 21 mam nadzieje, ze nic sie nie skrocilo bo jesli tak, to na pewno tryb lezacy...
    ja biore zwykla luteine dopochwowo, ale tez sie boje bo duze ryzyko infekcji wlasnie jest. Fakt strasznie drogie te leki masz...

No ja po tygodniu luteiny miałam już grzybice i jakieś bakterie i niestety dwa antybiotyki wiec nie ma opcji na dopochwowa :(
    Ta pod język ponoć bardzo kiepska. Trudno, zamiast kupić nowe łóżeczko kupiliśmy używane i ciuszki tez ale zdrowie maluszka najważniejsze :)
    A Tobie ta szyjka się skrocila czy ciagle taka ?
    No u mnie jak teraz pomyśle to w 6 dni się skrocila. Nie ma opcji błędu bo ten sam lekarz.
    Wiadomo nie leżę 24/7 ale jak chodzę 20-30 min to czuje twarde podbrzusze. Najbardziej czuć jak się leży i na szczęście od 5 dni takie twardnienia mogę policzyć na palcach jednej ręki. U mnie wizyta 16.02 i zobaczumy co mój doktorek powie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Tez mam twardnieja od21tc mam magnez i luteinę ale lekarz nie kazał ciągle lezec kazał mi zwiększyć aktywność bo wczesniej dość długo leżałam ,kazał jedynie nie przemęczać sie.

Z dnia na dzień tak mi wywaliło brzuszek :p i zauważyłam ze przy pępku robi sie chyba rozstęp jednak skora byla mocno osłabiona miesiąc przed ciążą miałam laparoskopie.

A ja mam pytanie odnośnie kosmetyków dla dzieci jaka firme polecacie ?chciałam kupic z nivea ale koleżanka powiedziała mi ze ich pediatra powiedzial ze bardzo często uczulają dzieci ich Małą tez uczulały,zastanawiam się nad hipp albo Ziajka tylko ciężko znaleźć kosmetyki przeznaczone dla dzieci o pierwszych dni.

Ja w sumie to może 2 tygodnie miałam normalne, reszta leżąca.
    1 trymest to tragicznie się czułam i nie miałam na nic siły ani apetytu i dodatkowo plamienie.
    Na początku drugiego krwiak i dalej leżenie. Jak się wchłonął to zaczęłam żyć jak dawniej i tu znowu zonk bo te twardnienia.

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafilam do szpitala z twardniejacym brzuchem i skurczami, tam stwierdzili ze szyjka sie skraca, ale nie powiedzieli ile. Lezalam kilka dni, szyjka cofnela sie az do samej kosci krzyzowej i zostalam wypisana do domu, ale nadal bez informacji ile ma moja szyjka. Dostalam luteine, nospe, magnez i magnez w pompie, z podobnym zestawem wyslana do domu i stawienie sie na kontrolna wizyte za 10 dni. Takze bylam, ginek ja pomierzyl, nadal jest az do kosci krzyzowej odchylona i ma wlasnie 33, ale nie powiedzial slow typu „skraca sie” tylko ze jest dluga, twarda i zamknieta, ale luteine mam nadal 2x100mg dopochwowo, na razie nic sie nie dzieje a juz biore ja dwa tygodnie praktycznie, do tego nospa forte 2x1 i magnez 3x2 . Czekam na wizyte i zobaczymy, mam nadzieje ze nic sie nie skraca :) Nie martw sie, mam nadzieje ze u ciebie juz jest ok i sie nie bedzie skracac. Szyjka jest zamknieta i twarda?
    Pewnie ze tak zdrowie maluszka najwazniejsze, a moge wiedziec po co relanium?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Trafilam do szpitala z twardniejacym brzuchem i skurczami, tam stwierdzili ze szyjka sie skraca, ale nie powiedzieli ile. Lezalam kilka dni, szyjka cofnela sie az do samej kosci krzyzowej i zostalam wypisana do domu, ale nadal bez informacji ile ma moja szyjka. Dostalam luteine, nospe, magnez i magnez w pompie, z podobnym zestawem wyslana do domu i stawienie sie na kontrolna wizyte za 10 dni. Takze bylam, ginek ja pomierzyl, nadal jest az do kosci krzyzowej odchylona i ma wlasnie 33, ale nie powiedzial slow typu „skraca sie” tylko ze jest dluga, twarda i zamknieta, ale luteine mam nadal 2x100mg dopochwowo, na razie nic sie nie dzieje a juz biore ja dwa tygodnie praktycznie, do tego nospa forte 2x1 i magnez 3x2 . Czekam na wizyte i zobaczymy, mam nadzieje ze nic sie nie skraca :) Nie martw sie, mam nadzieje ze u ciebie juz jest ok i sie nie bedzie skracac. Szyjka jest zamknieta i twarda?
    Pewnie ze tak zdrowie maluszka najwazniejsze, a moge wiedziec po co relanium?

Uspokajające... niestety cała sytuacja stresuje i to tez wzmaga te skurcze.
    I to się sprawdza bo jak czasem jak mam mała sprzeczkę to od razu brzuch twardy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 20:31

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka ja do kapieli na poczatek postawię chyba na olej ze slodkich migdalow a pozniej hipp lub babydream z rossmanna lub jeszcze drogeria tutaj nasza niemiecka ma fajne produkty dla dzieci takie dla nich produkowane...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • J.S Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, tez tak mam, dzisiaj w nocy mialam male przezycia, lekki stres, spiecie i niestety o 14 lezalam juz w lozku z powodu twardniejacego brzucha. Stres w tej sytuacji jest niewskazany

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Ja w sumie to może 2 tygodnie miałam normalne, reszta leżąca.
    1 trymest to tragicznie się czułam i nie miałam na nic siły ani apetytu i dodatkowo plamienie.
    Na początku drugiego krwiak i dalej leżenie. Jak się wchłonął to zaczęłam żyć jak dawniej i tu znowu zonk bo te twardnienia.

No to podobnie jak u mnie od poczatku delikatne plamienia w 11tc trafiłam do szpitala z krwotokiem miesiąc leżenia w szpitalu ale ze plamiłam do18tc i byl krwiak to lekarze kazali jak najwięcej odpoczywać żadnych spacerów itp poszłam na wizyte 21i usłyszałam ze brzuch twardnieje ale pozwoli zwiększyć aktywności ale po takich 10tygodniach gdzie duzo leżałam ciężko wrócić do normalnego fukncjinowsnia .

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    No to podobnie jak u mnie od poczatku delikatne plamienia w 11tc trafiłam do szpitala z krwotokiem miesiąc leżenia w szpitalu ale ze plamiłam do18tc i byl krwiak to lekarze kazali jak najwięcej odpoczywać żadnych spacerów itp poszłam na wizyte 21i usłyszałam ze brzuch twardnieje ale pozwoli zwiększyć aktywności ale po takich 10tygodniach gdzie duzo leżałam ciężko wrócić do normalnego fukncjinowsnia .

U mnie tak długo to nie trwało ale przy krwiaku polało się tyle krwi ze juz myślałam ze to koniec.
    Ale w szpitalu byłam 4 dni chyba bo przestało krwawić tzn. Krwiak się oczyszczał. Faktycznie tak było bo po kilku dniach na wizycie już go nie było.
    Ja leżeć będę do tego 32tc na bank a potem się zobaczy...

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Czara moze sie jednak namysle... obgadam jeszcze z mezem... ja wlasnie mam przed kazdym.usg zawal ze moze serduszko nie bije i az boje sie patrzec...

Loczek gratki synka! A z ruchami wow! Alez bym chciala czuc cos tak szybko...
    Ja mam to samo. Kładę się na fotel i płaczę bo boję się że usłyszę że serce już nie bije.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Przez przypadek polubiłam.
    Szyjka mi się skrocila w 3 tygodnie z 4,5 do 3,8. Teraz po lekach ciagle taka sama ale lekarz woli dmuchać na zimne.
    Ostatnio jak byłam to mowil ze do tego 32 tygodnia mam się oszczędzać a potem zaczynamy odstawienie lekow powoli.
    Cieszy mnie to bo ze względu na infekcje bo luteinie mam prolutex w zastrzyku który kosztuje 160 zł tygodniowo :(
    Plus inne leki jak nospa, duphaston, relanium. W sumie leki na miesiąc to ponad 1000 zł także liczę ze ten najdroższy tylko te 5 tygodni jeszcze
    Patrz w aptekach doz bo mają często leki dużo tańsze.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    U mnie tak długo to nie trwało ale przy krwiaku polało się tyle krwi ze juz myślałam ze to koniec.
    Ale w szpitalu byłam 4 dni chyba bo przestało krwawić tzn. Krwiak się oczyszczał. Faktycznie tak było bo po kilku dniach na wizycie już go nie było.
    Ja leżeć będę do tego 32tc na bank a potem się zobaczy...
    U mnie właśnie długo to trwało mimo ze mialam kroplówki pozniej różne leki a plamienia i tak . A powiedz mi czy po krwawieniu wyszly u dziecka na usg hyperechogeniczne jelito bo u nas tak i lekarze mówią zr to przez to ze dziecko nałykano sie krwi .

W dozie moim zdaniem jest drogo ostatnio pregna plus u nich 41zl a w mojej aptece słoneczko 28zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 20:55

age.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka proponowała relanium na początku ciąży bo się pytałam czy mogę coś brać na uspokojenie ale myślałam o czymś ziolowym bardziej. Nie zgodziłam się na relanium. Stwierdziłam że wolę się uspokoić niż brać leki. Mówiła że melise mogę pić bo dodatkowo rozluźnia macice.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzisz, u mnie z kolei to jednak z tańszych aptek. Na Prenatal uno potrafi być różnica 15 zł.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    U mnie właśnie długo to trwało mimo ze mialam kroplówki pozniej różne leki a plamienia i tak . A powiedz mi czy po krwawieniu wyszly u dziecka na usg hyperechogeniczne jelito bo u nas tak i lekarze mówią zr to przez to ze dziecko nałykano sie krwi .

W dozie moim zdaniem jest drogo ostatnio pregna plus u nich 41zl a w mojej aptece słoneczko 28zl

U mnie nic takiego nie wykryto. Na usg wszyskto Ok z maluszkiem. Ale u mnie krwawienie dosłownie 2 dni trwało a potem tylko brunatne plamienie i koniec. Zależy tez chyba gdzie ten krwiak był. U mnie podkosmówkowy i nie mial kontaktu z dzidziusiem

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam po weekendzie;)

mi88 ja tez w weekend miałam taki niemiły sen. To już drugi raz. Jakiś czasem śniło mi się, że krew się ze mnie lala, a teraz mniej hardcorowa wersja - krew na papierze toaletowym. Ale tak czy inaczej okropne te sny ;(

Leira detektory nie są takie drogie. Można kupić za nie wiele więcej niż 100 pln.
    Też myślałam nad zakupem, ale właśnie boję się, że nie będę słyszeć tętna i umrę ze strachu.

Ale za to postanowiłam, że na pewno kupię nianie elektryczną z monitorem oddechu. Co myślicie? Też kupujecie?

Teqz jak lekarz nic nie mówił to pewnie to nic groźnego inaczej na pewno zleciły dodatkowe badania. Poza tym musiałby Was poinformować, że to coś poważnego. Ale kawał chłopa już jest ;)
    Czasem myślę, że internet dla nas ciężarówek powinien być zakazany ;p za dużo czytamy i się poznie martwimy. Ale z drugiej strony wynika to tego co się słyszy, niedopatrzenie lekarzy, lekceważenie pacjentek.
    Słyszałyście o szczepionkach wycofanych, które zostały podane noworodkom w zasiedlonej Górze? Masakra! Ja powli zaczynam interesować się temat i zastanawiam się nad szczepieniami.

Nam ginek na prenatalnych pokazał Małego w 3D, ale też nie zdecydowaliśmy się na taki wydruk. Pokazał nam zdjęcie jak kobietka była w 33 tc to już super widać było. I mówił, że tak po 30 tc to już maluchy wygladaja na 3D jak ludzie ;)

Edwarda kciuki za udaną transakcję ;)

Loczek gratulacje ;) ja ruchy też wcześnie poczułam, ale nie mialam pewności, a od kilku dni czuję regularnie ;) i nawet mąż raz poczuł, chociaż też wszyscy mówią że to nie możliwe. I raz widzieliśmy jak się brzuchol poruszał ;) u każdej babeczki inaczej. Ale jak przez jakiś czas cisza to się trochę denerwuję i pukam do Niego niech da znak, że jest ok ;)

J.S. a tą luteinę jak bierzesz to zwiększasz wodą? Bo ja wcześniej brałam lutinus i położna mówiła, żeby zwilżyć, ale po zmianie na luteinę zapomniałam zapytać czy tak samo robić

Dominiqa witaj ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30d7b57113a7.jpg

Moje z 26 tygodnia ( dokładnie 25+4)
    Juz jest malutki człowieczek.
    Strasznie się ruszała i dlatego takie niewyraźne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:23

Flowwer, pilik lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula, ja kupilam osobno monitor oddechu, ale dokupie jeszcze nianie ;) Kupilam monitor babysense 7
    Nie zwilzam luteiny w ogole, w szpitalu tez mi nic na ten temat nie mowili, jakos idzie tak :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Andziula, ja kupilam osobno monitor oddechu, ale dokupie jeszcze nianie ;) Kupilam monitor babysense 7
    Nie zwilzam luteiny w ogole, w szpitalu tez mi nic na ten temat nie mowili, jakos idzie tak :)
    Tez kupuje baby sense 7. Czy tam jest określona max grubość materacyka?

• teqz Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula oj tak, ten internet to mogliby na czas ciąży mi wyłączyć :D

Luteina wchodzi bardzo łatwo, a jeśli cierpisz na suchość pochwy to zwilż siebie ślina i tyle :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 21:35

• J.S Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, na stronie jest taka informacja:

Babysense jest zaprojektowany do optymalnej pracy z większością dostępnych na rynku materacy. W gumowych i sprężynowych materacach nie zaobserwowaliśmy limitów grubości. Monitor oddechu Babysense nie powinien być używany z materacami piankowymi z efektem pamięci.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ