Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Alphelia ja sie zawsze zastanawiam czy tu w de maja w ogole jakies labo gdzie sie krew oddaje nie odsyla hehe... chociaz znajoma znalazla w Monachium jakies prywatne nawet gdzie za ciezka kasw mozna sobie cos na wlasne zyczenie zbadac... jedyne taki o jakim slyszalam tutaj...
Mi88 moj maz strasznie jest za detektorem i juz w sumie i z 3-4 tyg temu gadal o tym detektorze ze fajna rzecz itp tym bardziej ze jestem po poronieniu i sie stresujemy...
Ale ja znow sama mam watpliwosci bo boje sie ze malucha nie znajde i bedzie panika level hard
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My właśnie po połówkowych, wazy 510g wiec już spory
wszystko wyszło ok, mamy płytkę z nagraniem wiec fajna pamiątka
Jedynie co to wyszło ze w lewej komorze jest ognisko hiperechogeniczne - spotkała się z tym któraś z Was? Lekarz nie mówił nic na ten temat, tylko, ze jest ok, ale internet straszy troszkę.mi88, Vanilka, summer86, Flowwer, Alphelia, Andziula_1988, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Alphelia ja sie zawsze zastanawiam czy tu w de maja w ogole jakies labo gdzie sie krew oddaje nie odsyla hehe... chociaz znajoma znalazla w Monachium jakies prywatne nawet gdzie za ciezka kasw mozna sobie cos na wlasne zyczenie zbadac... jedyne taki o jakim slyszalam tutaj...
Mi88 moj maz strasznie jest za detektorem i juz w sumie i z 3-4 tyg temu gadal o tym detektorze ze fajna rzecz itp tym bardziej ze jestem po poronieniu i sie stresujemy...
Ale ja znow sama mam watpliwosci bo boje sie ze malucha nie znajde i bedzie panika level hard
Różne są detktory, prawdopodobnie musielibyście zainwestować w jakiś czulszy, żeby ograniczyć stresy. Aczkolwiek chyba większość z nich zastrzega sobie wykrywanie tętna od 14 tygodnia jeśli się nie mylę.
-
teqz wrote:My właśnie po połówkowych, wazy 510g wiec już spory
wszystko wyszło ok, mamy płytkę z nagraniem wiec fajna pamiątka
Jedynie co to wyszło ze w lewej komorze jest ognisko hiperechogeniczne - spotkała się z tym któraś z Was? Lekarz nie mówił nic na ten temat, tylko, ze jest ok, ale internet straszy troszkę.
Teqz a robilas w 3d czy zwykle bo ja sie ciagle zastanawiam ktore wybrac. bo jak to 3d ma wygladac jak maly kosmita to chyba wole zwykle. Ile placilas za polowkowe?
-
Teqz swietne wiesci!
Leira na te co patrzylam to na wszystkich bylo ze od 12tc i duzo komentarzy tyvh ktirzy juz zakupili ze uzywali w 9-10tc i dalo rade juz wykryc chociaz jeszcze malo kiedy...
Vanilka ja mam na kazdej wizycie usg rowniez w 3d i 4d i o ile na przelomie 8/9tc faktycznie dzidzius byl kosmita i to mega tak ostatnio jak bylam w 11tc wygladal juz naprawde jak maly czlowieczek...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Teqz swietne wiesci!
Leira na te co patrzylam to na wszystkich bylo ze od 12tc i duzo komentarzy tyvh ktirzy juz zakupili ze uzywali w 9-10tc i dalo rade juz wykryc chociaz jeszcze malo kiedy...
Vanilka ja mam na kazdej wizycie usg rowniez w 3d i 4d i o ile na przelomie 8/9tc faktycznie dzidzius byl kosmita i to mega tak ostatnio jak bylam w 11tc wygladal juz naprawde jak maly czlowieczek...
Ciekawe, no ale to dobrze, daj znać jak kupicie, jak się u Was sprawdza -
Teqz a innych odchyleń w badaniu nie ma ? Podobno często są takie ocdhylenia w sercu jelitach ale nie świadczy to o niczym złym. U nas sa jelita hiperechogeniczne ale podobno spowodowane krwawieniem i takie juz zostaną so końca ciąży .
Juz duży chłopak z niego
-
Summer w środę się dowiem kiedy mam iść na krzywą. Pewnie jakiś początkiem marca,
Co do 3D - badanie i tak lekarz wykonuje normalnie a 3/4D pokazuje dla Ciebieja pierwszy raz sensowne 3D widziałam w 18 tygodniu. Wcześniej mnie nie przekonywało :p moja gin ma i mi włącza też
-
Leira wrote:Ty masz 14 tydzień, to jeszcze łobuza nie czujesz, też się wtedy martwiłam przed każdym USG czy żyje. Na czerwcówkach 2-3 dziewczyny kupiły detektory tętna i były zadowolone, ale mówiły, że to bardzo drogi wydatek i czasami stresują się jak nie mogą znaleźć tętna, bo maluch się np. odwróci. Więc ma to plusy i minusy
Skończyłaś 14 tydzień ciąży, więc za miesiąc, w skończonym 18 tygodniu już będziesz czuć malucha, więc pytanie czy wytrzymasz czy kupisz detektorJa jutro zaczynam 19 tydzień i nadal nie czuje maluszka sprawa indywidualna
edwarda20 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Vanilka poprosiłam o 4D i zrobił, ale Czarek jest wstydliwy i się ciegle rączkami zasłaniał
nic nie płaciłam bo moja ginekolog zrobiła tak, ze miałam na NFZ
płaciłam 40zl za płytkę jedynie.
Welonka żadnych odchyleń nie ma, w 1 trymestrze wszystko wyszło super, jedynie białko pappa niezbyt. Na internecie jest napisane, ze jak są inne markery i nieprawidłowości to może być coś nie tak, ale jeśli tylko to jest to ponoć ok, oby, bo chce jednak spokoju do końca ciąży -
Leira wrote:Ciekawe, no ale to dobrze, daj znać jak kupicie, jak się u Was sprawdza
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
pilik wrote:Co do 3D - badanie i tak lekarz wykonuje normalnie a 3/4D pokazuje dla Ciebie
ja pierwszy raz sensowne 3D widziałam w 18 tygodniu. Wcześniej mnie nie przekonywało :p moja gin ma i mi włącza też
Pokażę Wam zresztą, jaki mały brzydki ufoś (tak naprawdę, to wierzę, że jest śliczny, tylko 3d zniekształca i dorabia wielki mózg). Zdecydowanie wolę 2d, a nam tyle tych zdjęć z 3d wydrukowali, nie wiem, po co
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9b7c0595647.jpg
Tu się chyba drapie pod pachą, mam jeszcze drugie, na którym się trzyma za głowęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 17:30
Leira, Flowwer, XKamaCX, pilik lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Moje w 12tc miało na 4d głowę kosmity, mój mąż w ogóle boi się patrzeć na to zdjęcie, bo go stresuje
Pokażę Wam zresztą, jaki mały brzydki ufoś (tak naprawdę, to wierzę, że jest śliczny, tylko 3d zniekształca). Zdecydowanie wolę 2d, a nam tyle tych zdjęć z 3d wydrukowali, nie wiem, po co
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9b7c0595647.jpg
W 20 tygodniu dziecko wygląda bardziej ludzko, ale mnie te 3D zdjęcia i tak przerażają :p -
Leira wrote:W 20 tygodniu dziecko wygląda bardziej ludzko, ale mnie te 3D zdjęcia i tak przerażają :p
Dla Was dziś zrobiłam wyjątek, ale chciałam pokazać, jaki jest podobny do ufoludka! Aż przychodzą myśli, czy lekarz czegoś nie zataił i to jakieś wodogłowie
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:A to też racja, rzadko się trafi naprawdę ładne zdjęcie, zwykle te maluchy takie powykrzywiane (ale chyba film to co innego, i to akurat fajne) - dlatego obiecałam sobie kiedyś, że tu nie będę wklejać moich zdjęć z 3d
Dla Was dziś zrobiłam wyjątek, ale chciałam pokazać, jaki jest podobny do ufoludka! Aż przychodzą myśli, czy lekarz czegoś nie zataił i to jakieś wodogłowie
Wodogłowie?
Na tych zdjęciach wszystko się zlewa. Mi na połówkowych lekarz pokazał buzie w 3D i mówi: "o, jaka kształtna główka", a ja widziałam tam tylko wielką twarz w grymasie i pomimo, że kocham mojego syna, nie nazwałabym tego ładnym widokiemmi88 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam zdjęcie z 3d, pani doktor się zachwycała, a ja tam mówię, że glutek jest jakiś na tym zdjęciu
Na usg w ruchu też jakoś mnie nie zachwyciło.
Te zwykłe wyglądają o wiele lepiej6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Alphelia ja sie zawsze zastanawiam czy tu w de maja w ogole jakies labo gdzie sie krew oddaje nie odsyla hehe... chociaz znajoma znalazla w Monachium jakies prywatne nawet gdzie za ciezka kasw mozna sobie cos na wlasne zyczenie zbadac... jedyne taki o jakim slyszalam tutaj...
Ale ja znow sama mam watpliwosci bo boje sie ze malucha nie znajde i bedzie panika level hard -
nick nieaktualnyJa też się pochwalę moim małym kosmitą
Godzinami wpatrywałam się w to zdjęcie
A na gwiazdkę wydrukowaliśmy dziadkowi - wtedy dowiedział się, ze zostanie pradziadkiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85e6c5cd21fa.jpgXKamaCX, pilik lubią tę wiadomość
-
Ja pierwsze usg 4d mialam na polowkowych wlasnie, 19t5d. Buzka piekna, normalny dzidziuś, sciskal sobie raczka policzek
20 lutego mam usg 3 trymestru i jestem bardzo ciekawa jak teraz wygląda mój pasztecik.
Dzis 3 osoby ogladaly moje mieszkanie i juz mamy klientajestem w szoku ze tak szybko
Andziula_1988 lubi tę wiadomość