Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Alphelia ja sie zawsze zastanawiam czy tu w de maja w ogole jakies labo gdzie sie krew oddaje nie odsyla hehe... chociaz znajoma znalazla w Monachium jakies prywatne nawet gdzie za ciezka kasw mozna sobie cos na wlasne zyczenie zbadac... jedyne taki o jakim slyszalam tutaj...
Mi88 moj maz strasznie jest za detektorem i juz w sumie i z 3-4 tyg temu gadal o tym detektorze ze fajna rzecz itp tym bardziej ze jestem po poronieniu i sie stresujemy...
Ale ja znow sama mam watpliwosci bo boje sie ze malucha nie znajde i bedzie panika level hard
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My właśnie po połówkowych, wazy 510g wiec już spory wszystko wyszło ok, mamy płytkę z nagraniem wiec fajna pamiątka
Jedynie co to wyszło ze w lewej komorze jest ognisko hiperechogeniczne - spotkała się z tym któraś z Was? Lekarz nie mówił nic na ten temat, tylko, ze jest ok, ale internet straszy troszkę.mi88, Vanilka, summer86, Flowwer, Alphelia, Andziula_1988, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Alphelia ja sie zawsze zastanawiam czy tu w de maja w ogole jakies labo gdzie sie krew oddaje nie odsyla hehe... chociaz znajoma znalazla w Monachium jakies prywatne nawet gdzie za ciezka kasw mozna sobie cos na wlasne zyczenie zbadac... jedyne taki o jakim slyszalam tutaj...
Mi88 moj maz strasznie jest za detektorem i juz w sumie i z 3-4 tyg temu gadal o tym detektorze ze fajna rzecz itp tym bardziej ze jestem po poronieniu i sie stresujemy...
Ale ja znow sama mam watpliwosci bo boje sie ze malucha nie znajde i bedzie panika level hard
Różne są detktory, prawdopodobnie musielibyście zainwestować w jakiś czulszy, żeby ograniczyć stresy. Aczkolwiek chyba większość z nich zastrzega sobie wykrywanie tętna od 14 tygodnia jeśli się nie mylę.
-
teqz wrote:My właśnie po połówkowych, wazy 510g wiec już spory wszystko wyszło ok, mamy płytkę z nagraniem wiec fajna pamiątka
Jedynie co to wyszło ze w lewej komorze jest ognisko hiperechogeniczne - spotkała się z tym któraś z Was? Lekarz nie mówił nic na ten temat, tylko, ze jest ok, ale internet straszy troszkę.
Teqz a robilas w 3d czy zwykle bo ja sie ciagle zastanawiam ktore wybrac. bo jak to 3d ma wygladac jak maly kosmita to chyba wole zwykle. Ile placilas za polowkowe?
-
Teqz swietne wiesci!
Leira na te co patrzylam to na wszystkich bylo ze od 12tc i duzo komentarzy tyvh ktirzy juz zakupili ze uzywali w 9-10tc i dalo rade juz wykryc chociaz jeszcze malo kiedy...
Vanilka ja mam na kazdej wizycie usg rowniez w 3d i 4d i o ile na przelomie 8/9tc faktycznie dzidzius byl kosmita i to mega tak ostatnio jak bylam w 11tc wygladal juz naprawde jak maly czlowieczek...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Teqz swietne wiesci!
Leira na te co patrzylam to na wszystkich bylo ze od 12tc i duzo komentarzy tyvh ktirzy juz zakupili ze uzywali w 9-10tc i dalo rade juz wykryc chociaz jeszcze malo kiedy...
Vanilka ja mam na kazdej wizycie usg rowniez w 3d i 4d i o ile na przelomie 8/9tc faktycznie dzidzius byl kosmita i to mega tak ostatnio jak bylam w 11tc wygladal juz naprawde jak maly czlowieczek...
Ciekawe, no ale to dobrze, daj znać jak kupicie, jak się u Was sprawdza -
Teqz a innych odchyleń w badaniu nie ma ? Podobno często są takie ocdhylenia w sercu jelitach ale nie świadczy to o niczym złym. U nas sa jelita hiperechogeniczne ale podobno spowodowane krwawieniem i takie juz zostaną so końca ciąży .
Juz duży chłopak z niego
-
Summer w środę się dowiem kiedy mam iść na krzywą. Pewnie jakiś początkiem marca,
Co do 3D - badanie i tak lekarz wykonuje normalnie a 3/4D pokazuje dla Ciebie ja pierwszy raz sensowne 3D widziałam w 18 tygodniu. Wcześniej mnie nie przekonywało :p moja gin ma i mi włącza też -
Leira wrote:Ty masz 14 tydzień, to jeszcze łobuza nie czujesz, też się wtedy martwiłam przed każdym USG czy żyje. Na czerwcówkach 2-3 dziewczyny kupiły detektory tętna i były zadowolone, ale mówiły, że to bardzo drogi wydatek i czasami stresują się jak nie mogą znaleźć tętna, bo maluch się np. odwróci. Więc ma to plusy i minusy
Skończyłaś 14 tydzień ciąży, więc za miesiąc, w skończonym 18 tygodniu już będziesz czuć malucha, więc pytanie czy wytrzymasz czy kupisz detektoredwarda20 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Vanilka poprosiłam o 4D i zrobił, ale Czarek jest wstydliwy i się ciegle rączkami zasłaniał nic nie płaciłam bo moja ginekolog zrobiła tak, ze miałam na NFZ płaciłam 40zl za płytkę jedynie.
Welonka żadnych odchyleń nie ma, w 1 trymestrze wszystko wyszło super, jedynie białko pappa niezbyt. Na internecie jest napisane, ze jak są inne markery i nieprawidłowości to może być coś nie tak, ale jeśli tylko to jest to ponoć ok, oby, bo chce jednak spokoju do końca ciąży -
Leira wrote:Ciekawe, no ale to dobrze, daj znać jak kupicie, jak się u Was sprawdza
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
pilik wrote:Co do 3D - badanie i tak lekarz wykonuje normalnie a 3/4D pokazuje dla Ciebie ja pierwszy raz sensowne 3D widziałam w 18 tygodniu. Wcześniej mnie nie przekonywało :p moja gin ma i mi włącza też
Pokażę Wam zresztą, jaki mały brzydki ufoś (tak naprawdę, to wierzę, że jest śliczny, tylko 3d zniekształca i dorabia wielki mózg ). Zdecydowanie wolę 2d, a nam tyle tych zdjęć z 3d wydrukowali, nie wiem, po co
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9b7c0595647.jpg
Tu się chyba drapie pod pachą, mam jeszcze drugie, na którym się trzyma za głowęWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 17:30
Leira, Flowwer, XKamaCX, pilik lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Moje w 12tc miało na 4d głowę kosmity, mój mąż w ogóle boi się patrzeć na to zdjęcie, bo go stresuje
Pokażę Wam zresztą, jaki mały brzydki ufoś (tak naprawdę, to wierzę, że jest śliczny, tylko 3d zniekształca ). Zdecydowanie wolę 2d, a nam tyle tych zdjęć z 3d wydrukowali, nie wiem, po co
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9b7c0595647.jpg
W 20 tygodniu dziecko wygląda bardziej ludzko, ale mnie te 3D zdjęcia i tak przerażają :p -
Leira wrote:W 20 tygodniu dziecko wygląda bardziej ludzko, ale mnie te 3D zdjęcia i tak przerażają :p
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:A to też racja, rzadko się trafi naprawdę ładne zdjęcie, zwykle te maluchy takie powykrzywiane (ale chyba film to co innego, i to akurat fajne) - dlatego obiecałam sobie kiedyś, że tu nie będę wklejać moich zdjęć z 3d Dla Was dziś zrobiłam wyjątek, ale chciałam pokazać, jaki jest podobny do ufoludka! Aż przychodzą myśli, czy lekarz czegoś nie zataił i to jakieś wodogłowie
Wodogłowie?
Na tych zdjęciach wszystko się zlewa. Mi na połówkowych lekarz pokazał buzie w 3D i mówi: "o, jaka kształtna główka", a ja widziałam tam tylko wielką twarz w grymasie i pomimo, że kocham mojego syna, nie nazwałabym tego ładnym widokiemmi88 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam zdjęcie z 3d, pani doktor się zachwycała, a ja tam mówię, że glutek jest jakiś na tym zdjęciu Na usg w ruchu też jakoś mnie nie zachwyciło.
Te zwykłe wyglądają o wiele lepiej6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Alphelia ja sie zawsze zastanawiam czy tu w de maja w ogole jakies labo gdzie sie krew oddaje nie odsyla hehe... chociaz znajoma znalazla w Monachium jakies prywatne nawet gdzie za ciezka kasw mozna sobie cos na wlasne zyczenie zbadac... jedyne taki o jakim slyszalam tutaj...
Ale ja znow sama mam watpliwosci bo boje sie ze malucha nie znajde i bedzie panika level hard -
nick nieaktualnyJa też się pochwalę moim małym kosmitą Godzinami wpatrywałam się w to zdjęcie A na gwiazdkę wydrukowaliśmy dziadkowi - wtedy dowiedział się, ze zostanie pradziadkiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/85e6c5cd21fa.jpgXKamaCX, pilik lubią tę wiadomość
-
Ja pierwsze usg 4d mialam na polowkowych wlasnie, 19t5d. Buzka piekna, normalny dzidziuś, sciskal sobie raczka policzek 20 lutego mam usg 3 trymestru i jestem bardzo ciekawa jak teraz wygląda mój pasztecik.
Dzis 3 osoby ogladaly moje mieszkanie i juz mamy klienta jestem w szoku ze tak szybkoAndziula_1988 lubi tę wiadomość