Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Calza dobrze ze wszystko skończyło sie dobrze czyli mozna powiedziec ze dobrze ze akacja porodowa nie zaczęła sie w domu .
Ja dzisiaj znalazłam w końcu sukienkę na ślub i odebrałam pierwszy mebelek Oliwi leżaczekWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 17:40
edwarda20, Britty, pilik, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Welonka masz jakies zdjęcie sukni?
Calza cieszę sie ze maluch juz jest na świecie, duzo zdrowka dla was
Dziewczyny ja jestem po ciężkim zatruciu pokarmowym, wymiotwalam dosłownie po wszystkim nawet woda. Znacie moze jakies "dobre" elektorlity? Bo takich zwykłych nie mogę wypic są takie slone dla mnie.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Ja mam w domu takie:
https://www.doz.pl/apteka/p126117-DOZ_PRODUCT_Elektrolit_o_smaku_pomaranczowym_proszek_425_g_x_10_saszetek
mają smak pomarańczowy, trochę przypominają plusha zwykłego w smaku. Ale nie wiem czy można je pić w ciąży, nie próbowałamBritty lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Britty ja bylam zatruta miesiąc temu, mialam okropna biegunkę i raz wymiotowalam. Potem bylo mi tydzień ciągle niedobrze, bolaly mnie jelita, żołądek itp. Nic nie brałam (mam lekowstret:p), pilam tylko duzo wody i miałam lekka dietę. Po tygodniu wszystko wrocilo do normy.
Niby mąż znalazł w necie, ze jakies elektrolity mogę pic ale nie chciałam. Wiec takie info na pewno można znaleźć no i w aptece tez powinni doradzić.Britty lubi tę wiadomość
-
Ja mialam cytrynowe elektrolity ale nawet przed ciąża nie dało sie ich wypic.
Zdjęcie mam niebieskiej ,ale taki sam krój tylko biała ma być w przyszłym tygodniu bo w moim rozmiarze byla tylko niebieska dzisiaj . Zdjęcie nie pokazuje tego jak wygląda na zywo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05071ab068cf.jpgAnnaIzabela, Alphelia, pilik, Andziula_1988, Britty lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, biore udział w super projekcie, którego partnerem jest Oriflame, ale nie jest to praca konsultantki. Mozna świetnie zarobic, od 50 do nawet 2000zl. Sa tez super prezenty od firmy. Wystarczy zaangażowanie i dwie godziny wolnego czasu
Zainteresowane osoby zapraszam na mojego fb Chabiniak Roksana
https://www.facebook.com/roksana.lewicka.7 -
Dzień dobry
Po pierwsze gratulacje dla Calzy!!!
Jak tam żyjecie po weekendzie?
Ja właśnie czekam w labie na pobranie i pierwszy raz od ciąży jakoś trzymam się w pionie na czczo, mamy postęp
Mam pytanie, czy Wy domagacie się swoich praw i wchodzicie np do pobrania krwi bez kolejki? Niby na drzwiach jest duża tabliczka, ale jakoś nie mogę się przemóc, zwłaszcza że nic po mnie nie widać. Pamiętam jak chodziłam wcześniej i widziałam kobietę w ciąży to sama proponowałam. Ciekawe czy mnie to kiedyś spotka
Miłego dnia!!! -
Loczek kciuki!!! Będzie pięknie i cudownie
A Ty jesteś 3 dni przede mnąLoczek2018 lubi tę wiadomość
-
Calza ale przeżycia... współczuje stresu, ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło. Jesteście już w domu?
Welonka piękne sukienki
Loczek powodzenia!
Ania ja jakoś nie umiem... a w lab u mnie to w ogóle kicha bo kobieta w ciąży nie ma pierwszeństwa takie buce pielęgniarki są. Ostatnio zapytałam czy jak na krzywą przyjdę to pierwsze pobranie bez kolejki to też nie. No chyba że aż tyle ludzi będzie i będzie do dochodziła 8 to dopiero wtedy pytają czy ktoś na krzywą . -
Ania ja jeszcze nie domagałam się swoich praw kobiety w ciąży niestety też nie mam takiej śmiałości w tych sprawach. Choć myślę, że jakbym się źle czuła, to bym może prędzej z takich przywilejów skorzystała.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Cześć we weekendzie,
Calza gratuluje! Zazdroszczę, ze już masz przy sobie malucha
Co do kolejek w labie to ja zawsze przychodzę i wchodzę od razu (u mnie zawsze kolejki na 2h czekania minimum) do środka bo są tam dwa pomieszczenia połączone - jedno, gdzie pobierają a drugie, gdzie maja maszyny, stoik i krzesła nigdy się nie pytam, po prostu idę. Tak samo na święta jak w sklepach były kolejki na godzinę stania to szlam do kasjerek, pytałam czy przysługuje mi pierwszeństwo i mnie obsługiwały od razu. W dupie mam innych ludzi, po co się przejmować niech się krzywo patrzą, ja na nich nie zawracam uwagi
Dzisiaj mam połówkowe, proszę o mocne kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 10:15
AnnaIzabela, Kropka88, Marta..a, Vanilka, Alphelia, welonka, XKamaCX, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
pilik wrote:Calza ale przeżycia... współczuje stresu, ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło. Jesteście już w domu?
Welonka piękne sukienki
Loczek powodzenia!
Ania ja jakoś nie umiem... a w lab u mnie to w ogóle kicha bo kobieta w ciąży nie ma pierwszeństwa takie buce pielęgniarki są. Ostatnio zapytałam czy jak na krzywą przyjdę to pierwsze pobranie bez kolejki to też nie. No chyba że aż tyle ludzi będzie i będzie do dochodziła 8 to dopiero wtedy pytają czy ktoś na krzywą .
w art. 47c ust. 1 otrzymuje brzmienie:
„1. Kobiety w ciąży, świadczeniobiorcy do 18 roku życia, posiadający zaświadczenie, o którym mowa w art. 47 ust. 1a, osoby, o których mowa w art. 43 ust. 1, inwalidzi wojenni i wojskowi oraz kombatanci mają prawo do korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej oraz z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach.”; (ustawa „za życiem”)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 10:23
-
Gratulacje synusia
Co do kolejek to ja też póki daję radę do nie korzystam, ale zastanawia mnie dlaczego wszyscy w kolejce udają, że mnie nie ma Brzucho już widoczny
Ostatnio jak byłam na wizycie u ginekologa (przyjmuje na godziny), ustawiona już pod drzwiami bo wybiła moja godzina, zaczepia mnie babka i pyta czy mam na jakąś godzinę. Powiedziałam, że tak i ją podałam, na co ona oznajmiła, że jest przede mną. Kobieta koło 50. Była obsuwka i generalnie nie dyskutowałabym, bo cóż... Niemniej czy tej babie korona z głowy by spadła jakby ze mną się zamieniła? Takie to słabe.
Póki co przepuścić mnie chcieli tylko do kibelka na naukach przedmałżeńskich -
Ja tez mam problem z kolejkami i pierwszeństwem. Pomimo swojego wieku wyglądam bardzo mlodo, na 20pare lat (tak mowia, ja nie widze ;p), plus te moje 150cm wzrostu, teraz plaskie buty, w kurtce praktycznie ciazy nie widac, w sklepach ludzie nawet na mnie nie patrza. Ogolnie jak nie czuje sie na silach to nie ide do sklepu. Juz 2-3 musialam szybko wychodzic bo bylo mi tak slabo. A w labie czekam spokojnie bo zawsze jade raniutko, wiec przede mna jest max 5 osob. Rozsiade sie na kanapie i czekam. A ze jest to prywatna opieka medyczna to nie ma starych, jeczacych ludzi, jest kulturalnie. Na krzywą zapraszali mnie bez kolejki - mam po prostu wchodzic jak minie czas. Za to w tramwajach i autobusach bez skrupułów siadam i nikomu nie ustepuje. starzy ludzie patrza na mnie z wyrzutem. Raz baba okolo 50tki (wiec w sumie mloda) na mnie z ryjem, ze mam stac bo ona ma pierwszenstwo. Wiec ten jedyny raz powiedzialam bardzo dobitnie, ze nie bo jestem w ciazy. Cos tam cmokala pod nosem. Ogolnie tez jest mi glupio tak sie domagac, ale to ten jedyny czas kiedy mozemy.
mi88 lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj bylam w tesco,kolejka do kasy pierszenstwa na pol godz stania rozumiecie? Do kasy pierszenstwa. Ale oczywiscie w wiekszosci nie byli to inwalidzi,kobiety w ciazy badz ludzie z dziecmi. Ja ustawilam sie w kolejke i czekalam, ludzie oczywiscie mnie nie widzieli, ale trafily sie dwie babki, ktore zrobily awanture kasjerce a ona co? Mowi zeby isc do kolegi obok, bo ona "nie potrafi udzielic rzrtelnej odpowiedzi". Wiecie co sie okazalo? Ze ona nie wiedziała, ze to ona siedzi na kasie pierszenstwa a nie kolega obok,zorientowala sie dopiero jak my juz placilismy.
No dobra rozumiem, mogla nie zauważyć,ale ludzie sa bezczelni i jeszcze mieli pretensje fo tych kobiet w ciazy ze przeciez kazdy tu czeka. Az sie teraz we mnie gotuje jak sobie przypomne. -
Tegz, kciuki za wizytę i czekamy na fotki Malucha
Welonka, w białym kolorze ta sukienka będzie prześliczna
Co do przywilejów, ja nie korzystam, bo u mnie niewiele póki co widać, mąż się śmieje, że wyglądam jak po solidnym obiedzie. Ale mam zamiar korzystać w przychodni przy pobieraniu krwi, jeśli będą bardzo duże kolejki. Do tej pory miałam wygodnie, bo korzystałam z pakietu pracowniczego, ale odkąd jestem na L4 nie opłaca mi się jeździć do innego miasta, żeby zrobić badania, więc będę skazana na moją przychodnie ewentualnie Alab lub Diagnostykę.