X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już teraz też się mniej boję, bo mdłości ustaliły. Wcześniej największą katorgą było wytrzymanie chwili na czczo, a wyjscie do laba to już w ogóle tragedia i cały dzień z głowy. Teraz chyba jest lepiej, chociaż okaże się jutro lub w poniedziałek, bo muszę zrobić morfologię, mocz i tarczycę.

A jestem teraz taka dumna z siebie, bo pierwszy raz od ciąży wzięłam się za porządne prasowanie. Do tej pory tylko odkladałam, bo przez mdłości się nie dało, jak już coś bardzo trzeba było to tak na szybko, a przez te 2 miesiące uzbierał się taki stos, zwłaszcza męskich koszul że głowa mała. Ale jestem zwycięzcą! Udało się :-)

pilik, edwarda20 lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siki mnie dzisiaj pokonały :D

Maluch musiał mi się tak jakos przekręcic, że non stop czuję pęcherz. Nawet wstałam w nocy (dopiero 3 raz w ciazy). Wczoraj z mezem stwierdzilismy, że mamy ochotę na pierogi, wiec pojadę do jednej z lepszych pierogarni (okolo 15 minut tramwajem) i kupie. Szykując sie do wyjścia sikałam 2 razy, 3 raz juz w kurtce i butach. Ledwo doszłam do tramwaju (mam moze 5 minut) i znowu takie totalne parcie :O wysiadłam po 2 przystankach i pobiegłam do przychodni na siku. I po pierogi nie pojechałam :( A najlepsze jest, że od rana wypiłam tylko 1 kubek herbaty i nic wiecej. A za kazdym razem siki byly, nie tam jakies 3 kropelki. I skad tyle? Jak wrociłam do domu to znowu sikanie, no ludzie! ;p Takich jaj jeszcze nie bylo :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda padłam! Może wczoraj dużo wypiłaś i jeszcze dziś wysikujesz ;p hehe

Welonka a kiedy dokładnie robi się krzywą?

dqpri09kh0x52aib.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to sie maly ulozyl faktycznie...

Ja dopiero na poczatku a tez mnie trafia jak np obudze sie o 7 bo tak musze siku a tam ledwo co strumyczek i tyle... a ja pozniej zasnac nie moge... a co to bedzie jak maluch podrosnie hehe...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam czasem tak, że idę siku, bo mnie ciśnie i ledwie cokolwiek poleci. A za 10-20 muszę iść znow, bo mnie ciśnie i wtedy już normalnie sikne. Też tak macie?

dqpri09kh0x52aib.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula krzywą robi sie 24-28tydzien jak mylę sie to niech dziewczynę mnie poprawia.

Edwarda ja mam tak co wieczór jak chce iść spać zrobię siku wrócę na lóżko i juz czuje ze musze jak przetrzymam chwile to zaraz brzuch boli jak bym nie wiadomo ile wstrzymywała mocz ,ale w nocy tylko raz chodzę 4-5 . Moj M śmiał się ze powinny byc specjalne proszki nasenne jak witaminy zeby kobieta przesypiała całą noc i jakies specjalne cewniki dla kobiet ciężarnych

pilik, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

age.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wam zazdroszczę, od samego początku ciąży minimum 3 razy w nocy na sikanie :D czasami nawet więcej! A potem zasnąć to cud i czasami się mecze nawet godzinę zanim zasnę :/

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

jestem po prenatalnych. Wyszła nam pępowina dwu naczyniowa zamiast trzy, któraś też tak miała? Skierował mnie lekarz na pappe od razu i czekam na poniedziałek na wyniki. Na drugim usg już pod pappe właśnie lekarka mówiła, że nie ma się czym martwić na razie bo to się sprawdza przy połówkowych u mnie przypadkiem lekarz sprawdzał coś więcej.

Maluch ma się ok, kość nosowa jest NT 2,3, CRL 72 mm. Wspomniała coś o zastawce ale że to wcześnie i może wszystko będzie ok, a jak nie to 20% ludzi ma taką wadę, ze zastawka do końca się nie zamyka.

Generalnie kazała się nie martwić i cieszyć ciążą :)

pilik lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Hej,

jestem po prenatalnych. Wyszła nam pępowina dwu naczyniowa zamiast trzy, któraś też tak miała? Skierował mnie lekarz na pappe od razu i czekam na poniedziałek na wyniki. Na drugim usg już pod pappe właśnie lekarka mówiła, że nie ma się czym martwić na razie bo to się sprawdza przy połówkowych u mnie przypadkiem lekarz sprawdzał coś więcej.

Maluch ma się ok, kość nosowa jest NT 2,3, CRL 72 mm. Wspomniała coś o zastawce ale że to wcześnie i może wszystko będzie ok, a jak nie to 20% ludzi ma taką wadę, ze zastawka do końca się nie zamyka.

Z tego co tu czytalam to sporo dziewczyn ma 2naczyniową i nic sie nie dzieje. Takze nie martw sie.

Marta..a lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak będę szła kiedyś na glukoze to kupię tą cytrynową. Lubię słodkie ale bez przesady. :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • GOSIA12 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. Też tak miałam po glukozie. Jakieś 10-15 min po wypiciu zrobiło mi się słabo. Myślę że u mnie to złożyło się parę rzeczy. Glukoza to jedno, ale nie spałam znowu w nocy i do tego brak śniadania. Tak się przyzwyczaiłam że jem o 7 rano że teraz ciężko mi wytrzymać. Jak mój przyjechał po mnie o 10 to pierwsze co zapytałam to czy ma coś do jedzenia :)

Edwarda zazdroszczę że nie musiałaś wstawać w nocy. Ja za każdym razem.

4cee14c3a628492e5c2fece33b9ad1ab.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po glukozie (cytrynowej, ktora mi smakowala) czulam sie dobrze. Po jakis 40minutach zimne poty, dusznosc, goraco, rece mi sie trzesly, na 2 pobranie ledwo doszlam, ale jakies 10 minut po pobraniu wszystko jak ręka odjąl. Wiec taka niedogodnosc trwala okolo 30 minut. Miałam ze sobą kanapeczki i herbatke w kubku termicznym i zaraz po trzecim pobraniu sie posililam ;p Razem ze mną na krzywej byly inne ciezarne, ja skonczylam jako pierwsza i biedne tak patrzyly jak wyciagam herbate i sie delektuje ;p Kanapki zjadlam w odosobnieniu, ale napic sie musialam natychmiast :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Hej,

my miałyśmy pępowinę dwunaczyniową :) moja lekarka mówiła, że dziecko może być nieco małe, ale przez cukrzyce ciążową urodziła się z wagą 4080g. W ciąży brałam acard i clexane i przepływy były wzorowe. Moja lekarka jeszcze mówiła, że w razie W powiedzieć o tej pępowinie neonatologom.

edit: tak mi się przypomniało, że moja ginekolożka wysłała nas ze względu na pępowinę, na echo serca płodu. Wyniki były prawidłowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 21:25

Marta..a lubi tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiepsko ze słodyczami, czasami jak łyknę przypadkiem M. Herbatę to mnie skręca bo za słodka... ale będzie trzeba przetrwać ;). Jeszcze mam trochę czasu na to.
    Ja w nocy teraz wstaje po dwa razy zwykle. A w dzień różnie, czasami normalnie, a czasami jestem „uziemiona”. Pojechaliśmy do sklepu (10 minut) i musiałam siku lecieć, weszłam do dwóch sklepów i musiałam znowu siku i przed wyjściem jeszcze ta a do domu myślałam że nie dojadę... ale to ewidentne mała szaleje bo to takie „napady” na kilka godzin ;)

ds022el.png

u4uGp2.png

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co w nocy tez raz zazwyczaj między trzecia a piątą. Ale w dzień jak dużo pije czyli te 3 l jak mi gin kazała to wtedy ze 20 razy to minimum ;p ale jak normalnie pije tez zdarzają się takie sytuacje jak u Ciebie Pilik. Siku, założę kurtkę buty do wyjścia i znowu siku, dojadę do sklepu i znowu. Ale to pewnie Maluszek tak się układa. U mnie często sobie tam na dole poleguje. I lubi się czasem powyzywać i kopniaka w pecherz zapodać. Wczoraj tak miałam. Leżę i kurczę aż zasyczałam. A mąż pyta co mi. Jak się dowiedział to mówi „ Synu ty się na matce nie wyzywaj. Tak nie można.” A do mnie „niech wie że nie będzie rządził ;p” padłam ze śmiechu! Od razu przestał kopać ;)
    Ja dziś do 5 spałam na lewym boczku i nawet biodro mnie nie zabolało. Ale udoskonaliła moją pozycję do snu ;) rozłożyłam rogala, a na niego jednego jaśka pod głowę drugiego między nogi. Było mi mega wygodnie!

pilik lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w nocy nie biegam do WC chyba ze wieczorem bardzo dużo wody wypije. Ale pewnie wszystko przede mną.

pilik lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przespałam pierwszą noc od nie pamietam kiedy. Było kilka pobudek ale krótkich więc nawet ich nie liczę ;).
    Chyba w końcu udało mi się jakoś ułożyć. Na prawym boku mi źle, na plecach jeszcze ok, ale czuje że bardziej mnie wtedy jednak noga boli. Więc się przeprosiłam z lewym bokiem, rogal się sprawdza. Trzecią noc nie wyleciał :p ale ja na górną jego część daję poduchę. Inaczej mi za twardo i za nisko. O tak to wyglada jak wyjdę na dwie minuty siku :p
    (Miniaturka się obraca, po kliknięciu jest dobrze zdjęcie ;))
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/886073f9617d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 07:45

Eilleen, J.S, AniaŁ123, Andziula_1988, mi88 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to dopiero jest dobra. My to nazywamy napadami miłości. Jak wracam z WC to wchodzi na nas, lize, przytula się. To trwa trochę i idzie dalej spać. Śmiejemy się że tak jakby się z nami witała. Bo przecież całą noc nas nie widziała.

pilik lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjątkowo wstanę dzisiaj wcześnie bo przespalam od 19-24 i od 1-7. ;-)

gondi lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha :D no przecież tyle godzin Was nie widziała!!
    Ja dzisiaj wyjątkowo długo jak na mnie pospałam czyli do 7 prawie :p

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ