Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pumka, spokojnie, to jeszcze wczesnie, na pewno sie wchlonie. Musisz sie pozytywnie nastawic i myslec optymistycznie, kazdy twoj niepokoj i stres odczuwa maluszek.
Dziewczyny ja na glowie staje tak mnie bola plecy, ja juz stracilam nadzieje ze dzisiaj bede spala w nocy... -
J.S. próbowałaś termofor? I zagoń chłopa do roboty, niech Cię masuje. W tym momencie to wasze wspólne plecy
Ja znałam wiele ćwiczeń na ból, ale nie wiem co można w ciąży. Może znajdziesz coś w necie lub na youtube, tylko wiadomo, coś nieinwazyjnego i pokazanego przez profesjonalistę. Może chociaż trochę sobie ulżysz.
Chyba jednak musisz udać się do specjalisty. Wiem że masz daleko, ale nie ma sensu żebyś się tak męczyłaJ.S lubi tę wiadomość
-
Ania, sproboje termofor przed pojsciem spac, wezme cieply prysznic i potem od razu pod koldre z termoforem, najwazniejsze zeby tylko zasnac, zrobie sobie taka nie za duza temperature.
Niestety moj spi, bo ma na nocke do pracy ale jak tylko wstanie, to od razu go poprosze zeby choc troche mi ulzyl w cierpieniu.
Widze ze wlasnie nie obejdzie sie bez fizjo chyba, bo co maluszek sie tak ulozyl i naciska? Jest szansa ze to odpusci? Jakie macie z tym doswiadczenia?
Ania, jak twoja opuchlizna? -
Mnie strasznie dopadło w piątek wieczór, ale do tego jeszcze kark i zatoki. Grzałam wszystko, nawet całą twarz. Aha ja jeszcze trochę posmarowałam amolem i mi przeszło. Ale ja wtedy miałam gorszy ból góry niż dołu. Więc nie wiem jak z partiami krzyżowymi. Jakoś w okolicach 13tc miałam straszny ból, ale poszłam właśnie na masaż. Wtedy dopiero doznalam bólu, ale po tym odpuściło.
A nie masz czasem w domu piłki tenisowej, albo jakiejś takiej? Bo możesz się sama masować piłką. Ułożyć się na plecach i piłkę w bolące miejsce i tak delikatnie jeździć. To też patent od mojej rehabilitantki.
Spróbuj wcześniej termofor, jak siedzisz na kanapie, a na wieczór amol. -
Ja nie wiem czy ma to cos wspólnego ale od kiedy jestem na luteinie i magnezie to zniknęły bole okresowe kręgosłupa teraz daje znać wieczorem po większym wysiłku. Niedawno moja znajoma trafiła na pogotowie przez bol kręgosłupa i drętwieniem nogi po badaniach lekarze stwierdzili ze dziecko uciska na nerwy .
Mi ostatnio dokuczają bole pachwin i kłucie w szyjce mam nadzieje ze jest to spowodowane rozciąganiem macicy albo ruchami Brzdąca.
Chyba w końcu pożegnałam wymioty -
welonka wrote:Pumka wiem nie jest łatwo nie myśleć o tym ale postaraj się tak jak dziewczyny pisza większości przypadkach przepuklina wchłania sie w ostateczności po urodzeniu dziecko ma operacje i dzieciaczki rozwijają sie prawidłowo. Co do wad genetycznych nie myśl o nich jestes przed badaniami prenatalnymi ,u nas jest problem z jelitami wierze ze lekarze maja racje efekt uboczny po krwawieniu 90%ale jest ryzyko ze dziecko będzie chore ale mimo wszystko jestesmy dobrej myśli .
Ojej.... A bardzo mi przykrobędziecie przed porodem wiedzieć coś więcej?
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Welonka brawo Ty! Żegnaj kibelku!
Możliwe że magnez niweluje bóle, bo on rozluźnia mięśnie, a tak naprawdę w większości przypadków bolą nas plecy przez nieprawidłowe skurcze i twardnienia mięśni. -
Ania, dzialam z termoforem, wlasnie siedze z nim. W srodku mam jakies obawy ale zrobilam sobie taki delikatny. Nie mam pilki wlasnie, ale dzisiaj zamowie.
Dzieki dziewczyny
Ja biore nospe i magnez w konskich dawkach i niestety nie zauwazylam wplywu, bolec zaczelo w trakcie brania lekow..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 18:46
-
J.S. daj znać czy coś pomoże
Jak się boisz to nie siedź za długo, tylko rób przerwy.
Ja właśnie wbijam sobie piłkę w pośladek i boli oj boli, ale czuję przy tym ulgę, bo po czasie ból maleje. -
Ania, a jaka masz pilke? Mozesz podrzucic jakas podobna do twojej?
Teqz, mam wanne i dzisiaj zrobie sobie ciepla kapiel, tylko ja zawsze kapalam sie w goracej, uwielbiam a w takiej cieplej zaraz mi zimno jest, ale sproboje. Dziekuje wam za wszystkke rady :* -
To widzę, ze nie tylko ja mam problemy z bólem kręgosłupa. Mnie bardzo bolało przed wizyta u ginekologa a na drugi dzień po jak ręka odjął na kikka dni wiec niewiem czy jak go badała to się przesunął i już mi czegoś nie uciskał czy o co chodzi.Mam taka wielka piłkę gimnastyczna nijak mnie boli kładę się na płasko nogi pod katem prostym na poduszkę i tak sobie leżę albo przenoszę nogi z jednej strony na druga czuje wtedy to co mnie boli i jest lepiej. Dobrym sposobem jest tez koci grzbiet i piłeczka tenisowa tak jak dziewczyny pisały zaczęłam tez chodzić na basen boje się trochę infekcji, ale w wodzie mój kręgosłup naprawdę odpoczywa i jest ulga.
Edwarda to faktycznie masz sąsiadówMy mieszkamy w bloku, ale z wielkiej płyty wiec przez ściany nic nie słychać są grube.Pod nami jest administracja wiec tylko do 15 ktoś tam jest potem cisza i spokój obok starsi ludzi nad nami tez wiec odpukać jest spokój, ale nigdy nie wiadomo kto się kiedyś wprowadzi. Powiem wam, ze bałam się mieszkania w takim dużym bloku, ale mieszkamy drugi rok i jesteśmy zadowoleni cisza jak w domku jednorodzinnym. Póki co wolimy mieszkać w mieście mamy 45 metrów niestety tylko dwa pokoje raczej będziemy mieć tylko jedno dziecko chyba, ze finanse pozwolą nam na więcej. Chcieliśmy trzy pokoje, sle wizja kredytu na 30 lat nas przeraziła i mamy na 16 mąż chce nadpłacić kredyt jak się uda i może za 5 lat coś większego się kupi
Pumka będzie dobrze nie martw się na zapas bo to niczego nie zmieni a skoro tak może być i jest czas żeby się wchłonęło to tak będziepumka1990 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Aha zapomniałam wcześniej odpisać
Dzisiaj już czuję się normalnie, lżej, nie widzę i nie czuję opuchlizny, więc chyba przeszłoJ.S lubi tę wiadomość
-
Noo ciezko ale nadrobilam Was a raptem 1,5 dnia mnie nie bylo.
Pumka bardz dobrej mysli napewno wszytsko bedzie dobrze bedziemy trzymac za to kuciuki.
Edwarda wspolczuje sasiadow noo nieciekawie masz.
A co do malych mieszkan/ domow mam pytanie na chwile obecna mieszkamy u mojej mamy w domu. Jestesmy na etapie budowy wlasnych 4 katow ale niestety nie da rady zeby sie wprowadzic w tym roku. Mamy jeden pokoj gdzie mamy tv i tam spimy. Chcialam Was zapytac jak to jest z noworodkiem i telewizorem? Mozna tak zrobic ze tam gdzie spi maluch bylo tez tv? Na chwile obecna nie mamy nawet innej opcji a z mezem lubimy wieczorami cos pogladac razem.pumka1990 lubi tę wiadomość
-
pumka1990 wrote:Ojej.... A bardzo mi przykro
będziecie przed porodem wiedzieć coś więcej?
Ania brawo ja mam nadzieje ,ze nie pochwaliłam sie za wcześnie :p
J.s s nir miałaś przed ciąża problemów z kręgosłupem nie obciążałaś go bardzo ?
Vanilka u nas w pokoju tez jest tv i zostanie ,duzo osob ma tv w pokoju w ktorym dziecko śpi .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 20:16
-
edwarda20 wrote:Dziewczyny, na lipcówkach tragedia. Lekarka prowadząca ciaze (teoretycznie z certyfikatem), nie zauwazyla na 1prenatalnych, że dziecko ma rozszczep kregoslupa
Taka wada tworzy się juz w 4 tc
Dopiero niedawno to odkryła, dziewczyna byla u innych lekarzy potwierdzic i faktycznie. Noz mi się otwiera w kieszeni jak slysze o takich konowalach.
Sorry, że znowu o tym, nie chce nikogo straszyc, ale wciaz tylko przestrzegam, zeby chodzic do najlepszych lekarzy, i profilaktycznie isc do innego/innych w trakcie.
Po co pisać takie głupoty ? Poczytuję forum od dłuższego czasu i ten post spowodował że założyłam konto. Usg I trymestru nie decyduje o tym że z dzieckiem wszystko ok nawet jak wyjdzie wtedy prawidłowe. Usg każdego trymestru jest ważne i sprawdza inne wady dziecka. W usg I trymestru kazda z nas mysli w sasadzie tylko o ZD i innychn trisomiach, liczy przeziernosc i oddycha z ulga ze juz II trymestr. Opinia wśród ginekologów jest taka że to usg połówkowe 18-22 tc jest tym najważniejszym i wtedy właśnie można dostrzec rozszczep kręgosłupa. To usg połówkowe weryfikuje rozwójnwszystkich organów dziecka. W zasadzie nie dostrzega się tego w usg I trymestru. Opinia kilku lekarzy u tej dziewczyny była taka sama, że wcześniej nie mogło być tego widać. Ty widzę jesteś mądrzejsza od lekarzy.Też jest mi przykro ale takie rzeczy się zdarzają. Nie wyzywałabym nikogo od konowałów dlatego że koleżankę spotkał ogromne nieszczęście.. To statystyka. 5 kobiet na 100 niestety stanie przed trudnym wyborem terminacji ciąży. Mogę być to ja a może być inna z nas. Może niektórym łatwiej jest szukać winy u kogoś tylko w przypadku takoch wad nikt nie jest winny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 20:30
-
Ania, ciesze sie ze juz jest lepiej
Wiecie co ja slyszalam zeby tylko nie stawiac telewizora bardzo blisko dziecka, bo bedzie zezowac, ale nie wiem czy to jest prawda. Chcialabym tez zostawic w sypialni, ale nie wiem jak to za bardzo zagospodarowac, ciezka sprawa
Welonka, mialam, pracowalam fizycznie... rok temu w grudniu mialam dokladnie w tym samym odcinku ledzwiowym rwe kulszowa, chodzilam na rehabilitacje i dopiero zastrzyki ze sterydow mi pomogly. Mysle ze to tez na wplyw, ze tak ciezko to przechodzeAniaŁ123 lubi tę wiadomość