X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle ze stan kręgosłupa ma teraz wpływ na te bole przed ciszą byl osłabiony przeciążony s teraz w ciąży z każdym dniem jest coraz bardziej obciążony. Moze jakies ćwiczenia wzmacniające mięśnie kręgosłupa przyniosły by troche ulgi tylko tak jak dziewczyny mówi najlepiej jak by ktos Ci doradził kto sie zna na tym , albo spróbuj dostać się do neurologa moze doradzi cos albo skieruje na jakas rehabilitacje ty bardziej jak przed ciąża miałaś problemy.

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Nic juz nie będziemy wiedzieć nie mieliśmy tez testu papa czy badan prenatalnych przez pobyt w szpitalu ,w 16tc wszystkie narządy byly prawidłowe wiec lekarz powiedzial ze możemy byc spokojni ale wiadomo zawsze jest jakies ryzko 14lutego mam kolejny przegląd ,caly czas wierzymy ze jest to efekt krwawienia ,jedynie mogliśmy zrobic badania w kierunku mukowiscydozy których nie zrobiliśmy bo nic to nie zmieni nie leczy sie tego w ciąży a teraz każde dziecko mną badania w kierunku mukowiscydozy jeszcze w szpitalu . Wierz ze wszystko bedzie dobrze 3tyg dla takiego maluszka to bardzo dużo,zobaczysz u Ciebie tez będzie dobrze.

Ania brawo ja mam nadzieje ,ze nie pochwaliłam sie za wcześnie :p

J.s s nir miałaś przed ciąża problemów z kręgosłupem nie obciążałaś go bardzo ?

Vanilka u nas w pokoju tez jest tv i zostanie ,duzo osob ma tv w pokoju w ktorym dziecko śpi .

Postaram się myśleć tak jak mówisz, ale to trudne :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Tylko jeśli to zostanie to często towarzyszą temu wady genetyczne - zespół Downa, Asperger czy Edwards :(
    Nie czytaj nic w necie. Jest 90% szans i tyle.

pumka1990 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie :-) jest wszystko dobrze na ten moment. Maluch ma 3 cm. Spał więc nie mogła zmierzyć inaczej. Ale pokazywała mi ręce, nogi :-) posluchalismy serca. Po prostu super :-)

welonka, Ineczka, J.S, XKamaCX, summer86, Vanilka, Andziula_1988, teqz, AniaŁ123, pumka1990, gondi, Marta..a, pilik, Loczek2018 lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Ania, ciesze sie ze juz jest lepiej :)

Wiecie co ja slyszalam zeby tylko nie stawiac telewizora bardzo blisko dziecka, bo bedzie zezowac, ale nie wiem czy to jest prawda. Chcialabym tez zostawic w sypialni, ale nie wiem jak to za bardzo zagospodarowac, ciezka sprawa

Welonka, mialam, pracowalam fizycznie... rok temu w grudniu mialam dokladnie w tym samym odcinku ledzwiowym rwe kulszowa, chodzilam na rehabilitacje i dopiero zastrzyki ze sterydow mi pomogly. Mysle ze to tez na wplyw, ze tak ciezko to przechodze
    To mamy podobnie .Ja pracowałam w żłobku duzo dzieci trzeba było włożyć do krzesełka wyciągnąć itp wiecie jak w zlobku nie da się czasami nie nosić .Trzeba było leżaki rozłożyć .Kiedys tak się schyliłam, ze nie mogłam się wyprostować dopiero ketonal mi pomógł poszłam do lekarza okazało się, ze krążek mi się wysuwa i jak nie przestane tyle nosić to bedxie wracac Od tego czasu czasami się to odzywa rwie tak do pośladka a teraz jak jestem w ciąży wraca częściej

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej nie miałam problemów z kręgosłupem, nie przeciążałam, nie pracowałam fizycznie i nie mam też żadnych wad. A w ciąży bóle okropne. Jak nie dolna cześć to górna. No i biodra. Ale ja u siebie upatruje inną przyczynę. Myślę, że to właśnie z amalontychu przed ciążą. A teraz jeszcze mniej ze względu na ciągnący brzuch. I takie błędne koło ;(

Ale są plusy. Właśnie leżę i obmacuje brzuch, bo Mały bryka sobie zacnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 14:24

dqpri09kh0x52aib.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionw wrote:
    Po co pisać takie głupoty ? Poczytuję forum od dłuższego czasu i ten post spowodował że założyłam konto. Usg I trymestru nie decyduje o tym że z dzieckiem wszystko ok nawet jak wyjdzie wtedy prawidłowe. Usg każdego trymestru jest ważne i sprawdza inne wady dziecka. W usg I trymestru kazda z nas mysli w sasadzie tylko o ZD i innychn trisomiach, liczy przeziernosc i oddycha z ulga ze juz II trymestr. Opinia wśród ginekologów jest taka że to usg połówkowe 18-22 tc jest tym najważniejszym i wtedy właśnie można dostrzec rozszczep kręgosłupa. To usg połówkowe weryfikuje rozwójnwszystkich organów dziecka. W zasadzie nie dostrzega się tego w usg I trymestru. Opinia kilku lekarzy u tej dziewczyny była taka sama, że wcześniej nie mogło być tego widać. Ty widzę jesteś mądrzejsza od lekarzy.Też jest mi przykro ale takie rzeczy się zdarzają. Nie wyzywałabym nikogo od konowałów dlatego że koleżankę spotkał ogromne nieszczęście.. To statystyka. 5 kobiet na 100 niestety stanie przed trudnym wyborem terminacji ciąży. Mogę być to ja a może być inna z nas. Może niektórym łatwiej jest szukać winy u kogoś tylko w przypadku takoch wad nikt nie jest winny.

Temat został juz dawno zakonczony.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciaza mialam czesto bole wlasnie w odcinku ledzwiowym. U mnie bylo to od siedzenia w pracy przy kompie, jezdzeniu autem i braku ruchu. Mialam przeswietlenie kregoslupa i w tym odcinku jest malenkie zwyrodnienie, jak to powiedzial lekarz jest to akutalnie norma u osob majacych prace siedząca i jedynie co moze pomoc to ruch, basen i masaze.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie pocieszacie z tym kręgosłupem. Ja też miałam częste bóle w odcinku lędźwiowym. Ciężko powiedzieć od czego.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja przed ciaza mialam czesto bole wlasnie w odcinku ledzwiowym. U mnie bylo to od siedzenia w pracy przy kompie, jezdzeniu autem i braku ruchu. Mialam przeswietlenie kregoslupa i w tym odcinku jest malenkie zwyrodnienie, jak to powiedzial lekarz jest to akutalnie norma u osob majacych prace siedząca i jedynie co moze pomoc to ruch, basen i masaze.
    Teraz doczytałam. To pewnie u mnie przez to samo.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka doradzila mi żeby kupić ta duża piłkę i siedzieć na niej przed tv nawet czy przy stole bo wtedy się wzmacniają mięśnie jak trzeba na niej delikatnie balansowac żeby utrzymać równowagę. Ale to najlepiej od początku ciąży już. Ja chce ja kupić teraz w weekend.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • GOSIA12 Koleżanka

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co przed glukoza:nie jest tak źle. Na raz nie udało się wypić ale myślałam, że będzie gorzej. Dostalam tą cytrynową. Smakuje jak bardzo słodka orenżada. Da się przeżyć. Tylko nie wiem jak ja wysiedze tu te 2 godziny.

pilik lubi tę wiadomość

4cee14c3a628492e5c2fece33b9ad1ab.png

Wysłany: 2 lutego 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Gosia. Niech moc będzie z Tobą ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

Glukoze ja tez przezylam, dla mnie nie bylo dramatu, po wypiciu zrobilo mi sie tylko slabo na kilkanascie sekund i za chwile bylo bardzo dobrze, zycze ci tego samego Gosia ;)

Termofor, ciepla kapiel, chyba troche mnie to rozluznilo, ale muaialam wziasc paracetamol zeby zasnac i jakos sie udalo, spalam cala noc z malymi pobudkami na siku. Ech, oby teraz kazda kolejna noc byla tylko lepsza ;)

AnnaIzabela, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja glukozy okropnie boje się jak po wstaniu zaraz nic nie zjem to mam odruch wymiotny a jak na pusty żołądek musze wypic słodkie to nie wiem jak to skończy sie.

age.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukozy w ciazy co prawda jeszcze nie robilam wiec nie wiem czy reakcja bedzie taka sama ale krzywa przed ciaza wspominam dobrze nic mi nie bylo dobrze sie czulam... tylko tutaj glukoza jest konsystencji i smaku soku tyle ze sto razy slodszego...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się trochę boję, ja też muszę zjeść coś zaraz po wstaniu. Oczywiście najpierw tabs na tarczyce. I czasem te pół godziny to za długo. Może nie tyle, że robi mi się nie dobrze, ale bardzo słabo. Raz mało nie zemdlałam. Ale jeszcze mam trochę czasu na stres ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula a ja juz nie mam czasu pewnie 14 lutego dostanę skierowanie, mam nadzieje ze gładko i u mnie to przejdzie . Gdyby nie to ze do tej pory męczyły mnie wymioty to może mniej bałabym się.

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, dowiedz sie w swoim labo jaka maja, bo ja musialam sobie sama kupic cytrynowa i nie byla taka straszna, fakt slodka to wiadomo, ale nie chce sobie wyobrazac jaka moglaby byc bez tego posmaku cytrynowego, brr.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam przed ciąża i nie było zle tyle się naczytałam, ze szlam z kiepskim nastawieniem a poszło oki:) Bez cytryny wole słodkie niż wodę z solą od tego od razu mam odruch wymiotny albo smecta ble. Nie wiem jak teraz w ciąży będę się czuć tez miałam tak, ze musiałam coś zjeść i każde badanie kwrwi to była masakra, ale teraz jest lepiej :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ