Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez mysle ze stan kręgosłupa ma teraz wpływ na te bole przed ciszą byl osłabiony przeciążony s teraz w ciąży z każdym dniem jest coraz bardziej obciążony. Moze jakies ćwiczenia wzmacniające mięśnie kręgosłupa przyniosły by troche ulgi tylko tak jak dziewczyny mówi najlepiej jak by ktos Ci doradził kto sie zna na tym , albo spróbuj dostać się do neurologa moze doradzi cos albo skieruje na jakas rehabilitacje ty bardziej jak przed ciąża miałaś problemy.
J.S lubi tę wiadomość
-
welonka wrote:Nic juz nie będziemy wiedzieć nie mieliśmy tez testu papa czy badan prenatalnych przez pobyt w szpitalu ,w 16tc wszystkie narządy byly prawidłowe wiec lekarz powiedzial ze możemy byc spokojni ale wiadomo zawsze jest jakies ryzko 14lutego mam kolejny przegląd ,caly czas wierzymy ze jest to efekt krwawienia ,jedynie mogliśmy zrobic badania w kierunku mukowiscydozy których nie zrobiliśmy bo nic to nie zmieni nie leczy sie tego w ciąży a teraz każde dziecko mną badania w kierunku mukowiscydozy jeszcze w szpitalu . Wierz ze wszystko bedzie dobrze 3tyg dla takiego maluszka to bardzo dużo,zobaczysz u Ciebie tez będzie dobrze.
Ania brawo ja mam nadzieje ,ze nie pochwaliłam sie za wcześnie :p
J.s s nir miałaś przed ciąża problemów z kręgosłupem nie obciążałaś go bardzo ?
Vanilka u nas w pokoju tez jest tv i zostanie ,duzo osob ma tv w pokoju w ktorym dziecko śpi .
Postaram się myśleć tak jak mówisz, ale to trudneEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Ja dzisiaj po wizycie jest wszystko dobrze na ten moment. Maluch ma 3 cm. Spał więc nie mogła zmierzyć inaczej. Ale pokazywała mi ręce, nogi posluchalismy serca. Po prostu super
welonka, Ineczka, J.S, XKamaCX, summer86, Vanilka, Andziula_1988, teqz, AniaŁ123, pumka1990, gondi, Marta..a, pilik, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
J.S wrote:Ania, ciesze sie ze juz jest lepiej
Wiecie co ja slyszalam zeby tylko nie stawiac telewizora bardzo blisko dziecka, bo bedzie zezowac, ale nie wiem czy to jest prawda. Chcialabym tez zostawic w sypialni, ale nie wiem jak to za bardzo zagospodarowac, ciezka sprawa
Welonka, mialam, pracowalam fizycznie... rok temu w grudniu mialam dokladnie w tym samym odcinku ledzwiowym rwe kulszowa, chodzilam na rehabilitacje i dopiero zastrzyki ze sterydow mi pomogly. Mysle ze to tez na wplyw, ze tak ciezko to przechodze
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ja wcześniej nie miałam problemów z kręgosłupem, nie przeciążałam, nie pracowałam fizycznie i nie mam też żadnych wad. A w ciąży bóle okropne. Jak nie dolna cześć to górna. No i biodra. Ale ja u siebie upatruje inną przyczynę. Myślę, że to właśnie z amalontychu przed ciążą. A teraz jeszcze mniej ze względu na ciągnący brzuch. I takie błędne koło ;(
Ale są plusy. Właśnie leżę i obmacuje brzuch, bo Mały bryka sobie zacnieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 14:24
-
Fionw wrote:Po co pisać takie głupoty ? Poczytuję forum od dłuższego czasu i ten post spowodował że założyłam konto. Usg I trymestru nie decyduje o tym że z dzieckiem wszystko ok nawet jak wyjdzie wtedy prawidłowe. Usg każdego trymestru jest ważne i sprawdza inne wady dziecka. W usg I trymestru kazda z nas mysli w sasadzie tylko o ZD i innychn trisomiach, liczy przeziernosc i oddycha z ulga ze juz II trymestr. Opinia wśród ginekologów jest taka że to usg połówkowe 18-22 tc jest tym najważniejszym i wtedy właśnie można dostrzec rozszczep kręgosłupa. To usg połówkowe weryfikuje rozwójnwszystkich organów dziecka. W zasadzie nie dostrzega się tego w usg I trymestru. Opinia kilku lekarzy u tej dziewczyny była taka sama, że wcześniej nie mogło być tego widać. Ty widzę jesteś mądrzejsza od lekarzy.Też jest mi przykro ale takie rzeczy się zdarzają. Nie wyzywałabym nikogo od konowałów dlatego że koleżankę spotkał ogromne nieszczęście.. To statystyka. 5 kobiet na 100 niestety stanie przed trudnym wyborem terminacji ciąży. Mogę być to ja a może być inna z nas. Może niektórym łatwiej jest szukać winy u kogoś tylko w przypadku takoch wad nikt nie jest winny.
Temat został juz dawno zakonczony.
-
Ja przed ciaza mialam czesto bole wlasnie w odcinku ledzwiowym. U mnie bylo to od siedzenia w pracy przy kompie, jezdzeniu autem i braku ruchu. Mialam przeswietlenie kregoslupa i w tym odcinku jest malenkie zwyrodnienie, jak to powiedzial lekarz jest to akutalnie norma u osob majacych prace siedząca i jedynie co moze pomoc to ruch, basen i masaze.
-
edwarda20 wrote:Ja przed ciaza mialam czesto bole wlasnie w odcinku ledzwiowym. U mnie bylo to od siedzenia w pracy przy kompie, jezdzeniu autem i braku ruchu. Mialam przeswietlenie kregoslupa i w tym odcinku jest malenkie zwyrodnienie, jak to powiedzial lekarz jest to akutalnie norma u osob majacych prace siedząca i jedynie co moze pomoc to ruch, basen i masaze.
-
Koleżanka doradzila mi żeby kupić ta duża piłkę i siedzieć na niej przed tv nawet czy przy stole bo wtedy się wzmacniają mięśnie jak trzeba na niej delikatnie balansowac żeby utrzymać równowagę. Ale to najlepiej od początku ciąży już. Ja chce ja kupić teraz w weekend.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dla tych co przed glukoza:nie jest tak źle. Na raz nie udało się wypić ale myślałam, że będzie gorzej. Dostalam tą cytrynową. Smakuje jak bardzo słodka orenżada. Da się przeżyć. Tylko nie wiem jak ja wysiedze tu te 2 godziny.
pilik lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Glukoze ja tez przezylam, dla mnie nie bylo dramatu, po wypiciu zrobilo mi sie tylko slabo na kilkanascie sekund i za chwile bylo bardzo dobrze, zycze ci tego samego Gosia
Termofor, ciepla kapiel, chyba troche mnie to rozluznilo, ale muaialam wziasc paracetamol zeby zasnac i jakos sie udalo, spalam cala noc z malymi pobudkami na siku. Ech, oby teraz kazda kolejna noc byla tylko lepszaAnnaIzabela, AniaŁ123 lubią tę wiadomość
-
Ja glukozy w ciazy co prawda jeszcze nie robilam wiec nie wiem czy reakcja bedzie taka sama ale krzywa przed ciaza wspominam dobrze nic mi nie bylo dobrze sie czulam... tylko tutaj glukoza jest konsystencji i smaku soku tyle ze sto razy slodszego...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja też się trochę boję, ja też muszę zjeść coś zaraz po wstaniu. Oczywiście najpierw tabs na tarczyce. I czasem te pół godziny to za długo. Może nie tyle, że robi mi się nie dobrze, ale bardzo słabo. Raz mało nie zemdlałam. Ale jeszcze mam trochę czasu na stres
-
Ja robiłam przed ciąża i nie było zle tyle się naczytałam, ze szlam z kiepskim nastawieniem a poszło oki:) Bez cytryny wole słodkie niż wodę z solą od tego od razu mam odruch wymiotny albo smecta ble. Nie wiem jak teraz w ciąży będę się czuć tez miałam tak, ze musiałam coś zjeść i każde badanie kwrwi to była masakra, ale teraz jest lepiej
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615