Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czara no wlasnie dlatego moj maz byl bardzo za tym zeby kupic i czasem sie uspokoic ze wszystko ok... u nas w sumie jakis mega koszt to nie jest bo w okolicach 30-50€ juz mozna fajne dostac nawet takie co pokazuja tetno...
A od kiedy uzywalas?
Co do usg ja z ostatniego dostalam fotki tylko w 3d... z 2d nie mam zadnego z poprzedniej wizyty...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyedwarda20 wrote:Ja pierwsze usg 4d mialam na polowkowych wlasnie, 19t5d. Buzka piekna, normalny dzidziuś, sciskal sobie raczka policzek 20 lutego mam usg 3 trymestru i jestem bardzo ciekawa jak teraz wygląda mój pasztecik.
Dzis 3 osoby ogladaly moje mieszkanie i juz mamy klienta jestem w szoku ze tak szybko
Jak długo trwało Wasze usg połówkowe? Chciałam sie zapisać do podobno świetnego lekarza, który usg robi ponad godzinę, dokładnie sprawdza całego dzidziusia, ale... nie mogę się dodzwonić, pewnie na urlopie. -
Ja czuje ruchy od zeszłej soboty (14t4d), od 2-3 dni już jest to spokojnie wyczuwalne 3-4x dziennie:). Wiec w żadne detektory sie nie bawię. Nie dziwota, ma szczudła po mamusi, nawet gin dziś stwierdziła że rzeczywiście mogę czuć . I uwaaaga - chłopak!
Flowwer, Vanilka, Andziula_1988, mi88, XKamaCX, Alphelia, acygan, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie
Ja mam termin na 11.05 i będzie córeczka Hania
Zaczęłam dwa tygodnie temu kompletować wyprawkę ale z racji ze to pierwsze dziecko to kompletnie nie wiem co kupić i w jakiej ilości podejrzewam ze nakupuje za dużo no ale co zrobić w sumie z dzieciaczkiem i tak nie wiadomo co mu będzie pasować.
Od 21 tygodnia zaczęłam mieć twardnienia brzucha i lekkie bole w podbrzuszu wiec przyjmuje oprócz magnezu trochę lekow na uspokojenie tych objawów. Według mojego lekarza od 37 tygodnia będziemy już powoli wywoływać wiec jeszcze 10 tygodni oczekiwania niestety z racji ze mam tryb leżący to leci mi to strasznie wolno -
Czara moze sie jednak namysle... obgadam jeszcze z mezem... ja wlasnie mam przed kazdym.usg zawal ze moze serduszko nie bije i az boje sie patrzec...
Loczek gratki synka! A z ruchami wow! Alez bym chciala czuc cos tak szybko...
Loczek2018 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
AniaŁ123 wrote:Dzień dobry
Po pierwsze gratulacje dla Calzy!!!
Jak tam żyjecie po weekendzie?
Ja właśnie czekam w labie na pobranie i pierwszy raz od ciąży jakoś trzymam się w pionie na czczo, mamy postęp
Mam pytanie, czy Wy domagacie się swoich praw i wchodzicie np do pobrania krwi bez kolejki? Niby na drzwiach jest duża tabliczka, ale jakoś nie mogę się przemóc, zwłaszcza że nic po mnie nie widać. Pamiętam jak chodziłam wcześniej i widziałam kobietę w ciąży to sama proponowałam. Ciekawe czy mnie to kiedyś spotka
Miłego dnia!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2018, 19:51
-
No nie mam kurka zdjęcia bo bym wam te szczudła pokazała , dzis jakoś sie wtulił i tylko jajka wytknął na widok publiczny:) i co go złapała USG to albo tylko nogi, albo tylko ręce albo głowa albo zadek. Wiercipięta . Tylko tatusiowi pokazał kciuka do góry ze u mamy jest ok i tyle. A nogami majtał jak szalony:).
Czuje smyranie, coraz czesciej wiec chyba sie rozkręca akrobata:), jestem w stanie określić gdzie akurat wybrał się na gimnastykę, dziś na usg się zgadzało - tam gdzie czułam tam go gin znalazła .Eilleen, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJ.S wrote:Dominika, czemu tryb lezacy? Ja mam dokladnie takie same objawy, tez biore lutke na szyjke, nospe i magnez na skurcze oraz twardnienie. Masz skrocona szyjke?
Jestem 5 dni za toba, ja mam termin na 16.05
Przez przypadek polubiłam.
Szyjka mi się skrocila w 3 tygodnie z 4,5 do 3,8. Teraz po lekach ciagle taka sama ale lekarz woli dmuchać na zimne.
Ostatnio jak byłam to mowil ze do tego 32 tygodnia mam się oszczędzać a potem zaczynamy odstawienie lekow powoli.
Cieszy mnie to bo ze względu na infekcje bo luteinie mam prolutex w zastrzyku który kosztuje 160 zł tygodniowo
Plus inne leki jak nospa, duphaston, relanium. W sumie leki na miesiąc to ponad 1000 zł także liczę ze ten najdroższy tylko te 5 tygodni jeszcze -
Czara wrote:Od około 13 tygodnia używałam detektor Wcześniej bym użyła, ale czekałam aż siostra przywiezie na opakowaniu jest napisane, ze niby od 9 tyg słychać. Dla kobiet po stratach naprawdę polecam, bo uspokaja
A który masz ?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dominique1995 wrote:Przez przypadek polubiłam.
Szyjka mi się skrocila w 3 tygodnie z 4,5 do 3,8. Teraz po lekach ciagle taka sama ale lekarz woli dmuchać na zimne.
Ostatnio jak byłam to mowil ze do tego 32 tygodnia mam się oszczędzać a potem zaczynamy odstawienie lekow powoli.
Cieszy mnie to bo ze względu na infekcje bo luteinie mam prolutex w zastrzyku który kosztuje 160 zł tygodniowo
Plus inne leki jak nospa, duphaston, relanium. W sumie leki na miesiąc to ponad 1000 zł także liczę ze ten najdroższy tylko te 5 tygodni jeszcze
Ja stosowałam Agulitin i koszt ok 55 zł za 15 ampułek a receptę można wysłać pocztą.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dominika, rozumiem, moja szyjka ma 3,3 i w sumie nie mam nakazu oszczedzania sie, jedynie w ciagu dnia znalezc czas zeby sobie odpoczac, ale ja sama przestalam juz dzwigac, jak zaczyna mimo wszystko twardmiec to odpoczywam. Wizyte mam 21 mam nadzieje, ze nic sie nie skrocilo bo jesli tak, to na pewno tryb lezacy...
ja biore zwykla luteine dopochwowo, ale tez sie boje bo duze ryzyko infekcji wlasnie jest. Fakt strasznie drogie te leki masz... -
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Ja stosowałam Agulitin i koszt ok 55 zł za 15 ampułek a receptę można wysłać pocztą.
U mojego lekarza luteina dopochwowa i podjęzykowa , duphaston, lutinus lub prolutex jeśli chodzi o zastrzyki.
Ogólnie to na początku to tragicznie wyglądało z szyjka i baliśmy się ze za miesiąc będzie trzeba pessar założyć....
Dla dobra maluszka akurat mogę wydawać te pieniądze chociaż nie powiem jest bardzo ciężko
Już duphaston mam zmniejszony o jedna tabletkę dziennie wiec może na następnej wizycie tez coś odstawimy
-
Tez mam twardnieja od21tc mam magnez i luteinę ale lekarz nie kazał ciągle lezec kazał mi zwiększyć aktywność bo wczesniej dość długo leżałam ,kazał jedynie nie przemęczać sie.
Z dnia na dzień tak mi wywaliło brzuszek :p i zauważyłam ze przy pępku robi sie chyba rozstęp jednak skora byla mocno osłabiona miesiąc przed ciążą miałam laparoskopie.
A ja mam pytanie odnośnie kosmetyków dla dzieci jaka firme polecacie ?chciałam kupic z nivea ale koleżanka powiedziała mi ze ich pediatra powiedzial ze bardzo często uczulają dzieci ich Małą tez uczulały,zastanawiam się nad hipp albo Ziajka tylko ciężko znaleźć kosmetyki przeznaczone dla dzieci o pierwszych dni. -
nick nieaktualny