X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych wloskow, to nie wiem jaki sprzet ma moja ginekolog, ale na ostatniej wizycie tez nam pokazala, to bylo slodkie :) myslalam ze sie poplacze,taki maly odstajacy jeżyk he he :)

Do szkoly rodzenia w koncu nie poszlam, idziemy na zywiol do porodu :)

Co do cc z mezem to poczytajcie sobie o swoich szpitalach na "gdzierodzic.info", tam sa takie informacje zawarte na temat kazdego szpitala.

Ja tez bardzo boje się tej pepowiny, ale nie przy porodzie,bo wtedy bede pod opieka specjalistow, ale ze w domu cos bedzie sie dzialo jeszcze przed porodem a ja to przeocze. Nie wiem ktore skurcze i bole sa "normalne" a ktore nie.

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy można zrobić badania z krwi do USG genetycznego w laboratorium a nie u gina?

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A te wizyty położnej po porodzie są obowiązkowe czy dobrowolne? Ja tam ich nie chcę i nie potrzebuję, więc mogę to olać?

Ja olalam teraz (bo niby sie powinno zgloscic w swojej przychodni ze sie jest w ciazy i polozne przychodza przed porodem nawet kilka razy) ale jak sie przeprowadze za tydzien, to bede musiala wybrac przychodnie i tam zglosic. Szpital, w ktorym rodzisz ???wysyła??? karte szczepien i potem sie przychodzi tam na szczepienia z dzieckiem. Polozna wtedy przylazi tez, ale chyba mozna odmówic, ja na pewno bede odmawiac.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizonka wrote:
    Wiecie może czy można zrobić badania z krwi do USG genetycznego w laboratorium a nie u gina?
    Ja nie robiłam u giną dostałam skierowanie i robiłam w labolatorium normalnie :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A te wizyty położnej po porodzie są obowiązkowe czy dobrowolne? Ja tam ich nie chcę i nie potrzebuję, więc mogę to olać?
    Wydaje mi się, ze pierwsza wizyta jest obowiązkowa przynajmniej u Jaś na tym spotkaniu tak mówili,ze jak już będę znała datę wypisu to muszę zadzwonić do położnej bo ma 48h, żeby nas odwiedzić potem już może nie są obowiązkowe wiadomo jak nie wybierzesz położnej to nie wiem czy szpital to jakos zgłasza :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po porodzie na taka wizyte przyjezdza polozna z pediatra z przychodni, do ktorej sie nalezy. To akurat moja lrkarz rodzinna, wiec nie widze problemu bo się znamy :) no i taka wizyte mamy obowiazkowa. Przed porodem nikt nie przychodzi. Chociaz moze jesli bym sie upomniala, to jakies spotkanie by sie nalezalo.

• welonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak samo jak u Acygan w szpitalu podaje się gdzie dziecko bedzie zarejestrowane w przychodni i stamtąd przyjeżdża zazwyczaj polozna z pediatra zazwyczaj dzwonią wczesniej żeby umówić sie . Chyba wszędzie jest obowiązkowa ta jedna wizyta po porodzie

age.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybierałam położną jak poszłam zapisać się do szkoły rodzenia. I z tego co zrozumiałam to ona będzie u nas na tych wizytach patronażowych. Ale już teraz nie mam pewności. Zapytam na pierwszych zajęciach, o ile nie zapomnę ;p

A chciałam Was zapytać jak u Was z mózgiem ciążowym? ;) ja mam wrażenie, że w 2 trymestrze jest lepiej i jestem mniej rozkojarzona. Chociaż wczoraj brat udowodnił mi, że aż tak dobrze jak myślę nie jest ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    A chciałam Was zapytać jak u Was z mózgiem ciążowym? ;) ja mam wrażenie, że w 2 trymestrze jest lepiej i jestem mniej rozkojarzona. Chociaż wczoraj brat udowodnił mi, że aż tak dobrze jak myślę nie jest ;)

Mój mózg ciążowy raczej ma się dobrze, bo wiele rzeczy udało mi się zrobić i zorganizować w ostatnim czasie :D Czasem tylko zapominam po co gdzieś idę lub muszę się zastanowić przez moment ile mam lat haha xD

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja też się czuję jakby mi ktoś rozum porwał. Połowy spraw nie kojarzę, nie wiem co do nie mąż przed chwilą mówił, on się juz wkurza, bo ciągle mi powtarza, a ja na serio nie jestem w stanie. Za kierownice nie wsiadam, bo nie czuję, żeby było to bezpieczne...

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png

Wysłany: 1 marca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz bardziej bezpiecznie czuję się w samochodzie niż w 1 trymestrze. Wtedy miałam wrażenie, że chodzę jak dziecko we mgle ;)

dqpri09kh0x52aib.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną nie jest źle ;-) za kierownicą nie mam problemu ale w codziennym życiu mam problem czasem z pamięcią.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile wcześniej trzeba się zapisać do szkoły rodzenia żeby mieć na NFZ? Już teraz czy można poczekać?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png

Wysłany: 2 marca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eillenen lepiej się już dowiaduj jak u Ciebie z terminami. Ja dzwoniłam koło 17-18 tc. I miejsca były. Ale i tak na NFZ możesz zacząć jak masz skończony 21 tc. Ja jednak i tak zmieniłam szkołę, ale miejsca jeszcze było sporo. I zaczynamy od 13.03 ;) i żeby szkoła była za darmo to musiałam wybrać ich położną i ona będzie u Nas na wizytach patronażowych.

dqpri09kh0x52aib.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis czas temu pytalam tutaj o picie pokrzywy w ciąży. Mam nowe informacje pokrzywy w ciąży nie wolno pic pytalam dzisiaj mojej dentystki dla niej
    zielarstwo medycyna niekonwencjonalna to drugi konik zajmuje się tym i uczy sie w tym kierunku wiec jej wierze, tak samo szałwii nie wolno w ciazy. Mowila ze w Internecie jest duzo na temat różnych ziół ze sa dozowlne w ciazy a tak naprawde picie ich szkodzi.

mi88 lubi tę wiadomość

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, a mówiła w jaki sposób negatywnie wpływa?

Ja i tak pokrzywy nie piję, bo podobno przy heparynie się nie powinno (też info z neta), ale z tego co wiem w III trym. wiele kobiet pije przy zatrzymaniu wody.

Wizyta pomyślnie przebiegła? :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • terka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Jakis czas temu pytalam tutaj o picie pokrzywy w ciąży. Mam nowe informacje pokrzywy w ciąży nie wolno pic pytalam dzisiaj mojej dentystki dla niej
    zielarstwo medycyna niekonwencjonalna to drugi konik zajmuje się tym i uczy sie w tym kierunku wiec jej wierze, tak samo szałwii nie wolno w ciazy. Mowila ze w Internecie jest duzo na temat różnych ziół ze sa dozowlne w ciazy a tak naprawde picie ich szkodzi.

Ale podała dlaczego nie można? Co powoduje?
    Czy tylko nie można bo nie można?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziała tylko ze zle wpływa na dziecko. W tej kwestii jej wierze bo wiem ze bardzo dobrze na tym sie zna ,dla mnie wiarygodniejsza niż informacja z Internetu.
    Dobrze nie uciekłam zęby dziąsła zdrowe ,ale zrwocila uwagę na język ze wyszly zylki na nim i kazała mi obserwować czy nie wychodzą mi żyły na nogach.

age.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko kilka razy na początku ciąży próbowałam napić się pokrzywy, kiedy miałam jeszcze mdłości, ale nie szło mi to. Później też mi położna odradzała pić pokrzywę i szałwię. Ja w ogóle przez całą ciążę lecę tylko na wodzie mineralnej :P ostatnio dostałam wyciskarkę do soków, więc mam bogatszą dietę o sok dziennie :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • welonka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia mnie pokrzywy wyciągnęła szybciej z anemii niż leki ale jak nie wolno to chyba przełamie sie do soków z buraków . U mnie ostatnio sok malinowy z woda niegazowana na topie :d
    Mm taki świeżo wyciśnięty sok z marchewki pychota ,ja mam pod dostatkiem naturalny sok z jabłka .

Alphelia lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ