Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do tych wloskow, to nie wiem jaki sprzet ma moja ginekolog, ale na ostatniej wizycie tez nam pokazala, to bylo slodkie myslalam ze sie poplacze,taki maly odstajacy jeżyk he he
Do szkoly rodzenia w koncu nie poszlam, idziemy na zywiol do porodu
Co do cc z mezem to poczytajcie sobie o swoich szpitalach na "gdzierodzic.info", tam sa takie informacje zawarte na temat kazdego szpitala.
Ja tez bardzo boje się tej pepowiny, ale nie przy porodzie,bo wtedy bede pod opieka specjalistow, ale ze w domu cos bedzie sie dzialo jeszcze przed porodem a ja to przeocze. Nie wiem ktore skurcze i bole sa "normalne" a ktore nie. -
Leira wrote:A te wizyty położnej po porodzie są obowiązkowe czy dobrowolne? Ja tam ich nie chcę i nie potrzebuję, więc mogę to olać?
Ja olalam teraz (bo niby sie powinno zgloscic w swojej przychodni ze sie jest w ciazy i polozne przychodza przed porodem nawet kilka razy) ale jak sie przeprowadze za tydzien, to bede musiala wybrac przychodnie i tam zglosic. Szpital, w ktorym rodzisz ???wysyła??? karte szczepien i potem sie przychodzi tam na szczepienia z dzieckiem. Polozna wtedy przylazi tez, ale chyba mozna odmówic, ja na pewno bede odmawiac.
-
Bizonka wrote:Wiecie może czy można zrobić badania z krwi do USG genetycznego w laboratorium a nie u gina?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Leira wrote:A te wizyty położnej po porodzie są obowiązkowe czy dobrowolne? Ja tam ich nie chcę i nie potrzebuję, więc mogę to olać?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
U mnie po porodzie na taka wizyte przyjezdza polozna z pediatra z przychodni, do ktorej sie nalezy. To akurat moja lrkarz rodzinna, wiec nie widze problemu bo się znamy no i taka wizyte mamy obowiazkowa. Przed porodem nikt nie przychodzi. Chociaz moze jesli bym sie upomniala, to jakies spotkanie by sie nalezalo.
-
U mnie jest tak samo jak u Acygan w szpitalu podaje się gdzie dziecko bedzie zarejestrowane w przychodni i stamtąd przyjeżdża zazwyczaj polozna z pediatra zazwyczaj dzwonią wczesniej żeby umówić sie . Chyba wszędzie jest obowiązkowa ta jedna wizyta po porodzie
-
Ja wybierałam położną jak poszłam zapisać się do szkoły rodzenia. I z tego co zrozumiałam to ona będzie u nas na tych wizytach patronażowych. Ale już teraz nie mam pewności. Zapytam na pierwszych zajęciach, o ile nie zapomnę ;p
A chciałam Was zapytać jak u Was z mózgiem ciążowym? ja mam wrażenie, że w 2 trymestrze jest lepiej i jestem mniej rozkojarzona. Chociaż wczoraj brat udowodnił mi, że aż tak dobrze jak myślę nie jest -
Andziula_1988 wrote:A chciałam Was zapytać jak u Was z mózgiem ciążowym? ja mam wrażenie, że w 2 trymestrze jest lepiej i jestem mniej rozkojarzona. Chociaż wczoraj brat udowodnił mi, że aż tak dobrze jak myślę nie jest
Mój mózg ciążowy raczej ma się dobrze, bo wiele rzeczy udało mi się zrobić i zorganizować w ostatnim czasie Czasem tylko zapominam po co gdzieś idę lub muszę się zastanowić przez moment ile mam lat haha xDAndziula_1988 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Haha, ja też się czuję jakby mi ktoś rozum porwał. Połowy spraw nie kojarzę, nie wiem co do nie mąż przed chwilą mówił, on się juz wkurza, bo ciągle mi powtarza, a ja na serio nie jestem w stanie. Za kierownice nie wsiadam, bo nie czuję, żeby było to bezpieczne...
-
Eillenen lepiej się już dowiaduj jak u Ciebie z terminami. Ja dzwoniłam koło 17-18 tc. I miejsca były. Ale i tak na NFZ możesz zacząć jak masz skończony 21 tc. Ja jednak i tak zmieniłam szkołę, ale miejsca jeszcze było sporo. I zaczynamy od 13.03 i żeby szkoła była za darmo to musiałam wybrać ich położną i ona będzie u Nas na wizytach patronażowych.
-
Jakis czas temu pytalam tutaj o picie pokrzywy w ciąży. Mam nowe informacje pokrzywy w ciąży nie wolno pic pytalam dzisiaj mojej dentystki dla niej
zielarstwo medycyna niekonwencjonalna to drugi konik zajmuje się tym i uczy sie w tym kierunku wiec jej wierze, tak samo szałwii nie wolno w ciazy. Mowila ze w Internecie jest duzo na temat różnych ziół ze sa dozowlne w ciazy a tak naprawde picie ich szkodzi.mi88 lubi tę wiadomość
-
Welonka, a mówiła w jaki sposób negatywnie wpływa?
Ja i tak pokrzywy nie piję, bo podobno przy heparynie się nie powinno (też info z neta), ale z tego co wiem w III trym. wiele kobiet pije przy zatrzymaniu wody.
Wizyta pomyślnie przebiegła? -
welonka wrote:Jakis czas temu pytalam tutaj o picie pokrzywy w ciąży. Mam nowe informacje pokrzywy w ciąży nie wolno pic pytalam dzisiaj mojej dentystki dla niej
zielarstwo medycyna niekonwencjonalna to drugi konik zajmuje się tym i uczy sie w tym kierunku wiec jej wierze, tak samo szałwii nie wolno w ciazy. Mowila ze w Internecie jest duzo na temat różnych ziół ze sa dozowlne w ciazy a tak naprawde picie ich szkodzi.
Ale podała dlaczego nie można? Co powoduje?
Czy tylko nie można bo nie można?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Powiedziała tylko ze zle wpływa na dziecko. W tej kwestii jej wierze bo wiem ze bardzo dobrze na tym sie zna ,dla mnie wiarygodniejsza niż informacja z Internetu.
Dobrze nie uciekłam zęby dziąsła zdrowe ,ale zrwocila uwagę na język ze wyszly zylki na nim i kazała mi obserwować czy nie wychodzą mi żyły na nogach. -
Ja tylko kilka razy na początku ciąży próbowałam napić się pokrzywy, kiedy miałam jeszcze mdłości, ale nie szło mi to. Później też mi położna odradzała pić pokrzywę i szałwię. Ja w ogóle przez całą ciążę lecę tylko na wodzie mineralnej ostatnio dostałam wyciskarkę do soków, więc mam bogatszą dietę o sok dziennie
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia mnie pokrzywy wyciągnęła szybciej z anemii niż leki ale jak nie wolno to chyba przełamie sie do soków z buraków . U mnie ostatnio sok malinowy z woda niegazowana na topie :d
Mm taki świeżo wyciśnięty sok z marchewki pychota ,ja mam pod dostatkiem naturalny sok z jabłka .Alphelia lubi tę wiadomość