Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć! Miłego ptku i weekendu! My w pon wieczorem mamy połowkowe już nie mogę się doczekać.
Aaa i koleżanka urodziła. Sn, młoda ma 56cm i 3560g, dostałam foto zrobione kwadrans po narodzinach a tu modeleczka śliczna, w ogole niezmeczona, bo czasem dzieciaki po porodzie bezposrednio to takie pogniecione, czerwone, zmeczone, a ta slicznotka leży sobie uśmiechnięa . Pododbno lekki poród miałą, zazdroszczę, chyba pójdę do niej po rady . Lekko miło i przyjemnie, mimo że rodziła w ICZMP skąd raczej w Łodzi uciekają. czekam na jej relację . -
Loczek2018 wrote:Cześć! Miłego ptku i weekendu! My w pon wieczorem mamy połowkowe już nie mogę się doczekać.
Aaa i koleżanka urodziła. Sn, młoda ma 56cm i 3560g, dostałam foto zrobione kwadrans po narodzinach a tu modeleczka śliczna, w ogole niezmeczona, bo czasem dzieciaki po porodzie bezposrednio to takie pogniecione, czerwone, zmeczone, a ta slicznotka leży sobie uśmiechnięa . Pododbno lekki poród miałą, zazdroszczę, chyba pójdę do niej po rady . Lekko miło i przyjemnie, mimo że rodziła w ICZMP skąd raczej w Łodzi uciekają. czekam na jej relację .
Powodzenia na połówkowych! -
Ja w sumie większość ciąży na miecie i melisie siedzę smakują mi i wiem że można ale dziecko jak rozbrykane tak rozbrykane, widać melise ma w nosku
Czasem zieloną herbatę wypije, czasem czarną taka z przyprawami korzennymi poza tym soki i wodaLoczek2018 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Loczek2018 wrote:Cześć! Miłego ptku i weekendu! My w pon wieczorem mamy połowkowe już nie mogę się doczekać.
Aaa i koleżanka urodziła. Sn, młoda ma 56cm i 3560g, dostałam foto zrobione kwadrans po narodzinach a tu modeleczka śliczna, w ogole niezmeczona, bo czasem dzieciaki po porodzie bezposrednio to takie pogniecione, czerwone, zmeczone, a ta slicznotka leży sobie uśmiechnięa . Pododbno lekki poród miałą, zazdroszczę, chyba pójdę do niej po rady . Lekko miło i przyjemnie, mimo że rodziła w ICZMP skąd raczej w Łodzi uciekają. czekam na jej relację .
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
nick nieaktualnyJejku, ja przed ciążą codziennie piłam soki. Cała zeszła zima na cytrusach. Latem marchewki, brzoskwinie i jabłka z selerem naciowym. A teraz nie mogę. Mdli mnie po nich strasznie i obrzydzają mnie. Niby mam dobrą wyciskarkę, kupiłam już taką naprawdę moich marzeń, ale i tak zostają jakieś farfocle. Sok nie jest gładki jak woda. Kiedyś w ogóle nie zwracałam na to uwagi, a teraz tak mi to przeszkadza. Kupuje soki jednodniowe...
Czasem jednak wyciskarka się przydaje - przepuszczam w niej ziemniaki na kartaczeWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 22:59
-
Leira wrote:Loczek, jak połówkowe?
Loczek pisała, że w poniedziałek wieczorem ma dopiero połówkowe.
Czara to pewnie zależy z czego się robi sok i jak sobie radzi wyciskarka z tym. Ja nie mam takiej z moich marzeń, ale przyzwoitą w akceptowalnej dla mnie na ten moment cenie i jak robię z marchwi, pomarańczy i jabłka to wychodzi mi czysty sok. Chyba, że mam jakieś bardzo miąższyste jabłko to wtedy robi się mała "pianka" na wierzchu.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
To ja znow wole takie soki gdzie plywaja takie farfocle... tez mysle nad wyciskarka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyTak, z niektórych jabłek robi się taki mus, ze słomka stoi Raz mądra kupiłam kilka kg papierowek, które do soków w ogóle się nie nadają
Cccierpliwa, wyciskarka to naprawdę super sprawa. Z odpadów można zrobić ciasteczka dla psa albo no ciasto marchewkowe. -
Cccierpliwa wrote:To ja znow wole takie soki gdzie plywaja takie farfocle... tez mysle nad wyciskarka
Sle głównie jest używana do soków i radzi sobie ze wszystkim, łącznie ze szpinakiem. Dobra inwestycja i zostaje sporo błonnika w soku -
Robicie soki głównie z owoców czy warzyw? Ja ostatnio wypilam sok z owoców i wymiotowałam chyba za ciężkie na moj Zoladek
Dziewczyny wczoraj wieczorem z jednej piersi zaczela mi lecieć przezroczysta wydzielina czy któraś tez tak miała?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 08:25
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Też mam wyciskarkę, ale taaak mi się nie chce robić soków To obieranie owoców, potem mycie...
W tym tygodniu w końcu powiedziałam w pracy o ciąży, zapowiedziałam, że pewnie jeszcze ze 3 miesiące będę jeśli wszystko będzie w porządku, a na ostatnie dwa miesiące L4. Zobaczymy, jak się to ułoży
I znaleźliśmy mieszkanie! Minusem jest, że to taki mały blok na dwa piętra i sześć mieszkań, więc nie ma windy. Ale zakochałam się w mieszkaniu, a jak ja się na coś uprę, to takie wady mi nie straszne Jest miejsce na wózek na dole, więc będę pewnie chodziła z gondolą po schodach.
W końcu będziemy mieszkać sami z mężem! Pierwszy raz w ogóle w życiu, bo zawsze byli jacyś współlokatorzy
Dziś jedziemy pierwszy raz do sklepu z wózkami Wypisałam sobie podstawowe cechy, jakie musi mieć - między innymi właśnie to, żeby gondola była w miarę lekka. Ciekawe, czy trafimy na jakiegoś fajnego sprzedawcę.
Plan na początek jest taki, żeby znaleźć jakiś fajny wózek w sklepie, a potem szukać go na olx - i tak będę go zostawiać na dole, więc lepiej, żeby nie było go szkoda
Dalej nie czuję ruchów, chociaż czekam na nie bardzo. Mam jakieś dziwne obawy, tak, jak zwykle zresztą po więcej niż kilku dniach od ostatniej wizyty. Ale staram się im nie dochodzić do głosu W czwartek wizyta u mojej lekarki, to zobaczymy wszystko ładnie - będzie już 18t4d, a ona ma certyfikat FMF, więc liczę na to, że mi wstępnie sprawdzi maluszka przed docelowymi połówkowymi I że poznam już płeć na 100%
pilik, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Kurczę nawet nie pomyślałam, że przecież mogę wykorzystać ten mus do ciasta mwrchewkowego lub czegoś takiego xD dzięki za podpowiedź! Wyciskarkę mam od niedawna, więc jeszcze się wdrażam Ja póki co robię marchewkowego owocowe soki. Robiłam też już z buraka na żelazo. Ogólnie jak się z tym bardziej rozkręcę to będzie pewnie większa różnorodność, tym bardziej, że w zestawie mam książkę o robieniu soków i ze 100 przepisów z opisem na co pomagają.
Mi88 to gratuluję, że udało się znaleźć mieszkanie Powodzenia z wózkami, ja wczoraj właśnie zamówiłam wózek i mam nadzieję, że zdąży dojść do świąt, żebyśmy mogli go wziąć z Polski.Britty, mi88 lubią tę wiadomość
mi88, gratuluję znalezienia mieszkania! Niech Wam się tam cudownie żyje we trójkę
Alphelia, na który wózek się zdecydowaliście?mi88 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj przełamałam sie i wypiłam pól szklanki zakwasu z buraków piłam go szybciej niż glukozę ale wypiłam,córce chyba smakuje bo odrazu zaczęła figlowość i widac juz przez bluzke jak kopie
Mi gratulacje nowego mieszkania ,mozna powiedziec ze zaczynacie nowy etap życia nowe mieszkanie własne zaraz pojawi sie dziecko:)
Britty to pewnie siara, u mnie pojawiła sie w 18tc .mi88, Britty lubią tę wiadomość
-
Mi88 gratulacje mieszkania!
I powodzenia dzis z wozkami!
Alphelia super ze zamowiony! Oby teraz doszedl!
My wstepnie po obejrzeniu tysiaca filmikow pokazowych wybranych przez nas modeli mamy faworyta i mam nadzieje ze jak uda sie jechac do pl to bedzie dostepny w sklepie do zobaczenia... no a jak sie z pl nie uda to bedziemy musieli polegac na tych filmikach chyba ze na tych targach bedzie ktos mial wozki z pl... na jednym zdjeciu z zeszlego roku widzialam anexy to moze jakies wozki beda inne tez...
No i wczoraj zaklepalam sobie na koniec kwietnia weekendowa szkole rodzenia (piatek i sobota po 3h)mi88 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Summer86 zdecydowaliśmy się na Bebetto Bresso i musiałam łapać ostatnie oferty że starą ceną, bo niestety po targach zdrożał
Cccierpliwa to na który model wózka się decydujecie? To super, że udało Ci się zarezerwować szkołę rodzenia. Mi też się udało dostać na ostatnią dostępną przed porodem i zaczynam pod koniec miesiąca
Alphelia no ja na ta normalna juz sie nie dostalam ale moze i lepiej bo jak pomhsle tyle tygodni lazic... pewnie by mi sie nie chcialo i w sumie liczylam ze jakis kurs weekendowy beda mieli i wolne miejsce i mieli na kwiecien jedno...
A wozek na 90% bedzie Adamex Vicco
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700