Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi powiedziała tylko, że szyjka bardzo ładna. Badanie robiła w 13 tygodniu i będzie sprawdzała co wizytę, skoro i tak siedzę na tym fotelu to sprawdzi
Ostatnio pojawił się u mnie spory problem ze skórą, jest sucha i to bardzo. dłoń mam czerwoną i popękaną (ręce dość często smaruję), na twarzy też mi się łuszczy, po goleniu nogi mam tak podrażnione i suche, że wyglądam jakby mnie ktoś kotem okładał, suchą skórę czuję też za uchem.... Zastanawiam się czy nie iść z tym do dermatologa... -
Cześć! Aleście niecierpliwe:), połówkowe mamy dziś o 18:20!:)juz nie mogę sie doczekać, dotychczas jak zbliżało sie USG to miałam straszny stres, za tym razem przerabiam nóżkami ze zniecierpliwienia i radości że dziś zobaczę co słychać u kluseczka naszego:)...
Mam nadzieje że wreszcie ktos mi szyjkę zmierzy bo dotychczas miałam badaną tylko na fotelu i troszkę mnie to martwi.summer86, pilik, mi88 lubią tę wiadomość
-
Mi póki co wystarczy wiadomość, że szyjka w porządku
Loczek, powodzenia!
Też chcę już przebierać nóżkami, ale coś ostatnio się znowu stresuję przed wizytą. To chyba dlatego, że wyczekuję tych ruchów i nic. I zaczynają się głupie myśli typu - "zjadłam ostatnio dużo słodyczy, a wiadomo, że dzieci reagują na słodkie, bo się bardziej wtedy ruszają, i może jakoś tym zaszkodziłam".
I ostatnio mam dużo wodnistego śluzu. Badanie czystości pochwy było tydzień temu, ale przed tą zmianą śluzu, więc sama nie wiem, czy powtarzać, czy to bez sensu - śluz się przecież zmienia w ciąży. Tylko mam go tyle, ile podczas owulacji czasem - że co jakiś czas wręcz czuję, jak wypływa.
W czwartek mam wizytę
A oglądanie wózka w sobotę to była porażka - było mnóstwo ludzi, wszędzie tłok i wszyscy zajęci. Musimy w tygodniu podjechać.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi - ja pierwsze ruchy i to bardzo delikatne poczułam w 19+3! Więc w ogóle się nie stresuje. W pierwszej ciąży podobno do 20-21 tygodnia to normalne mi gin powiedziała że ksiazkowo
Ja dzisiaj po lekarzu jadę wózek oglądać...mi88, summer86, Paulinaaa lubią tę wiadomość
-
Loczek kciuki za wizyte!
Mi88 nie wszystkie dzieci reaguja na slodkie... mojej kolezanki obydwoje zero reakcji po zjedzeniu slodkiego kompletnie ich to nie ruszalo i nie zwiekszali aktywnosci...
A na ruchy to i ja czekam i czekam jak na zbawienie...
Pilik super! Ja juz bym lato chciala i wozek w domu heheWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 13:41
Loczek2018, mi88 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Loczek powodzenia na wizycie dziś!
Mi88 moje nie reaguje specjalnie na słodkie Nie odkryłam żadnej zależności, że jak zjadłam słodkie to bardziej było ruchliwe, choć słyszałam o tym wcześniej. Z takich zabawnych ciekawostek to jak jestem w niedzielę na mszy to mała zawsze się wtedy najbardziej rusza, bo nawet na stojąco jak jestem haha
Ja na razie mam info, że mój wózek jest w trakcie realizacji i produkcja może zająć do 4 tygodni... Mam nadzieję, że to jednak będzie szybciejmi88, Loczek2018 lubią tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
justa1509 wrote:Mi powiedziała tylko, że szyjka bardzo ładna. Badanie robiła w 13 tygodniu i będzie sprawdzała co wizytę, skoro i tak siedzę na tym fotelu to sprawdzi
Ostatnio pojawił się u mnie spory problem ze skórą, jest sucha i to bardzo. dłoń mam czerwoną i popękaną (ręce dość często smaruję), na twarzy też mi się łuszczy, po goleniu nogi mam tak podrażnione i suche, że wyglądam jakby mnie ktoś kotem okładał, suchą skórę czuję też za uchem.... Zastanawiam się czy nie iść z tym do dermatologa...
Potwierdzam - problem z rękami się zdarza! U mnie było to głównie na prawej dłoni, czerwone plamy na skórze ze złuszczającym się, przesuszonym naskórkiem. Trzymało się 2-3 tygodnie, ale zeszło, potem pojawiło się na lewej dłoni, ale w mniejszym natężeniu i po ok. 1,5 tyg zniknęło. Teraz jest, póki co, OK.
Loczek2018 wrote:Cześć! Aleście niecierpliwe:), połówkowe mamy dziś o 18:20!:)juz nie mogę sie doczekać, dotychczas jak zbliżało sie USG to miałam straszny stres, za tym razem przerabiam nóżkami ze zniecierpliwienia i radości że dziś zobaczę co słychać u kluseczka naszego:)...
Mam nadzieje że wreszcie ktos mi szyjkę zmierzy bo dotychczas miałam badaną tylko na fotelu i troszkę mnie to martwi.
Daj znać po! Trzymam kciuki
mi88 wrote:Też chcę już przebierać nóżkami, ale coś ostatnio się znowu stresuję przed wizytą. To chyba dlatego, że wyczekuję tych ruchów i nic. I zaczynają się głupie myśli typu - "zjadłam ostatnio dużo słodyczy, a wiadomo, że dzieci reagują na słodkie, bo się bardziej wtedy ruszają, i może jakoś tym zaszkodziłam".
U mnie ruchy były odczuwalne w skończonym 20 tygodniu, pomimo, że łożysko mam na tylnej ścianie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 19:14
-
312 gramów. Czaszka prawidłową, mózgowie twarzoczaszka, kręgosłup i serduszko ok. Żołądek i pęcherz pełen, rączki i nóżki śliczne (udko i przedramię po 3cm). Łożysko i pępowina prawidłowa, szyjka zamknięta 3,6cm, płyny owodniowe ok. Bez zmian - piękny pindolek i jajuszka!
AnkaK90, summer86, pilik, Czara, welonka, Andziula_1988, Alphelia, Paulinaaa, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Loczek2018 wrote:312 gramów. Czaszka prawidłową, mózgowie twarzoczaszka, kręgosłup i serduszko ok. Żołądek i pęcherz pełen, rączki i nóżki śliczne (udko i przedramię po 3cm). Łożysko i pępowina prawidłowa, szyjka zamknięta 3,6cm, płyny owodniowe ok. Bez zmian - piękny pindolek i jajuszka!
GRATULACJE !!!
Witaj w klubie siusiorkówLoczek2018 lubi tę wiadomość
-
Loczek sluczny synus! Super ze wszystko dobrze!
Loczek2018 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Loczek2018 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6d0e6fd14d0.jpg
Loczek2018 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Loczek gratulacje! Piękne zdjęcie. U mnie na połówkowych takiego ładnego ujęcia nie mamy, lekarz bardziej skupił na narządach. Ale nie będę narzekać ;p
Ineczka cieszę się, że Cię widzę z tego co pamietam Ty byłaś u nefrologa? Ja wczoraj byłam u rodzinnej i poprosiłam o wypisanie skierowania do nefrologa, bo pobolewa mnie nerka, a w zeszłym tygodniu miałam jakiś atak bólowy. Z wielką laską wypisała, ale do konkretnego lekarza. Jak wróciłam do domu to na chciałam sprawdzić opinie i okazuje się, że ta lekarka to endokrynolog :-o chciałam się dowiedzieć czy może ma 2 specjalizację, ale nawet się tam dodzwonić nie mogę. WrrrLoczek2018 lubi tę wiadomość
-
Loczek gratuluję synka
Ja dziś wybieram się na wieczór zapoznawczy oddziału porodowego tutejszego szpitala, więc trochę przygotuję się pewnie na to co mnie za parę miesięcy czekaLoczek2018 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
No to chyba już wszyscy w pracy wiedzą o ciąży, a jak to się stało? Co miesiąc mamy narady z terenowcami, od samego rana czułam się źle, bo jak się szykowałam to zrobiło mi się duszno. A na naradzie co raz gorzej, cała się spociłam i w sumie w ostatniej chwili wyszłam z sali i pobiegłam na dwór. Nie umiem wprost się przyznać do mojego stanu, ale jak to nasz stażysta zauważył, coś jest na rzeczy bo nie zaprzeczyłam ani razu
Szczęście, że nie straciłam przytomności, jedynie potworna dusznośc i gorąco. -
Justa ja wczoraj mialam taka przygode w sklepie przy kasie stalam w.kolejce i nagle zaczelo mi serce walic potem zrobilo mi sie niedobrze duszno slabo oblaly mnie poty zaczely nogi mrowic zaczelam chodzic tam.i spowrorem porozpinalam sie pozniej w koncu kucnelam glowe miedzy kolana wsadzilam i podnioslam sie dopiero jak juz mnie kasowala... jak wyszlam na zewnatrz to az nad ustami krople potu mialam... zanim kucnelam to jak mi te nogi mrowic zaczely to naprawde czulam ze juz tylko sekundy mnie dziela od odlotu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700