X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Ja dokładnie tak samo. Nawet kolor ten sam :p
    Stwierdziłam że to będzie uniwersalny kolor a nie chciałam całego szarego. :-) zamawiasz gdzieś konkretnie bo w sklepie w którym go oglądałam był za 2099 zł i w internecie ceny są podobne.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eileen wybierz sie na Bezpiecznego Malucha, na ich stronie sprawdzisz gdzie odbywają sie warsztaty,a sa w calej Polsce, za darmo i naprawde spora dawka wiedzy. O fotelikach i przewożeniu dziecka dowiedziałam sie najwięcej. Polecam.

pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ze względu na to wszystko również wybrałam husky :-) nawet kolor już mam upatrzony ten z turkusem.
    Nam się tez Turkus podobał gdyby nie to, ze udało nam się kupić wózek od babeczki, która go prawie nie używała bo jej córka dostała od dziadków drugi wózek tez Baby Design tylko Hisky w letniej wersji chyba Dotty to zamawiając byśmy wzięli Turkus:) Chociaż szary tez lubie mamy taka kolorystykę w mieszkaniu nie lubie takich mega pstrokatych kolorów zielony z żółtym czy różowym.A tu używała gondoli a spacerówka i wszystkie dodatki oryginalnie jeszcze w folii mamy i rok gwarancji :)
    Co do fotelików to prawda zawsze najlepiej podjechać samochodem do którego można fotelik przymierzyć każdy kto będzie tobie proponował jakiś rodzaj fotelika powinien sam zaproponować, ze pójdziecie do samochodu. Podobnie jest z tym, ze zawszs powinno się kupić nowy fotelik podobnie z baza bo o to specjalnie pytałam sporo na tych warsztatach co poleca Edwarda byłam i na podstawie wiedzy tam zdobytej wybraliśmy dwa modele fotelików super sprawa takie warszaty:) Tez myślałam o używanej bazie ,ale po rozmowie z tym facetem a nie był to taki typowy sprzedawca, który wszysyko wciska tylko ojciec trójki dzieci wzbudzał zaufanie odradzal kupno używanych w dzisiejszych czasach ludzie takie cuda wianki potrafią zrobić i naprawić, ze nigdy nie wiesz co ta baza czy fotelik wcześniej robiła:) Udało nam się taniej z wózkiem wiec to pieniążki na fotelik przesunęliśmy i na ta bazę . A i dostałam zniżkę 10% na kolekcje z poprzedniego rokuni 15 na nowa nie dużo, ale kupując zestaw zawsze coś i można odłożyć na kolejny fotelik :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Muszę poczytać o tym isofix bo nie wiem czy mam w samochodzie. Ale widziałam bazę która można wpiac i na to fotelik. Muszę się zorientować. Mówili mi w sklepie że fotelik trzeba dopasować do foteli - że jak się wepnie fotelik żeby był po dobrym kątem. To prawda?
    Trzeba sprawdzic czy są specjalne uchwyty w aucie, czasem ich nie ma, ale jest możliwość zamontowania, ale to trzeba się dobrze dowiedzieć u kogoś kto się na tym zna. Też chcemy mieć isofix, ale mu simy dokupic fotele do samochodu bo tego nie mamy :/
    Wczoraj uświadomiłam sobie, że zostało mi tylko 22 tygodnie. Idąc za ciosem pojechałam do rodziców bo pierwszą partię ciuszków :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie wózka. Na razie nie zamierzam wybierać, jeszcze trochę poczekam, ale jak Was tak czytam to rzuciło mi się w oczy, że piszecie "zamówiłam wózek". Serio trzeba wózek zamawiać, a nie kupuje się go po prostu w sklepie?
    Jeśli pytanie jest głupie to mam nadzieję, że chociaż Wam humor w poniedziałek poprawię :P ale ja naprawdę jestem zielona jeśli o to chodzi.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie wózka. Na razie nie zamierzam wybierać, jeszcze trochę poczekam, ale jak Was tak czytam to rzuciło mi się w oczy, że piszecie "zamówiłam wózek". Serio trzeba wózek zamawiać, a nie kupuje się go po prostu w sklepie?
    Jeśli pytanie jest głupie to mam nadzieję, że chociaż Wam humor w poniedziałek poprawię :P ale ja naprawdę jestem zielona jeśli o to chodzi.

Ja zamawialam wszystko przez internet. Nie ogladalam zadnych rzeczy w sklepie.

Ale dziewczyny, ktore ogladaja w sklepach wozki potem moga zamowic przez internet bo np jest taniej, lub zamowic w sklepie. Sklepy czesto nie maja tyle zapasu albo nie maja akurat takiego koloru itp itp i trzeba chwile czekac az sprowadza.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najczesciej w serwisie mozna sie dowiedziec, czy ten model auta ma isofixa i czy ewentualnie mozna go zamontowac.

Cukierniczka, najczesciej w sklepie sa pokazowe modele o jednym kolorze albo dwoch, gdzie producent ma ich cala game, rzadko sie zdarza zeby akurat w danym momencie bylo wszystko na stanie, dlatego trzeba zamawiac i zazwyczaj sie na dany wozek czeka, czasami 10 dni a w niektorych przypadkach nawet 4 tygodnie ;)
    Mi sie akurat udalo, ze mieli wszystko na stanie w tym kolorze co chcialam, ale gdybym wybrala inny - musialabym czekac dwa tygodnie.

Slabo sie dzis czuje, ciezka noc mialam, bo brzuch mnie bolal. Taka piekna pogoda a ja uziemiona w lezeniu, smutno mi jak nie wiem.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierniczka wrote:

Wózek gorzej niż auto :P na bebetto czeka się 4 tygodnie. Rok temu mieli problemy z produkcją i czekało się nawet 2 miesiące! Ale ponoć w tym roku nie ma tego problemu :)
    W salonie/sklepie wybierasz sobie kolory i akcesoria i taki konkretny model dla Ciebie sprowadzają. Ja akurat byłam w bobowózki i tam mają ceny podobne do tych które znajdywałam na ceneo, a oferują też negocjacje ceny jeżeli pokaże się, że znalazło się gdzieś ten wózek taniej :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Cukierniczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dzięki!!! Jesteście niezastąpione :-)
    J.S. skąd jesteś, że masz piękną pogodę? W Krakowie pada śnieg, zimno i nieprzyjemnie.

atdc3e5euobdwxyo.png
    www.zcukremalbowcale.com
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, bezpiecznego malucha nie ma w Szczecinie :( Szkoda !!

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Najczesciej w serwisie mozna sie dowiedziec, czy ten model auta ma isofixa i czy ewentualnie mozna go zamontowac.

Cukierniczka, najczesciej w sklepie sa pokazowe modele o jednym kolorze albo dwoch, gdzie producent ma ich cala game, rzadko sie zdarza zeby akurat w danym momencie bylo wszystko na stanie, dlatego trzeba zamawiac i zazwyczaj sie na dany wozek czeka, czasami 10 dni a w niektorych przypadkach nawet 4 tygodnie ;)
    Mi sie akurat udalo, ze mieli wszystko na stanie w tym kolorze co chcialam, ale gdybym wybrala inny - musialabym czekac dwa tygodnie.

Slabo sie dzis czuje, ciezka noc mialam, bo brzuch mnie bolal. Taka piekna pogoda a ja uziemiona w lezeniu, smutno mi jak nie wiem.
    U nas tez piękne słoneczko ale mroźno . Coś sie dzisiaj gorzej czuje głowa mnie boli, ale w pozycji leżącej najbardziej i jakos mnie muli nie wiem czy młody nie uciska gdzieś na żołądek bo masakra

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Łodzi tez przepiekne slonce :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

Od dluzszego czasu Was czytam, ale dopiero teraz postanowilam do Was dolaczyc, jakos nie mogla sie przemoc aby napisac. W tamtym roku poronilam i teraz jak sie okazalo, ze jestem w ciazy to ogronma radosc mieszala sie ze strachem. Dopiero po prenatalnych zaczelismy sie cieszyc nasza fasolka :-)

pilik, Andziula_1988, Eilleen, mi88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze wózka nie zamawiałam, ale już się pytałam ile czeka się na model, który chce - 4 tyg. Ceny identyczne jak w sklepach internetowych, wole wiec kupić na miejscu nie razie czego dostać zastępczy (tak jest w bobowózki). Fotelik też zamówiliśmy w sklepie i czekamy ;)
    Jak powiedziałam teściowej ile czeka się na wózek, to nie wierzyła. Bo przecież w kauflandzie czy gdzieś tam stoją i można od reki kupić ;)

• Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara moja tesciowa wczoraj tez mi mowila zeby z wozkiem poeczekac do 8 miesiaca bo tyle ich jest ze od reki mozna kupic.
    Wozki na razie ogladam w necie, ale wiadomo trzeba zobaczyc na zywo.
    Ktoras z dziewczyn pisala o foteliku Kiddy , bardzo mi sie spodobal i chyab tez sie na niego zdecydujemy plus oczywiscie baza, moi rodzice mieszkaja 100 km od nas i dosc czesto do nich jezdzimy to bedzie idealny.

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam Bebetto na początku marca i mam nadzieję, że dojdzie mi przed świętami albo zaraz po świętach... Miałam kupować w Bobowózki, ale mnie ostatecznie wkurzyli, bo byliśmy ugadani z salonem w Krakowie i że nam dadzą konkurencyjną ofertę, a jak w końcu odebrali telefon po tygodniowej próbie kontaktu z nimi, to wyskoczyli z ceną o 200zł wyższą niż w necie, bo niby po targach modele zdrożały :/ Gdyby mnie nie zwodzili, to bym zaoszczędziła jeszcze ze 100zł od starej ceny, bo akurat w jednej hurtowni na necie była promocja na mój model.

U mnie zimno, ale słońce świeci :) Mam nadzieję, że jednak wiosna szybko przyjdzie, bo wczoraj w kościele tak mnie kurtka zimowa ściskała, że się dusiłam :P

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuś_ku wrote:
    Czara moja tesciowa wczoraj tez mi mowila zeby z wozkiem poeczekac do 8 miesiaca bo tyle ich jest ze od reki mozna kupic.
    Wozki na razie ogladam w necie, ale wiadomo trzeba zobaczyc na zywo.
    Ktoras z dziewczyn pisala o foteliku Kiddy , bardzo mi sie spodobal i chyab tez sie na niego zdecydujemy plus oczywiscie baza, moi rodzice mieszkaja 100 km od nas i dosc czesto do nich jezdzimy to bedzie idealny.

Zgodzę się z Twoją teściową, ale nie chce wchodzić w szczegóły, żeby nie złorzeczyć ;) Sama planuję kupić wózek dopiero w 32 tygodniu.

Który tydzień ciąży u Ciebie? Daj sobie suwaczek :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tesciowa to ze wszystkim kazała czekać do narodzin, bo przecież w sklepach wszystko jest. To powiedziałam jej ile czeka się na wózek, ze bez fotelika nie wydadzą dziecka ze szpitala no i już widzę mojego męża robiącego zakupy gdy ja jestem na porodówce ;)

• Leira Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara wrote:
    ...ze bez fotelika nie wydadzą dziecka ze szpitala

Poważnie??? oO

To co - jak nie przyjdę z fotelikiem to mi dzieciaka siłą w szpitalu zatrzymają?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anuś_ku Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj moze i by zrobil ale by musial miec bardzo konkretne wytyczne :-)
    Moja tesciowa poszla o krok dalej, mam nic nie kupowac do lozeczka i wozka bo ona ma wszystko po moim mezu ( z przed 35 lat) specjalnie schowala :-) i nie jestem pewna czy nie ma tez lozeczka.
    Leira ja dopiero 14 tc, ale na spokojnie sobie czytam, wiadomo nie bede kupowala teraz, ale wole sie zorientowac i na spkojnie zastanowic.

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ