Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eileen wybierz sie na Bezpiecznego Malucha, na ich stronie sprawdzisz gdzie odbywają sie warsztaty,a sa w calej Polsce, za darmo i naprawde spora dawka wiedzy. O fotelikach i przewożeniu dziecka dowiedziałam sie najwięcej. Polecam.
pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość
-
Eilleen wrote:Ze względu na to wszystko również wybrałam husky nawet kolor już mam upatrzony ten z turkusem.
Co do fotelików to prawda zawsze najlepiej podjechać samochodem do którego można fotelik przymierzyć każdy kto będzie tobie proponował jakiś rodzaj fotelika powinien sam zaproponować, ze pójdziecie do samochodu. Podobnie jest z tym, ze zawszs powinno się kupić nowy fotelik podobnie z baza bo o to specjalnie pytałam sporo na tych warsztatach co poleca Edwarda byłam i na podstawie wiedzy tam zdobytej wybraliśmy dwa modele fotelików super sprawa takie warszaty:) Tez myślałam o używanej bazie ,ale po rozmowie z tym facetem a nie był to taki typowy sprzedawca, który wszysyko wciska tylko ojciec trójki dzieci wzbudzał zaufanie odradzal kupno używanych w dzisiejszych czasach ludzie takie cuda wianki potrafią zrobić i naprawić, ze nigdy nie wiesz co ta baza czy fotelik wcześniej robiła:) Udało nam się taniej z wózkiem wiec to pieniążki na fotelik przesunęliśmy i na ta bazę . A i dostałam zniżkę 10% na kolekcje z poprzedniego rokuni 15 na nowa nie dużo, ale kupując zestaw zawsze coś i można odłożyć na kolejny fotelikpumka1990 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Eilleen wrote:Muszę poczytać o tym isofix bo nie wiem czy mam w samochodzie. Ale widziałam bazę która można wpiac i na to fotelik. Muszę się zorientować. Mówili mi w sklepie że fotelik trzeba dopasować do foteli - że jak się wepnie fotelik żeby był po dobrym kątem. To prawda?
Wczoraj uświadomiłam sobie, że zostało mi tylko 22 tygodnie. Idąc za ciosem pojechałam do rodziców bo pierwszą partię ciuszków -
Dziewczyny mam pytanie odnośnie wózka. Na razie nie zamierzam wybierać, jeszcze trochę poczekam, ale jak Was tak czytam to rzuciło mi się w oczy, że piszecie "zamówiłam wózek". Serio trzeba wózek zamawiać, a nie kupuje się go po prostu w sklepie?
Jeśli pytanie jest głupie to mam nadzieję, że chociaż Wam humor w poniedziałek poprawię ale ja naprawdę jestem zielona jeśli o to chodzi.
www.zcukremalbowcale.com -
Cukierniczka wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie wózka. Na razie nie zamierzam wybierać, jeszcze trochę poczekam, ale jak Was tak czytam to rzuciło mi się w oczy, że piszecie "zamówiłam wózek". Serio trzeba wózek zamawiać, a nie kupuje się go po prostu w sklepie?
Jeśli pytanie jest głupie to mam nadzieję, że chociaż Wam humor w poniedziałek poprawię ale ja naprawdę jestem zielona jeśli o to chodzi.
Ja zamawialam wszystko przez internet. Nie ogladalam zadnych rzeczy w sklepie.
Ale dziewczyny, ktore ogladaja w sklepach wozki potem moga zamowic przez internet bo np jest taniej, lub zamowic w sklepie. Sklepy czesto nie maja tyle zapasu albo nie maja akurat takiego koloru itp itp i trzeba chwile czekac az sprowadza.
-
Najczesciej w serwisie mozna sie dowiedziec, czy ten model auta ma isofixa i czy ewentualnie mozna go zamontowac.
Cukierniczka, najczesciej w sklepie sa pokazowe modele o jednym kolorze albo dwoch, gdzie producent ma ich cala game, rzadko sie zdarza zeby akurat w danym momencie bylo wszystko na stanie, dlatego trzeba zamawiac i zazwyczaj sie na dany wozek czeka, czasami 10 dni a w niektorych przypadkach nawet 4 tygodnie
Mi sie akurat udalo, ze mieli wszystko na stanie w tym kolorze co chcialam, ale gdybym wybrala inny - musialabym czekac dwa tygodnie.
Slabo sie dzis czuje, ciezka noc mialam, bo brzuch mnie bolal. Taka piekna pogoda a ja uziemiona w lezeniu, smutno mi jak nie wiem. -
Cukierniczka wrote:Dziewczyny mam pytanie odnośnie wózka. Na razie nie zamierzam wybierać, jeszcze trochę poczekam, ale jak Was tak czytam to rzuciło mi się w oczy, że piszecie "zamówiłam wózek". Serio trzeba wózek zamawiać, a nie kupuje się go po prostu w sklepie?
Wózek gorzej niż auto na bebetto czeka się 4 tygodnie. Rok temu mieli problemy z produkcją i czekało się nawet 2 miesiące! Ale ponoć w tym roku nie ma tego problemu
W salonie/sklepie wybierasz sobie kolory i akcesoria i taki konkretny model dla Ciebie sprowadzają. Ja akurat byłam w bobowózki i tam mają ceny podobne do tych które znajdywałam na ceneo, a oferują też negocjacje ceny jeżeli pokaże się, że znalazło się gdzieś ten wózek taniej6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
J.S wrote:Najczesciej w serwisie mozna sie dowiedziec, czy ten model auta ma isofixa i czy ewentualnie mozna go zamontowac.
Cukierniczka, najczesciej w sklepie sa pokazowe modele o jednym kolorze albo dwoch, gdzie producent ma ich cala game, rzadko sie zdarza zeby akurat w danym momencie bylo wszystko na stanie, dlatego trzeba zamawiac i zazwyczaj sie na dany wozek czeka, czasami 10 dni a w niektorych przypadkach nawet 4 tygodnie
Mi sie akurat udalo, ze mieli wszystko na stanie w tym kolorze co chcialam, ale gdybym wybrala inny - musialabym czekac dwa tygodnie.
Slabo sie dzis czuje, ciezka noc mialam, bo brzuch mnie bolal. Taka piekna pogoda a ja uziemiona w lezeniu, smutno mi jak nie wiem.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Czesc dziewczyny
Od dluzszego czasu Was czytam, ale dopiero teraz postanowilam do Was dolaczyc, jakos nie mogla sie przemoc aby napisac. W tamtym roku poronilam i teraz jak sie okazalo, ze jestem w ciazy to ogronma radosc mieszala sie ze strachem. Dopiero po prenatalnych zaczelismy sie cieszyc nasza fasolkapilik, Andziula_1988, Eilleen, mi88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jeszcze wózka nie zamawiałam, ale już się pytałam ile czeka się na model, który chce - 4 tyg. Ceny identyczne jak w sklepach internetowych, wole wiec kupić na miejscu nie razie czego dostać zastępczy (tak jest w bobowózki). Fotelik też zamówiliśmy w sklepie i czekamy
Jak powiedziałam teściowej ile czeka się na wózek, to nie wierzyła. Bo przecież w kauflandzie czy gdzieś tam stoją i można od reki kupić -
Czara moja tesciowa wczoraj tez mi mowila zeby z wozkiem poeczekac do 8 miesiaca bo tyle ich jest ze od reki mozna kupic.
Wozki na razie ogladam w necie, ale wiadomo trzeba zobaczyc na zywo.
Ktoras z dziewczyn pisala o foteliku Kiddy , bardzo mi sie spodobal i chyab tez sie na niego zdecydujemy plus oczywiscie baza, moi rodzice mieszkaja 100 km od nas i dosc czesto do nich jezdzimy to bedzie idealny. -
Ja zamówiłam Bebetto na początku marca i mam nadzieję, że dojdzie mi przed świętami albo zaraz po świętach... Miałam kupować w Bobowózki, ale mnie ostatecznie wkurzyli, bo byliśmy ugadani z salonem w Krakowie i że nam dadzą konkurencyjną ofertę, a jak w końcu odebrali telefon po tygodniowej próbie kontaktu z nimi, to wyskoczyli z ceną o 200zł wyższą niż w necie, bo niby po targach modele zdrożały Gdyby mnie nie zwodzili, to bym zaoszczędziła jeszcze ze 100zł od starej ceny, bo akurat w jednej hurtowni na necie była promocja na mój model.
U mnie zimno, ale słońce świeci Mam nadzieję, że jednak wiosna szybko przyjdzie, bo wczoraj w kościele tak mnie kurtka zimowa ściskała, że się dusiłam
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Anuś_ku wrote:Czara moja tesciowa wczoraj tez mi mowila zeby z wozkiem poeczekac do 8 miesiaca bo tyle ich jest ze od reki mozna kupic.
Wozki na razie ogladam w necie, ale wiadomo trzeba zobaczyc na zywo.
Ktoras z dziewczyn pisala o foteliku Kiddy , bardzo mi sie spodobal i chyab tez sie na niego zdecydujemy plus oczywiscie baza, moi rodzice mieszkaja 100 km od nas i dosc czesto do nich jezdzimy to bedzie idealny.
Zgodzę się z Twoją teściową, ale nie chce wchodzić w szczegóły, żeby nie złorzeczyć Sama planuję kupić wózek dopiero w 32 tygodniu.
Który tydzień ciąży u Ciebie? Daj sobie suwaczek -
nick nieaktualnyMoja tesciowa to ze wszystkim kazała czekać do narodzin, bo przecież w sklepach wszystko jest. To powiedziałam jej ile czeka się na wózek, ze bez fotelika nie wydadzą dziecka ze szpitala no i już widzę mojego męża robiącego zakupy gdy ja jestem na porodówce
-
Moj moze i by zrobil ale by musial miec bardzo konkretne wytyczne
Moja tesciowa poszla o krok dalej, mam nic nie kupowac do lozeczka i wozka bo ona ma wszystko po moim mezu ( z przed 35 lat) specjalnie schowala i nie jestem pewna czy nie ma tez lozeczka.
Leira ja dopiero 14 tc, ale na spokojnie sobie czytam, wiadomo nie bede kupowala teraz, ale wole sie zorientowac i na spkojnie zastanowic.