X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze faktycznie sporo rzeczy, na pewno tam zamówię. Tylko pytanie skąd wiedzieć który krem, smoczek, butelka :p :p widzę że jest sporo jakiś maści dla dzieci, w sumie na tych listach wyprawkowych nie kojarzę żeby były jakieś konieczne do kupienia.
    Myślę też co robić z laktatorem ? czy kupować ręczny czy ten droższy ? Bo jednak nie ma pewności czy uda się karmić piersią, a wydać ponad 300 zł i nie używać to troche szkoda.
    tych majtek do porodu to ile się kupuje :D? bo w domu to już się używa zwykłych czy przez cały okres krwawienia te siateczkowe ? wiecie może ??
    kompresy widzę są do pielęgnacji piersi, chyba fajna sprawa :)?
    do kąpieli też widzę : emulsja, płyn, szampon, hmmm serio to wszystko sie bierze :D? dziecko może nawet włosów nie bedzie mialo hehe :)
    Olejuszka, olejek na ciemieniuszkę, od urodzenia, 30ml o tym też nigdzie nie wspominali ....
    może macie do polecenia jakiś laktator ręczny z tej apteki ? czy to shit ? ;p

Wiem, że pytań sporo, ale to takie moje luźne myśli po zerknięciu na stronkę :) Na pewno lepiej tu zamówić niż latać za każdym gówienkiem, a te 400 zł oj coś czuje że się uzbiera ...

a przesyłka dyszkę chyba tylko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 10:15

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam Gemini :) właśnie dzisiaj składam zamówienie :)

Do kąpieli najlepiej dawać np. Tylko olejek z nasion malin. Żadnego emalium bo to jest na atopową skore. W razie zaczerwienienia - do kąpieli dać 5 kryształków nadmanganianu potasu. Do pielęgnacji ciała nie oliwka, a jakiś balsam a lotion albo przez pierwsze dni nawet nic. Do pupki przez pierwsze dni tez nic. Potem np. Krem babydream a w razie podrażnień sudocrem czy inna maść z cynkiem.

Ja mam 3 opakowania majtek siatkowych. Jak będę miała sile to przepiore, jak nie to wyrzucę i mąż dokupi. Kupiłam tez 3 opakowania tych wielkich podpasek i podkłady dla noworodka. Do szpitala wezmę 2 opakowania podpasek i z 2 sztuki tych podkładów.

Poczytaj blog srokao. Są tak składy i komentarze :) będziesz wiedziała co warto kupić, co nie. Te popularne marki nie zawsze są dobre...

Smoczek uspokajający. Podobno najlepsze lovi i mam bo nie powodują wady zgryzu.

Butelki mam 4, żadnej nie kupiłam. 2 lovi dostałam w szkole rodzenia i na targach, avent i chicco - od koleżanki. Wydaje mi się, ze avent najlepsza będzie ale zobaczymy :)

mi88, Paulinaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktatora jeszcze żadnego nie mam. Zobaczę jak mi będzie szło w szpitalu :) jednak ja będę polowała na elektryczny, chyba lasinoh.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina z kosmetykow na poczatrk najlrpiej jak najmniejsze minimum...

U mnie do kapieli tylko olej ze slodkich migdalow bedzie a do smarowania nic chyba ze bedzie taka koniecznosc do pupki tez nic bo lepiej nie przyzwyczajac a w razie lekkiego zaczerwienienia bephanten (u mbie wszystko pieknie goil nawet tatuaze wiec moze malej tez bedzie służył) a na jakues wieksze odpazenia hipp wundschutz creme no i z racji porodu latek krem z filtrem najlepiej mineralnym... i w sumie to na tyle...
    Ciemieniuszka na zapas sie nie martw bo nie u kazdego dziecka sie odrazu pijawia a tez i na kazde inaczej cos innego dziala... po moich znajomych albo nie byli a jak byla to jedni chwala oliwke inni olejuszke a jeszcze inni ziajke na ciemieniuszke ;)

Laktator zalezy od tego jakie masz plany jak odciaganie ma byc sporadyczne to bierz reczny jak chcesz np jak ja odciagac codziennie i karmic naprzemiennie piers lub butla z odciagnietym to elektyczny...

Smoczki ja osobiscie biore avent soothie najbardziej ksztaltem jak piers i najmniejsza szansa ze dziecko antysmoczk9we odrzuci...

Butle biore na piczatek dwie male z Tommee Tippee

mi88 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara, Ccierpliwa - wielkie dzięki!:)
    Paulina, super, że zadajesz pytania, bo mam dokładnie te same :D
    Pilik, jak u Ciebie z mężem?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle Edwarda - świetnie się czyta Twoje wiadomości o Heniu :)
    U Ciebie chyba w ogóle mocno widać nastrój po sposobie pisania, i widać, że jesteś szczęśliwa z maluszkiem :D

Paulinaaa lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zdecydowanie polecam gemini. Wszystko tam zamowilam.
    Zanim kupilam kosmetyki to przezytalam bloga sroako o skladach i pol internetu, po tym zdecydowalam co moje dziecko bedzie uzywac. Polecam te metode, bo kosmetykow jest milion a niewiele z nich ma naprawde dobry sklad.

Ja kape na razie w wodzie. Daje tylko kropelke Oillan baby na wloski bo moj maluch ma busz brazowych wloskow. Potem smaruje cialko emulsja z pharmaceris.

Do szpitala kupilam 3 paczki majtek siatkowych po 6 sztuk, nie zalozylam ani razu, najszybciej i najwygodniej bylo wsadzic sobie ten wielki podklad. Non stop trzeba bylo go wymieniac wiec tak bylo najszybciej. W domu uzywam zwyklych majtek i zwyklych podpasek.

Do dupki bepanthen.

Ja karmie mm, wiec najpierw kupilam butelki avent ale sie nie sprawdzily, maluch sie meczyl bardzo, teraz mamy tomme tippe antykolkowe i bardzo ladnie je. Warto wiec na poczatek kupic jedna czy 2 te najmniejsze i zobaczyc jak bobas reaguje.

Smoczek mamy ten z lovi.

Moge na pewno polecic kupno wacikow jalowych i soli fizjologicznej, ja tego nie zamowilam a powinnam. Maluszek ma bardzo wrazliwe oczka i nosek i trzeba je pielegnowac codziennie wlasnie sola i wacikami.

Mi88, tak, pomimo zmeczenia i niewyspania jestem bardzo szczesliwa. Takiej milosci, jaka matka ma do dziecka nie mozna porownac do niczego innego :)

Paulinaaa, Loczek2018, mi88 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie, zapisałam sobie i jak będę zamawiać to wezmę pod uwagę :) :) :) Ja to bym najchętniej już wszystko zamawiała, ale czekam na przypływ kasy :p

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina też radziłabym na początek minimum w kwestii kosmetyków. Również mam olejek ze słodkich migdałów i będę go dodawać na początek do kąpieli. Ostatnio na zajęciach z położną polecała ona szare mydło oraz dodać śmietankę do wody ze względu na to, że woda u nas jest mocno chlorowana. Później zamierzam wprowadzić żel z Hipp. Nie kupuję żadnych szamponów, oliwek, balsamów, pudru itp. Na odparzenia pupy kierowałam się tym co pisała srokao, czyli wietrzyć pupę, mąka ziemniaczana, a w skrajnych przypadkach dermatol. Z maści wzięłam linomag zielony.
    Na ciemieniuchę na razie nic nie brałam. Słyszałam u położnej, że przy regularnym szczotkowaniu włosów nie ma z nią problemu. Zobaczę jeszcze jak będzie u nas :)
    U mnie majtki dają w szpitalu, ale wzięłam w razie czego dwa opakowania.
    Laktatora na razie nie kupuję, po porodzie zamówię jak będę wiedzieć czego potrzebuję.
    Smoczek mam z Lovi, butelki z Avent i Tomme Tippee oraz gdzieś dostałam z Nuka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 15:29

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia ty juz skonczylas 31tc :O no to przespalam haha

Alphelia lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie tyle fajnych przydatnych informacji :-) Dzięki Wam za to ;-) U mnie dopiero początki, ale napewno mi się niebawem to wszystko przyda :-) Muszę gdzieś sobie zapisywać :-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha2101 wrote:
    Dziewczyny piszecie tyle fajnych przydatnych informacji :-) Dzięki Wam za to ;-) U mnie dopiero początki, ale napewno mi się niebawem to wszystko przyda :-) Muszę gdzieś sobie zapisywać :-)

Ja tez chlonelam jak gabka wiedze od doswiadczonych kolezanek. Bite 9 mcy tu przesiedzialam i czytalam, pytalam, szukałam, sprawdzalam i zapisywalam ;p

Kazdego dnia wychodzi cos innego, kazdy dzien, kazda kupa ;p kazde przebranie, karmienie, odbijanie, spacer itp to mega doswiadczenie. Także chetnie podziele sie tym co juz wiem ;p

agniecha2101 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda do oczek masz w ampulkach sól fizjologiczna ? Właśnie też słyszałam ze oczka lepiej solą fizjologiczna po kąpieli przemywac niż zwykła woda

Ja mam pytanie pamiętam ktoś polecał krem ochrony na słońce bo nie wiem jaki wybrać?

My mamy kosmetyki z hipp oliwek też kupujemy do kąpieli i masażu, krem linomag.

Co do majtek ja mam jedno opakowanie nie przemawiaja do mnie ,zabieram zwykle majtki wydaje mi się że w nich ten podkład będzie lepiej trzymał się . Ja spakowlam 3 opakowania podkładów poporodowych i dwie sztuki takie na łóżko , większy problem mam ile zabrac wkladek laktacyjnych ze soba. I zabieram ze soba recznik taki maly jak dzieci mają w szkole do wycierania rąk do wycierania krocza w pierwsze dni , i warto zaopatrzyć się w tamtum Rose

age.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostałam od koleżanki listę jej zamówienia z gemini.. z opisami co się przydało, co nie, co okazało się do niczego... <3 jestem uratowana! :D

agniecha2101, Mmma lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, a mnie interesuje jak tam po cieciu? Jak rana? Szybko doszlas do siebie?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka najlepiej z filtrem mineralnym... jak fobrze pamietam dobre sa z bielendy...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja tez chlonelam jak gabka wiedze od doswiadczonych kolezanek. Bite 9 mcy tu przesiedzialam i czytalam, pytalam, szukałam, sprawdzalam i zapisywalam ;p

Kazdego dnia wychodzi cos innego, kazdy dzien, kazda kupa ;p kazde przebranie, karmienie, odbijanie, spacer itp to mega doswiadczenie. Także chetnie podziele sie tym co juz wiem ;p
    Muszę założyć chyba specjalny notesik ;-) Napewno będę mieć niedługo duuużo pytań, już teraz mi się sporo kłębi w głowie, więc pewnie Cię/Was jeszcze nie raz będę męczyć ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    A ja dostałam od koleżanki listę jej zamówienia z gemini.. z opisami co się przydało, co nie, co okazało się do niczego... <3 jestem uratowana! :D
    Ojj też bym chciała taką listę w przyszłości ;-)

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Edwarda do oczek masz w ampulkach sól fizjologiczna ? Właśnie też słyszałam ze oczka lepiej solą fizjologiczna po kąpieli przemywac niż zwykła woda

Ja mam pytanie pamiętam ktoś polecał krem ochrony na słońce bo nie wiem jaki wybrać?

My mamy kosmetyki z hipp oliwek też kupujemy do kąpieli i masażu, krem linomag.

Co do majtek ja mam jedno opakowanie nie przemawiaja do mnie ,zabieram zwykle majtki wydaje mi się że w nich ten podkład będzie lepiej trzymał się . Ja spakowlam 3 opakowania podkładów poporodowych i dwie sztuki takie na łóżko , większy problem mam ile zabrac wkladek laktacyjnych ze soba. I zabieram ze soba recznik taki maly jak dzieci mają w szkole do wycierania rąk do wycierania krocza w pierwsze dni , i warto zaopatrzyć się w tamtum Rose
    Wpisz sobie filtry przeciwsłoneczne dla dzieci Sroka o i wyskoczą ja nie miałam bladego pojęcia o tych kremach teraz juz wszystko wiem i mam w notesie zapisane sporo pozycji :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Dziewczyny które są na etapie tworzenia wyprawki dla bobasa, powiedzcie mi czy jest jakiś sklep internetowy, apteka gdzie warto zrobić większe zakupy ? myślę o tych rzeczach do pielęgnacji ciała, nożyczkach, może pieluszkach, tych takich wszystkich małych gadżetach dla dzieci do pielęgnacji ? No i jaka firma jest dobra, ha hippo czy jakas inna ? Nie chciałabym za każdą pierdołą latać po sklepach, fajnie by było kupić te pierdółki przez neta za korzystną cenę :) Może macie coś sprawdzonego :)?
    Polecam Gemini a jak chodzi o uzupełnienie to HubiWorld na Allegro. Ja już powoli zamykam wyprawkę. Sprawdziłam składy, jak dziewczyny polecały rzeczy to zapisywałam chętnie bym się podzieliła,ale nie wiem jak to zrobić mam sprawdzone przez koleżanki pieluchy tetrowe, które są fajniej jakości jak chodzi o firmy itp a najlepsza wiedza to mamy :) nie chce wrzucać zdjęć bo nie za bardzo mi to wychodzi a po drugie mam to w wordzie w formie takiej checklisty i trochę tego jest może ktoś ma pomysł jak mogę to udostępnić ?:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ