Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Welonka oby mala posiedziala jeszcze
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa ma powiedziane ze pchać się może dopiero po 21 maja
Loczek ja pół ciąży przelezalam w 3 trymestrze zaczęłam śmielej wychodzić więcej się ruszać a tu spowrotem każą bardziej odpoczywać . Stwierdziłam że chyba pora spakować torbę i dobrze ze większość rzeczy dla Małej mam gotowe ale ciągle mamy remont i wszystko w pudlach . -
Welonka niech slucha jak grzeczna coreczka:*
Moja dzis szaleje na calego chyba czuje to lato za oknem bo pogoda cudowna
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Welonka znam ten bol, tez w 33tc okazało sie ze szyjka 1,5 cm i tylko leżenie. Torbe spakowalam juz w 30tc wiec nie mialam stresu. Przelezalam do 37tc, potem zaczelam normalnie funkcjonowac, spacerować i urodzilam dokladnie w 38t2d :)I tez do Henia codziennie gadalam ze musi wytrzymać i posluchal Wiec leż, wypoczywaj. Szybko minie. A potem córcia wynagrodzi Ci ten trudny czas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 16:19
-
Bizonka, jak u Ciebie?
Welonka, niech mała siedzi grzecznie
Justa, dzięki Ja się bardziej martwię toksoplazmozą i mykoplazmą od kleszcza, niż boleriozą. Naczytałam się internetu i są jakieś badania (pcr), które można zrobić już teraz - tylko są drogie, bo za pakiet 800zł.
Dlatego jadę teraz do lekarza chorób zakaźnych pytać o to, co i kiedy warto zrobić, żeby w razie czego od razu wejść z antybiotykiem. Dam znać, co mi powie
Nie stresuję się jakoś bardzo, ale nie chcę czegoś nie dopilnować...
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Edwarda całe szczęście u nas tak drastycznie nie jest zaczęła się skracać , ale nie wiem wiadomo czy będzie dalej skracać się szybko czy powoli więc do tej następnej wizyty będę oszczędzać się bardziej . Wybieram się na komunię do siostrzenicy 20maja więc do tego czasu siedzi grzecznie akurat wtedy zacznę 38tydzien . Usg już 3 wizytę utrzymuje termin na26maja
-
Welonka, to może być ciekawa komunia
Ja po wizycie, lekarz mówi, że mam się nie przejmować i nie ma wskazań do dodatkowej diagnostyki. Siedziałam u niego pół godziny, zbadał mnie, odpowiedział na wszystkie pytania (głównie tekstem: nie ma potrzeby ). Jestem w miarę zadowolona, ale nie do końca przekonana. Na pewno dla własnego spokoju powtórzę sobie toksoplazmozę za jakiś tydzień, mimo że lekarz powiedział, że kleszcze jej nie przenoszą. Kłóci się to z moją internetową wiedzą, jestem zawsze nieufna w takich przypadkach
No ale ogólnie skoro lekarz chorób zakaźnych mówi, że nie ma co myśleć, to nie będę za dużo
Ciekawe, jak u mnie będzie z szyjką. Póki co mam plany podbijania świata na l4 od czerwca, ale już teraz brzuch mi się buntuje, kiedy spaceruję dłużej, niż 20minut. Robi się twardy czasem wtedy, nieciekawe uczucie.
Tak samo twardy jest, kiedy budzę się na plecach - dlatego od kilku dni śpię z piłeczką tenisową na plecach (taki trick, jak ktoś chrapie, żeby leżał tylko na boku). Działa, ale częściej się budzę w nocy. Za to poduszka U z supermami się nie sprawdziła. Jest bardzo twarda pod głową - bolą mnie uszy - moja zwykła poduszka profilowana z Ikei jest o niebo lepsza. Ale może na późniejszym etapie ciąży i przy karmieniu się sprawdzi. Póki co leży pod łóżkiem
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Welonka, duży już Twój maluszek a mocno skróciła się ta szyjka? Masz głównie leżeć czy trochę możesz chodzić?
-
Mii Lekarz wie co mówi nie ma szansy żeby złapać toxo od kleszcza ale badanie można powtórzyć. Zawsze będę powtarzać że toxo nie jest tak łatwo się zarazić, mieszkałam na wsi, grzebałam w ziemi i nikt mi nie mówił jakie to jest be :p z kotami spędziłam całe życie, a teraz mam 2 kochane potworki które śpią z nami i tyle się jak dzieci
mi88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny które są na etapie tworzenia wyprawki dla bobasa, powiedzcie mi czy jest jakiś sklep internetowy, apteka gdzie warto zrobić większe zakupy ? myślę o tych rzeczach do pielęgnacji ciała, nożyczkach, może pieluszkach, tych takich wszystkich małych gadżetach dla dzieci do pielęgnacji ? No i jaka firma jest dobra, ha hippo czy jakas inna ? Nie chciałabym za każdą pierdołą latać po sklepach, fajnie by było kupić te pierdółki przez neta za korzystną cenę Może macie coś sprawdzonego ?
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulina, ja planuje zamawiać tego typu rzeczy z apteki Gemini. Koszty wysyłki sa dość wysokie, ale zamówienie będzie duże i mają konkurencyjne ceny w porównaniu z innymi aptekami.
agniecha2101 lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa wrote:Dziewczyny które są na etapie tworzenia wyprawki dla bobasa, powiedzcie mi czy jest jakiś sklep internetowy, apteka gdzie warto zrobić większe zakupy ? myślę o tych rzeczach do pielęgnacji ciała, nożyczkach, może pieluszkach, tych takich wszystkich małych gadżetach dla dzieci do pielęgnacji ? No i jaka firma jest dobra, ha hippo czy jakas inna ? Nie chciałabym za każdą pierdołą latać po sklepach, fajnie by było kupić te pierdółki przez neta za korzystną cenę Może macie coś sprawdzonego ?
Ja polecam aptekę Gemini, bo ma rzeczywiście najniższe ceny, fajnie jest tam wszystko skategoryzowane pod kątem wyprawki również, więc raczej wszystko dasz radę sobie tam zamówićagniecha2101 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Co do kosztów wysyłki to, jeśli rzeczywiście zrobisz tam sobie duże zamówienie, to jest darmowa, a tych rzeczy wyprawkowych raczej Ci się na tyle uzbiera Z tego co kojarzę to powyżej 399 zł.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.