X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • teqz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadam się pochwalić, ze od wczoraj jestem mama najprzystojniejszego mężczyzny na tym świecie :) miałam mieć cc na zimno, ale akcja zaczęła się sama i ledwo zdążyli mnie ciąć. Jeśli są tu jakieś mamy z Łodzi to z całego serca polecam Salve

edwarda20, mi88, Cccierpliwa, agniecha2101, Paulinaaa, summer86, welonka, Mmma, pumka1990, Zuuziia, Loczek2018, Cukierniczka lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Wpadam się pochwalić, ze od wczoraj jestem mama najprzystojniejszego mężczyzny na tym świecie :) miałam mieć cc na zimno, ale akcja zaczęła się sama i ledwo zdążyli mnie ciąć. Jeśli są tu jakieś mamy z Łodzi to z całego serca polecam Salve
    Gratulacje!!

Ktory to byl tydzien?

teqz lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Gratulacje!!

Ktory to byl tydzien?
    Dziękuje :) 37+5

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Dziękuje :) 37+5
    O to faktycznie niespodzianka :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    O to faktycznie niespodzianka :)
    Akurat skończyliśmy jego pokoik w niedziele, po minucie zaczęły się ostre skurcze. Chyba mu się za bardzo spodobał i chciał już w nim zamieszkać haha :D

edwarda20, agniecha2101, Paulinaaa, summer86, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo też mi się marzy taka niespodzianka :D
    Gratulacje!:)

teqz lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Gratulacje :))

teqz lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Mnie Cccierpliwa przekonała kiedyś do tego pod materacyk :) Na firmę póki co nie patrzyłam, bo stwierdziłam, że niania i monitor oddechu to będzie zadanie dla męża :D Niech też coś znajdzie.

Ja sobie za to kompletuję ciuszki, kocyki i laktatory :P Dziś wróciłam z mnóstwem ubranek z ciucholandu - każde po 2.5zł :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4051076cc6ff.png

Przeglądam też chusty do noszenia maluchów - niektóre są piękne (i drogie!).
    Nadal jeszcze nic nie zamówiłam - przeglądam rzeczy, dodaję do koszyka, ale jeszcze jestem daleka od ostatecznego wyboru wielu rzeczy.
    A jednak już trochę powinnam się sprężyć, bo potem nigdy nic nie wiadomo.

No nic, idę robić fasolkę po bretońsku po raz pierwszy w życiu :D Trzymajcie kciuki!
    Ale fajne ubrania trafiłaś :-)

mi88 lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kazde urządzenie ma swoje plusy i minusy :) Ten pod materacyk tez ma na pewno. Poczytaj moze opinie w internecie dodatkowo.
    Poczytam na pewno :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teqz wrote:
    Gratuluję :-)
    Najlepsza taka niespodzianka niż czekanie :-)

teqz lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piękne rzeczy upolowalas :) u mnie w ciucholandach to są ladne rzeczy ale dla chłopców.

Teqz jescze raz gratulacje :)

teqz, mi88 lubią tę wiadomość

age.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 cudowne ciuszki! Co do chusty - polecam używaną. A jak koniecznie chcesz nową to kup już i wypierz minimum 5 raz. W nowej będzie Wam ciężko wiązać i dociągnąć nie mając wprawy...
    Ja nie kupuje monitora, niani raczej też nie. Ogólnie ja mało gadżetowa ;)
    Za to poszyłam trochę wielopieluszek i zamierzamy używać, jak się system sprawdzi to kupię też jakieś i doszyje więcej :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chcialam uzywana chuste ale nie moglam dlugo dlugo znalezc z takuch wzorow jakie chcialam a ze cena nowej a uzywanej to w sumie zadna wielka roznica to wzielam nowa ale mam taka jaka mi sie strasznie podobala... jedyny wlasnie minus to fakt ze nie jest zlamana...
    Jestem tylko ciekawa czy dam rade pomotac...

Ja sie dlugo zastanawialam nad niania i bylam przekonana ze wezmiemy jakas zwykla ale stanelo na dobrej z kamerka po przemysleniu ze jadac do pl gdzie kolwiek nie bedziemy czy u mnie u babci czy u tesciow to jedyna opcja polozenia malej jest na pietrze a wszyscy zawsze siedza na dole oczywiscie wiec bez bylibysmy na zmiane w pokoju na gorze przywiazani...
    No i pamietam jak dziecko szwagierki lubilo sobie postekac przez sen powzdychac itp i co 5 minut latali na gore sprawdzic przy takich akcjach az za ktoryms zawsze ja to obudzilo dlatego postawilismy na kamerke zeby wiedziec kiedy warto isc a kiefy sobie tylko wzdycha...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Mam pytanko :
    Jak uważacie, czy trzeba szykować jakieś ładniejsze ubranko dla dzidzi "na wyjście ze szpitala" ? Mi to się wydaje, że jak takiego nieboraka ubierzemy w ciągu dnia w szpitalu w jakieś ubranko ( bodziak, półspiszki czy tam pajacyk ) to na wyjście może wyjść w tym samym :D ale mama mi mówi że na wyjście kupuje się jakieś ładniejsze, ładniejszy sweterek itp ? Co sądzicie :)?

A i druga sprawa: do osób które nie myją dzidzi samą wodą, co wybrałyście, jaki płyn do kąpieli ? W szkole rodzenia mówili że można, i że jak będzie płyn NIEPIENIĄCY to wtedy już niczym nie smarować dzidzi, a jak pieniący to smarować. To ja bym chciała znaleźć jakiś niepieniący :D :) Zeby nie myć samą wodą, ale żeby też nie smarować potem całego ciałka .

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hej!
    Mam pytanko :
    Jak uważacie, czy trzeba szykować jakieś ładniejsze ubranko dla dzidzi "na wyjście ze szpitala" ? Mi to się wydaje, że jak takiego nieboraka ubierzemy w ciągu dnia w szpitalu w jakieś ubranko ( bodziak, półspiszki czy tam pajacyk ) to na wyjście może wyjść w tym samym :D ale mama mi mówi że na wyjście kupuje się jakieś ładniejsze, ładniejszy sweterek itp ? Co sądzicie :)?

A i druga sprawa: do osób które nie myją dzidzi samą wodą, co wybrałyście, jaki płyn do kąpieli ? W szkole rodzenia mówili że można, i że jak będzie płyn NIEPIENIĄCY to wtedy już niczym nie smarować dzidzi, a jak pieniący to smarować. To ja bym chciała znaleźć jakiś niepieniący :D :) Zeby nie myć samą wodą, ale żeby też nie smarować potem całego ciałka .

Pamietam, ze u mnie na kwietniowkach, kilka miesiecy dziewczyny rozkminialy jak ubiora dziecko na wyjscie. No coz, wyjscie ze szpitala wyglada tak, ze wsadzasz dziecko do fotelika, wpinasz do auta jak najszybciej bo siedzi to chucherko 'na dworze' i jak najszybciej jedziesz do domu. Nie widze sensu kupowania dodatkowo czegos, czy ladniejszego itp itp.

Ja myje dziecko w samej wodzie. Na dupke i wloski daje kropelke Oillan baby. Potem smaruje tylko troszeczke, ale tez nie zawsze. Jak sie drze to szybko go ubieram i juz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 08:45

Leira lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    Hej!
    Mam pytanko :

To już Twoja decyzja - ja pewnie nie stroiłabym dziecka na wyjście, z myślą, że po prostu wrócimy do domu. W takiej sytuacji ubrałabym małego po prostu wygodnie i tyle. Co innego gdybyśmy spodziewali się gości, ale to wiadomo, siebie też bym wtedy lepiej ubrała ;)
    Paulinaaa wrote:

Nie wiem szczerze mówiąc o co chodzi z tym płynem pieniącym i niepieniącym? Tak na logikę to jeśli płyn do mycia rozpuszcza tłuszcz, to czy jest pieniący czy niepieniący to trzeba będzie malucha dodatkowo smarować kremem/oliwką bo zmyjemy mu warstwę ochronną i skóra będzie sucha. To takie błędne koło trochę - zmyć naturalną powłokę, żeby nałożyć sztuczną w formie kremu/oliwki :P Natomiast jeśli płyn nie rozpuszcza tłuszczu, to równie dobrze można go nie stosować bo taki sam efekt mycia uzyskamy zwykłą wodą, nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 09:13

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja nie kupuję specjalnych ubranek na wyjście dla dziecka z tych co kupiłam wybiorę coś na wyjście, przecież nie idziesz z dzieckiem na pokaz tylko do auta i domu . Kiedyś na wyjście ze szpitala dzieci były ubierane w białe ubranka .

Co do płynu my mamy z hipp i nie wiem czy bedziemy smarować dziecko bałwanek zobaczymy bo mamy oliwke która chcemy wykorzystać do masażu cialaka a przy okazji nawilzy skórę .

age.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak własnie moja mama mowi o białym ubranku, ok dzięki, czyli nie trzeba :p :p bo już zwątpiłam, że może się nie znam .

A powiedźcie mi jaki brałyście termometr ? Położna mówiła, żeby nie brać tych rybek itp do wody, tylko wziąć wielofuncyjny : i do temp na czole, i do wody. Macie jakiś godny polecenia w normalnej cenie :)? Na gemini spory wybór widzę

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    O tak własnie moja mama mowi o białym ubranku, ok dzięki, czyli nie trzeba :p :p bo już zwątpiłam, że może się nie znam .

A powiedźcie mi jaki brałyście termometr ? Położna mówiła, żeby nie brać tych rybek itp do wody, tylko wziąć wielofuncyjny : i do temp na czole, i do wody. Macie jakiś godny polecenia w normalnej cenie :)? Na gemini spory wybór widzę
    do głowy mi nie przyszło żeby kupić coś specjalnie :) Na pewno ubiorę w jakieś nowe ciuszki, a nie w te co dostałam, ot tak żeby było po mojemu :) termometr kupiliśmy bezdotykowy, można mierzyć i temp. ciałka i wody, i innych przedmiotów. Generalnie do wody nadaje się każdy, tylko musi mieć odpowiedni zakres temperatur (więc nawet elektroniczny kuchenny) :)
    Mam już zamówiony wózek, powinien być w piątek, a najpóźniej w poniedziałek :) Już nie mogę się doczekać!

Paulinaaa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja wszystkie ubranka jakie mamy uwazam za piekne i raczej dostosuje tylko jakies 2 zestawy do pogody i maz zabierze albo cieplejszy albo mniej bo w szpitalu i tak mala bedzie miec szpitalne...

Ci do kapieli ja pkynu do kapueli stosowac nie bede ale kilka kropel oleju ze slodkich migdalow... bedzie i nie mycie sama woda a dodatkowo nawilzenie... smarowac wtedy juz nie bede chyba ze jakies skorne problemy...
    Od piczatku mialam taki plan i pozniej polozna na szkole rodzenia tez bardzo polecala i tylko wloski mowila zeby myc kropelka szamponiku i nie codziennie oczywiscie szamponem wiec mam z hipp i czasem umyje nim wliski a tak na codzien to na poczatek ten olej...

Polecala tez przy myciu w domu wacikami duzymi pupy zeby zalewajac je w pudelku dodac dwie krople tego oleju to malo ze wytra pupe to dodatkowo nawilza naturalnie (kremy do pupy tez tylko w przypadku jak bedzie czerwona)

pilik lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ