X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Gratulacje Paulina ;) No faktycznie dluga ta Twoja coreczka :p Moj teraz ma 63cm xd

Moja jakiś tydzień temu 64cm także tego.. :O

Katy lubi tę wiadomość

iv096iyenbdfaarq.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój teraz ma 60cm :D
    Oj niektóre dzieciaczki to będą dłuuuugie :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Paulina szybki poród jak to Twoje pierwsze dziecko :) Ja rodziłam 18 h nawet nie chce o tym myśleć mnie tez bolały sutki kup sobie 100% lanoliny i smaruj będzie trochę lepiej albo swoim mlekiem i wietrz sutki

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny :)

cycki smaruje lanoliną, swoim mlekiem a właśnie kupiłam to https://www.nursicare.pl/?gclid=Cj0KCQjw5s3cBRCAARIsAB8ZjU3N69WEolcJZupG7PF6Fu4H59XMtwOdU487AIQLiCAii9MN_d9TNs8aAl3HEALw_wcB , położna polecila ponoć hit. Drogie ale wzielam, bo to jedyny moj obecny klopot, gdyby nie brodawki i mega bol to by bylo wprost cudownie :)

No moj maz ma 2 metry ;p takze ma po kim być wysoka hehehe, oby jednak nie była tak wysoka jak on ;p ;p

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięli mnie koło 10 na oxy drugi raz bo lekarce ktg się nie podobało i postanowili drugi raz spróbować. Ale nadal ktg było średnie. Więc przebiła wody i okazały się zielone. Szybko cesarke robili. Więc Olek jest już na świecie. Nie wiem o której godzinie bo tak szybko się to działo. Ale jakoś o 13. Waży 3300 i mierzy 55 cm. :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Wzięli mnie koło 10 na oxy drugi raz bo lekarce ktg się nie podobało i postanowili drugi raz spróbować. Ale nadal ktg było średnie. Więc przebiła wody i okazały się zielone. Szybko cesarke robili. Więc Olek jest już na świecie. Nie wiem o której godzinie bo tak szybko się to działo. Ale jakoś o 13. Waży 3300 i mierzy 55 cm. :-)
    Gratulacje!

Mnie to ciagle zastanawia czemu Ci lekarze tak dlugo czekaja z cesarka przy tak dlugim przenoszeniu i jeszcze ryzykuja jak sie ktg nie podoba :/ Dobrze ze sie wszystko dobrze skonczylo i z maluch zdrowy :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

A mnie zastanawia jak to jest możliwe, że nie badają wód? Jak byłam po wywołaniu w szpitalu to co dwa dni miałam sprawdzane wody płodowe..

Z ciekawości spojrzałam ile trwał mój poród i mam tak : I faza 7h, druga 28minut :)

iv096iyenbdfaarq.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg dopiero dzisiaj średnie wyszło. U mnie nie było prawie rozwarcia więc nie wiem czy mieli możliwość zbadania wód.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen u mnie po próbie też nie było. Mają taki specjalny sprzecik, taką rurkę z latarką i tym sprawdzają wody. Wydaje mi się, że nawet opuszek wystarczy

iv096iyenbdfaarq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje!

Dla mnie tez to dramat, ze tyle zwlekaja z tymi cieciami, dobrze ze zareagowali.
    Gratulacje :)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaIzabela wrote:
    Gratulacje!

A mnie zastanawia jak to jest możliwe, że nie badają wód? Jak byłam po wywołaniu w szpitalu to co dwa dni miałam sprawdzane wody płodowe..

Z ciekawości spojrzałam ile trwał mój poród i mam tak : I faza 7h, druga 28minut :)
    To u mnie pierwsza faza 5.50, druga faza 1 godzina, ale to było po oxy.
    Z wodami to też róznie jest, koleżanka miala wywolywany porod w 37+3 i też miala zielone, ale porod sn

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eileen gratuluję!!
    Tak jak już wcześniej pisałam, nie rozumiem tego postępowania że nie wywołują ... ja też miałam zielone wody ;/ no nic ,ważne że wszystko ok !!!!!!!!!!!!!! Ja mialam zielone ale nie kazali cesarki robić, moze dlatego ze ktg było ok ..

W końcu i Ty się doczekałaś maluszka :) :) :)

Dziewczyny macie jakiś sklep z normalnymi cenami online gdzie kupujecie koszulki do karmienia ?????? ;)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znow zaginęła w akcji, nadrabiam was dziewczyny :-).
    Justa Paulina i Eileen - gratulacje! Zdrówka dla Was i maluszków.
    Używałam pieluchy Dada,poodparzala się dupka malcowi strasznie, wróciłam do Pampers, a teraz jedziemy na Babydream z Rossmann a, są bardzo fajne.
    Mlody waży już 6100! Normalnie masakra :-)
    Ja jutro mam wizytę popologowa, czuję się ok wiec mam nadzieję że dostaniemy dyspensę na przytulanki :-P.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam jakieś chwile słabości, moje dziecko na każda czynność, oprócz karmienia reaguje wrzaskiem. Rozumiem, że nie lubi się ubierać, ale po rozebraniu na golasa też sie wydziera, smarowanie czymkolwiek to histeria... A wszystko robie delikatnie, ciagle do niego mówię. Mam nadzieję że to tylko taki poczatek, a później bedzie lepiej

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Doniczka Bratków Koleżanka

Wysłany: 10 września 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja to mam jakieś chwile słabości, moje dziecko na każda czynność, oprócz karmienia reaguje wrzaskiem. Rozumiem, że nie lubi się ubierać, ale po rozebraniu na golasa też sie wydziera, smarowanie czymkolwiek to histeria... A wszystko robie delikatnie, ciagle do niego mówię. Mam nadzieję że to tylko taki poczatek, a później bedzie lepiej
    Sa dzieci ktore maja nadwrazliwosc na dotyk i takie juz sa. Poczytaj o tym w necie, jest duzo artykulow.

Paulina ja kupowalam koszulki na zalando.

Córeczka - 11.04.2018.
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, moj tez sie tak wydzieral :/ Teraz jest lepiej, ale czasem dalej sie wkurza i musze w trakcie przerywac i go przytulac xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 10 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przez pierwsze 3 miesiące nie dawała się dotknąć od pasa w górę. Masowanie w nóg, proszę bardzo, ale żeby chociaż posmarować ręce i brzuch kremem to była walka. No i obowiązkowo po kąpieli suszarka i ciepły strumień na nią skierowany (z większej
    odległości, żeby nie poparzyć) - to jest grane po dziś dzień. Tylko tak nie wierzganie i można w spokoju posmarować i pomasować :)

U mnie tragedia. Drugi razu dziecko spadło z łóżka.. Odeszlam na 15 sekund zamieszać sos w garnku, 3 metry dalej, w tym samym pomieszczeniu. Siedziała na jednym końcu łóżka, drugi zabezpieczony grubą prostokątna poducha.. i wystarczyło. Jak wracałam to już lądowała głową na podłogę. Byliśmy w szpitalu, na szczęście skończyło się na przygryzionej, spuchniętej wardze i naderwanym wedzidelku. Ale teraz nie zostawię jej samej nawet na sekundę..

iv096iyenbdfaarq.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci mają niesamowity radar. Jak tylko wyczują wolność to pchają się w kłopoty. Najwazniejsze że nic poważnego sie nie stało. Tulę mocno :*

AnnaIzabela lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, moj tak wrzeszczal. Jak u was wygladaja noce?
    Ja bylam nawet u fizjo z nim, bo myslalam ze ma napiecie. Kapiel, ubieranie, nawet noszenie, wozek - wszystko krzyk. Mialam przez to dola.

Annaizabela, masakra! Wspolczuje przezyc :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS i jest lepiej?
    Wspolczuje wam dziewczyny tak wrazliwych dzieciątek. Moj znowu przytulaski i wszelki dotyk uwielbia. Za to jest bardzo wrazliwy na dzwięki... Cos sie glosniej powie, nie mowiac o kichnieciu, kaszlnieciu i sie przestrasza. Jak domofon dzwoni to sie przestrasza, motor jedzie, ciezarowka, cos spadnie, potrafi zaczac plakac nawet. Jak byl noworodkiem i ziewalam jak go karmilam to oczy z orbit mu wychodzily tak sie dziwil...

Edit: moj ubierania i rozbierania tez nie lubi, ale marudzenie czy placz jest krociotko.

Annaizabela o kurde! Moj teraz sie wlasnie taki ruchawy zrobil, non stop sie okreca w kazda strone, ale nie zostawiam go nawet na chwile. Wczoraj wlozylam go do lozeczka jak chcialam isc do lazienki to zastalam go po paru minutach na brzuszku i z glowa z zupelnie innej strony. A bedzie jeszcze gorzej jak zacznie raczkowac i to mnie niepokoi :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 11:19

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ