Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam robione usg nerek wszystko oki wiec szukam dalej przyczyny moich leukocytów w moczu zapisałam się dzisiaj do nefrologa obiecałam sobie ze nie pójdę prywatnie bo ciagle chodze prywatnie a na cos te składki idą a teraz jak jestem w ciąży to powołuje się na ustawę.Dzisiaj od razu położyłam dowód skierowanie i kartę ciąży i dostałam termin do nefrologa na 30 stycznia normalnie na lipiec wiec warto korzystać z tej ustawy i twardo sie jej trzymać
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
J.S nawet nie wiedziałam ze tak mozna,ale juz wczesniej tak ustaliśmy:)tak z tym czekaniem na wizyty do niektórych specjalistów to człowiek moze wykończyć sie ,pamiętam jak u mnie podejrzewali zaiarnice złośliwa mialam wizytę na nfz do hematologa za pól roku prędzej bym sie wykończyła .
Cierpliwa tak kosz jest duży ale nie zamykany , wózeczek fajny gondola w porównaniu do innych jest duza to plus ,tylko u nas został ostatni kolor bardzo ciemny bo to są ostatnie sztuki z kolekcji ,ma wchodzić nowa kolekcja wózki niczym nie będą różnic sie za bardzo a cena bedzie sporo wyższa -
Welonka, ja tez o tym nie wiedzialam, moja kolezanka ktora jest w ciazy tak zrobila i wlasnie wczoraj w szkole rodzenia mowili, ze jak ktos nie zyje w zwiazku malzenskim, to tak mozna to zalatwic. Pewnie ze tak, slub to jednak slub, a jesli pozniej planujecie koscielny i wielka imprezke, to juz w ogole ekstra
Masakra, na nfz to juz w ogole, ja dzwonilam prywatnie, ale co sie dziwic jak nawet do ginekologa sie niezle mozna naczekac, teraz mowie aby chorowac to tez trzeba miec pelen portfel, aby placic za te wszystkie prywatne wizyty. Pamietam jak mialam rwe kulszowa, rehabilitacja na nfz za pol roku, a prywatnie na drugi dzien, dramat -
AnkaK90 wrote:Cześć Dziewczyny, podczytuje Was już od jakiegoś czasu, tak samo jak Wy czekam na swoje pierwsze dzieciątko Mogłabym się dołączyć? Szukam grupy, na której dziewczyny się wspierają i rozmawiają o swoich obawach i radościach niestety ale na grupie, w której obecnie byłam (jestem), doświadczone dziewczyny, które mają już dzieci tylko się kłócą o wszystko.
Czasem lubię sobie poczytać dla rozrywki - a szkoda, bo fajnie jest mieć wątek, w którym dziewczyny są na tym samym etapie ciąży. Można choćby obejrzeć zdjęcia z USG - ja nie miałam USG już prawie 3 tygodnie i lubię patrzeć na zdjęcia innych w tym samym wieku, bo widzę tam, jak może wyglądać mój dzidziuś A przez te kłótnie, które się ciągną stronami, aż mi się nie chce tego tematu nadrabiać.Marta..a, AnkaK90, Andziula_1988, Dooti lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi88 dlatego ja juz dawno tam nie zagladam no ok jak jest afera chwile podczytam ale.sie nawet nie udzielam bo zirytowala mnie krytyka matek 2-3 dzieci ze dziewczyny po poronieniach sie boja a juz do reszty temat kp i mm... zwlaszcza jak wpada jedns z sierpniowek nie bede pisac niku i naskakuje na wszystkuch wszystko krytykuje bo u niej bo jej zdaniem bo ona... kompletnie nie mozna miec tam wlasnego zdania bo zaraz krytyka na maxa...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A jedna z ciekawostek - Polkosia była jedną z dziewczyn, które były za tym, żeby nie pisać o obawach i nie straszyć reszty. I w ogóle ma bardzo kategoryczny sposób pisania. Zwykle tego typu posty piszą dziewczyny, którym łatwo było zajść w ciążę, mają już dzieci i nie muszą się martwić. A ona pisała, że starali się o dziecko trzy lata, straciła jedno dziecko w 13tc, a potem kolejne. I trochę na jej posty patrzę właśnie przez pryzmat tego, co przeszła
Mi88 akurat jej posty jak czytam to mi slabo i akurat ja mialam na mysli mm jest fuj cv tez jest fuj nie spanie z dzieckiem fuj lepiej kupic psa i ogolnie wszystko na nie... no sorry ale jak dla mnie dla kogos kto sie latami staral i stracil dziecko (mowie z wlasnych przejsc) niewazne jak sie dziecko urodzi wazne zeby cale i zdrowe przyszlo na swiat nie wazne jak sie karmi wazne zeby dziecko bylo najedzone i szczesliwe i bez wzgledu na to jak dlugo sie kobieta stara albo kp 2 letniego dziecka uwaza za ok albo za cos nienormalnego i cos co juz troche razi bo to juz jednak nie dziecko ktorego glowny pomarm to mleko i kazdya prawo do wlasnego zdania a ona dziewczyny ktore uwazaja to za cos niefajnego i nie chca karmic tak dlugo dzieci odrazu objezdza z gory na dol ze po co im dziecko... tak samo teraz z racji szukania lekarza z certyfikatem objechala dziewczyne bo nie wazne jak bedzie rodzic czy karmic ale.lekarz musi miec certyfikat... tak musi bo tu chodzi o wczeane wykrycie wad co moze miec spore znaczenie dla przyszlosci i zycia dziecka... ale juz zle bo nie tak jak ona... do wszystkiego ma mega ale nawet do podstawowych badan tarczycy sie czepiala bo po co robic... to tak jakby zapytac a po co krzywa cukrowa... no ale jak ona tsh nie badala to wszystkie ktorym zostalo zlecone sa glupie ze robia...
Ja osobiscie mam odczucie ze najbardziej watek kwasi niestety ona wlasnie ze swoim zdaniem wlasnie na nie... bo ona byla szczesliwa kp to kazdy musi i nie ma innej opcji... ostatnio ktoras pisala ze cos sie jej z ciaza dzialo i lekarz zalecil odstawic dziecko od piersi to ona woe lepiej ze sie nie odstawia... tak jak sie nic nie dzieje mozna nie odstawiac ale sa przypadki ze trzeba...
Moja kolezanka kp i dostala plamien lekarz kazal odstawic ograniczyla do karmienia do zasniecia troche zelzaly po czym wrocily mocniejsze odatawila calkowocie spokój na reszte ciazy... kazdy organizm jeat inny i ze jej sie udalo kp bedac w ciazy nie znaczy ze u kazdego musi tak byc i nie ma zagrozenia... irytune mnie zwyczajnie takie wieczne krytykowanieAnkaK90, edwarda20, Flowwer, Dooti lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa, ja mam tak samo, jak czytam jej posty to mi slabo, a wchodze na ten watek zeby zobaczyc, o co teraz jest wojna z nia w roli glownej. Teraz wlasnie doczytalam, jak sie doczepila do jednej dziewczyny, ze niewazne jaki porod, nis chce karmic piersia ale wazne, ze lekarz ma certyfikat i ze dzieia ja priorytety. No rece opadaja, jak ten watek sierpbiowek mogl sie rozwinac, to niestety ale sa osoby ktore sie kompletnie na forum nie nadaja Terrorystka laktacyjna, porodowa i nie wiem co jeszcze
Jade do neurologa o 9. Trzymajcie kciuki co mi powie, cc czy jednak porod naturalny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 05:50
Andziula_1988, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Ineczka a byłaś na tej bezpiecznej szkole jazdy?
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
J.S wrote:Cierpliwa, ja mam tak samo, jak czytam jej posty to mi slabo, a wchodze na ten watek zeby zobaczyc, o co teraz jest wojna z nia w roli glownej. Teraz wlasnie doczytalam, jak sie doczepila do jednej dziewczyny, ze niewazne jaki porod, nis chce karmic piersia ale wazne, ze lekarz ma certyfikat i ze dzieia ja priorytety. No rece opadaja, jak ten watek sierpbiowek mogl sie rozwinac, to niestety ale sa osoby ktore sie kompletnie na forum nie nadaja Terrorystka laktacyjna, porodowa i nie wiem co jeszcze
Jade do neurologa o 9. Trzymajcie kciuki co mi powie, cc czy jednak porod naturalny.
Trochę mnie wystraszylyscie przed wejściem na sierpniowki bo 2.02 mam to usg rozszerzone i niestety lekarz do którego mnie skierowali nie jest na tej stronie z certyfikatami. Przychodnia bardzo dobra więc trochę mnie to dziwi no ale też z drugiej strony jakoś się ich nie obawiam bo u mnie w rodzinie i męża nie było żadnych wad genetycznych. W razie czego jeżeli coś tam znajdzie to przecież i tak robi się dodatkowe testy prawda? Np. Ten pappa? I one są już z krwi a nie na usg?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ooo widzę, że tu więcej dziewczyn z sierpnia ja już po prostu miałam serdecznie dosyć kłótni o rodzaj karmienia czy poród. Według mniej najwazniejsze iest to żeby dziecko było zdrowe i najedzone a nie to w jaki sposób przyjdzie na świat.
Marta spokojnie tak jak mówisz, jeśli ( nie daj Boże) na USG coś by było nie tak to rozszerzają diagnostykę. Do 2.02 jest jeszcze troche czasu jeśli miałoby Cię to uspokoić to warto poszukać u siebie w okolicy lekarza z tym certfikatemWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 07:58
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Marta za certyfikatem idzie też specjalny program, oni tam wpisują pomiary i wszystko i on wylicza. Lekarze bez tego, nie powinni mieć dostępu do programu przez co nie są w stanie wyliczyć tak naprawdę prawdopodobieństwa wad. Ja nie robiłam tego pierwszego badania i pytałam gin swojej dokładnie na czym to polega i czym się różni od np. jej dokładnego badania
Teraz na połówkowe się wybieram.
Dziewczyn sniłyscie mi się :p. Siedziałyśmy przy wielkim stole i mówiłyśmy głosami takimi trochę roboty i każda wypowiadała swoje posty z forum. Ale to było śmieszne i dziwne , na pewno była cccierpliwa, eunice (to chyba z czerwcowek), mi88 i XKama, hehemi88, XKamaCX, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Kurcze tak reklamujecie ten wątek sierpniowy, że aż kusi mnie zobaczyć co tam się dzieje haha Skoro jest tam taka jedna laska kłótliwa to może trzeba ją ściągnąć na ziemię i dać innym odetchnąć. W takiej sytuacji to szkoda, że nie ma jakiegoś moderatora
A ja witam się dziś w 19 tygodniu
Cccierpliwa słyszałaś coś może o foteliku avionaut ultralite? Mąż wczoraj oglądał filmik promujący ten fotelik, niby też przeszedł testy i-size i jest zaprojektowany we współpracy przez fizjoterapeutę.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Marta ja też bym poszukała jeśli masz możliwość. Chociaż nie znaczy, że ten do którego jesteś zapisana nie jest dobry. Mnie mój gin zachęcił, żebym połówkowe robiła u kogoś z certyfikatem, bo on mówi zrobi i umie, ale jednak większe doświadczenie mają z certyfikatami, bo tylko na tym się zazwyczaj skupiają. Pierwsze prenatalne robiłam u gina z certyfikatem i co ob tam widzia to byłam w szoku ;o hehe
mi88 lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa, tak myślałam, że o nią Ci chodzi - dlatego wspomniałam o jedynej rzeczy, która sprawia że patrzę na jej posty z większą dozą cierpliwości Łatwe to nie jest!
Pilik, jak wyglądałam? Byłam podobna do mojego awatara?
A mi się dziś śniło, że byłam w środku zamieszek pseudokibiców i uciekałam przed spadającymi z nieba petardami
Ciągle mi się coś śni, a przed ciążą rzadko kiedy coś pamiętałam.edwarda20 lubi tę wiadomość
Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Mój wielki dzień wypada ok 22 lipca. Starałam się bardzo długo o mojego pierwszego Bąbelka, bo 1,5 roku, a właściwie to dużej, chociaz tych pierwszych miesięcy nie doliczam, bo to był spontan
Podczas starań udzielałam się na forum, później byłam tak zmęczona, że zdecydowałam z tym skończyć. Teraz po trzech miesiącach, jak już doszło do mnie że będę mamą, chciałabym mieć kontakt z dziewczynami takimi jak ja, bo kto lepiej nas zrozumie niż druga ciężarówkami88, Andziula_1988, Alphelia, pilik, Flowwer lubią tę wiadomość