Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z rana dziewczęta
Mi88, kciuki za wizytę
My też wizytujemy, za jakieś pół godzinki ciekawe czy dzidzia się ładnie pokaże i zostanie dziewczynka?
Pilik, szczerze? Na cholere tyle chyba że by było lato 40°C to jeszcze zrozumiem, no ale 8? Góra 3-4 wystarcza, na każdy dzień jedna no chyba że ktoś by miał naprawdę problem z pokarmem i aż by mu się przez te koszule non stop przelewalo ale po co są w takim razie wkładki laktacyjne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 09:50
mi88 lubi tę wiadomość
-
Wpadam na chwilę powiedzieć, że wszystko super! Wieczorem opowiem, jak było i pokażę zdjęcia!
AniaŁ123, XKamaCX, Vanilka, Alphelia, Cccierpliwa, pilik lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Cześć Dziewczyny
Mi88 i Kama powodzenia na dzisiejszych wizytach! Czekam na dobre wieści.
Ja już tak bardzo nie mogę się doczekać wizyty, ale niestety muszę jeszcze zaczekać 2,5tyg.
Haha, ładne rzeczy z tymi koszulami, mnie też to zszokowało na szczęście czujna Edwarda uspokoiła nasze biedne ciążowe nerwy
A sprawdzałyście listę na belly? Tam jest zarówno wyprawka jak i rzeczy do szpitala, ale wydaje mi się że jest strasznie obszerna. Chociaż co ja tam mogę wiedzieć
Śniła mi się dzisiaj moja praca, że wróciłam, ale biuro bylo w lecącym samolocie! Haha, te sny w ciąży są niesamowite.
Jeszcze jedno pytanie do dziewczyn w bardziej zaawansowanej ciąży, czy zdarzyło się którejś z Was, że na poczatku lekarz powiedział wam jaką płeć ma Wasz dzidziuś, a później po jakimś czasie zmienił zdanie? Ciekawi mnie to, bo wiele znajomych dziwi się, że my już wiemy na 100%.
Miłego dnia Wam życzęedwarda20, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Cześć Dziewczyny
Mi88 i Kama powodzenia na dzisiejszych wizytach! Czekam na dobre wieści.
Ja już tak bardzo nie mogę się doczekać wizyty, ale niestety muszę jeszcze zaczekać 2,5tyg.
Haha, ładne rzeczy z tymi koszulami, mnie też to zszokowało na szczęście czujna Edwarda uspokoiła nasze biedne ciążowe nerwy
A sprawdzałyście listę na belly? Tam jest zarówno wyprawka jak i rzeczy do szpitala, ale wydaje mi się że jest strasznie obszerna. Chociaż co ja tam mogę wiedzieć
Śniła mi się dzisiaj moja praca, że wróciłam, ale biuro bylo w lecącym samolocie! Haha, te sny w ciąży są niesamowite.
Jeszcze jedno pytanie do dziewczyn w bardziej zaawansowanej ciąży, czy zdarzyło się którejś z Was, że na poczatku lekarz powiedział wam jaką płeć ma Wasz dzidziuś, a później po jakimś czasie zmienił zdanie? Ciekawi mnie to, bo wiele znajomych dziwi się, że my już wiemy na 100%.
Miłego dnia Wam życzę
Na genetycznych w 12tc juz wiedzialam, ze chlopiec. Wszystkim kolezankom ten sam lekarz zawsze na genetycznych mowil plec i nigdy sie nie zmienilo. Ale ten, do ktorego ja chodzilam jest najlepszy, ma mega sprzet i opinie ze nigdy sie nie myli.
Natomiast takich historii, że zwykli ginowie nie widzieli plci do 16-20 tc znam wiele (nie to ze dziecko sie zakrywalo, po prostu slaby sprzet, za malo doswiadczenia itp), a ile historii ze sie zmienilo! Na 2 lub 3 trymestrze jest pare takich wątkow o mylacych sie ginekologach.
-
No ja się właśnie dopiero 2 tygodnie temu po raz pierwszy dowiedziałam że będzie dziewczynka też nie chciała wczesniej pozować ale też jestem ciekawa czy nic się nie zmieni, oby nie bo już od tej wiadomości zaczęły sie kupna różowych ubranek i sukieneczek więc lepiej żeby już nic się nie zmieniło, bo moja dzidzia (już nie ważne jakiej płci, najwyżej będzie mieć pecha ) poza unisexami będzie zmuszona biegać w sukienkach, rozach i panterach haha poza tym mam też troche tych rzeczy po moich siostrzenicach, no dobra, jedna z nich w sumie początkowo biegała głównie na niebiesko ale to pominiemy i nawet mi siostra jeszcze w tych zbiorach znalazła też jakieś MOJE bodziaki, które się uchowaly jak tak dalej pójdzie to te body jeszcze następna generację przeżyją
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 10:37
-
Czesc
U mnie dopiero bylo wiadomo w 17tc, bo maly sie tak przekrecal, ze nie bylo widac, albo moze gin nie byl pewny i dlatego nic nie mowil, nie wiem. Generalnie juz dwa razy potwierdzil, ze chlopiec, mam nadzieje ze nie doszlo do pomylki
Strasznie malo spalam, spina mi sie brzuch okropnie, boli delikatnie podbrzusze, dopiero po nospie przechodzi. Wdrazylam juz podwojna dawke magnezu, duzo odpoczynku, ale dziewczyny... boje sie, ze cos sie dzieje. Wizyte mam w srode nastepna, ale zastanawiam sie, czy nie przelozyc wizyty na piatek? Musze zrobic krzywa cukrowa, a dopiero termin mam na srode, wiec wyniki akurat mialabym w piatek. Maly sie rusza, ciagle czuje jego ruchy ale psychicznie jestem bardzo niespokojna przez te bole i twardnienia Nie ma szans jechac na IP, poniewaz musialabym jechac do konkretnego szpitala 60 km, bo najblizszy jest ale to dno i wodorosty i tez oddalony o 30 km. -
Hej dziewczyny.
Ania u nas na czerwcówkach bylo kilka takich przypadków ,mi 15tc w szpitalu powiedzieli ze chłopak a 5 dni pozniej bylam u tego lekarza co Edwarda i stwierdził ze ewidentnie widac ze dziewczynka nawet pokazywał wargi sromowe,zobaczymy co powie w środę moj gin.
U nas duzo stresu wczoraj zmarła siostra mojej mamy bardzo chce iść na pogrzeb pożegnać się z ciocia zawsze byla mi bliska ale kazdy mówi żebym nie Szla ze wystarczy jak pójdę po pogrzebie na cmentarz ze to jest za duży stres. Nie wiem czy przez wczorajszy stres ale w ogóle nie czułam malej oprócz delikatnych 3puknięc wieczorem dzisiaj rano dalej nic juz mialam dzwonić do lekarza ale cale szczęście zaczęła powoli brykać ulga odrazu.
J.s spróbuj dostać sie do jakiegoś gina wczesniej jesli nie uda sie ja bym pojechała nawet do tego beznadziejnego szpitala sprawdza przynajmniej czy szyjka nir skraca sie itp. I spróbuj przełożyć wizyte.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 10:50
-
Edwarda właśnie moja gin z wielkim przekonaniem powiedziała że ona bardzo wyraźnie widzi, a później znajoma mi powiedziała, że jej gin nie chciał powiedzieć do 20tc, ale widzisz to pewnie kwestia sprzętu ja nie chcę żeby coś się zmieniło bo chcę córeczkę. Z resztą dla chłopca mielibyśmy problem z imieniem, a dla dziewczynki wpadło nam od razu.
Kama ale super z tym Twoim body. Później na zdjęciach będziesz jej pokazywać że też w tym chodzilas. Ja mam tylko moje stare mini książeczki-bajeczki, które uwielbiałam. Ciekawe czy moja córa też je będzie lubiła -
J.S. też bym szła do kogokolwiek. Najważniejsze abyś mogła się uspokoić. Masz do tego prawo.
Welonka bardzo mi przykro z powodu cioci niestety tak to już jest, że jedno życie się zaczyna, a inne się kończy [*] -
Welonka przykro mi.
Kilka dni zmarł dziadek mojego męża, dzis jest pogrzeb, ale to nie na moje nerwy. Do tego msza, zimno i potem stanie, nie dam rady fizycznie.
AniaŁ, my marzylismy o córce i imie mielismy wybrane kilka lat. O chlopcu nawet nie bylo mowy. Mielismy niezly orzech do zgryzienia z imieniem, uswiadamiasz sobie wtedy ilu ludzi nie lubisz, ilu ci sie zle kojarzy, zeby nie bylo takie oklepane i zbyt orygianalne, zeby pasowalo do nazwiska itp itp. Na szczęscie sie udalo, ale bylo cięzko ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 11:04
-
Cześć dziewczyny,
Można dołączyć?
Termin mam na 06.06, będzie Cezary udało się już w 2cs.
Płeć miałam podana w 12stym tygodniu, i w 17stym inny lekarz stwierdził, ze na 100% wiec u mnie lekarz się nie pomylił.edwarda20, AniaŁ123, AnnaIzabela, XKamaCX, welonka lubią tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:
Miłego dnia Wam życzę
U nas lekarz zdradził nam też już w 12tc, że dziewczynka i do tej pory wszyscy następni tylko potwierdzają, więc teoretycznie jest to wiarygodne
-
Dziewczyny to moja obiecana wyprawka. Jest to oczywiście moj indywidualny wybór na podstawie kilku różnych wyprawek znalezionych w sieci. Jak widzicie jeszcze potem modyfikowana Jeżeli chodzi o ubranka jest to absolutne minimum na początek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81c86b8d0261.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbb72d7f4e22.jpg
AniaŁ123 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj przyszedł do mnie kurier. Wiedziałam ze siostra pakuje mi paczkę z ubrankami dla malucha ale nie spodziewałam się czegoś takiego...
Az sie cieplutko zrobiło na sercu jak je zobaczyłam..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b924ab972270.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 12:04
Alphelia, AniaŁ123, edwarda20, Ineczka, pilik lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
welonka współczuję z powodu cioci na pewno jest sporo prawdy w tym, co mówią Ci najbliżsi, musisz sama zastanowić się ze sobą czy dasz radę emocjonalnie na pogrzebie.
XKamaCX trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę, oby dziewczynka została
J.S. Dziewczyny mają rację, lepiej dmuchać na zimne i wybrać się wcześniej do lekarza i to skontrolować.
teqz właśnie się zastanawiałam czemu jeszcze do nas nie zawitałaś, a tu proszę
Przeczytałam na belly, że od 19 tygodnia dziecko słyszy i można mu puszczać spokojną muzykę Jakoś mnie to tak ucieszyło i od razu zapuściłam coś z mojego ulubionego repertuaru Enyi, zawsze sobie kiedyś to wyobrażałam, że będę puszczać taką muzykę w ciąży mojemu dziecku
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
teqz wrote:Cześć dziewczyny,
Można dołączyć?
Termin mam na 06.06, będzie Cezary udało się już w 2cs.
Płeć miałam podana w 12stym tygodniu, i w 17stym inny lekarz stwierdził, ze na 100% wiec u mnie lekarz się nie pomylił.
Witaj! Zazdroszczę... Ja do tej pory nie wiem co będzie... Znaczy mam swoje przypuszczenia ale lekarz nic nie mówi... Chyba nie chce póki pewności nie ma... I tak za każdym razem go mecze ale niedługo połówkowe będę robić to może cos sie dowiem więcejhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm