Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda, Welonka, przykro mi z powodu utraty bliskich ale może faktycznie było by lepiej dla was gdybyście się nie przemeczaly tym stresem.
J.S. dziewczyny dobrze piszą, przełoż wizytę lub znajdź gina który by cie bezproblemowo przyjął wcześniej. lepiej dmuchać na zimne, jeżeli faktycznie aż tak bardzo się martwisz.
Teqz, witaj!
AniaŁ, jak skądś wyszperam takie zdjęcia to czemu nie bede musiała albumy poprzegladac
My już po wizycie mała waży 634g, także jest drobna wszystko było ładnie widać.. (oprócz krocza, bo znów nie chciała pokazać, chyba nie lubi tej pani Dr. haha) więc jak narazie pozostajemy w przekonaniu że dalej dziewczynka rośnie prawidłowo, wszystko w normie i pani Dr też "odetchnela" bo po ostatniej wizycie zaczęła się lekko martwić że mała się nie chce za bardzo ruszać (na dwóch wizytach to samo), tak więc stwierdziłam że może poprostu czas w którym były robione te wizyty (bo były z reguły o tej samej godzinie) to poprostu czas małej na medytacje i odprężenie , bo z reguły jej prawie nigdy w tym czasie nie czułam, dopiero koło południa dawała o sobie znać ale dzis pokazała na co ja stać także wszyscy ucieszeni i uspokojeni
Teraz czekamy na kolejną wizytę 7.02. U tego doktora który stwierdził płeć (zobaczymy czy nie zmieni poglądu) no i dzień później umieranie z nadmiaru cukrów jak się wtedy nie odezwę to znaczy że cukier wygrał hahaAlphelia, terka, AniaŁ123, welonka lubią tę wiadomość
-
XKamacX to super, że wszystko dobrze na wizycie Też mam następną 7.02, ale to będzie USG połówkowe u specjalisty, więc cieszę się bardzo, bo znów będziemy mogli nacieszyć się pięknym widokiem naszego dzieciątka tak długo i dokładnie.
XKamaCX lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
XKamaCX wrote:Edwarda, Welonka, przykro mi z powodu utraty bliskich ale może faktycznie było by lepiej dla was gdybyście się nie przemeczaly tym stresem.
J.S. dziewczyny dobrze piszą, przełoż wizytę lub znajdź gina który by cie bezproblemowo przyjął wcześniej. lepiej dmuchać na zimne, jeżeli faktycznie aż tak bardzo się martwisz.
Teqz, witaj!
AniaŁ, jak skądś wyszperam takie zdjęcia to czemu nie bede musiała albumy poprzegladac
My już po wizycie mała waży 634g, także jest drobna wszystko było ładnie widać.. (oprócz krocza, bo znów nie chciała pokazać, chyba nie lubi tej pani Dr. haha) więc jak narazie pozostajemy w przekonaniu że dalej dziewczynka rośnie prawidłowo, wszystko w normie i pani Dr też "odetchnela" bo po ostatniej wizycie zaczęła się lekko martwić że mała się nie chce za bardzo ruszać (na dwóch wizytach to samo), tak więc stwierdziłam że może poprostu czas w którym były robione te wizyty (bo były z reguły o tej samej godzinie) to poprostu czas małej na medytacje i odprężenie , bo z reguły jej prawie nigdy w tym czasie nie czułam, dopiero koło południa dawała o sobie znać ale dzis pokazała na co ja stać także wszyscy ucieszeni i uspokojeni
Teraz czekamy na kolejną wizytę 7.02. U tego doktora który stwierdził płeć (zobaczymy czy nie zmieni poglądu) no i dzień później umieranie z nadmiaru cukrów jak się wtedy nie odezwę to znaczy że cukier wygrał haha
Ani mi nie mowcie o tym cukrze... Mnie male ilości tak mdla ze szok... Bede negocjować z lekarzem czy musze robić bo wiem ze będzie meeeega ciężko bo słabo mi sie szybko robi po dawce cukru większej niż 2 kostki czekolady żadne badanie nie martwi mnie jak to...
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Alphelia jakoś tak się długo zbierałam, wywołałaś mnie myślami
Co do muzyki - mam nadzieje, ze Czarkowi mój gust muzyczny nie przeszkadza i tez lubi słuchać Comy godzinami klasyczna muzykę lubię, ale jakoś wole słuchać takiej muzyki na jaka mam ochotę, mój tata mówił, ze przez cała ciąże mojej mamy puszczał Metallice, od zawsze lubię taka muzykę to i mam nadzieje, ze mój syn będzie miał tak samo
Wizyta za tydzień, a połówkowe za 2. Już się nie mogę doczekać! Na szczęście odkąd czuje ruchy to nie stresuje się jak na początku ciąży, gdzie była to kwestia żeby przeżyć od usg do usg.
J.S. Tez mi się brzuch stawia i mam skurcze od kilku tygodni, ale nie boli mnie podbrzusze wiec na razie staram się nie martwić. Skoro czujesz ból to bym to sprawdziła, po co masz się stresować.
Mnie choroba pokonała, leze i zdychamAlphelia lubi tę wiadomość
-
terka wrote:Ani mi nie mowcie o tym cukrze... Mnie male ilości tak mdla ze szok... Bede negocjować z lekarzem czy musze robić bo wiem ze będzie meeeega ciężko bo słabo mi sie szybko robi po dawce cukru większej niż 2 kostki czekolady żadne badanie nie martwi mnie jak to...
Mam tak samo też słodyczy praktycznie nie jadam, raz na jakiś czas i to też jest jedyne badanie którego się boję od początku na szczęście maja glukoze cytrynowa więc może jakoś wytrzymam, zobaczymy
Teqz, wracaj szybko do zdrówkateqz lubi tę wiadomość
-
Terka lepiej zrobic bo juz tu na forum bylo kilka takich co sie oburzaly po co to, po co sie meczyc itp a potem sie okazywalo, ze maja cukrzyce ciazowa.
To jest takie zdemonizowane badanie, tez sie bardzo balam. Zapytalam wczesniej w labie, czy moge kupic glukoze cytrynową, zgodzily sie. Rozpuscily mi w 2 kubkach, bo musi byc do wypicia 250-300 ml (nie rozumiem czemu ale wiekszosc dziewczyn pisze ze mialy np pol kubka, albo niecaly jeden przeciez to na pewno nie jest 250 ml... - mam wrazenie, ze te niektore laby to tak na odwal sie), dlatego nie mialam takiego konkretnego ulepu, smakowalo jak slodki sok cytrynowy.
-
Dziewczyny Edwarda, Welonka przykro mi z powodu waszych strat
Mi88, Kama ciesze aie ze wizyty udane!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas na początku mojej ciąży też mieliśmy rodzinna tragedię, zmarło półroczne dzieciątko kuzyna mojego partnera. To jeszcze był czas kiedy nikomu nie mówiliśmy o mojej ciąży. Na pogrzeb nie byłam w stanie pójść, sama wiadomość wywołała u mnie napad płaczu, a co dopiero pogrzeb..
Także ja bym mimo wszystko myślała o sobie i istotce, która nosimy pod serduchem, potem zawsze możesz pójść na grób i się w ciszy i spokoju pożegnać. -
edwarda20 wrote:Terka lepiej zrobic bo juz tu na forum bylo kilka takich co sie oburzaly po co to, po co sie meczyc itp a potem sie okazywalo, ze maja cukrzyce ciazowa.
To jest takie zdemonizowane badanie, tez sie bardzo balam. Zapytalam wczesniej w labie, czy moge kupic glukoze cytrynową, zgodzily sie. Rozpuscily mi w 2 kubkach, bo musi byc do wypicia 250-300 ml (nie rozumiem czemu ale wiekszosc dziewczyn pisze ze mialy np pol kubka, albo niecaly jeden przeciez to na pewno nie jest 250 ml... - mam wrazenie, ze te niektore laby to tak na odwal sie), dlatego nie mialam takiego konkretnego ulepu, smakowalo jak slodki sok cytrynowy.
Ja się nie oburzam tylko boje wiem wiem i tak nie wygram ja chyba wezmę sobie cytrynę i cala wcisne a takie pytanie-można po tym pic wodę? Czy absolutnie nic? I zawsze jest to 2h czy czasem te 1h robia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 13:05
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Dziewczyny, przykro mi ...
Ja mam co dwa miesiace morfologie i mocz.
Dzwonilam, o 15 maja dzwonic czy przyjma mnie, bo nie ma miejsc, ale przyjdzie ordynator i zadecyduje. Bol brzucha, twardnienie i bol krzyza mnie niepokoja, lepiej dmuchac na zimne.mi88, pilik lubią tę wiadomość
-
terka wrote:Ja się nie oburzam tylko boje wiem wiem i tak nie wygram ja chyba wezmę sobie cytrynę i cala wcisne a takie pytanie-można po tym pic wodę? Czy absolutnie nic? I zawsze jest to 2h czy czasem te 1h robia?
Teoretycznie nie mozna pic, ale jak jest bardzo niedobrze to lyczka mozna.
Pobrania krwi są 3, na czczo, po 1 godzinie od wypicia i po 2-óch. Te 3 wyniki bardzo duza mowia. Niektorzy ginowie robia tylko na czczo i po 2godzinach.
-
J.S wrote:Dziewczyny, przykro mi ...
Ja mam co dwa miesiace morfologie i mocz.
Dzwonilam, o 15 maja dzwonic czy przyjma mnie, bo nie ma miejsc, ale przyjdzie ordynator i zadecyduje. Bol brzucha, twardnienie i bol krzyza mnie niepokoja, lepiej dmuchac na zimne. -
Dzieki, mam nadzieje ze mnie przyjmie, czekam jak na szpilkach na ten telefon, czy sie znajdzie dla mnie miejsce, ale babka z rejstracji sie troche przerazila i powiedziala, ze powie lekarzowi i zobaczy jaka decyzje podejmie, bo maja full ludzi. Jezdze tam caly czas, wiec chyba nie powinno byc problemow.
-
J.S wrote:Dzieki, mam nadzieje ze mnie przyjmie, czekam jak na szpilkach na ten telefon, czy sie znajdzie dla mnie miejsce, ale babka z rejstracji sie troche przerazila i powiedziala, ze powie lekarzowi i zobaczy jaka decyzje podejmie, bo maja full ludzi. Jezdze tam caly czas, wiec chyba nie powinno byc problemow.
-
Widzę że macie te same obawy co ja dotyczące krzywej cukrowej. Ja niestety miałam już to badanie dwa razy podczas diagnostyki niepłodności i myślałam że się skończę. Raz miałam robione w szpitalu i tam chyba musiałam wypić ok połowę plastikowego kufla do piwa, więc ok 200-250 ml, a innym razem dostalam malutki kubeczek. Więc różnie to bywa. Ale lepiej chyba mniej noz niż bardziej rozcienczone, bo szybciej to pokonasz. Mi lekarz kiedyś powiedział że nie powinno się dawać cytryny, ale wiem że są na yen temat różne opinie i często jednak dodają, a wtedy podobno to nic strasznego. Teraz mam innego lekarza, więc może będę mogła
Po wypiciu tego paskudztwa można wypić troszkę wody, a później nic przez 2h. I musi to trwać 2h bo masz 3 pobrania krwi. Mnie strasznie mdliło i myślałam że zwymiotuję, ale pielegniarka bardzo mnie wspierała i dopingowała teraz podwójnie się boję bo w ciąży mnie odrzucilo od słodyczy. Ale my jesteśmy silne babki i wszystko przetrwamy!!!
Ja mam co miesiąc mocz, a morfologie co ok 2.
J.S. trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku! -
Ja na krzywa ide w ta srode, bo wizyte mialam miec w nastepna, takze nawet nie mam swiezych wynikow ani nic.
Teqz, ide do przychodni tzn prywatnie do lekarza, ogolnie mojego ktory tam przyjmuje, to go dzis nie ma, jest lekarz ktory jest ordynatorem w szpitalu i generalnie klinika jest jego, takze nie wiem co zdecyduje. Pani z recepcji powiedziala, ze przekaze lekarzowi informacje i oddzwoni o 15, czy mnie dzis przyjmie, czy nie. Mysle ze gdyby wiedziala ze nie, to nie robilaby mi zludnych nadziei, mam nadzieje ze to nic powaznego, cholera, ale cala noc z glowy i w dzien to samo, to cos musi byc nie halo, albo to skurcze te ktore wystepuja na tym etapie. Dam znac o ktorej wizyta i czy sie udalo, dzieki dziewczyny :*