X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zrobiłam raz betę, żeby mieć potwierdzenie ciąży, bo na teście mi wyszła bardzo słaba druga kreska. Poza tym chciałam mieć jakiś papier do gin w razie czego, że ciąża rzeczywiście jest, bo poprzednim razem nikt nie zdążył tego potwierdzić ze względu, że tak późno mnie przyjęli do ginekologa.

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w kraju gdzie laboratoriow na zasadzie place i mam jest moze kilka w calym kraju (narazie naocznie wiem o jednym) kazdy lekarz ma labo i krew pobiera sobie u siebie na miejscu wiec bez polecenia lekarza bez szans raczej...
    Teraz po ivf bete mialam wyznaczona na 14 dzien po transferze a jak mi 8 dnia wyszedl test bladziuszek a nastepnego wyrazniejszy obdzwonilam szpitale lekarzy i nigdzie nie bylo szans zebym zaplacila i zrobila bete kiedy mi sie podoba wiec pozostalo czekac na termin w klinice... powtarzali ja po tygodniu przy okazji pierwszego usg i pierwszych tych wszystkich badan ciazowych...
    Stresowalam sie bo po 5 latach jednej stracie gdzie poczatkowe bety te po tygodniu byly tez prawidlowe dopiero po 3 tygodnisch zaczely sie sypac i ivf bylo mi ciezko wbic sobie do glowy ze bedzie dobrze poki nie zobaczylam jak te serduszka szalenie pukaja...
    Ze swojego doświadczenia powiem ze osobiacie wolalabym miec mozliwosc zrobienia tych dwoch bet ale spokoju by mi to wiele i tak nie dalo bo rowniez z własnego doswiadczenia wiem ze dobrze przyrastajaca beta to nie zawsze sukces...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda z nas ma inną historię i stąd różne podejście do bety. :-)

mi88, Andziula_1988, pilik lubią tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eillen dokladnie tak. Dlatego trzeba sluchac siebie, swojej intuicji itp.

Ale mi sie milo dzis zrobilo. Kobitka mnie zagadnela na kiedy mam termin, jak powiedzialam ze poczatek kwietnia to byla szczerze zdziwiona, ze taki maly brzuszek :) Mnie sie wydaje, ze jest taki wielki :) Poprawila mi humor bardzo :)

Ps. polecam ciuszki z C&A, super jakosc, bio bawelna, milutka, piekne kolory :)

pilik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chciałabym żeby brzuszek ciązowy było mi widać ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eillien, ja tez :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. u Ciebie nie widać jeszcze? :)

U mnie też średnio, a na wadze już +3,5-4 kg. Najwięcej w ostatnim miesiącu wpadło.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na widoczność brzuszka nie mam co narzekać. Garderoba częściowo zmieniona, wątpliwości co do tego że cos tam jest nie ma żadnych kto mnie zobaczy :P
    Widziałam sie niedawno ze znajoma z która sie widziałam ostatnio przed ciąża ale wiedziała ze w niej jestem. I do mnie podczas rozmowy -o nie widać brzuszka jeszcze (w kurtce) to ja uśmiech do męża odpinam na chwile kurtkę a ona wielkie oczy i: Oooo a jednak widać :P
    kurtka jeszcze dużo daje ale pewnie niedługo mi posłuży już :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pierwszy dzień czułam brzuch... nie jest jeszcze za duży, ludzie się dziwią jak mówię że piąty miesiąc ;)...
    Ja czekam na ruchy bardzo...

Flowwer lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Agentka85 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Cześć!

Przekopałam kilka stron forum i nie znalazłam tematu dla dziewczyn, które czekają na swoje pierwsze dziecko.
    Na forum staraniowym taki jest i bardzo go lubię, pomyślałam więc, że najwyższy czas założyć podobny wątek tutaj.

Na początek wrzucam kilka artykułów, które mi się przydały do tej pory - jeśli traficie na coś ciekawego, piszcie, a wrzucę tutaj:

USG wczesnej ciąży (co mamy szansę zobaczyć na USG, idąc do lekarza w pierwszych tygodniach po pozytywnym teście) - https://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/

Krwawienia i plamienia w ciąży - https://mamaginekolog.pl/krwawienie-w-pierwszym-trymestrze-czy-oznacza-poronienie/

I świetna animacja pokazująca, jak dzidziuś rośnie od zapłodnienia do porodu - https://www.youtube.com/watch?v=7ItmwtLCDVY

Testy genetyczne:
    http://mamorki.com/test-papp-a-robic-robic-oto-pytanie/
    http://mamorki.com/badania-prenatalne-co-dalej-po-tescie-papp-a/

Wesołych Świąt dla Was i Waszych Maleństw! :)
    cześć :) i ja dołączam do Was :) czekamy na nasze pierwsze maleństwo we wrześniu .

Agentka85
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, bardzo maly, przytylam 4 kg. W szpitalu polozne mowily, ze maja wiekszy brzuch ode mnie i nie widac, ze w ogole jestem w ciazy. Musze miec bardzo opieta bluzke, zeby bylo cos widac

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie weekend trochę w nerwach.. wczoraj wieczorem miałam brunatne plamienie, krwi nie było, dlatego do szpitala nie jechałam. Od tego momentu praktycznie leżę.. Mam luteinę i duphaston. Pisałam z lekarzem i trochę mnie uspokoił. Jutro mam nadzieję, że uda mi się dostać na USG mimo że planowo nie ma w tym dniu wizyt.

Ledwo tydzień temu byłam na wizycie i wszystko było ok :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer i na pewno dalej jest wszystko ok! Oby usg się udało załatwić bo wierze, że Cię uspokoi.
    Pamiętasz sytuacje u Agniechy sprzed tygodnia? Będzie dobrze wszystko!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pierworódki! Kiedy pierwsze ruchy?:) ja wczoraj 14+4 i miałam dziwną sytuację wieczorem:)... Odpoczywałam po gościach, leżałam sobie na kanapie, przepisowo na lewym boku:), cisza spokój w mieszkaniu, pełen relaks, i po kilkudziesięciu minutach takiego leżenia poczułam coś delikatnego w dole brzucha. Jakby byl włączony tv, rozmawiałabym z mężem czy byłby jakis gwar krzątaniny domowej to pewnie bym w ogole nie zwróciła uwagi:) - delikatnie przelewanie, takie bulgotki ledwo wyczuwalne. Trwało chwilę i więcej się nie powtórzyło. Uprzedzam - to raczej nie były flaczki, jelitowe i żołądkowe sensacje są dużo mocniejsze. Możliwe?

qb3cp07w5ku95ses.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Summer i na pewno dalej jest wszystko ok! Oby usg się udało załatwić bo wierze, że Cię uspokoi.
    Pamiętasz sytuacje u Agniechy sprzed tygodnia? Będzie dobrze wszystko!

Pilik, od razu o Agnieszce pomyślałam i że u niej i Zająców wszystko dobrze było. Tylko dla mnie to mega dziwne, bo poza plamieniami przed zrobieniem testu przez cały czas było czyściutko.

A co do ruchów, na której ścianie masz łożysko?
    Ja nadal nie mam pewności czy to co czuję to ruchy. Nie mogę się już doczekać kopniaczków.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, trzymam kciuki zeby udalo sie wcisnac na wizyte, wyobrazam sobie jaki masz stres, dobrze ze lezysz. Trzymaj sie :*

Ja kopniaki poczulam po 20 tygodniu ciazy, bardzo ciezko jest, aby czuc ruchy szybciej niz 19-20 tc .
    Po 21 u nnie maly sie rozbrykal tak, ze teraz czuc go ciagle ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek watpie zeby to bylo to ale kto wie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eileen, JS co do brzuszka- juz wiem czemu ciaza nazywa sie ciaza :p bo brzuch ciazy :p Mam wrazenie ze jest juz taki duzy i ciezki, ale moze mi sie wydaje przy mojej mikrosci. Jak kobitka wyzsza to pewnie tez to sie jakos rozklada inaczej. A tak maluch sie wypycha z kazdej strony, macica naciska na pecherz, sukam po 500razy dziennie, duszno mi, boli kregoslup... Ale warto dla tego bobasa :)

teqz lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer na pewno wszystko będzie dobrze, dużo teraz odpoczywaj!

Co do ruchów, ja mam łożysko na przedniej ścianie i zaczęłam czuć w 17stym tygodniu jakoś. Moja gin mówi, ze możliwe, ze przez to ze jestem szczupła i niska. Od 19go czuje bardzo wyraźne ruchy a przedwczoraj falował mi ostro brzuch :D wiec dużo tez zależy od naszej anatomii

• teqz Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Eileen, JS co do brzuszka- juz wiem czemu ciaza nazywa sie ciaza :p bo brzuch ciazy :p Mam wrazenie ze jest juz taki duzy i ciezki, ale moze mi sie wydaje przy mojej mikrosci. Jak kobitka wyzsza to pewnie tez to sie jakos rozklada inaczej. A tak maluch sie wypycha z kazdej strony, macica naciska na pecherz, sukam po 500razy dziennie, duszno mi, boli kregoslup... Ale warto dla tego bobasa :)
    Znam Twój ból, mam dokładnie to samo :D

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ