Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Alphelia nie nie, nic sie nie stalo, mam po prostu okrutne problemy ze snem. Jak całe zycie przykladalam glowe do poduszki to minuta i spalam ;p W kazdym miejscu, pozycji i o kazdej porze dnia. A teraz, od samego zaplodnienia nie moge spac. Moze bedzie mi latwiej jak sie dziecko urodzi...
-
J.S. To trzymam kciuki, żeby szybko Ci bóle przeszły! Współczuję, że co chwilę coś Cię męczy
Edwarda pewnie tak, jak urodzi się już dziecko to tyle będziesz mu poświęcać swojej uwagi i sił, że mając okazję do spania na pewno Twój organizm ją wykorzysta i nie będzie marudzić hahaJ.S lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Edwarda ja w pierwszym trymestrze miałam straszne problemy ze spaniem, zapytałam o to gin, a ona na to, że organizm przyzwyczaja się do nieprzespanych nocy
Teraz śpię trochę lepiej, ale nadal do godziny 2 w nocy najpierw nie mogę zasnąć, a później mam pobudki co godzinę, a czasem częściej na sikanie. Po drugiej już jakoś lepiej aż do 5-6, wtedy znowu wc i spowrotem spanie do 8. Ciekawe czy mój dzidziuś będzie miał taki tryb -
Ja też mam problemy ze spaniem. Budzę się w nocy i nic. 2 godziny się męczę, przewracam. Sikam ze 2 razy, potem mała się zaczyna ruszać i tak w kółko.
Pomaga mi tylko jak się przeniosę z całym asortymentem do drugiego pokoju, coś poczytam i dopiero zasypiam.
No i w dzień staram się nie odsypiać, wtedy jak jestem taka zmęczona po nie przespanej nocy i dniu to do 6-7 rano śpię jak zabita.
-
U mnie problemy ze spaniem skończyły się wraz z zakupem poduszki C, dla mnie mistrzostwo świata! Nawet do szpitala ja brałam, bo też nie mogłam zasnąć.. teraz się kładę i albo wstaje tylko raz do łazienki, albo śpię do rana Skończyły się też bóle boków od leżenia :] swoją kupiłam na Allegro za niecałe 100zł i sprawdza się znakomicie!
-
A ja wlasnie biore sie za poszukiwania poduchy ciazowej ale chce koniecznie U...
Poki co niewygodnie mi jak nie mam na co nigi zarzucic... jak leze na prawym boku moge na meze zarzucic ale na lewym juz nie mam na co hehe
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Oj to może ja też kupię, bo też mam problemy z kręgosłupem. A co jest lepsze C czy U? Chodzi o rozmiar?
Kiedyś koleżanka jak była w ciąży, to kupiła sobie któraś, a jej mąż tylko mówił że to największy wróg faceta, bo kobieta już ma go w nosie, tylko poducha i poducha -
AniaŁ123 wrote:Oj to może ja też kupię, bo też mam problemy z kręgosłupem. A co jest lepsze C czy U? Chodzi o rozmiar?
Kiedyś koleżanka jak była w ciąży, to kupiła sobie któraś, a jej mąż tylko mówił że to największy wróg faceta, bo kobieta już ma go w nosie, tylko poducha i poducha
Teraz kupilabym U, bo przy C się męcze. Przekręcanie to masakra.
A facet wytrzyma. My jestesmy teraz najwazniejsze.J.S, pilik, AniaŁ123, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Od kilku dni czytam i jak już przebrnę przez wszystko, to nie mam siły nic napisać
Cccierpliwa, dobrze, że dzidziuś nie lubi łososia, łosoś niezdrowy Niestety, o moich ukochanych śledziach też kiedyś czytałam, że w Skandynawii zalecają kobietom w ciąży jednego śledzia na rok - też ze względu na to, że zawiera dużo szkodliwych substancji.
Z rybami w ogóle jest ciężko - kiedyś sporo czytałam o tym, które ryby można jeść bez ograniczeń i chyba dorsz atlantycki (nie bałtycki), no i pstrągi są OK. Z innymi jest ciężko
Jeśli chodzi o poduszkę, to póki co jeszcze zupełnie nie czuję potrzeby. Ale widzę, że Wy już w pierwszym trymestrze zaczynałyście - faktycznie Wam się inaczej spało? Bo brzuch jeszcze mały, więc chodzi o jakieś inne czynniki?
A i przyszło mi do głowy pytanie związane z nisko położonym łożyskiem. Wiem, że przed 20tc połowa kobiet je ma, a nawet jeśli jest ono takie później, to i tak w większości przypadków się podnosi. Jednak przy łożysku przodującym zaleca się oszczędny tryb życia, brak sportu i współżycia. I teraz - jak to jest? Powinnam się oszczędzać, czy te zakazy tyczą się dopiero późniejszej ciąży?
Ania, przy C podobno musisz przekładać poduszkę kiedy przekręcasz się na drugi bok. Więc może Cię to rozbudzać, no i niektóre poduszki hałasują. Przy U nie ma problemu z przekręcaniem - tyle udało mi się wywnioskować z postów dziewczyn kiedyś Więc jeśli będę kupować, to raczej też U.AniaŁ123 lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Od kilku dni czytam i jak już przebrnę przez wszystko, to nie mam siły nic napisać
Cccierpliwa, dobrze, że dzidziuś nie lubi łososia, łosoś niezdrowy Niestety, o moich ukochanych śledziach też kiedyś czytałam, że w Skandynawii zalecają kobietom w ciąży jednego śledzia na rok - też ze względu na to, że zawiera dużo szkodliwych substancji.
Z rybami w ogóle jest ciężko - kiedyś sporo czytałam o tym, które ryby można jeść bez ograniczeń i chyba dorsz atlantycki (nie bałtycki), no i pstrągi są OK. Z innymi jest ciężko
Jeśli chodzi o poduszkę, to póki co jeszcze zupełnie nie czuję potrzeby. Ale widzę, że Wy już w pierwszym trymestrze zaczynałyście - faktycznie Wam się inaczej spało? Bo brzuch jeszcze mały, więc chodzi o jakieś inne czynniki?
A i przyszło mi do głowy pytanie związane z nisko położonym łożyskiem. Wiem, że przed 20tc połowa kobiet je ma, a nawet jeśli jest ono takie później, to i tak w większości przypadków się podnosi. Jednak przy łożysku przodującym zaleca się oszczędny tryb życia, brak sportu i współżycia. I teraz - jak to jest? Powinnam się oszczędzać, czy te zakazy tyczą się dopiero późniejszej ciąży?
Ania, przy C podobno musisz przekładać poduszkę kiedy przekręcasz się na drugi bok. Więc może Cię to rozbudzać, no i niektóre poduszki hałasują. Przy U nie ma problemu z przekręcaniem - tyle udało mi się wywnioskować z postów dziewczyn kiedyś Więc jeśli będę kupować, to raczej też U.
Ja nienawidze ryb i w ogole morskich stworzen, od dziecka ;p Ale nawet nie wiem dlaczego, po prostu mi smierdza, a ryby same w sobie mnie obrzydzaja ;p
Kupilam poduche tak wczesnie bo nie moglam spac. Teraz troche pomaga na kregoslup (ale i tak nie ma nic lepszego niz masaz).
Mi masz lozysko na przedniej scianie, czy przodujące, bo to wielka roznica?
-
Ja póki co jestem zadowolona z C (Motherhood), bo wymusza dłuższe spanie na lewym boku, co jest zdrowsze. Przy U pewnie ciągle bym na prawym spała
Kupiłam ją po prenatalnych, ale po dwóch nocach rzuciłam w kąt i dopiero jakoś od tygodnia do niej wróciłam i zaczęłam doceniać. Naprawdę lepiej śpię i mniej bolą mnie plecy. -
summer86 wrote:Ja póki co jestem zadowolona z C (Motherhood), bo wymusza dłuższe spanie na lewym boku, co jest zdrowsze. Przy U pewnie ciągle bym na prawym spała
Kupiłam ją po prenatalnych, ale po dwóch nocach rzuciłam w kąt i dopiero jakoś od tygodnia do niej wróciłam i zaczęłam doceniać. Naprawdę lepiej śpię i mniej bolą mnie plecy.
C mozesz polozyc w rozne strony, nie tylko tak zeby wymuszalo lewy bok ;p Ja na lewym spac nie umiem, najwygodniej mi na plasko lub na prawym.
-
Mi88 ja uwielbiam lososia i pierwsze slysze zeby losoa norweski byl ryba niezdrowa... to jedna z niewielu ryb wskazanych i dozwolonych w ciazy a z niezdrowych kocham steki z tunczyka i uwielbiam pange
Poza ciaza na szczeacie biegunek nie mam i jadam lososia naprawde tonami bo nawer raclette nie ma u mnie prawa bytu bez lososia
Summer to ja z bokiem nie mam problemu bo wole lewy i lepiej mi sie spi na lewym ale teraz ze wzgledu ze muszw zarzucic noge wymuszam prawy bo z prawej mam meza
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700