X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alphelia nie nie, nic sie nie stalo, mam po prostu okrutne problemy ze snem. Jak całe zycie przykladalam glowe do poduszki to minuta i spalam ;p W kazdym miejscu, pozycji i o kazdej porze dnia. A teraz, od samego zaplodnienia nie moge spac. Moze bedzie mi latwiej jak sie dziecko urodzi... ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. To trzymam kciuki, żeby szybko Ci bóle przeszły! Współczuję, że co chwilę coś Cię męczy :(

Edwarda pewnie tak, jak urodzi się już dziecko to tyle będziesz mu poświęcać swojej uwagi i sił, że mając okazję do spania na pewno Twój organizm ją wykorzysta i nie będzie marudzić haha :D

J.S lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja w pierwszym trymestrze miałam straszne problemy ze spaniem, zapytałam o to gin, a ona na to, że organizm przyzwyczaja się do nieprzespanych nocy ;-)
    Teraz śpię trochę lepiej, ale nadal do godziny 2 w nocy najpierw nie mogę zasnąć, a później mam pobudki co godzinę, a czasem częściej na sikanie. Po drugiej już jakoś lepiej aż do 5-6, wtedy znowu wc i spowrotem spanie do 8. Ciekawe czy mój dzidziuś będzie miał taki tryb :-P

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • GOSIA12 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problemy ze spaniem. Budzę się w nocy i nic. 2 godziny się męczę, przewracam. Sikam ze 2 razy, potem mała się zaczyna ruszać i tak w kółko.

Pomaga mi tylko jak się przeniosę z całym asortymentem do drugiego pokoju, coś poczytam i dopiero zasypiam.
    No i w dzień staram się nie odsypiać, wtedy jak jestem taka zmęczona po nie przespanej nocy i dniu to do 6-7 rano śpię jak zabita.

4cee14c3a628492e5c2fece33b9ad1ab.png
  • AnnaIzabela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie problemy ze spaniem skończyły się wraz z zakupem poduszki C, dla mnie mistrzostwo świata! Nawet do szpitala ja brałam, bo też nie mogłam zasnąć.. teraz się kładę i albo wstaje tylko raz do łazienki, albo śpię do rana :) Skończyły się też bóle boków od leżenia :] swoją kupiłam na Allegro za niecałe 100zł i sprawdza się znakomicie!

iv096iyenbdfaarq.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za mały pęcherz żeby cała noc przespać :D budzę się minimum 3 razy i za każdym razem bardzo ciężko mi zasnąć, czasem leze po 2h i nic. Hartuje się do wstawania do malucha :D

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba bylam w 11tc jak kupilam poduszkę C. Pomogla na kilka tyg. Potem chyba się przyzwyczaiłam...

A co do sikania to ja mam dziwnie- w dzien 500razy a w nocy w ogole. Do tej pory wstalam tylko 2razy :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ta poduszka tez nie dziala, zwijam ja w takiego solidnego slimaka i podkladam pod plecy, a druga poduszke wkladam miedzy nogi, spanie na prawym boku tylko jest dla mnie wygodne.
    Siku wstaje milion razy w nocy :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie biore sie za poszukiwania poduchy ciazowej ale chce koniecznie U...
    Poki co niewygodnie mi jak nie mam na co nigi zarzucic... jak leze na prawym boku moge na meze zarzucic ale na lewym juz nie mam na co hehe

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w I trymestrze mialam problemy ze spaniem teraz jest duzo lepiej. Poduche tez zakupilam C i mi bardzo pomaga na bole kregoslupa :D

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to może ja też kupię, bo też mam problemy z kręgosłupem. A co jest lepsze C czy U? Chodzi o rozmiar?
    Kiedyś koleżanka jak była w ciąży, to kupiła sobie któraś, a jej mąż tylko mówił że to największy wróg faceta, bo kobieta już ma go w nosie, tylko poducha i poducha :-P

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Oj to może ja też kupię, bo też mam problemy z kręgosłupem. A co jest lepsze C czy U? Chodzi o rozmiar?
    Kiedyś koleżanka jak była w ciąży, to kupiła sobie któraś, a jej mąż tylko mówił że to największy wróg faceta, bo kobieta już ma go w nosie, tylko poducha i poducha :-P

Teraz kupilabym U, bo przy C się męcze. Przekręcanie to masakra.
    A facet wytrzyma. My jestesmy teraz najwazniejsze.

J.S, pilik, AniaŁ123, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez kupilabym U, dla mnie C to niewypal ze wzgledu na przekrecanie, tak jak pisze edwarda ;)

edwarda20, pilik lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni czytam i jak już przebrnę przez wszystko, to nie mam siły nic napisać :D
    Cccierpliwa, dobrze, że dzidziuś nie lubi łososia, łosoś niezdrowy :) Niestety, o moich ukochanych śledziach też kiedyś czytałam, że w Skandynawii zalecają kobietom w ciąży jednego śledzia na rok - też ze względu na to, że zawiera dużo szkodliwych substancji.
    Z rybami w ogóle jest ciężko - kiedyś sporo czytałam o tym, które ryby można jeść bez ograniczeń i chyba dorsz atlantycki (nie bałtycki), no i pstrągi są OK. Z innymi jest ciężko :(

Jeśli chodzi o poduszkę, to póki co jeszcze zupełnie nie czuję potrzeby. Ale widzę, że Wy już w pierwszym trymestrze zaczynałyście - faktycznie Wam się inaczej spało? Bo brzuch jeszcze mały, więc chodzi o jakieś inne czynniki?

A i przyszło mi do głowy pytanie związane z nisko położonym łożyskiem. Wiem, że przed 20tc połowa kobiet je ma, a nawet jeśli jest ono takie później, to i tak w większości przypadków się podnosi. Jednak przy łożysku przodującym zaleca się oszczędny tryb życia, brak sportu i współżycia. I teraz - jak to jest? Powinnam się oszczędzać, czy te zakazy tyczą się dopiero późniejszej ciąży?

Ania, przy C podobno musisz przekładać poduszkę kiedy przekręcasz się na drugi bok. Więc może Cię to rozbudzać, no i niektóre poduszki hałasują. Przy U nie ma problemu z przekręcaniem - tyle udało mi się wywnioskować z postów dziewczyn kiedyś :D Więc jeśli będę kupować, to raczej też U.

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Od kilku dni czytam i jak już przebrnę przez wszystko, to nie mam siły nic napisać :D
    Cccierpliwa, dobrze, że dzidziuś nie lubi łososia, łosoś niezdrowy :) Niestety, o moich ukochanych śledziach też kiedyś czytałam, że w Skandynawii zalecają kobietom w ciąży jednego śledzia na rok - też ze względu na to, że zawiera dużo szkodliwych substancji.
    Z rybami w ogóle jest ciężko - kiedyś sporo czytałam o tym, które ryby można jeść bez ograniczeń i chyba dorsz atlantycki (nie bałtycki), no i pstrągi są OK. Z innymi jest ciężko :(

Jeśli chodzi o poduszkę, to póki co jeszcze zupełnie nie czuję potrzeby. Ale widzę, że Wy już w pierwszym trymestrze zaczynałyście - faktycznie Wam się inaczej spało? Bo brzuch jeszcze mały, więc chodzi o jakieś inne czynniki?

A i przyszło mi do głowy pytanie związane z nisko położonym łożyskiem. Wiem, że przed 20tc połowa kobiet je ma, a nawet jeśli jest ono takie później, to i tak w większości przypadków się podnosi. Jednak przy łożysku przodującym zaleca się oszczędny tryb życia, brak sportu i współżycia. I teraz - jak to jest? Powinnam się oszczędzać, czy te zakazy tyczą się dopiero późniejszej ciąży?

Ania, przy C podobno musisz przekładać poduszkę kiedy przekręcasz się na drugi bok. Więc może Cię to rozbudzać, no i niektóre poduszki hałasują. Przy U nie ma problemu z przekręcaniem - tyle udało mi się wywnioskować z postów dziewczyn kiedyś :D Więc jeśli będę kupować, to raczej też U.

Ja nienawidze ryb i w ogole morskich stworzen, od dziecka ;p Ale nawet nie wiem dlaczego, po prostu mi smierdza, a ryby same w sobie mnie obrzydzaja ;p

Kupilam poduche tak wczesnie bo nie moglam spac. Teraz troche pomaga na kregoslup (ale i tak nie ma nic lepszego niz masaz).

Mi masz lozysko na przedniej scianie, czy przodujące, bo to wielka roznica?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co jestem zadowolona z C (Motherhood), bo wymusza dłuższe spanie na lewym boku, co jest zdrowsze. Przy U pewnie ciągle bym na prawym spała ;)
    Kupiłam ją po prenatalnych, ale po dwóch nocach rzuciłam w kąt i dopiero jakoś od tygodnia do niej wróciłam i zaczęłam doceniać. Naprawdę lepiej śpię i mniej bolą mnie plecy.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Ja póki co jestem zadowolona z C (Motherhood), bo wymusza dłuższe spanie na lewym boku, co jest zdrowsze. Przy U pewnie ciągle bym na prawym spała ;)
    Kupiłam ją po prenatalnych, ale po dwóch nocach rzuciłam w kąt i dopiero jakoś od tygodnia do niej wróciłam i zaczęłam doceniać. Naprawdę lepiej śpię i mniej bolą mnie plecy.

C mozesz polozyc w rozne strony, nie tylko tak zeby wymuszalo lewy bok ;p Ja na lewym spac nie umiem, najwygodniej mi na plasko lub na prawym.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 ja uwielbiam lososia i pierwsze slysze zeby losoa norweski byl ryba niezdrowa... to jedna z niewielu ryb wskazanych i dozwolonych w ciazy ;) a z niezdrowych kocham steki z tunczyka i uwielbiam pange ;)
    Poza ciaza na szczeacie biegunek nie mam i jadam lososia naprawde tonami bo nawer raclette nie ma u mnie prawa bytu bez lososia ;)

Summer to ja z bokiem nie mam problemu bo wole lewy i lepiej mi sie spi na lewym ale teraz ze wzgledu ze muszw zarzucic noge wymuszam prawy bo z prawej mam meza

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • welonka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 jesli masz łożysko nisko osadzone to powinnaś tak bardziej oszczędnie nie forsować sie, mi obniżyło sie łożysko 13tc a 16tc juz bylo na przedniej ścianie .

mi88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze poduszki kupować nie będę. Dopiero jak mi będzie niewygodnie. Na razie to mam jedynie brzuch z lekkiej nadwagi ;-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ