Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Andziula nie sądzę...
Chwilę pospałam, ale w międzyczasie o mnie była kłótnia, że leżę a nie rodzę. Mój doktor wściekły, bo przecież mam skurcze to czemu położne marudzą (zresztą kiedy tego nie robią). No i mówią mu, że taka i taka Pani doktor dziś na przychodni zrobiła mi masaż to jak mam nie mieć skurczy? Czy on nie wie, że ona jest słynna z tego masażu, że na prawdę potrafi go zrobić? I usłyszałam 'To ONA tak mi przebadała pacjentkę? Będę musiał sobie z nią pogadać'.
Nie wiem czemu tak się wszyscy o tą panią doktor tu pienią, wywnioskowałam tylko, że to nie pierwszy raz tak załatwiła pierwiastkę po terminie...
Także awantura była, ja już spać nie mogę... Po nospie skurcze siadły, także planuję wyjść dziś do domu i czekać aż mój uparciuch wyjdzie już w lutym, bo w styczniu z tego porodu NIE BĘDZIE -
Calza, niezly uparciuch, weszlam zeby zobaczyc czy to juz, a widze nadal cisza.
Glupio tak, ze ten masaz, tyle krwi, a tu nic, jeszcze jak sie slyszy przekomarzanki miedzy lekarzami, to juz w ogole czlowiek sie wkurza. Trzymaj sie tam kochana i tak cie podziwiam, bo ja bym juz chyba dostala tam szalu. -
calza wrote:Andziula nie sądzę...
Chwilę pospałam, ale w międzyczasie o mnie była kłótnia, że leżę a nie rodzę. Mój doktor wściekły, bo przecież mam skurcze to czemu położne marudzą (zresztą kiedy tego nie robią). No i mówią mu, że taka i taka Pani doktor dziś na przychodni zrobiła mi masaż to jak mam nie mieć skurczy? Czy on nie wie, że ona jest słynna z tego masażu, że na prawdę potrafi go zrobić? I usłyszałam 'To ONA tak mi przebadała pacjentkę? Będę musiał sobie z nią pogadać'.
Nie wiem czemu tak się wszyscy o tą panią doktor tu pienią, wywnioskowałam tylko, że to nie pierwszy raz tak załatwiła pierwiastkę po terminie...
Także awantura była, ja już spać nie mogę... Po nospie skurcze siadły, także planuję wyjść dziś do domu i czekać aż mój uparciuch wyjdzie już w lutym, bo w styczniu z tego porodu NIE BĘDZIE
Wstaję, myślę: ciekawe czy Calza urodziła, czytam i .. heh
No nic, może coś ruszy, pochodzisz, powkurzasz sie i może urodzisz?
Też mam GBS, więc proszę po wszystkim daj znać jak maluch po porodzie, bo to moja największa zmora i obawa. -
Z seriali takich lżejszych to mogę polecić na netfix The ranch. Gra tam paru aktorów z That '70s Show. Tylko nie zraź się na początku. Mi się spodobał po paru odcinkach dopiero. Specyficzne poczucie humoru.
A poza tym to Shameless, ale amerykańska wersja dużo lepsza niż angielska.
Calza trzymamy kciuki, oby jak najszybciej się udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 08:49
-
Calza oby maluch się zdecydował cobyś już nie musiała jeździć tam i spowrotem i się stresować tyle...
Co do seriali z netflixa, zobaczyłam ich masę, ale nie wiem co bym chciała powtórzyć, nuszę pomyśleć. Ja rozważam wykupienie hbo o i obejrzenie gry o tron, nigdy ani pół odcinka nie widziałam i nie wiem czy to dla mnie ...
A z luźnych seriali z netflixa to na pewno Drop dead diva i Grace i Frankie. Oczywiście nieśmiertelni Przyjaciele (oglądam jak mi smutno albo nie mam pomysłu na nic innego :p). Atypowy jest tez świetnie zrobiony, ale to raczej poważny serial ze śmiesznymi momentami. A i polecam na vod TVP darmowo - the good doctor. Mało ma odcinków, ale naprawdę fajny serial -
Cześć dziewczyny.
Calza- trzyyymamy kciuki, doba jeszcze długa kurczę aż zaczęłam sie zastanawiać jak to u mnie bd za te kilka miesięcy
Edwarda - na lipcówkach podziękowałam, na pierworódkach powtarzam - jeszcze raz dziękuję za zabranie głosu w mojej sprawie.
Moja wczorajsza wizyta to była tragedia, chyba musze zmienić gin na NFZ, mozna to chyba zrobic 3x w ciagu roku co?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 09:07
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
pilik wrote:Loczek gina możesz zmieniać co wizytę przychodnie do której się zapisuje i składasz deklaracje, gdzie masz internistę i położną można trzy razy w roku
-
Tez zapisałam wszystkie, których nie wiedziałam i będę powoli oglądać
Calza czyli jak dobrze zrozumiałam pierworódkom taki masaż nie pomoże? Dobrze wiedzieć wcześniej. Po co się godzić na coś co sprawi ból, a nie da efektu. Szkoda, że Ciebie wymęczyła bez potrzeby. Ehh ci lekarze grrr -
Alphelia nie wiem z jakiej czesci de jestes ale widzialas ze ruszyla BabyWelt Messe? Chcielismy za 2 tyg do Hamburga jechac mimo ze spory kawalek mamy ale maz zawziety no a wczoraj popatrzylam dokladnie na rozpiske miast i daty (w niektorych sa dopiero pod koniec roku) i znalazlam blizej nas niz Hamburg w kwietniu i juz postanowione jedziemy! Tak sie ciesze ze nie wiem jak kwietnia doczekam! Kiddy tez ma swoje stanowisko bo sprawdzalam a maz mowi ze na Messe mozna fajne rabaty wyrwac wiec jak faktycznie sie cos ugrac da to czuje ze wrocimy z zamowionym fotelikiem hehe...
Co mnie jeszcze cieszy beda stanowiska z chustami i nauka chustowania...
Calza oby ruszylo nim zdaza cie wypuscic!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 10:53
Alphelia, gondi lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa nie słyszałam nic o tym, bo nawet nie mam tu koleżanki w ciąży, żeby takie rzeczy wiedzieć Więc dzięki za informację Zobaczę czy gdzieś w naszych okolicach będzie i może uda się męża wyciągnąć na to.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Alphelia ja w ciazy tez nie wszystkie albo bez planow na ciaze albo po ciazy i u znajomych tutaj i w rodzinie hehe... no ale takimi roznymi akcjami sie interesuje i czesto cos dzieciowego ogladam szukam itp wiec mi często takie rozne akcje na fb wyskakuja jako proponowane
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
No bedzie i to juz za 3 tygodnie!
Tez wszystkie miasta obczailam ale wiekszosc daleko od nas... mimo to maz byl gotowy jechac hahaha... na szczescie znalazlam i cos blizej ale nim sie zorientowalam ze to nalezy do Essen to sie nawyklinalam ze wszystko daleko haha...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Calza chyba mu za dobrze u Ciebie w brzuszku ze jeszcze wyjsc nie chce
Loczek to nieciekawie mialas teraz z ta lekarka jak masz mozliwosc to zmien ja bym tak zrobila bo najgorsze sa takie wizyty na odczep sie i jak najszybciej. Moze nastepny gin bedzie tym wlasciwym.calza lubi tę wiadomość
-
Hej, na szybko napiszę, że o 14 17 przez CC urodził się Filip, waży 3495g i mierzy 54cm wzrostu jest przepiękny i grzeczniutki! Napisze Wam więcej jak nabiorę sił
pumka1990, mi88, XKamaCX, welonka, Loczek2018, acygan, Eilleen, Cccierpliwa, J.S, AnnaIzabela, pilik, Dooti, teqz, AniaŁ123, cichyszept, Leira, GOSIA12, Andziula_1988, gondi, Alphelia lubią tę wiadomość