X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Hej, na szybko napiszę, że o 14 17 przez CC urodził się Filip, waży 3495g i mierzy 54cm wzrostu :) jest przepiękny i grzeczniutki! Napisze Wam więcej jak nabiorę sił:)

Jej! gratulacje! idealne wymiary :) nie za duzy, nie za mały :):)

calza lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Hej, na szybko napiszę, że o 14 17 przez CC urodził się Filip, waży 3495g i mierzy 54cm wzrostu :) jest przepiękny i grzeczniutki! Napisze Wam więcej jak nabiorę sił:)

Gratulacje <3

calza lubi tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

Gratuluje

calza lubi tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza, cudowne wieści :) gratuluję synka <3 taka dzielna :) lub jak by to powiedział mój tata - zuch dziewczyna! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 18:39

calza lubi tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Haaa! A nie mówiłam?:D - doba jeszcze długa:). Gratulacje! I zdrówka dla was dużo dużo dużo! Odezwij sie do nas jak okrzepniecie i odpoczniecie!:)

calza lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza gratuluje, mialam wlasnie pisac, ze cos sie tu podejrzanie cicho zrobilo. Wracaj do sil :)

J.S jeszcze czekam na wiesci od Ciebie jak po wizycie :)

calza lubi tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza - gratuluję :-)

calza lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Gratulacje!

calza lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

oo jejku to jednak zostal styczniowym dzidziusiem! suuuper. Gratuluje i zdrowka dla Was :D

calza lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza, gratuluje!!

Ja po wizycie, a wiec tak:
    Szyjka pomierzona, ma 33m mowil lekarz, ze jest ok, chociaz zostawil luteine, ale mniejsza dawke, nospe tez mniejsza i magnez bez zmian. Powiedzial, ze szyjka wyglada ok ale 21.02 ide do kontroli, z tego co wyczytalam jest w dolnej granicy normy, nie martwie sie tym. Twardnienia, skurcze - na to nospa, dopoki szyjka zamknieta i twarda, to dobrze.
    Maly to niezly wygibas, wazy juz 870 gram i okazalo sie, ze lekarka mi zle pomierzyla go w poniedzialek, dziwilam sie ze taki malenki i przez 3 tygodnie tylko 100 gram przytyl a tu kawal chlopa jest, nogi ma dluzsze o 2 tygodnie niz cala reszta, szykuje sie po nas niezly, ale spodziewalam sie, bo oboje jestesmy wysocy.
    Zdjecie mam slabe, bo owinal sie pepowina, a wlasciwie zarzucil sobie na ramie, ale prosze ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8535450627b5.jpg

Liczylam na jakies lepsze ale niestety nie bylo opcji, z kazdej strony probowalismy. Lekarz mnie uspokoil, powiedzial ze zagrozenia nie ma, ale nie wiem - jakie wy macie szyjki? Tzn ufam mu oczywiscie, ale chodzi mniej wiecej :D
    Ogolnie zadowolona jestem :) Oczywiscie zapytalam dlaczego jest taki poowijany pepowina, ale powiedzial ze to normalne, nie ma czym sie martwic bo na tym etapie dzieci sie tak owijaja i nic sie nie dzieje

acygan, Vanilka, XKamaCX, calza, AniaŁ123, mi88, cichyszept, AnnaIzabela, Andziula_1988, pumka1990, Loczek2018 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Calza, gratuluje!!

Ja po wizycie, a wiec tak:
    Szyjka pomierzona, ma 33m mowil lekarz, ze jest ok, chociaz zostawil luteine, ale mniejsza dawke, nospe tez mniejsza i magnez bez zmian. Powiedzial, ze szyjka wyglada ok ale 21.02 ide do kontroli, z tego co wyczytalam jest w dolnej granicy normy, nie martwie sie tym. Twardnienia, skurcze - na to nospa, dopoki szyjka zamknieta i twarda, to dobrze.
    Maly to niezly wygibas, wazy juz 870 gram i okazalo sie, ze lekarka mi zle pomierzyla go w poniedzialek, dziwilam sie ze taki malenki i przez 3 tygodnie tylko 100 gram przytyl a tu kawal chlopa jest, nogi ma dluzsze o 2 tygodnie niz cala reszta, szykuje sie po nas niezly, ale spodziewalam sie, bo oboje jestesmy wysocy.
    Zdjecie mam slabe, bo owinal sie pepowina, a wlasciwie zarzucil sobie na ramie, ale prosze ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8535450627b5.jpg

Liczylam na jakies lepsze ale niestety nie bylo opcji, z kazdej strony probowalismy. Lekarz mnie uspokoil, powiedzial ze zagrozenia nie ma, ale nie wiem - jakie wy macie szyjki? Tzn ufam mu oczywiscie, ale chodzi mniej wiecej :D
    Ogolnie zadowolona jestem :) Oczywiscie zapytalam dlaczego jest taki poowijany pepowina, ale powiedzial ze to normalne, nie ma czym sie martwic bo na tym etapie dzieci sie tak owijaja i nic sie nie dzieje

W 16 tc i 20tc mialam 3,5cm i obaj lekarze powiedzieli, że rewelka. Nie wiem czy ma znaczenie, że jestem mega niska czy co. Ostatnio gin tylko sprawdzala ręcznie, nadal "dluga", twarda i zamknieta.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec moze rzeczywiscie jest dobrze, on tez tak mowil, ale zostawil mi luteine ze wzgledu na twardniena, ktore niestety szyjke skracaja. Zobaczymy za 3 tygodnie, mam kolejny pomiar, wiec jezeli pozostanie bez zmian to zapewne mi odstawi

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Wiec moze rzeczywiscie jest dobrze, on tez tak mowil, ale zostawil mi luteine ze wzgledu na twardniena, ktore niestety szyjke skracaja. Zobaczymy za 3 tygodnie, mam kolejny pomiar, wiec jezeli pozostanie bez zmian to zapewne mi odstawi
    Ja nie mam pojecia jak to z ta szyjka jest. Bo u nas na kwietniowkach tez bylo jakis czas temu, ze dziewczyna miala cos okolo 3,5 cm i ją straszyl. Moze licza sie tez inne czynniki, nie mam pojecia...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. To nie jest zły wynik :) minimum szyjka ma mieć 25mm, jak się do tego zbliża to trzeba uważać i się oszczędzać mocno, a jak schodzi niżej to najczęściej szew zakładają. Ja ostatnio miałam prawie 4cm, a wcześniej miałam 45mm i się zestresowałam trochę i właśnie mi tak gin wytłumaczyła co i jak :)

Calza gratulacje!!

J.S lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci szczerze, ze ja tez juz glupia jestem z ta szyjka. Moj ginek mowi ze jest dobrze, moze dlatego ze tez jest twarda i zamknieta, zapewne to tez jeden z czynnikow. Podobno twardnienia powoduja skracanie sie szyjki, a u mnie takowe wystepuja czesto, ale nie straszyl mnie, nie mowil nic o odpoczynku - a wlasnie duzo dziewczyn ktore maja taka szyjke, to maja zalecenia aby wiecej sie oszczedzac. Naprawde nie wiem jak to jest dokladnie, ja najbardziej chcialam zeby mi zmierzyl przez sonde bo takie badanie palpacyjne nie wiem czy jest w pelni wiarygodne, czy moga tak wyczuc, wiadomo dlugosci nie zmierza ale pewnie strukture itp

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • teqz Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza gratuluje synka! Jednak styczniowy :)

JS moja szyjka ma 37-40mm (zależy od lekarza) i pytałam się kiedy się martwić (bo tez mam ciagle twardnienia) to powiedziano mi, ze do 25mm nie trzeba się martwić i szyjka powyżej 30mm jest super. Tez wole jak mi lekarka usg zbada ile ma szyjka niż palcami bo jednak każdy może inaczej policzyć. Ale skoro masz 33mm i nawet jeśli byłby jakiś margines błędu to pewnie maks 1-3mm wiec na pewno masz te 30mm wiec nie masz się co martwić :)

J.S, calza lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S u mnir identycznie 33 mm od dluzszego juz czasu,lekarz mowi ze jest dobrze,wiec jej wierze :) ale jutro mam wizyte i zobaczymy czy te twardnienia i bole miesiaczkowe cos zmienily, bo to juz mojej lekarz sie nie podobalo niestety.
    Ciesze sie, ze wszystko jest ok, a malenstwo sliczne, wyraznie widac buzie :) super :)

J.S lubi tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takze jestesmy spokojne, skoro szyjki na takim poziomie, ja tez sie uspokoilam :)

Acygan, trzymam kciuki za wizyte i oczywiscie czekamy na relacje.
    No wlasnie te twardnienia i bole miesiaczkowe nie sa dobre dla naszych szyjek, powiem ci ze mi nospa duzo pomaga, ale tez chcialabym funkcjonowac bez niej, bo wiadomo - nie wiadomo jaka szkodliwosc, mam nadzieje ze zadna, ale czytalam kiedys te artykuly dzieci „ponospowych”. Statam sie tym nie zadreczac.
    Mam nadzieje ze u ciebie nic sie nie skrocilo, a jesli cos nie tak, to na pewno lutke dostaniesz

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

GRATULACJE !!! :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza, gratulacje! <3

J.S. szyjka moim zdaniem ok. U mnie ostatnio miała 34 mm, trochę się tym schizuję cały czas, ale najważniejsze jest czy się skraca czy nie.
    A lutkę też mam cały czas, wcześniej ze względu na miesiączkowe bóle brzucha a teraz ze względu na plamienie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 93 94 95 96 97 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ