Czerwcowe dzieci 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Samsaramsa wrote:Blanka na 16.15 i będzie 7t3d. Liczę na
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Oleśka11 wrote:Ja już jestem po wizycie. Bobo ładnie rośnie- 7,5 mm, serducho 115/minutę. Jestem przeszczęśliwa
Tak w ogóle to wszystkim dziewczynom z Warszawy i okolic polecam dr. Figat. U tak wspaniałej lekarki jeszcze nie byłam.
W Boramed?
-
Oleśka11 wrote:Eee tam,zabobony. W ciąży z synem rzygałam jak kot przez trzy miesiące
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ariette1983 wrote:Nadnka wspaniale! Serdecznie gratuluję - u Was to rodzinne?
Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
Meluśka wrote:Czy tylko ja jestem ciągle głodna??? Normalnie cały czas burczy mi w brzuchu.. od wczoraj tak mam
Ja mam tak od tygodnia I jem ciągle... Na szczęście nie przybieram na razie i nie widać brzuchaMeluśka lubi tę wiadomość
15.06.2019...? -
Nadinka83 wrote:Hej dziewczyny. Ja juz po wizycie. Stres przed i w trakcie sciskajacy. Ale jest dobrze. Serduszko biło, a nawet nie jedno tylko dwa!!
Nadinka83 lubi tę wiadomość
-
Meluśka wrote:Czy tylko ja jestem ciągle głodna??? Normalnie cały czas burczy mi w brzuchu.. od wczoraj tak mam
Meluśka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja dzis już chciałam się z Wami żegnać. Z rana zrobiłam test, a tu prawie negatyw załamałam się, ale poleciałam szybko zrobić betę i progesteron, żeby pokazać później ginekolog i poprosić o jakieś wspomaganie przy kolejnym staraniu. A tu wyniki: ibeta 63 a progesteron 23 ! Nie mogę uwierzyć..
Wyniki z poniedziałku to beta 26 a progesteron 13, więc chyba jednak idzie w dobrym kierunku ale co się nastresowałam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:30
Niezapomniana, Ariette1983, Meluśka lubią tę wiadomość
-
Oleśka11 wrote:Ja już jestem po wizycie. Bobo ładnie rośnie- 7,5 mm, serducho 115/minutę. Jestem przeszczęśliwa
Tak w ogóle to wszystkim dziewczynom z Warszawy i okolic polecam dr. Figat. U tak wspaniałej lekarki jeszcze nie byłam.Oleśka11 lubi tę wiadomość
-
makalotia wrote:Dziewczyny, ja dzis już chciałam się z Wami żegnać. Z rana zrobiłam test, a tu prawie negatyw załamałam się, ale poleciałam szybko zrobić betę i progesteron, żeby pokazać później ginekolog i poprosić o jakieś wspomaganie przy kolejnym staraniu. A tu wyniki: ibeta 63 a progesteron 23 ! Nie mogę uwierzyć..
Wyniki z poniedziałku to beta 26 a progesteron 13, więc chyba jednak idzie w dobrym kierunku ale co się nastresowałam...
Kochana, to są wartości bety, które testy ledwo wychwytują więc spokojnie. Ja przy becie 100 miałam ledwo widoczną kreskę, tak naprawdę kiedy miałam dopiero ok 800 to druga kreska była ciemna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:54
-
Oleśka11 wrote:Kochana, to są wartości bety, które testy ledwo wychwytują więc spokojnie. Ja przy becie 100 miałam ledwo widoczną kreskę, tak naprawdę kiedy miałam dopiero ok 800 to druga kreska była ciemna.
-
makalotia wrote:Dziewczyny, ja dzis już chciałam się z Wami żegnać. Z rana zrobiłam test, a tu prawie negatyw załamałam się, ale poleciałam szybko zrobić betę i progesteron, żeby pokazać później ginekolog i poprosić o jakieś wspomaganie przy kolejnym staraniu. A tu wyniki: ibeta 63 a progesteron 23 ! Nie mogę uwierzyć..
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
makalotia wrote:Niby wiem, ale wczoraj test tej samej firmy już ładnie pokazywał, stąd mój stres. Teraz już wiem , że test tylko do wykrycia ciąży, a do sprawdzania przyrostu jedynie beta.
Otóż to, powtórz betę za jakiś czas dla świętego spokoju. Ale też nie przesadzaj ja się wkręciłam za bardzo w robienie bety i później świrowałam bo a to raz przyrost o 300% a to później zwolnił... Zrób jeszcze raz i umów się na usg. -
Jestem już po. Jest . Według usg 6t1d 4.3mm. Trochę się zestresowałam że ciąża tydzień młodsza od tego co liczyłam ale teraz jeszcze raz liczę i chyba zgadza się z tym z usg
Ariette1983, Oleśka11, Marryy, Lorella, Mama Wojtka, Niezapomniana lubią tę wiadomość