Czerwcowe dzieci 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej, tak bardzo gratuluję bliźniaków! Ja po trochu też liczyłam na dwa serca, bo podczas ostatniego monitoringu wyszło, że miałam owu z dwóch jajników, jednak ciąża pojedyncza. Gratuluję Ci z całego serca, dwa razy więcej pracy na początku ale finalnie dwa razy więcej szczęścia na całe życie
Ja też jutro wizyta o 10:20. Przekonam się czy na pewno wszystko ok, bo jednak kilka dni młodsza ciąża przy idealnej co do dnia owulacji nie wróży nic dobrego... -
Oleśka11 wrote:Ojej, tak bardzo gratuluję bliźniaków! Ja po trochu też liczyłam na dwa serca, bo podczas ostatniego monitoringu wyszło, że miałam owu z dwóch jajników, jednak ciąża pojedyncza. Gratuluję Ci z całego serca, dwa razy więcej pracy na początku ale finalnie dwa razy więcej szczęścia na całe życie
Ja też jutro wizyta o 10:20. Przekonam się czy na pewno wszystko ok, bo jednak kilka dni młodsza ciąża przy idealnej co do dnia owulacji nie wróży nic dobrego...
https://mamaginekolog.pl/jak-powstaja-bliznieta/💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Witam dwa dni temu i wczoraj testy pozytywne i beta 29,27 ostatnia @ 21.09, termin na 28.06 z czego ja jestem z 27.06 pierwsze dziecko z 23.07 a tata 25.07 xD
Marryy, mother84, Ariette1983 lubią tę wiadomość
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
Magda - mbc wrote:Nie musisz mieć owu z dwóch, żeby mieć bliźnięta:
https://mamaginekolog.pl/jak-powstaja-bliznieta/
Wiem jak powstają bliźnięta i nigdzie nie napisałam, że żeby je mieć trzeba mieć owulację z dwóch jajników. Niemniej jeśli ją masz to szansa na dwa serca jest duża. -
Lena2305 wrote:Nadinka83, gratuluję!! Jak się czujesz z tą wieścią?
Ja bardzo chciałabym bliźniaki i liczę po cichu że mój przyrost bety ponad 200% zwiastuje właśnie dwa serduszka, ale nie chcę się nakręcać
26.09-1015, 28.09 - 2174, 02.10 - 7613 - mój się od początku śmiał że będą bliźniaki, mi się to wydawało niemożliwe. To trzymam kciuki żeby i u Ciebie wysoki przyrost zwiastował bliźniaki
Mnie zawsze przerażało posiadanie bliźniaków, jak tu nad tym zapanować, ogarnąć i nie zwariować. Ale z drugiej strony zawsze chciałam mieć dwójkę, a po stracie , wykryciu mutacji i w połączeniu z faktem, że zaraz kończę 35 lat to zrezygnowałam z marzenia o drugim dziecku - marzyłam, żeby chociaż jedno donosić i zdrowo urodzić, a tu taki psiukus i spełnienie marzeń na wyciągnięcie ręki ❤❤Samsaramsa, Madamee92, Magda - mbc, Lena1984, Niezapomniana, Lorella, mother84, Ariette1983, Mama Wojtka lubią tę wiadomość
-
Nadinka83 wrote:Czuję radość przeogromną, ale chyba do końca to do mnie nie dociera jeszcze. Ja myślałam, że jak w naszych rodzinach bliźnikaów nie było to raczej i nam się nie przydadzą, Ja faktycznie przyrost bety miałam spory:
26.09-1015, 28.09 - 2174, 02.10 - 7613 - mój się od początku śmiał że będą bliźniaki, mi się to wydawało niemożliwe. To trzymam kciuki żeby i u Ciebie wysoki przyrost zwiastował bliźniaki
Mnie zawsze przerażało posiadanie bliźniaków, jak tu nad tym zapanować, ogarnąć i nie zwariować. Ale z drugiej strony zawsze chciałam mieć dwójkę, a po stracie , wykryciu mutacji i w połączeniu z faktem, że zaraz kończę 35 lat to zrezygnowałam z marzenia o drugim dziecku - marzyłam, żeby chociaż jedno donosić i zdrowo urodzić, a tu taki psiukus i spełnienie marzeń na wyciągnięcie ręki ❤❤
Będzie dobrze, zobaczysz. Los Ci właśnie wszystko wynagradzaNadinka83 lubi tę wiadomość
-
Blanka85 wrote:Daj znać czy było już coś widać
Madamee92, Madamee92, Lorella, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
Wchodzę z rana na forum a tu takie super wiadomości.. Gratulacje Nadinka dwóch groszków Czekam na kolejne dobre wiadomości... Ja sobie jeszcze leżakuje i jakoś nie bardzo chce mi się wstawać
Nadinka83 lubi tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Jak mdłości na dziewczynkę, to już wiem kto u mnie siedzi.
A pierwszej ciąży, przez całą ciąże mdliło mnie moze 3 razy - mam synka.
Tak na serio, to dzisiaj nie jest źle. Delikatnie mnie mdli momentami, albo jak ale spokojnie jest to do zniesienia.
Nastrój też lepszy, bo ból cycków wrócił.
Tylko jakaś niemoc do pracy mnie ogarnęła - muszę wziąć się w garść. -
Mnie ciągnie strasznie w pachwinach, w dole brzucha i w bokach i kuje mnie czasami w brzuchu i pociemniało mi w okolicach intymnych, ma tak któraś albo miała kiedyś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 09:22
23.07.2017 - Sandra
Ginekolog: 07.01 na 15:10
-
Szi wrote:Podobno w ciąży z dziewczynka częściej występują mdłości
dokładając do tego drugą teorię, że przy chłopakach ciągnie do ostrego i kwaśnego, a przy dziewczynkach do słodkiego to mam parkę w brzuchu.
Bo mnie mdli, ale jak już jem to najlepiej ostreAriette1983 lubi tę wiadomość